Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «خبرگزاری آریا»
2024-04-28@12:21:41 GMT

مانع زدایی زنانه

تاریخ انتشار: ۲۲ فروردین ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۱۵۵۲۱۴۱

مانع زدایی زنانه

خبرگزاری آریا -

خانم خداکرمی بانوی کارآفرین سال‌های سال در محیطی مردانه مشغول به فعالیت است و اولین خانمی است که رئیس اتحادیه فرآورده‌های بتنی شهرش شد، بعد از ورودش بانوان زیادی برای ورود به این حرفه تشویق شدند تا جایی که در حال حاضر 30 خانم نوشهری مجوز بهره‌برداری از فرآورده‌های بتنی را جلب کردند.
وقتی یک زن «مانع‌زدایی» را به معنای واقعی کلمه به تصویر کشید
طی سال‌های اخیر در پی تاکیدات فراوان مقام معظم رهبری مبنی بر تکیه بر تولید و توان داخلی، شاهد فعالیت کارآفرینان زیادی در استان مازندران بوده هستیم ولی تعدادی از این افراد جزو برترین‌ها هستند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


زمانی که از کارآفرینی حرف می‌زنیم منظور ایجاد اشتغال همزمان برای چندین نفر است که توسط فرد یا افرادی صورت می‌گیرد، کارآفرین بودند شاید مهم باشد ولی یک کارآفرین زمانی نمونه خواهد بود که به تولید انبوه و افزایش تولیدات داخلی کمک کند.
در مرکز استان بهار 1400 سالی که باری دیگر با شعار محوری تولید، پشتیبانی‌ها و مانع‌زدایی‌ها آغاز شد، شاهد برپایی مراسم ویدیوکنفرانسی دور هشتم تقدیر از زنان کارآفرین برتر با آراء مردمی در استان بودیم که به میزبانی معاونت ریاست جمهوری و با حضور معصومه ابتکار معاون رییس جمهور و مدیران کل امور زنان و خانواده 16 استان از جمله استان مازندران برگزار شد.
این مراسم با تقدیر از دو بانوی مازندرانی؛ لیلا خداکرمی و فاطمه نعمتی آلاشتی که در هشتمین دوره انتخاب زنان کارآفرین برتر کشور با آرای مردمی، برگزیده شدند، همراه بود، فاطمه نعمتی آلاشتی از فعالان انجمت صنایع دستی در سوادکوه و کارآفرین چندی پیش در مصاحبه با فارس از علت موفقیتش گفت.
*مانع‌زدایی را از سال 92 تمرین کردم
این بار لیلا خداکرمی کارآفرین نمونه دیگر متولد سال 1359 و اهل نوشهر از ورودش به شغلی که بیشتر مردانه است تا زنانه است می‌گوید و به این موضوع اشاره می‌کند که قبل شنیدن از شعار محوری سال به مقوله مانع زدایی‌ها توجه ویژه‌ای داشته تا جایی که توانست با تسهیل قوانین جوانان زیادی را تا محیط کار همراهی کند.
*کار در کارگاه فرآورده‌های بتنی با سابقه‌ای 20 ساله!
وی که مدیرعامل شرکت بلوک‌سازان ستاره شمال است و در حوزه فرآوده‌های بتنی، کارگاه تیرچه بلوک و قطعات بتنی فعالیت دارد، بیان می‌کند؛ از سال 1380 وارد این عرصه شدم، البته ابتدای کارم چون رشته تحصیلی‌ام کامپیوتر بوو یک شرکت کامپیوتری تاسیس کردم ولی پس از ازدواج به دلیل آشنایی همسرم با فراورده‌های بتنی پایم به بازار " تیرچه و بلوک" باز شد.
برای‌مان جالب بود، شاید بار اولی بود که می‌شنیدم یک خانم مدیرعامل شرکت بلوک‌سازان است تازه علاوه بر آن از سال 1392 به‌عنوان رئیس اتحادیه فرآورده‌های بتنی در نوشهر نیز است و خودش می‌گوید که تنها زنی در استان هستم که در سمت ریاست این اتحادیه قرار دارد‌.
* باید می‌دانستم کجای کار لنگ می‌زند
خانم خداکرمی با لحنی محکم ادامه می‌دهد؛ خوشحال بودم که توانستم ریاست اتحادیه فرآورده‌های بتنی را در سطن شهرستان برعهده بگیرم، از اینجا به بعد موضوع فقط سرپرستی و اداره شرکت و پرداختن به امور 15 نفری که در مشغول به کار هستند نبود، بلکه حمایت از جوانان و افرادی بود که می‌خواهند وارد این شغل بشوند.
این کارآفرین با اشاره به اینکه خوب می‌دانستم اخذ مجوز و تهیه مکان مناسب با متراژی حدود هزار و 500 برای ایجاد کارگاه فرآورده‌های بتنی چه کار سختی است، اظهار می‌کند؛ نشستن پای درددل افراد متقاضی شغل در این حوزه که به اتحادیه رفت و آمد می‌کردند اولین کاری بود که انجام دادم تا بدانم اهم مشکلات فعالان در این عرصه چیست و برای پیشرفت و تولید کجای کار می‌لنگد.
*وقتی سخت‌گیری در دریافت تسهیلات منجر به تصادف شد
صحبت‌مان که به اینجا رسید، پرسیدیم آیا خودتان در این مسیر مشکلاتی داشتید که به یک خاطره تلخ تبدیل شده باشد؟ در پاسخ می‌گوید؛ بله ـ در سال 1385 که لنگ دریافت یک وام برای توسعه کارم مانده بودم، درخواست مجوز حفر چاه برایم صادر شد، روزی که آخرین مهلت بود مجبور شدم با سرعت به سوی مرکز استان حرکت کنم در راه دچار سانحه تصادف شدم و خودم و ماشینم آسیب دید... نمی‌دانم دلیل سخت‌گیری‌ها برای کسی که واقعا دلش به کار است و سرش برای کمک به تولیدکنندگان درد می‌کند چیست؟
افزایش تعداد از 60 به 210 واحد و ایجاد اشتغال برای بیش از هزار نفر
وی همچنین تاکید می‌کند؛ حرکت بعدی‌ام این بود که در حیطه کاری خودم به بحث مشتری‌مداری و افزایش تعداد کارگران توجه کنم، به‌تدریج توانستم درخواست کاهش مساحت زمین برای تاسیس کارگاه فرآورده‌های بتنی توسط تولیدکنندگان را کاهش بدهم و از هزار و 500 متر به 500 متر برسانم، هدفم تسهیل ضوابط و صدور سریع پروانه بود، این موضوع معنای واقعی مانع‌زدایی‌ها است.
خانم خداکرمی به جریان تولید در دوره جوانی اشاره می‌کند که برای استارت کار سرمایه زیادی نداشت و به‌واسطه پشتیبانی صورت گرفته کار تولید نرده‌های سفالی را از حیاط منزل خود آغاز کرد و اعلام می‌کند؛ در سال 1392، اتحادیه فرآورده‌های بتنی در بهشهر را با فعالیت 60 واحد تولیدی تحویل گرفتم در هر واحد پنج تا هفت نفر مشغول فعالیت هستند ولی اکنون تعداد این واحدها به 210 واحد رسید، به من ثابت شد که تشویق و ترغیب و تسهیل ضوابط جواب داد.
این کارآفرین سال‌های سال در محیطی مردانه مشغول به فعالیت است و اولین خانمی است که رئیس اتحادیه فراورده‌های بتنی شهرش شد، بعد از ورودش بانوان زیادی برای ورود به این حرفه تشویق شدند تا جایی که در حال حاضر 30 خانم نوشهری مجوز بهره‌برداری از فرآورده‌های بتنی را دریافت کردند.
*کسب رتبه دوم کارآفرینی در کشور؛ پاداشی که به‌واسطه حمایت از تولیدکنندگان نصیبم شد
وی در ادامه با اشاره به اینکه اولین باری است که به‌عنوان کارآفرین در برنامه کارآفرینان زن برتر کشور شرکت می‌کند، می‌گوید؛ خوشحالم که به‌عنوان کارآفرین برتر موفق به کسب رتبه دوم در کشور و چهارم در استان مازندران شدم، امیدواریم مسوولان و مدیران نیز با توجه به سخنان گوهربار مقام معظم رهبری که خود سرمایه‌ای عظیم است در مسیر تولید به رفع موانع و افزایش پشتیبانی‌ها بپردازد.
*زنانه مردانه‌اش نکنیم؛ اصل کارآفرینی است
خداکرمی در پایان به خاطر‌ه‌ای شیرین در طول 20 سال سابقه کاری خود اشاره کرده و عنوان می‌کند؛ به یاد دارم در جلسه‌ای که با وزیر سابق صنعت و معدن در چالوس داشتم زمانی که نوبت به معرفی رسید با بیان اینکه رئیس اتحادیه فرآورده‌های بتنی هستم در چند لحظه شاهد بهت و سکوت وی بودم، البته این بار اولی نبود که پس از معرفی مخاطب تعجب می‌کرد و هنوز هم ادامه دارد، از نظر من خواستن توانستن است و مرد و زن هم ندارد.
ناگفته نماند از صحبت‌های این بانوی کارآفرین نوشهری می‌توان دریافت که با همین فرمان ادامه می‌دهد چرا که شاهد ارتقای تولید و افزایش تعداد کارگران و فعالان در این عرصه بوده و مهمتر اینکه به‌عنوان کارآفرین برتر کشوری معرفی شد.
خانم خداکرمی هجدهم فروردین ماه جاری طی برنامه ویدیوکنفرانسی توسط مدیرکل امور بانوان و خانواده استانداری مازندران مورد تجلیل قرار گرفت، در کلیپ زیر صحبت‌های سمیه طوسی با توجه به رسته شغلی بانوان برگزیده، خواستار افزایش سقف تسهیلات برای این افراد شد.
منبع: فارس

منبع: خبرگزاری آریا

کلیدواژه: کارآفرین برتر رئیس اتحادیه خانم خداکرمی مانع زدایی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.aryanews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری آریا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۵۵۲۱۴۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

«چرم دوزی» اشتغال کهن برای نسل نو

ایسنا/مازندران ایرانیان با پیشینه سه هزار ساله، نخستین و قدیمی‌ترین تولیدکنندگان چرم در جهان هستند. آثار باستانی به جا مانده از دوران قبل از میلاد نشان دهنده این است که ایرانیان ازحدود هزار و ۵۰۰ سال قبل از میلاد از چرم برای لباس و زره استفاده می‌کردند.

تولید انواع پوست و چرم و تجارت مرتبط با آن، در دوره عباسی در سراسر قلمرو اسلامی پر رونق بود. استفاده از پوست حیوانات مختلف برای ساخت پوستین، قبضه شمشیر و آستر کفش و لباس‌های زمستانی هچنین برای افسار، رکاب، مشک و همچنین جلدهای چرمی برای کتاب‌ها که به صورت ساده‌ای طلاکوب می‌شد برخی از مهمترین کاربردهای چرم در این دوره است .

در دوره قاجار نیز انواع چرم به مقدار زیاد در شهرهای ایران تولید می‌شد، همدان در این دوره مرکز مهم تولید نوعی چرم معروف به چرم همدانی بود، که از پوست گوسفند تهیه می‌شد در این دوره صادرات پوست و چرم از اغلب شهرهای ایران به روسیه و عثمانی و هند رونق بسیار داشت.

اولین کارخانه چرم سازی ایران در سال ۱۳۰۸ در شهر تبریز بنا شد، و پس از آن در همدان، تهران، اصفهان و برخی شهرهای دیگر نیز کارخانه‌هایی تاسیس شد.

اما در حال حاضر کار چرم سازی در کشور بیشتر جنبه تزیینی پیدا کرده و به صورت عرضه کیف‌های چرم زنانه و مردانه، جلد موبایل، کمربند، کفش و غیره عرضه و تولید می‌شود و گزینه‌ای برای هدیه دادن است.

دغدغه دولت برای رفع مشکل بیکاری در تمامی ادوار وجود داشته و امروزه نیز دولت سیزدهم مهمترین دغدغه خود را رفع مشکلات اشتغال جوانان عنوان کرده است.

صنعت چرم دوزی ایران با سابقه دیرینه یکی از صنایع ارزآور برای کشور است که می‌تواند همانند گذشته بازار جهانی را به خود اختصاص دهد و زمینه اشتغال بسیاری از جوانان را فراهم کند.

رضا قلی پور نماینده ایران در نمایشگاه‌های بین‌المللی، کارآفرین برتر شهر امیرکلا، کارآفرین برتر استان در سه سال متوالی با برند نمونه استان، نماینده فستیوال کشور و نیز در سال ۲۰۱۸، اولین تولید کننده ایرانی در دوخت کراوات چرم دست دوز، رئیس اسبق اتحادیه مشاغل خانگی شهرستان بابل و... را در کارنامه افتخارات خود به عنوان کارآفرین برتر استان در حوزه چرم دست دوز دارد.

چرم دوزی و اشتغال سود آور و پایدار

این کارآفرین برتر در گفت‌وگو با ایسنا با اشاره به اینکه تاکنون صدها استادکار در حوزه چرم دوزی تربیت کردم اظهار کرد: برای کمک به اشتغال و بخش تولید اقدام به آموزش کارآموزان متقاضی آموزش صنایع چرم بصورت کاملا رایگان انجام شد.

رضا قلی پور با بیان اینکه فعالیت خود را از سال ۱۳۹۴ آغاز کردم، افزود: چندین کارگاه فعال چرم دوزی در سطح شهرستان بابل راه اندازی کردم.

وی فعالیت افراد ناکارآمد و غیرحرفه‌ای را بزرگترین اشکال صنعت چرم برشمرد و گفت: به عنوان استاد دانشگاه و کارآفرین برتر در حوزه چرم دوزی و تخصص در برگزاری کارگاه‌های مختلف انتظار داریم جهاد دانشگاهی برنامه برگزاری کارگاه را در اختیار ما قرار دهد.

وی با اشاره به اینکه در گذشته محصولات چرم ما به کشورهای کویت، عراق، ارمنستان، آذربایجان و.. صادر می‌شد ادامه داد: در حال حاضر جوابگوی تقاضای بازار داخلی برای چرم دست دوز با توجه به نیروی کار فعال محدود خود هستیم.

وی با اشاره به مهم‌ترین ایراد حوزه صنعت چرم کشور گفت: متاسفانه حضور و فعالیت افراد ناکارآمد و غیرحرفه‌ای در این حوزه که بدون مهارت لازم و عدم استفاده از منابع با کیفیت اقدام به ارائه محصول بی‌کیفیت به بازارمی‌کنند سبب بی‌اعتمادی خریداران از بازار داخلی می‌شود.

وی گفت: به عنوان استاد دانشگاه و کارآفرین برتر در حوزه چرم دوزی و تخصص در برگزاری کارگاه‌های مختلف انتظار داریم جهاد دانشگاهی برنامه برگزاری کارگاه را در اختیار ما قرار دهد.

مهم‌ترین عامل توسعه کسب و کار علاقه به کار است

معصومه زاهدیان کارآفرین مشاغل خانگی که بعد از اخذ مدرک کارشناسی دانشگاه ومجوز فعالیت از فنی و حرفه‌ای هنر چرم دوزی را برای کسب و کار خود انتخاب کرده است در گفت‌وگو با ایسنا اظهار کرد: به مدت پنج سال است که به هنر چرم دوزی با دست مشغول بوده و با آورده شخصی با حمایت خانواده خود به مبلغ ۵۰ میلیون تومان موفق به احداث کارگاه چرم دوزی شدم و برای تجهیز و خرید لوازم و ابزار ضروری ۵۰۰ هزار تومان هزینه کردم.

وی با اشاره به اینکه در کنار فعالیت خود اقدام به هنرجویان هم آموزش می‌دهم، افزود: مهم‌ترین عامل رشد و توسعه هر کسب و کاری علاقه به کار است که زمینه موفقیت و کسب درآمد را نیز در پی دارد.

این کارآفرین یادآور شد: بازار فروش در ابتدا از فضای مجازی، دوستان و آشنایان بود، اما بعد از راه اندازی کارگاه، مشتریان حضوری هم اضافه شدند.

زاهدیان با اشاره به چگونگی فعالیت در این حوزه  تصریح کرد: قبل از هنر چرم دوزی به مدت سه سال مشغول آموزش بافتنی در فضای مجازی و آموزشگاه بودم ایده چرم دوزی زمانی به ذهنم رسید که قرار بود یک کیف بافت انجام بدم و قسمت دسته‌ها و بند کیف چرم باشد لذا چرم و لوازم تهیه کردم و این شروع ورود من به این شغل بود.

وی ادامه داد: گرچه تهیه لوازم اولیه برای شروع کار کمی سخت بود اما در حال حاضر با تهیه لوازم اولیه مورد نیاز این مشکل مرتفع شد.

آموزش چرم دوزی در جهاد دانشگاهی مازندران

مدیر مرکز آموزش جهاد دانشگاهی ساری نیز در این باره به ایسنا گفت: در سال گذشته دو دوره آموزش مصنوعات چرمی در سطح استان برگزار شد که با استقبال خوب جوانان روبرو بود.

مریم چاهوشی با اشاره به اینکه فراگیران بعد از دوره آموزش مصنوعات چرمی گواهینامه مهارتی را از جهاد دانشگاهی دریافت کردند که قابلیت ترجمه را دارد، خاطرنشان کرد: گذر از دوره‌های مهارتی سبب اشتغال هنرجویان شده است.

مدیر مرکز آموزش جهاد دانشگاهی ساری گفت: هر دوره آموزش مصنوعات چرم شامل دو مرحله مقدماتی و تکمیلی است که هر مرحله سه ماه طول دوره دارد.

وی یادآور شد: امسال هم آمادگی برگزاری دوره‌های مهارتی مصنوعات چرمی شامل،  کیف و کفش چرم دست‌دوز را در برنامه کاری خود داریم که با رسیدن حدنصاب فراگیران به زودی راه اندازی می‌شود.

چاهوشی افزود: متقاضیان آموزش در جهاد دانشگاهی می‌توانند جهت کسب اطلاعات بیشتر با شماره ۳۳۳۵۳۳۸۲ با پیش شماره ۰۱۱ تماس حاصل نمایند.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • وزیر کار: مانع‌زدایی از تولید اولین گام تحقق شعار سال است
  • وزیر کار: مانع زدایی از تولید اولین گام تحقق شعار سال است
  • مرکز عمده فروشی جوراب در بازار تهران کجاست؟
  • خسارت ۸۸۳ میلیاردی سیلاب در شهرستان کلاله
  • حال خوب| برآورده شدن آرزوی دختر کارآفرین
  • «چرم دوزی» اشتغال کهن برای نسل نو
  • آثار جنسیت زنانه بر رشد عرفانی و معنوی
  • مقررات‌زدایی در نزدیکی کارآفرین‌ها / قانون هست اجرا خیر
  • مقررات‌زدایی در نزدیکی کارآفرین‌ها / قانون هست اجرای خیر
  • سیلاب ۸۸۳ میلیارد ریال به کلاله خسارت زد