Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرنگار گروه فرهنگی باشگاه خبرنگاران جوان، در کنار حوزه هنری انقلاب اسلامی که با معرفی «چهره سال هنر انقلاب» و برگزاری ده‌ها برنامه فرهنگی هنری، کارنامه درخشانی در بزرگداشت هفته هنر انقلاب دارد، «دانشکده هنر دانشگاه سوره» را هم می‌توان یکی از مراکز اصلی بزرگداشت هفته هنر انقلاب اسلامی در سال ۱۴۰۰ دانست.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

جایی که هر روز چندین برنامه نشست و میزگرد درباره هنر را از طریق فضای مجازی برگزار می‌کند، فیلم‌های مستند جدید و پرمخاطبی را در سالن سینمای دانشکده نمایش می‌دهد، اجرا‌های محیطی و پرفورمنس در متروی تهران برگزار می‌کند و با دعوت از اساتید و صاحب‌نظران عرصه هنر و فرهنگ، به آسیب شناسی برنامه‌ها و جشنواره‌های چهار دهه فعالیت هنر انقلاب می‌پردازد.

برای کنکاش درباره این برنامه‌های جذاب و نو، با دکتر کاظم نظری رئیس دانشکده هنر دانشگاه سوره که مدیریت این برنامه‌ها را برعهده دارد، به گفتگو نشستیم.

آقای دکتر، یکی از ویژگی‌های بارز برنامه‌های دانشکده هنر دانشگاه سوره به مناسبت «هفته هنر انقلاب» آن است که هم برای قشر فرهیخته جامعه یعنی دانشجویان و دانشگاهیان برنامه‌هایی را تدارک دیده و هم مردم عادی جامعه را که با هنر آشنایی چندانی ندارند در نظر گرفته است. ایده پرداخت همزمان به این دو گروه چطور شکل گرفت؟

در مورد شکل گیری ایده این فعالیت‌ها باید بگویم که من و همکارانم برای برگزاری برنامه‌های «هفته هنر انقلاب» از مدتی قبل کارمان را شروع کردیم، همه بخش‌های آموزشی، پژوهشی و فرهنگی دانشکده، برنامه‌ها و طرح هایشان را ارائه کردند. همچنین گروه‌های نمایشی اعم از گروه «نمایش زنده» و گروه «نمایشی عروسکی» دست به کار شدند و کار‌هایی با موضوعات انقلاب تولید کردند تا همانطور که شما هم اشاره کردید، هم میزگرد‌ها و پنل‌های تخصصی در زمینه هنر متعهد و انقلابی برگزار کنیم و هم آسیب شناسی آن را برای اندیشمندان و پژوهشگران انجام دهیم و از طرفی همزمان برنامه‌هایی مانند اجرا‌های محیطی وپرفورمنس با موضوع انقلاب اسلامی را درمتروی تهران برای مردمی برگزار کنیم که ممکن است با موضوع هنر آشنایی چندانی نداشته یا حتی ناآشنا باشند. دلیلش هم این است که معتقدیم باید با هر دو گروه گفتگو و مفاهیم هنر انقلاب و نظام جمهوری اسلامی را برای مخاطبانمان بیان کنیم. نکته‌ای که حضرت آقا همیشه بر آن تاکید دارند و آن اینکه، هنر ابزار خوبی برای ارائه مفاهیم بزرگ است.

بیشتر بخوانید

هنر انقلاب وابسته به جغرافیا و زمان خاصی نیست

دانشکده هنر در بخش نمایش فیلم هم فعالیت‌های گسترده‌ای را به مناسبت این هفته انجام داده است، این فیلم‌ها چگونه انتخاب شدند؟

فیلم‌هایی که نمایش داده می‌شود فیلم‌های مستند با موضوع شهید آوینی و فیلم‌های مستند و انیمیشن بر اساس تفکرات و اندیشه‌های این هنرمند بزرگ و همچنین هنر انقلابی است.

مروری بر برنامه‌ها حاکی از آن است که بخشی از میزگرد‌های تخصصی، آسیب شناسی «هنر انقلاب» است این میزگرد‌ها با چه هدفی برگزار می‌شود؟

متاسفانه علیرغم گذشت چهار دهه از انقلاب اسلامی، ما کمتر به آسیب شناسی هنر انقلابی پرداخت ایم و به عنوان نمونه با وجود چند دهه برگزاری جشنواره‌های فیلم و تئاتر فجر، به عنوان مرکزیت نمایش دستاورد‌های هنر انقلاب در این دو حوزه، یا جشنواره‌های عکاسی و ... آسیب‌ها و نقاط ضعف آن‌ها مورد بررسی و آسیب شناسی قرار نگرفته است. ما در برنامه‌های این هفته تلاش می‌کنیم تا در فضای آکادمیک و دانشگاهی، دوره‌های قبل جشنواره‌ها را آسیب شناسی کنیم. این بحث و گفتگو به ما کمک می‌کند بتوانیم برای برطرف کردن نقاط ضعف در جشنواره‌های بعدی برنامه ریزی کنیم و شاهد مشکلاتی که بعضاً از سوی فیلم و تئاتر‌های به نمایش درآمده در جشنواره ها، گریبان حوزه هنر را می‌گیرد نباشیم. البته علاوه بر این میزگردها، پژوهش ها، تحقیقات و کار‌های نظری و عملی دانشجویان، هم در فضای مجازی و هم در محیط آکادمیک نمایش داده می‌شود تا پژوهشگران و اندیشمندان این حوزه بتوانند با آن‌ها آشنا شوند.

آقای دکتر، الان دو روز از شروع برنامه‌ها گذشته است. به نظرتان استقبال از برنامه‌ها چگونه است؟

استقبالی که از برنامه‌ها صورت گرفته، به نظرم بسیار خوب و امیدوار کننده است. این استقبال البته هم در داخل و هم در خارج از کشور از سوی ایرانیان و هنرمندان کشور‌های فارسی زبان صورت گرفته است. در روز اول که چندین نشست صبح و بعد از ظهر برگزار شد، ما شاهد هستیم که هنرمندان، اساتید و مدیران موسسات پژوهشی کشورمان و همچنین کشور‌های همسایه و فارسی زبان به خوبی مشارکت دارند و این مسئله برای ما بسیار دلگرم کننده است.

آیا قرار است که این نشست‌ها به صورت مکتوب هم در اختیار محققان و پژوهشگران قرار گیرد؟

بله؛ قرار است با توجه به محتوای علمی مناسب این نشست ها، آن‌ها را پیاده سازی کرده و به صورت کتاب منتشر کنیم که امیدواریم مورد استقبال قرار گیرد.

بیشتر بخوانید

هنر انقلاب اسلامی باعث ماندگاری اندیشه‌ها می‌شود/ چرا در این ۴ دهه فقط یک آوینی پرورش دادیم؟

برنامه‌هایی که برای این هفته تدارک دیده اید از لحاظ کمی چه تعداد است؟

ما در مجموع ۳۰ برنامه را اجرا کرده ایم که ۹۴ مهمان و سخنران در آن‌ها شرکت دارند، برنامه‌هایی مانند مروری بر چهار دهه نقاشی انقلاب اسلامی، پنل حیات موسیقایی شهید آوینی و موسیقی در حوزه هنری انقلاب اسلامی، جستاری بر جشنواره‌های عکاسی پس از انقلاب اسلامی ایران، پنل گفت و گویی انقلاب اسلامی و سینمای ایران، نشست و میزگرد تخصصی "کارتون انقلابی و انقلاب کارتون" (بررسی سیر تحول کارتون انقلاب و جنگ تحمیلی در ایران از سال ۱۳۵۶تا ۱۳۶۰) و ارائه کارتون‌های انقلاب و .. که برنامه‌ها در دو کلاس شماره ۱ و کلاس شماره ۲ در سیباد برگزار شده و برخی از برنامه‌ها نیز به صورت حضوری است.

انتهای پیام/

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: حوزه هنری شهید آوینی هنر انقلاب هفته هنر انقلاب انقلاب اسلامی دانشکده هنر برنامه هایی جشنواره ها آسیب شناسی میزگرد ها برنامه ها فیلم ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۵۵۴۱۶۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

چین دقیق‌ترین اطلس ماه را منتشر کرد

 به گزارش تابناک، زومیت نوشت: آکادمی علوم چین اطلس جدیدی از ماه را منتشر کرده است که وضوح نقشه‌های دوران آپولو را دو برابر می‌کند و از بلندپروازی‌های فضایی چین و کشورهای دیگر حمایت خواهد کرد.

به‌گزارش نشریه نیچر، اطلس جدید زمین‌شناسی ماه که حاصل تلاش بیش از ۱۰۰ پژوهشگر در طول یک دهه است، علاوه بر اطلاعات اولیه‌ی زمین‌شناسی درمورد سطح ماه، درمجموع، ۱۲۳۴۱ دهانه، ۸۱ حوضه، و ۱۷ نوع سنگ را دربرمی‌گیرد.

نقشه‌های جدید در مقیاس بی‌سابقه‌ی ۱:۲۵۰۰۰۰۰ ساخته شده‌اند. راس میچل، ژئوفیزیکدان مؤسسه‌ی زمین‌شناسی و ژئوفیزیک آکادمی علوم چین می‌گوید: «هر سؤالی در زمین‌شناسی با نگاه کردن به نقشه‌های زمین‌شناسی شروع می‌شود. اطلس جدید ماه منبعی برای کل جهان است.»

 بیش از ۱۰۰ پژوهشگر برای تهیه‌ی اطلس جدید ماه در طول یک دهه تلاش کردند.
جیانژونگ لیو، یکی از رهبران پروژه با اشاره به این موضوع که نقشه‌های موجود از ماه به دهه‌های ۱۹۷۰ و ۱۹۶۰ برمی‌گردد، می‌گوید: «سازمان زمین‌شناسی ایالات متحده از داده‌های مأموریت‌های آپولو برای طراحی تعدادی از نقشه‌های زمین‌شناسی ماه ازجمله نقشه‌ای سرتاسری در مقیاس ۱:۵۰۰۰۰۰۰ و تعدادی نقشه‌ی منطقه‌ای با دقت بالاتر از محل‌های فرود استفاده کرد. از آن زمان، دانش ما از ماه بسیار پیشرفت کرده است و نقشه‌های قدیمی دیگر نمی‌توانند نیازهای پژوهش‌ها و اکتشافات آینده ما از ماه را برآورده سازند.»

در سال جاری سه فضاپیما به سمت ماه پرتاب شده‌اند و چین قصد دارد در ماه مه سفینه‌ای را برای جمع‌آوری سنگ‌ها از سمت پنهان ماه ارسال کند. نقشه‌های جدید به کاوش‌های چین و کشورهای دیگر در ماه کمک خواهد کرد.

 
دانشمندان از نقشه‌های جدید ماه برای درک بهتر تاریخ ماه استفاده خواهند کرد.
دانشمندان به کمک اطلس جدید ماه می‌توانند به درک بهتری از تاریخ ماه برسند، منابع بالقوه‌‌ ماه را ارزیابی کنند و مطالعات زمین‌شناسی مقایسه‌ای انجام دهند. این نقشه‌ها همچنین به انتخاب محل مناسب برای ساخت پایگاه‌های تحقیقاتی روی ماه کمک خواهد کرد.

 
اطلس جدید ماه که به دو زبان چینی و انگلیسی در دسترس قرار دارد، با استفاده از داده‌های برنامه اکتشافات ماه چین، به‌ویژه مأموریت چانگ‌ای ۱ تدوین شده است که از مدار، سطح ماه را بین سال‌های ۲۰۰۷ و ۲۰۰۹ بررسی کرد.

 
اطلس جدید ماه با استفاده از داده‌های برنامه‌ی اکتشاف ماه چین تدوین شد.
مشاهدات انجام‌شده روی سطح ماه توسط ماه‌نشین‌های چانگ‌ای ۳ و چانگ‌ای ۴ به‌ترتیب در سال‌های ۲۰۱۳ و ۲۰۱۹ به تأیید صحت داده‌های چانگ‌ای ۱ کمک کرد. تیم تهیه‌کننده اطلس همچنین از داده‌های مأموریت‌هایی مانند GRAIL، مدارگرد شناسایی ماه ناسا و کاوشگر چاندرایان-۱ هند استفاده کرد.

 

پژوهشگران چینی در سال ۲۰۱۲ درحالی‌که به‌دنبال اهداف بعدی اکتشاف ماه بودند، شروع به تهیه‌ی نقشه‌ها کردند.

چین با مشارکت روسیه و بیش از ده‌ها کشور و سازمان دیگر، ساخت ایستگاه بین‌المللی تحقیقات قمری را رهبری می‌کند که قرار است اواسط دهه‌ی ۲۰۳۰ در قطب جنوبی ماه به‌منظور اکتشافات علمی و بهره‌برداری از ماه ساخته شود.

تیم لیو مدتی است کار برای بهبود وضوح نقشه‌ها را آغاز کرده است و نقشه‌های منطقه‌ای با دقت بالاتر را براساس نیازهای علمی و مهندسی تولید خواهد کرد.

در این بین، اطلس تکمیل‌شده در پلتفرم ابری «دیجیتال مون» قرار گرفته است و درنهایت در دسترس جامعه‌ی تحقیقاتی بین‌المللی قرار خواهد گرفت.

 

دیگر خبرها

  • چین دقیق‌ترین اطلس ماه را منتشر کرد
  • ویترین تسنیم شماره ۶۵۸ / این کوروش افسانه است!
  • میزگرد نگاهی به هشت چالش تاریخی؛ پروژه کوروش درخدمت اسرائیل؟
  • در هفته هنر انقلاب اسلامی یزد چه گذشت؟
  • اجرای ۶۴ برنامه در هفته عقیدتی و سیاسی شهرستان زهک
  • شهید مطهری  و آسیب شناسی انقلاب
  • تشریح برنامه‌های هفته بسیج سازندگی استان قم
  • برنامه‌های هفته بسیج سازندگی استان قم تشریح شد
  • فراخوان سی‌ودومین جایزه جهانی کتاب سال منتشر شد
  • برنامه‌های هفته سازمان بسیج سازندگی استان قم اعلام شد