Web Analytics Made Easy - Statcounter

گروه استان‌ها- مدیرکل مدیریت بحران استانداری گیلان با اشاره به توصیه‌های لازم برای مدیریت بحران کمبود آب زراعی گفت: کشاورزان از ارقام مقاوم برنج در برابر کم آبی استفاده کنند. - اخبار استانها -

امیر مرادی در گفت‌وگو با خبرنگار تسنیم در رشت، درباره کمبود آب زراعی گیلان در فصل زراعی پیش روی اظهار داشت: با وجود بارش‌های خوب در سال گذشته اما وزش باد گرم در زمستان باعث آب شدن حجم بالایی از برف‌ها شد و به همین سبب قسمتی از آب مورد نیاز کشاورزی را در این ایام از دست دادیم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

مدیرکل مدیریت بحران استانداری استان گیلان تصریح کرد: اکنون ذخایر آبی استان و آب پشت سد سفید رود به گونه‌ای است که کشاورزان باید نسبت به تقویم زراعی که جهاد کشاورزی برنامه‌ریزی کرده توجه داشته باشند تا در آخر فصل برداشت با مشکلات تنش آبی مواجه نشوند.

مرادی با بیان اینکه بارش‌های بهاره امسال تقریباً 40 درصد کاهش یافته افزود: این نگرانی برای کمبود آب زراعی در جلسه‌ای که هفته گذشته در استانداری برگزار شد به سمع و نظر استاندار رسید تا با برنامه‌ریزی و تمهیدات لازم اعم از نوبت‌بندی‌ها بتوانیم این فصل زراعی را به خوبی پشت سر بگذاریم.

روایت تسنیم از روزگار ناخوش کشاورز گیلانی / اوضاع زندگی این خانواده انسان را شرمسار می‌کند + فیلمغفلت از صنایع فرآوری مرکبات در گیلان؛ تنها یک کارخانه فرآوری در استان وجود داردسیلی سنگینی که مسافرت‌های نوروزی به شمالی‌ها زد / بحران کرونا به گیلان رسید ‌

 وی با تأکید بر اینکه کشاورزان باید فصل زراعی خود را با برنامه جهاد کشاورزی شهرستان‌ها منطبق کنند گفت: کشاورزان نسبت به کاشت، داشت و برداشت محصول خود براساس برنامه‌ای که جهاد کشاورزی استان گیلان و شهرستان‌ها ارائه می‌کنند اهتمام داشته باشند.

مدیرکل مدیریت بحران استانداری استان گیلان با تأکید بر لزوم رعایت نوبت‌بندی‌ها در کنترل تنش کمبود آب در فصل زراعی جدید خاطرنشان کرد: کشاورزان استان با مراجعه به جهاد کشاورزی در شهرستان‌ها برنامه‌های زمان‌بندی را دریافت کرده و در بهترین زمان ممکن نسبت به نشا زمین‌ها اقدام کنند‌.

مرادی گفت: در همه شهرستان‌ها کشاورزان محلی باید با همکاری آب منطقه‌ای و به شکل جهادی به لایروبی انهار و باز کردن کانال‌ها اقدام کنند و انتظار داریم که کشاورزان در این حوزه با میراب‌ها همکاری داشته باشند و به شکل گروهی در هر منطقه نسبت به پاکسازی اقدام کنند.

وی با اشاره به تأثیر لایروبی انهار در کاهش هدر رفت آب، هدر رفت آب از سد سفید رود تا مکان استفاده کشاورزان را از عوامل تشدید تنش کمبود آب زراعی دانست و افزود: پاکسازی انهار سبب می‌شود تا آبی که از بالا دست به اراضی سرازیر می‌شود با کمترین میزان هدر رفت روبرو باشد.

مرادی به استفاده کشاورزان از آب‌های سطحی ناشی از بارندگی برای پیشگیری و مدیریت تنش کمبود آب تأکید کرد و ابراز داشت: برخی از کشاورزان محلی از چاه‌های سطحی و نیمه عمیق برخوردار هستند که می‌توانند در زمان کم آبی از آب‌های زیرزمینی هم استفاده کنند تا از خطر کمبود آب نجات یابند.

وی با بیان اینکه کشاورزان باید از الآن به فکر خرید پمپ‌های آب مزارع و یا ترمیم آن باشند عنوان داشت: از دیگر موارد موثر در رفع تنش کم آبی استفاده از کود پتاس است که به کشاورزان توصیه می‌شود در زمان کمبود آب از کود پتاس استفاده بهینه داشته و با همکاری جهاد کشاورزی نسبت به تأمین آن اهتمام داشته باشند.

مردای گفت: همچنین از سوی مرکز تحقیقات برنج جهاد کشاورزی رقم جدیدی از برنج تحت عنوان «کیان» ارائه شده و به کشاورزانی که به میزان بیشتری با تنش آبی مواجه هستند توصیه می‌شود که از این رقم برنج استفاده کنند زیرا این رقم از برنج در برابر کم آبی مقاومت بیشتری را از خود نشان می‌دهد.

وی با بیان اینکه کشاورزان می‌توانند با بیمه کردن محصول برنج، میزان تنش و استرس را کاهش دهند افزود: دولت با پرداخت 70 درصد هزینه بیمه برنج به صندوق بیمه کشاورزی فرصت خوبی را برای کشاورزان برنج‌کار فراهم کرده و توصیه ما به کشاورزان این است که از فرصت باقی مانده نسبت به بیمه کردن محصول خود اقدام کنند.

مدیرکل مدیریت بحران استانداری استان گیلان خاطرنشان کرد: انشاالله بتوانیم سال زراعی پیش ‌روی را با همکاری کشاورزان و عمل به توصیه‌های مربوطه با مدیریت خوب کشاورزان در حوزه استفاده از ظرفیت‌های آبی موجود پشت سر بگذاریم.

انتهای پیام/614/ ع

منبع: تسنیم

کلیدواژه: مدیرکل مدیریت بحران استانداری کمبود آب زراعی جهاد کشاورزی استفاده کنند داشته باشند استان گیلان اقدام کنند شهرستان ها فصل زراعی کم آبی تنش کم

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۵۴۶۹۲۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بحران کمبود معلم در مدارس نباید تکرار شود

نماینده ولی فقیه در استان خراسان‌رضوی گفت: این یک حقیقت است که تربیت باید از سطح مدرسه آغاز شود، بر همین اساس، توجه کنید در فرآیند گزینش آموزش و پرورش عناصری برگزیده شوند که جوان، متدین، توانمند و دلسوز نسل آینده‌ساز این کشور باشند.

به گزارش خبرگزاری ایمنا از خراسان‌رضوی و به نقل از پایگاه اطلاع‌رسانی نماینده ولی فقیه، آیت‌الله سید احمد علم‌الهدی در دیدار با شورای معاونان و رؤسای نواحی آموزش و پرورش استان که به مناسبت فرارسیدن سالروز شهادت استاد مرتضی مطهری و روز معلم، به میزبانی دفتر نماینده ولی فقیه در خراسان رضوی برگزار شد، اظهار کرد: یکی از تکالیف بزرگ آموزش و پرورش در استان این است که جریان تعلیم و تربیت به صورت هم‌زمان مدیریت شود، امروزه اگرچه برنامه‌هایی با اهمیت و مؤثر در دستورکار قرار می‌گیرد، اما هنوز هم این ظرفیت وجود دارد که به‌موازات رویکردهای آموزشی، در عرصه پرورش و تربیت نیز اقداماتی انجام شود که جامعه مخاطب آن به طور مستقیم، متوجه فرزندان دلبند ما در مدارس باشد.

وی افزود: این یک حقیقت است که تربیت باید از سطح مدرسه آغاز شود، بر همین اساس، توجه کنید در فرآیند گزینش آموزش و پرورش عناصری برگزیده شوند که جوان، متدین، توانمند و دلسوز نسل آینده‌ساز این کشور باشند، زیرا اینها عهده‎دار تربیت فرزندان مردم هستند، علاوه بر این، در فرآیند گزینش باید به موضوع بازنشستگی دبیران و فرهنگیان نیز توجه ویژه صورت بگیرد تا بحران‌هایی همچون کمبود معلم در مدارس، دوباره تکرار نشود.

نماینده ولی فقیه در استان خراسان رضوی خاطرنشان کرد: یکی از عرصه‌هایی که باید از سطح آموزش و پرورش موردتوجه قرار بگیرد، مسئله حجاب است، باید فضایی ایجاد شود تا بتوان مسئله حجاب و فرهنگ عفاف را از سطح مدارس و دبیرستان‌ها در دل و ذهن دختران عزیز دبیرستانی نهادینه شود، اینها آینده‌ساز کشور و امانت مردم هستند، بنابراین با مزج اجتماعی و منطق تبیین، می‌توان حجاب را به صورت ایجابی از سطح دبیرستان‌ها فرهنگ‌سازی کرد.

به گزارش ایمنا، در ابتدای این دیدار، جمعی از اعضای شورای آموزش و پرورش استان به ارائه گزارشی از برنامه‌های فرهنگی تربیتی در سال تحصیلی جاری و انعکاس چالش‌های موجود پرداختند.

کد خبر 749404

دیگر خبرها

  • امسال آب سد سفیدرود زودتر رهاسازی می‌شود
  • بحران کمبود معلم در مدارس نباید تکرار شود
  • برداشت محصول از مزرعه طــرح مــقـایـســه گندم در هندیجان
  • خزانه گیری ۱۷۷ هزار هکتار از اراضی گیلان
  • ۵۵۰ هزارهکتار اراضی زراعی آذربایجان غربی دارای سند تک برگ شده اند
  • جلسه ستاد برداشت سال زراعی ۱۴۰۳_۱۴۰۲ برگزار شد
  • صدور سند تک برگ برای ۵۵۰ هزار هکتار از اراضی زراعی آذربایجان‌غربی
  • علت افزایش قیمت برنج ایرانی مشخص شد
  • ضرورت مدیریت صحیح منابع آبی در فصل زراعی/ مدیران پای کار باشند
  • ۵۷ مورد دیوارکشی و قطعه‌بندی در البرز قلع و قمع شد