Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «همشهری آنلاین»
2024-05-04@00:15:23 GMT

اصالت یوسف‌آباد پایبندم کرد

تاریخ انتشار: ۲۲ فروردین ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۱۵۴۴۸۳۶

اصالت یوسف‌آباد پایبندم کرد

همشهری آنلاین _ معصومه حق جو: او در بیست و هشتمین روز از آخرین ماه سال ۱۳۳۳ به دنیا آمده و مدرک کارشناسی و کارشناسی ارشد خود را در رشته تئاتر از آمریکا گرفته است. سال ۱۳۸۱ هم موفق به اخذ دکترای رشته «پژوهش هنر» (گرایش هنرهای نمایشی) از دانشگاه هنر شد. این بازیگر علاوه بر نقش‌آفرینی در صحنه تئاتر و سینما و تلویزیون، در زمینه تدریس نیز نقش پررنگی داشته و سال‌ها برای علاقه‌مندان در دانشگاه تدریس کرده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

«بلیت تئاتر و شش نمایش همراه» نخستین فعالیت نمایشی او بود که سال ۱۳۶۷ روی صحنه رفت. با «هایده حائری» بازیگر سینما، تئاتر و تلویزیون گفت‌وگویی صمیمانه کرده‌ایم که در ادامه می‌خوانید. 

 سال‌ها در زمینه بازیگری فعالیت داشتید و در دانشگاه هم تدریس می‌کردید. در این‌باره برایمان بیشتر توضیح بدهید.
به دلیل علاقه‌ای که به این هنر داشتم در خارج از کشور تحصیل کردم و بعد از اتمام تحصیل به کشور بازگشتم تا در خدمت مردمم باشم. پیش از انقلاب در دانشگاه فارابی تدریس می‌کردم. در سال ۱۳۸۱ در رشته «پژوهش هنر» با گرایش هنرهای نمایشی موفق به اخذ دکترا از دانشگاه هنر شدم و سال‌ها در دانشگاه هنر، بازیگری و کارگردانی را به هنرجویان آموزش دادم و سال ۱۳۸۹ بازنشسته شدم. تدریس بخشی از این حرفه است. اغلب با هنرجویان و دانشجویانم که طی چند سال اخیر در تئاتر با هم همکاری داشتیم در ارتباطم. بارها پیش آمده که اگر سؤال داشتند پاسخگو بوده‌ام. وظیفه من این است که همیشه در اختیار افرادی باشم که تشنه یادگیری هستند. با دانشجویان قدیمی که حالا بازیگران موفقی شده‌اند هم سال‌هاست در ارتباط هستیم. جوانانی که تازه فعالیت خود را شروع کرده‌اند، پر از شور و شوق هستند و تمایل دارند کمی در تئاتر و کمی در کارگردانی استعداد خودشان را بسنجند. چندین بار از من دعوت کردند کارهایشان را ببینم و اگر نیاز بود حتماً کمکشان کرده‌ام. با اینکه کرونا شیوع پیدا کرده خوشحالم که همچنان بازیگران تئاتر، هرچند با کمترین تماشاگر و با حفظ پروتکل‌های بهداشتی، روی صحنه می‌روند و همچنان به کارشان ادامه می‌دهند. نقش تئاتر در ارتقای فرهنگ جامعه انکارشدنی نیست.

 محله یوسف‌آباد در قلب پایتخت از محله‌های قدیمی تهران است و هنوز در برخی نقاط بافت قدیم خود را حفظ کرده است، هرچند ساختمان‌سازی‌ها با قوت ادامه دارد. با وجود این، تا به حال به فکر نقل مکان به منطقه دیگری بوده‌اید؟
من حدود ۴۰ سال است که در این محله زندگی می‌کنم. هیچ‌وقت برای نقل مکان به منطقه‌های دیگر مشکلی سر راهم نبوده و در عین حال دوست نداشتم به‌عنوان مثال در برج یا هر منطقه دیگری به جز یوسف‌آباد زندگی کنم. البته ناگفته نماند که چندین بار تصمیم گرفتم از این محله بروم، ولی آشنایی چندین ساله با مردمان اصیل یوسف‌آباد و در دسترس بودن مغازه‌های مختلف، پایبندم کرد. این محله و اهالی را دوست دارم. اینکه همان اندک ساکنان قدیمی را هنوز می‌بینم و همدیگر را می‌شناسیم برایم لذت‌بخش است. البته با توجه به کرونا و محدودیت‌ها در تردد، مجبوریم با هم رفت‌وآمد نداشته باشیم. متأسفانه همین عامل باعث می‌شود تا ارتباط با هم‌محله‌ای‌ها کم‌کم رو به فراموشی برود. این روزها حتی حضور کودکان و سالمندان در خانواده‌ها کمرنگ و با فشار اقتصادی که روی دوش خانواده‌هاست، تمایل به داشتن فرزند هم کم شده است. خانواده‌ها یا فرزند ندارند یا تک‌فرزند هستند. قدیمی‌های محله هم مهاجرت یا فوت کرده‌اند یا در خارج از کشور با فرزندانشان زندگی می‌کنند.

 علاوه بر بازیگری و کارگردانی در زمینه نمایشنامه‌نویسی و ترجمه هم فعالیت‌هایی داشتید. تا به حال به فکر برگزاری کلاس‌هایی در این زمینه‌ها برای هم‌محله‌ای‌ها بوده‌اید؟
بله. خیلی دوست داشتم به‌عنوان مثال دوره‌های آشنایی با امور نمایشی برای علاقه‌مندان به‌صورت رایگان برگزار کنم، اما متأسفانه با شیوع کرونا میسر نشد. الان بهترین موقعیت برای امثال من است که در محله‌های خودمان با حفظ پروتکل‌ها زمینه‌ای فراهم کنیم تا نه تنها جوان‌ترها، بلکه همه در سنین مختلف بتوانند تجربه جدیدی در زمینه‌های مختلف هنری به دست بیاورند و از این رخوت و سستی ناشی از شرایطی که کرونا ایجاد کرده خارج شوند. با فرهنگسراهای منطقه در این‌باره زیاد صحبت کرده‌ایم، ولی هیچ‌وقت به مرحله عمل نرسیده. این در حالی است که می‌توان نیازسنجی و برای برگزاری برنامه‌های مختلف برنامه‌ریزی کرد.

 به نظر شما ارتباط شهرداری قلب پایتخت با اهالی چگونه است؟
هماهنگی و مشارکت بین شهرداری و هم‌محله‌ای‌ها کمرنگ است. به نظر من، مدت‌هاست این ارتباط ضعیف شده. این در حالی است که شهرداری می‌تواند از ظرفیت‌های مردمی در اجرای پروژه‌های شهری استفاده کند، ولی متأسفانه برای تصمیم‌گیری درباره امور محله هم با اهالی مشورت نمی‌شود. شهرداری می‌تواند حتی بانک اطلاعاتی از افراد مهم و سرشناس هر محله که صحبت‌هایشان برای بقیه اهالی قابل‌قبول است، تهیه کند و از طریق این افراد و نفوذی که در مردم دارند در زمینه‌های مختلف برای فرهنگسازی گام بردارد. این کار هم باعث جلب مشارکت شهروندان می‌شود هم به افراد پیشکسوت احساس اهمیت و مهم بودن می‌دهد.

 چه پیشنهادی برای مدیریت شهری دارید؟
همان‌طور که گفتم، به نظر من، مدیریت شهری بهتر است، به‌عنوان مثال، نظر مردم را درباره چگونگی آراستن فضاهای سبز محله بپرسد. در شهرهای مختلف در کشورهای دیگر قسمتی از زمین را اجاره می‌دهند تا مردم بتوانند هر نوع گیاهی که می‌خواهند بکارند و برداشت کنند. تا این اندازه مردم را در امور شهری شرکت می‌دهند. نه تنها در این محله، بلکه در محله‌های مختلف هم مشارکت شهروندان در ایجاد فضای سبز باعث می‌شود از تخریب آن توسط افراد جلوگیری شود. وضعیت رسیدگی به فضای سبز محله هم چندان رضایتبخش نیست. بهتر بود با توجه به اینکه در سال نو اقداماتی برای زیباسازی انجام شد، نظر اهالی هم درباره کاشت نهال یا گل‌آرایی پرسیده می‌شد. به نظر من اصولاً کارکرد محله، جمع شدن اهالی به مناسبت‌های مختلف و ایجاد زمینه‌هایی برای فعالیت مشترک بین آنهاست. در همین زمینه بهتر بود برای برگزاری جشن‌های باستانی مانند چهارشنبه‌سوری و نوروز مکانی در هر محله در نظر گرفته می‌شد تا برای نسل جدید که معمولاً اطلاعی از آیین‌های قدیمی ندارند این آداب و رسوم بازگو شود.

 چه نیازهایی در محله یوسف‌آباد وجود دارد که باید توسط شهرداری رفع شود؟
یوسف‌آباد محله‌های گوناگون دارد و نیازهای بی‌شمار. در دنیا نمونه‌های بسیاری داریم، مسئولان شهرداری تحقیق کنند ژاپنی‌ها، کره‌ای‌ها و... چه اقداماتی کرده‌اند و همان راه و روش را در پیش بگیرند. باز هم تأکید می‌کنم که مهم این است شهرداری بخشی از مردم باشد نه اداره‌ای برای تولید مجوز بابت برج‌سازی‌های بی‌حاصل. شهرداری به جای ساختمان‌سازی بسیار بهتر است بیشتر در زمینه امور خدماتی به مردم فعالیت کند تا رضایت شهروندان را هم به دنبال داشته باشد.

کد خبر 594081 برچسب‌ها همشهری محله هنر پایتخت

منبع: همشهری آنلاین

کلیدواژه: همشهری محله هنر پایتخت یوسف آباد زمینه ها سال ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.hamshahrionline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «همشهری آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۵۴۴۸۳۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

شهرداری و دولت اختلافی در زمینه اجرای مونوریل قم ندارند

به گزارش خبرنگار مهر، سید مرتضی سقاییان نژاد بعداز ظهر چهارشنبه در حاشیه بازدید استاندار قم از مونوریل در جمع خبرنگاران گفت: شهرداری قم برای حل مشکلات مونوریل عزم دارد و در این راستا به مصوبه سفر رییس جمهور در سفر استانی در خصوص این پروژه عمل کرده است.

شهردار قم بیان کرد: شهرداری و دولت در زمینه موضوع مونوریل قم اختلافی با یکدیگر ندارند هر چند نگرانی‌های فنی و اقتصادی در خصوص اجرای این پروژه وجود دارد.

سقاییان نژاد با بیان اینکه همه مباحث در زمینه پروژه مونوریل کارشناسی و فنی بوده افزود: تلاش می شود در نهایت تا اقدامی با صرفه و صلاح مردم قم صورت گیرد.

وی با اشاره به برگزاری جلسه حل مشکلات مونوریل قم در دفتر معاون اجرایی رییس جمهور گفت: در این جلسه موانع و مشکلات مونوریل قم دسته بندی و برنامه ریزی لازم برای رفع آنها صورت گرفت.

شهردار قم بیان کرد: دولت و شهرداری تصمیمات مشترکی در خصوص مونوریل قم اتخاذ کردند که در مرحله اول ۴.۷ کیلومتر از این پروژه اتمام و به بهره برداری خواهد رسید و ۶.۸ کیلومتر دیگر در مرحله دوم تکمیل خواهد شد.

سقاییان نژاد با بیان اینکه نمی خواهیم خطB متروی قم حذف شود افزود: اجرای خطوط A و B متروی قم در طرح جامع حمل و نقل و ترافیک شهر قم آمده و جز لایفنک حمل و نقل شهری قم است.

کد خبر 6094696

دیگر خبرها

  • برآورد ۲۱۸ میلیارد تومانی برای تونل بلوار شهید کبیری
  • ◄ رویکرد ترافیک‌ زای شهرداری تهران در زمینه توسعه پارکینگ
  • محله کم‌برخوردار حصه در مسیر توسعه‌ است
  • ۶۰ درصد ساکنان جوادیه تهران افغانستانی اند
  • ۶۰ درصد ساکنان محله جوادیه تهران افغانستانی هستند
  • شهرداری و دولت اختلافی در زمینه اجرای مونوریل قم ندارند
  • اجرای طرح همیاران آرامش اجتماعی در قزوین
  • امانی، عضو شورای شهر: ۶۰ درصد ساکنان محله جوادیه تهران افغانستانی هستند
  • گزارشی از نمایشگاه یک قرن اصالت و ماندگاری سنندج‌ + فیلم
  • ابرپروژه مسکونی تهران در محله یاخچی آباد با ۱۰ هزار واحد ساخته می شود