Web Analytics Made Easy - Statcounter

صالحی از صادرات رادیودارو به هند، لبنان، سوریه، عراق و برخی از کشورهای اروپایی خبر داد و گفت: در حال حاضر ۱۶ هزار و ۵۰۰ سو ظرفیت غنی سازی ماست.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ علی اکبر صالحی معاون رئیس جمهور و رئیس سازمان انرژی اتمی امشب (شنبه) در برنامه تلویزیونی نگاه یک شبکه اول سیما به تشریح آخرین دستاوردها در حوزه هسته‌ای که امروز رونمایی و مورد بهره برداری قرار گرفت، پرداخت.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

  معاون رئیس جمهور درباره دستاوردهایی که امروز از آن‌ها رونمایی شد، گفت:‌ ۱۳۳ دستاوردی که امروز رونمایی شد بخش عمده آن به چرخه سوخت هسته‌ای برمی‌گردد که بخش عمده آن مربوط به غنی سازی می‌شود. بالای ۵۰ درصد به دستاوردهای ما در سایر حوزه‌ها مثل کشاورزی مربوط بود.   رئیس سازمان انرژی اتمی به سامانه‌های پرتودهی برای استریلیزه کردن و بالا بردن عمر تولیدات کشاورزی از جمله خرما و ... اشاره و بیان کرد: این سامانه‌ها در بناب، کهکیلویه و ... هست.   وی همچنین به سانتریفیوژ خاصی که مورد نیاز بانک خون است و از آن رونمایی شد نیز اشاره کرد و افزود: قرار بود از آلمان با قیمت گزاف خریداری شود که توانستیم با کیفیت بسیار عالی تولید کنیم. یکی از تجهیزات مورد نیاز برای واکسن کرونا، سانتریفیوژ است. سازمان انرژی اتمی از طریق یکی از شرکت‌های خود برای یکی از شرکت‌های تولید واکسن کرونا اقدام به تولید سانتریفیوژ کرد.   صالحی همچنین گفت: پروژه تترا را داریم که ۶۰ میلیون یوور تجهیزات خریداری می‌شود برای تولید رادیودارو که مساحت آن ۳۷ هزار متر است و ان‌شاءالله شهریور فاز اول آن افتتاح خواهد شد که پروژه بی نظیری در خاورمیانه است.   وی اضافه کرد: به هند، لبنان، سوریه، عراق و برخی کشورهای اروپایی رادیودارو صادر می‌کنیم و با امکانات جدید در شهریور ماه با مقیاس وسیع‌تری صادرکننده رادیودارو خواهیم بود.   علی اکبر صالحی همچنین درباره گازدهی به سانتریفیوژهای نسل جدید در نطنز و بهره برداری از مرکز مونتاژ سانتریفیوژ گفت: اولین سانتریفیوژی که در ایران توانستیم راه اندازی کنیم به صورت منفک از خارج در سال ۱۳۶۸ وارد کرده بودیم و سال ۱۳۷۶ توانستند این سانتریفیوژها را سرهم کنند. از ۱۳۷۶ تا ۱۳۸۵ طول کشید که آبشار سانتریفیوژ داشته باشیم. از ۱۳۸۵ تصمیم گرفته شد وارد نسل‌های جدید سانتریفیوژ شویم.   معاون رئیس جمهور ادامه داد: سانتریفیوژ قریب به ۱۰۰ قطعه دارد که باید ۶۰ هزار دور در دقیقه بچرخد و کوچک‌ترین اختلال در گردش روتور می‌تواند به سانتریفیوژ آسیب وارد کند.   صالحی گفت: الان حدود ۱۵ نوع سانتریفیوژ داریم. امروز زنجیره کامل IR6 را راه‌اندازی کردیم در حالی که باید هفت هشت سال بعد راه‌اندازی می‌کردیم. قرار است به زودی دو آبشار دیگر IR6 در فردو راه‌اندازی شود.   رئیس سازمان انرژی اتمی خاطرنشان کرد: هزار سانتریفیوژ IR2m را نصب کردیم. ۱۶ هزار و ۵۰۰ سو ظرفیت غنی سازی داریم، ولی قبل از برجام حداکثر آن ۱۳ هزار سو بوده است. دائم به این ظرفیت اضافه می‌شود. دو زنجیره کامل IR4 نصب شده است.   وی ادامه داد: سالن مونتاژ سانتریفیوژ ما را دشمن منفجر کرد ولی باز نایستادیم و سالنی را ایجاد کردیم. در دل کوه نزدیک نطنز در حال کار هستیم که سالن‌های حساس را به دل کوه می‌بریم و امیدواریم سالن‌های مورد نظر سال آینده در دل کوه آماده شود و این تاسیسات را به آنجا منتقل کنیم.   به گزارش فارس، صالحی گفت: ایران در حوزه غنی سازی به آستانه این فناوری رسیده و نیاز به مهندسی معکوس نداریم و خودمان طراحی می‌کنیم.   وی یادآور شد: الان می‌توانیم IR6 را تولید انبوه کنیم. ولی می‌خواهیم با استاندارد جهانی جلو برویم.   رئیس سازمان انرژی اتمی درباره هزینه‌هایی که در حوزه هسته‌ای صرف شده نیز گفت: در افکار عمومی این‌گونه جا انداخته‌اند هزینه‌های زیادی در این زمینه صرف شده است. ولی واقعیت چیز دیگری است.  انتهای پیام/

منبع: دانا

کلیدواژه: رئیس سازمان انرژی اتمی راه اندازی غنی سازی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.dana.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «دانا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۵۴۳۸۳۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

مکرون: اروپا در حال مردن است

به گزارش سرویس بین الملل خبرگزاری صدا و سیما؛ رئیس جمهور فرانسه روز گذشته در دانشگاه سوربن پاریس مقابل سفرای ۲۶ کشور عضو اتحادیه اروپا، نمایندگان کمیسیون‌های اروپایی، روسای شرکت‌های بزرگ، دانشجویان، پژوهشگران و اساتید درباره اروپا و چالش‌های پیش روی آن سخنرانی کرد.
امانوئل مکرون در بخشی از این سخنرانی گفت: پس از حمله روسیه به اوکراین، در نشستی اروپایی در کاخ ورسای، راهبرد جدید اروپا را در مقابل این جنگ و دیگر چالش‌های جهانی مورد بررسی و ارزیابی قرار داده بودیم.
وی با بیان اینکه اروپا در حال احتضار (جان دادن یا مردن) است و می‌تواند بمیرد افزود: این فقط بستگی به انتخاب ما دارد که باید هم اکنون و بدون اتلاف وقت صورت گیرد.
مکرون گفت: در برابر خطراتی که پیش روی اروپاست باید از خود بپرسیم آیا در این وضعیت امنیت ما قابل تضمین است؟ آیا به اندازه کافی مسلح و مجهز هستیم؟ در این راستا فرانسه بودجه دفاعی خود را دو برابر کرده است.
وی افزود: باید سریع تصمیم بگیریم که اروپا را بیش از پیش قوی‌تر و پرظرفیت‌تر کنیم. امروز در مقیاس اروپایی ظرفیت‌های دفاعی ما کافی نیست؛ در حالیکه در منطقه کشور‌هایی هستند که ظرفیت‌های دفاعی خود را افزایش داده اند مانند روسیه و ایران.
رئیس جمهور فرانسه با بیان اینکه هم اکنون قواعد بازی در دنیا عوض شده است گفت: جنگ در مرز‌های اروپا در جریان است. از طرفی اگر ایران به تسلیحات اتمی مجهز شود همه چیز تغییر خواهد کرد.
مکرون افزود: مدل اقتصادی کشور‌های اروپایی هم خواسته‌های ما را تامین نمی‌کند؛ اروپا باید بیش از پیش به استقلال، حاکمیت و مرزهایش توجه خاص داشته باشد.
وی با تاکید بر اینکه باید مقیاس و ظرفیت دفاع اروپایی موجود را تغییر داد گفت: اساسی‌ترین خطر برای امنیت اروپا در شرایط کنونی جنگ در اوکراین است؛ بناید بگذاریم تا تجاوزگر برنده میدان شود؛ در این باره روسیه را تحریم و به اوکراین کردیم و خواهیم کرد و خوش شانسی است که آمریکا در کنار ماست.

دیگر خبرها

  • اعلام آمادگی مکرون برای استفاده از سلاح هسته ای علیه روسیه
  • ارتباط شبه سوئیفت با ۱۰ کشور داریم
  • ارتباط شبه سوئیفت و تجارت با ۱۰ کشور از طریق ارزهای ملی
  • شهادت یک عضو دیگر حزب الله در جنوب لبنان | عکس
  • مکرون: اروپا در حال مردن است
  • سرنوشت توماج صالحی چه می‌شود؟ 
  • چوبه‌دار یا تکرار ماجرای هاشم آغاجری؛ کدامیک سهم توماج صالحی می‌شود؟ 
  • رئیس‌جمهور: تفاوت معناداری در نگاه ایران و کشورهای غربی به قاره آفریقا وجود دارد / لزوم توسعه روابط ایران و آفریقا
  • رئیس جمهور: اراده ایران و کشورهای آفریقایی در جهت توسعه روابط اقتصادی است
  • اراده ایران و کشورهای آفریقایی در جهت توسعه روابط اقتصادی است