Web Analytics Made Easy - Statcounter

حدود 13 سال پیش، کارخانه‌ی ایران مرینوس وارد عرصه تولید چادر مشکی ایرانی شد اما خیلی زود عطای تولید را به لقایش بخشید و از گود بازی کنار رفت...

گروه فرهنگ و هنر خبرگزاری دانشجو- فاطمه بوجار؛ حدود 13 سال پیش، کارخانه‌ی ایران مرینوس وارد عرصه تولید چادر مشکی ایرانی شد اما خیلی زود عطای تولید را به لقایش بخشید و از گود بازی کنار رفت.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

آن زمان دلارهای نفتی و تمایل به واردات حکمرانی می‌کرد و ساز تحویل نگرفتن تولید کوک بود. سازی که امروز، صدایش درآمده است.

پس از چند هفته پیگیری بالاخره موفق می‌شوم سوالاتم را درباره‌ی چادر مشکی و تولید آن از مهندس احمد دنیا نور، مدیرعامل کارخانه‌ی ایران مرینوس بپرسم. هرچند جوابها از آنچه تصور می‌کردم کوتاه‌تر است اما از میان همین پاسخ‌های کوتاه هم می‌شود به اصل مشکل پی برد.


عامل موفقیت، تنوع محصولات


گفتگو را اینطور شروع می‌کنم که محمدحسن میری، مدیرعامل کارخانه حجاب شهرکرد، در گفتگو با خبرگزاری دانشجو ادعا می‌کند که کیفیت پارچه‌های این کارخانه از پارچه‌های کره‌ای بهتر است و گفت:«اگر شما توانستید یک رول پارچه از کره برای من بیاورید که کیفیتش از پارچه‌ی ما بهتر باشد جایزه می‌دهم!»


مهندس دنیا نور معتقد به درستی این گزاره است اما می‌گوید:« باید به یاد داشته باشیم که برای حفظ برتری کیفیت در این رقابت، همواره باید از دانش روز، مواد اولیه‌ی باکیفیت وماشین آلات تخصصی استفاده کرد. ضمن اینکه عامل موفقیت در صنعت تولید چادر مشکی، تنوع محصولات است.»


شروعی که پایان خوشی نداشت

کارخانه ایران‌مرینوس 13 سال پیش قدم در مسیر تولید چادر مشکی ایرانی گذاشت، اما خیلی دوام نیاورد و تولید چادر مشکی داخلی متوقف شد. مهندس دنیا نور در این باره می‌گوید:« خوشبختانه تکنولوژی تولید چادر مشکی علی الخصوص دانش فنی رنگرزی نخ را داریم و سابقه‎‌ی تولید این محصول در شرکت ایران مرینوس وجود دارد. ما برای راه اندازی خط تولید وامی دریافت نکردیم بلکه از ماشین آلات موجود در شرکت استفاده کرده و با دانش متخصصان و مهندسین ارشد حوزه نساجی و واحد R & D خط را راه اندازی کردیم.


اما دو مانع اصلی در تولید چادر مشکی داشتیم: 1. واردات بی‌رویه چه به صورت قانونی و چه به صورت قاچاق 2. نخ خاص برای تولید چادر مشکی. نخ این محصول از نوع فیلامنت پلی استر ظریف است که ساخت آن نیاز به تکنولوژی خاصی دارد و قابلیت تولید آن در داخل کشور وجود نداشت. گرچه ما بالای 20 هزارمتر تولید پارچه چادر مشکی در طرح‌های مختلف داشتیم ولی اصلی ترین مشکل تامین نخ خاص این نوع محصول بود که می‌بایست وارد شود.»


مهندس دنیا نور در صحبت‌هایش اشاره می‌کند که مواد اولیه مانع اصلی تولید چادر مشکی است چون در تولید چادر از نخی به نام « فیلامنت پلی استر ظریف» استفاده می‌گردد که با روش و تکنولوژی ITY تولید می‌شود.

حمایت، حلقه‌ی گمشده تولید

موضوع تولید که مطرح می‌شود، به طور خودکار پای سیاست‌های حمایتی نهادهای دولتی هم به میان می‌آید. مهندس دنیا نور می‌گوید:«حمایتی که نهادهای دولتی می‌توانند از تولید کننده داخلی انجام بدهند، به دو شیوه است اول جلوگیری از واردات بی‌رویه و دوم حمایت‌های مادی، بانکی و معافیت‌های خاص مالیاتی از این صنعت.»

ادامه‌ی حیات بدون تولید چادر مشکی


هرچند کارخانه ایران مرینوس همچنان پابرجاست و به حیات خودش ادامه می‌‍‌دهد اما چرخ تولید چادر مشکی در این کارخانه از حرکت باز‌ایستاد. توقفی که دودش تنها در چشم مصرف کننده می‌رود. مهندس دنیا نور درباره اینکه تصمیمی برای راه اندازی مجدد خط تولید دارند یا نه می‌گوید:«درحال حاضر مشغول به تولید انواع فاستونی‌ها و سایر محصولاتی هستیم که نیاز بازار داخل و حتی خارج از کشور را تامین کند.»


او مطلب را اینطور ادامه می‌دهد:«در واقع ما از همان ماشین آلات و دستگاه‌های موجود در شرکت برای تولید چادر مشکی استفاده می‌کردیم و پس از اینکه تصمیم به توقف تولید چادر مشکی گرفته شد؛ ماشین آلات مجددا برای تولید فاستونی و سایر محصولات شرکت Set Up گردید.»

تعاملی صورت خواهد گرفت؟

سوال پایانی را با یک نقل قول آغاز می‌کنم. در گفتگوی محمدحسن میری، مدیرعامل کارخانه حجاب شهرکرد با خبرگزاری دانشجو، هنگامی که از او درباره علت اینکه چرا کارخانه‌های تعطیل شده مجدد راه اندازی نمی‌شوند پرسیدیم، پاسخ داد:« متاسفانه بعضی از کارخانه‌ها دوست دارند اطلاعات از کارخانه‌های دیگر به طریق غیر رسمی دریافت کنند خب این نمی‌شود اصلا درستش این است از طریق رسمی اقدام کنند وگرنه کدام کارخانه از ما درخواست دانش فنی کرده و ما ندادیم؟»


می‌پرسم که با توجه به این صحبت‌ها آیا ایران مرینوس تصمیمی برای دریافت دانش فنی و تعامل با کارخانه حجاب شهر کرد دارد؟


مهندس دنیا نور به پرسشم این طور پاسخ می‌دهد:« هر تصمیم‌گیری برای تولید یک محصول، نیاز به مطالعه بازار، بررسی میزان ریسک و محاسبات مالی و اقتصادی برای سود آور بودن آن طرح دارد. دارا بودن دانش فنی گرچه مزیتی برای یک شرکت محسوب می‌گردد ولی باید بدانیم که صرف وجود دانش فنی و امتیازات مربوطه بخشی از زنجیره ارزشی یک شرکت محسوب می‌شود.


به هرحال اگر تولید چادر مشکی از لحاظ مالی و اقتصادی مقرون به صرفه باشد و هزینه‌های تولیدی و سربار آن را پوشش داده و منجر به سودآوری گردد حتما این تعامل با شرکت حجاب شهرکرد انجام خواهد شد.»


آنطور که از صحبت‌های مدیر عامل ایران‌مرینوس برمی‌آید اوضاع این کارخانه خوب است و آنها تصمیم ندارند خطر تولید چادر مشکی را به جان بخرند. اصلا سری که درد نمی‌کند را که دستمال نمی‌بندند. چه کاری است خود را در دردسر تولید بیاندازند؟


بی رغبتی تولیدکنندگان برای ورود به رقابت ناجوانمردانه تولید نه تنها طبیعی بلکه عقلانی است. چرا آنها وارد معرکه‌ای شوند که می‌دانند باید بدون هیچ حمایتی با رقیب بجنگند. آیا واقعا حمایتی که نهادهای دولتی توان اجرای آن را دارند، انجام می‌شود؟


پاسخ روشن است؛ یا تولید چادر مشکی به امان خدا رها شده و از آن حمایتی نمی‌شود یا میزان پشتیبانی‌ها آنقدر ناچیز است که به چشم نمی‌آید. در هر صورت برای چرخش موتور تولید چادر مشکی قبل از داشتن دانش فنی و تهیه‌ی مواد اولیه، باید تولیدکننده دلگرم باشد.

منبع: خبرگزاری دانشجو

کلیدواژه: چادر مشکی ایران مرینوس واردات تولید چادر مشکی ایران مرینوس راه اندازی برای تولید دانش فنی ی ایران ی تولید

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت snn.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری دانشجو» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۵۳۸۷۸۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

لزوم استفاده ازضایعات بخش کشاورزی در کارخانجات تبدیل خوراک دام

به گزارش خبرگزاری صدا و سیما مرکز خراسان رضوی، مدیر کل بهبود تغذیه و جایگاه دام وزارت جهادکشاورزی در حاشیه بازدید از شرکت دامداران شهرستان نیشابور  گفت:پایداری تولید شرط اولیه امنیت غذایی است و اکنون جنگ علوفه بصورت نرم در کنار جنگ آب شروع شده است و کشت گیاهان کم آب طلب مانند سورگوم بجای ذرت علوفه‌ای اهمیتی بالاتر از بقایا وبازماند‌های این بخش دارد.

سید احمد رضا سید علیان افزود: در کشور ۸ سایت تبدیل بقایا به خوراک دام وجود دارد که مجموعه نیشابور تنها کارخانه شرق کشور است.

 معاون سازمان و مدیر جهاد کشاورزی نیشابور  هم دراین بازدید با بیان اینکه شهرستان نیشابور از شهرستان‌های پیشرو در زمینه دام در خراسان رضوی است گفت: این شهرستان با بیش از ۶۱ هزار راس دام سنگین و تولید شیری حدود ۲۶ هزار تن در سال در استان در رتبه اول و در تولید گوشت با ۷ هزار و ۵۰۰ تن در سال، رتبه دوم استانی را دارد.

علی مبارکی افزود: در بخش کشاورزی بیش از ۳۰ درصد بقایا داریم و قسمت عمده آن یا سوزانده ویا به دور ریخته می‌شود که باعث ایجاد مشکلات زیست محیطی می‌شود و از طرفی نیاز شدید به واردات نهاده‌های خام دامی از خارج کشور صدور مجوز‌ها و تسهیلات لازم برای بازگرداندن این پسماند‌ها به چرخه خوراک دامضروری است.

وی گفت: شرکت تعاونی دامداران با داشتن زنجیره‌ای کامل از شیر خام، کارخانه تولید خوراک دام و تاسیس کارخانه تولید خوراک دام از بقایا و پسماند‌های بخش کشاورزی و ارائه مشاوره‌های آموزشی به دامداران، از شرکت‌های نمونه کشوری و استانی در شهرستان می‌باشد.

دیگر خبرها

  • تورم نقطه به نقطه تولید در فروردین ۲۳.۸ و سالانه ۳۱.۲ درصد شد
  • تولید زیر تیغ واردات یارانه‌ای!
  • راهکار توسعه اقتصادی و تقویت منابع ارزی؛ تولید زیر تیغ واردات یارانه‌ای!
  • بستنی‌هایی که از بازار می‌خرید، چگونه در کارخانه تولید می‌شوند؟ (فیلم)
  • لزوم استفاده ازضایعات بخش کشاورزی در کارخانجات تبدیل خوراک دام
  • استان فارس تولیدکننده ۳۰ درصد هسته‌های اولیه بذر غلات کشور
  • اسراییل تبدیل به بلای جان آمریکا شده است
  • فرآیند تولید و بسته بندی میلیون‌ها همبرگر مرغ در کارخانه (فیلم)
  • احیای بیش از ۳۰۰ کارخانه از ابتدای دولت در خراسان رضوی
  • کارگران به تولید هویت می‌بخشند