Web Analytics Made Easy - Statcounter

یک مشاور با تاکید بر لزوم آموزش مسئولیت پذیری و انجام امور منزل به کودکان و نوجوانان، مطرح کرد: پیش از آنکه والدین مشارکت در کارهای منزل و مسئولیت پذیری را به فرزندانشان بیاموزند لازم است پدر و مادر هردو انجام امور داخل منزل را در دست بگیرند تا فرزندان یاد بگیرند انجام امور منزل تک جنسیتی و صرفا بر عهده مادر نیست.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

مریم فولادی در گفت‌وگو با ایسنا، با بیان اینکه لازم است هر دو والد در انجام کارهای خانه به یکدیگر کمک کنند، اظهار کرد: یادگیری مشاهده‌ای روش بسیار مناسبی برای مشارکت فرزندان در انجام کارهای خانه است. برای این منظور اگر امور منزل تنها بر دوش مادر باشد فرزندان به اشتباه می‌آموزند که وظایف پدر به امور خارج از منزل و وظایف مادر به امور داخل منزل معطوف می‌شود.

این مشاور ادامه داد: اگر هر دو والد در انجام امور منزل مشارکت داشته باشند، فرزندان نیز می‌آموزند کارهای منزل صرفا برعهده زنان نیست و اینگونه می‌توان آنها را هم در انجام امور مشارکت داد. 

فولادی گفت: مسئولیت پذیری و مشارکت در انجام امور منزل امری اکتسابی است که باید آموزش آن از دوران کودکی توسط والدین، مدارس، اجتماع و... به صورت تدریجی آغاز شود. فرزندان هرگز نمی‌توانند رفتار مسئولیت پذیرانه‌ای از خود نشان دهد مگر آنکه مسئولیت پذیری را از کودکی آموخته باشد. 

وی افزود: لازم است فرزندان با شیوه‌های مشارکتی از ابتدای کودکی در کارهای منزل، مدرسه و ... مشارکت داشته باشند تا مسئولیت پذیری در انجام امور را بیاموزند و متعهدانه وظایف خود را انجام دهند.

فولادی واگذار کردن نقشها به کودکان و فراهم ساختن الگوهای متناسب عملی را در آموزش مسئولیت پذیری به آنها موثر دانست و درباره ضرورت آموزش آن تصریح کرد: انسان مسئول با عملکرد اثربخش خود به عنوان فردی کارآمد شناخته می‌شود، رفتارهای منفی او کاهش پیدا می‌کند و به طور کلی انسان سالمی است که روابط بین فردی مناسبی دارد.

وی همچنین این را هم گفت که آموزش مسئولیت پذیری به سلامت روان افراد کمک می‌کند و فقدان آن موجب بروز رفتارهای غیر موثر و پرخاشگرانه به هنگام مواجهه با فشارها و استرس‌ها می‌شود.

این مشاور در پایان افزود: آموزش مسئولیت پذیری به کودکان و نوجوانان باعث می‌شود آنها احساس کفایت، توانایی و موثر بودن در غلبه بر مشکلات، خودارزشمندی، توانایی برنامه ریزی داشته باشند و در راستای رفتارهای هدفمند گام بردارند. از این رو نقش والدین در آموزش مسئولیت پذیری به آنها از طریق شیوه‌های یاد شده بسیار حائز اهمیت است.
انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: مسئولیت پذیری کودک و نوجوان والدين روانشناسي آموزش مسئولیت پذیری انجام امور منزل انجام امور

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۵۵۹۱۵۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

وزیر امور خارجه: امنیت خلیج فارس فقط با مشارکت کشورهای ساحلی تأمین می‌شود

«حسین امیرعبداللهیان» وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی ایران، خلیج فارس را «نامی جاودانه و میراثی جهانی» توصیف کرد و نوشت «در تاریخ ایران دهم اردیبهشت روزی است که یادآور از خودگذشتگی‌های مردمانی دلاور که با مجاهدت خود، پایان اشغال و استعمار پرتغالی بر سواحل جنوبی را پس از سال‌ها رقم زدند».

وزیر خارجه ایران در پیام خود به مناسبت «روز ملی خلیج فارس» نوشت: خلیج‌فارس پهنه بی‌نظیر مواصلاتی میان اروپا، آفریقا، آسیای جنوبی و جنوب شرقی است و از نظر راهبردی، بخشی از یک نظام ارتباطی مهم جهانی است که اقیانوس اطلس، دریای مدیترانه، دریای سرخ و اقیانوس هند را در بر دارد. اهمیت خلیج فارس در ابعاد تاریخی، تمدنی، جغرافیایی، فرهنگی و از  جهات گوناگون اقتصادی، سیاسی، حمل‌ونقل، انرژی و ژئوپلیتیک از توضیح و تکرار بی‌نیاز است. به همین دلیل است که اهمیت این پهنه آبی در سراسر جهان بسیار قابل توجه است.

او با اشاره به اینکه «در نگاه و باور جمهوری اسلامی ایران، امنیت مقوله‌ای پیچیده، متکثر، چند بعدی و تفکیک ناپذیر است که صرفاً با همکاری دست جمعی و از طریق تقویت پیوندها و ایجاد سازوکارهای سیاسی، اقتصادی و اجتماعی محقق خواهد شد»، نوشت: در همین راستا معتقدیم امنیت خلیج فارس فقط با مشارکت تمامی کشورهای ساحلی تامین خواهد شد و در این مسیر، استثناء و تجاهل نسبت به هیچ کدام از کشورها پذیرفته نیست و جمهوری اسلامی ایران در زمینه ارائه پیشنهاد و ابتکار در این حوزه‌ها، همواره پیش‌قدم بوده است.

دیپلمات عالی‌رتبه ایران با بیان اینکه «جمهوری اسلامی ایران با توجه به ارزش‌ها و پیوندهای مشترک با مردم منطقه همواره در کلیه زمینه‌ها از پدیده‌های زیست محیطی و گردشگری گرفته تا امنیت نظامی و روابط اقتصادی آماده همکاری و در اختیار قرار دادن ظرفیت‌ها و مزیت‌های خود در مسیر توسعه پایدار خلیج فارس بوده است»، تاکید کرد که ایران «با برخورداری از ظرفیت‌های گسترده خدادادی و کسب پیشرفت‌های گسترده در عرصه‌های مختلف، آمادگی دارد تا این دستاوردها را در خدمت به صلح، ثبات، توسعه و پیشرفت منطقه و ارزش‌های مشترک دیرپای آن قرار دهد».

امیرعبداللهیان در ادامه نوشت: هرچند نام خلیج فارس با ایران و ایرانی عجین شده اما در عین حال خلیج فارس محملی برای همسایگان ابدی و خانه‌ای برای همه ملت‌های پیرامون آن است. از همین رو، دولت سیزدهم در راستای سیاست خارجی متوازن، دیپلماسی پویا و تعامل هوشمند و نصب‌العین قرار دادن سه اصل عزت، حکمت و مصلحت، بازتعریف و بازتنظیم روابط با همسایگان را مد نظر قرار داد و نه در شعار بلکه در عمل نشان داد که مجدانه به دنبال تبدیل خلیج فارس به گرانیگاه سیاست همسایگی و صلح و ثبات در منطقه از راه تعامل و گفتگو بین دو ساحل این گستره آبی است.

وزیر خارجه ایران ویژگی مهمی که وجه شناسه امروز برای خلیج‌فارس است را «روحیه مبارزاتی ساحل‌نشینان سلحشور که اشغال و حضور بیگانگان را برنمی‌تابند» توصیف کرد و ادامه داد: بخش اعظم نابسامانی‌های موجود در خلیج فارس به واسطه دخالت و حضور قدرت‌های خارجی در منطقه بوده که درک سطحی، برداشتی نادرست و منفعت محور از تحولات آن دارند. دخالت و نقش‌آفرینی کشورهای فرامنطقه‌ای نه تنها موجب ثبات و امنیت مردمان این دیار نشد، بلکه مسیر همکاری‌های مسالمت‌آمیز را به مواجهه و واگرایی سوق داد.

او نوشت: در حالی‌که آمریکا و غرب به دنبال فروش تسلیحات بیشتر و متنوع‌تر به کشورهای منطقه هستند، جمهوری اسلامی ایران با اتکاء به نفس، عقلانیت سیاسی، رفتار مسولانه و روابطی مودت‌آمیز به دنبال اتصال جنوب این پهنه تاریخی به آسیای میانه، قفقاز و دریای سیاه بوده تا منافع همه ملت‌های منطقه را مورد توجه قرار دهد. ایران، به عنوان یک کنشگر بزرگ و توانمند، با تکیه بر ظرفیت‌های عظیم خود و ایمان به توانمندی‌های نهفته در خلیج فارس و داشته‌های کشورهای این حوزه، برای کمک به پیشرفت و تعالی ملل مسلمان منطقه اطمینان کامل دارد. فراموش نکنیم ما با همه تمایزها و تفاوت‌های فرهنگی، زبانی، نژادی، مذهبی و فکری قرن‌هاست در کنار یکدیگر زیست مشترک داشته‌ایم و به یقین برای نسل‌های آینده نیز باید سرنوشتی مشترک توام با همزیستی مسالمت‌آمیز و همبستگی اجتماعی را به ودیعه بگذاریم.

امیرعبداللهیان همچنین نوشت: اینک با درک و مطالعه این تجربه، جمهوری اسلامی ایران بر آن است تا در مشورت و همکاری با همسایگان خود یک الگوی بومی برای ثبات و امنیت منطقه استراتژیک غرب آسیا را پیشنهاد کند. در این خصوص وزارت امور خارجه جمهوری اسلامی ایران آمادگی آن را دارد تا در همفکری و جلب نظرات سازنده مراکز مطالعاتی و اندیشمندان صاحب نام کشورهای منطقه، نگرش مفهومی مورد نظر را غنا بخشد.

وزیر خارجه ایران به حوادث غزه و حملات رژیم صهیونیستی به مردم این باریکه نیز اشاره کرد و نوشت: امروز در حالی نام جاودان خلیج فارس را گرامی می‌داریم که تحولات مهمی در اطراف ما به ویژه در شامات که ارتباط تاریخی با خلیج فارس دارد در جریان است. قطعا دفاع از فلسطین و فروکاستن از آتش افروزی رژیم صهیونیستی تاثیرات مثبتی در منطقه مهم و حساس خلیج فارس نیز خواهد داشت.

امیرعبداللهیان در پایان ابراز امیدواری کرد که «خلیج فارس همواره امن، با ثبات و پر رونق محیطی برای آرامش مردمان شمال و جنوب آن باشد».

منبع: خبرگزاری ایسنا

دیگر خبرها

  • دوگانگی مدیریتی در منطقه آزاد اروند سبب ناهماهنگی در اجرای امور کارگری
  • تعاون به عنوان رکن مهم مشارکت مردم، مورد تاکید رهبر معظم انقلاب است
  • امنیت خلیج فارس با مشارکت کشورهای ساحلی تامین می‌شود
  • وزیر امور خارجه: امنیت خلیج فارس فقط با مشارکت کشورهای ساحلی تأمین می‌شود
  • عدم مسئولیت پذیری تیپاکس
  • مشق نوشتن دانش‌آموزان چینی زیر سرم/ شکست اصلاحات آموزشی چین برای تکالیف منزل (فیلم)
  • اجاره خانه به این افراد ممنوع شد
  • این آژانس فقط پس از برپایی کشور مستقل فلسطین منحل خواهد شد
  • مروری بر جنایات گروهک منافقین؛ترور یک نوجوان پیش چشمان مادر
  • برگزاری ۱۵هزار ملاقات بین فرزندان طلاق و والدین در سال ۱۴۰۲