Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «خبرگزاری برنا»
2024-04-29@07:12:52 GMT

بیماری‌های شایع در میان زنان که از آن بی‌خبرید

تاریخ انتشار: ۲۳ فروردین ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۱۵۶۲۰۰۸

بیماری‌های شایع در میان زنان که از آن بی‌خبرید

مردان و زنان به بیماری‌های گوناگونی مبتلا می‌شوند. اما تعدادی از این بیماری‌ها در زنان شایع‌تر است و خانم‌ها را بیشتر یا متفاوت‌تر تحت تاثیر قرار می‌دهد.

به گزارش برنا؛ مردان و زنان به بیماری‌های گوناگونی مبتلا می‌شوند. اما تعدادی از این بیماری‌ها در زنان شایع‌تر است و خانم‌ها را بیشتر یا متفاوت‌تر تحت تاثیر قرار می‌دهد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این در حالی است که بسیاری از بیماری‌های زنان تا مدت‌ها توسط کادر پزشکی و دکترهای متخصص زنان ناشناخته باقی می‌مانند و عجیب است که آزمایش‌های دارویی هم در اکثر موارد روی خانم‌ها انجام نمی‌شوند. خانم‌ها مسائل بهداشتی دیگری هم دارند که از میان آنها می‌توان به سرطان سینه، سرطان دهانه‌ی رحم، یائسگی و بارداری اشاره کرد. آمار حملات قلبی منجر به مرگ در بین خانم‌ها بیشتر از آقایان است. افسردگی و اضطراب در میان بیماران خانم رایج‌تر است. مشکلات مرتبط با مجاری ادراری در زنان بیشتر دیده می‌شود و بیماری‌های مقاربتی (STD) تاثیرات مخرب بیشتری روی خانم‌ها می‌گذارند.

در میان بیماری‌هایی که در خانم‌ها رایج‌تر است، ۸ مورد زیر خطرات بیشتری روی سلامتی زنان می‌گذارند:

بیماری قلبی

در ایالات متحده تقریبا یک چهارم از موارد فوت در خانم‌ها ناشی از بیماری قلبی است. در حالی که اکثر مردم فکر می‌کنند بیماری‌های قلبی در مردان شایع‌تر است؛ این بیماری در خانم‌ها و آقایان به یک اندازه رایج است. با این حال تنها ۵۴ درصد از زنان متوجه این موضوع هستند که ناراحتی قلبی بزرگ‌ترین عامل تهدیدکننده‌ی سلامتی آنها است. در آمریکا ۴۹ درصد از مصرف‌کنندگان مواد غذایی به فشار خون و کلسترول بالا مبتلا هستند یا سیگار می‌کشند. این ۳ مورد بیشترین تاثیر را در بیماری‌های قلبی دارند.

سرطان سینه

سرطان سینه که بیشتر از بافت‌های مجاری شیردهی شکل می‌گیرد، توانایی انتقال به سایر اعضای بدن را دارد. این نوع سرطان بی‌رحم‌ترین سرطانی است که سلامتی زنان را تهدید می‌کند. این مشکل در میان زنانی که ساکن کشورهای پیشرفته هستند، بیشتر دیده می‌شود.

خانم‌هایی که به سرطان سینه مبتلا می‌شوند، در ابتدا غده‌هایی را درون سینه حس می‌کنند. اکثر این غده‌ها خطرناک نیستند؛ اما لازم است که خانم‌ها برای بررسی هر یک از آنها به پزشک متخصص مراجعه کنند.

سرطان تخمدان و دهانه رحم

خیلی از مردم فرق بین سرطان تخمدان و سرطان دهانه رحم را نمی‌دانند. سرطان دهانه رحم در قسمت‌های پایینی رحم شکل می‌گیرد. اما سرطان تخمدان از لوله‌های فالوپ (Fallopian Tubes) یا همان لوله‌های رحمی شروع می‌شود. با وجود اینکه هر دو بیماری منجر به درد مشابهی می‌شوند، سرطان دهانه رحم منجر به خونریزی و دردهای شدید در هنگامی برقراری رابطه جنسی می‌شود.

در حالی که سرطان تخمدان علائم کاملا مبهمی دارد و منجر به ایجاد وضعیتی پیچیده برای بیمار می‌شود. انجام تست پاپ اسمیر تنها توانایی تشخیص سرطان دهانه‌ی رحم را دارد و در تشخیص سرطان تخمدان ناتوان است.

سلامت سیستم تولید مثل

خونریزی و درد خفیف از علائم عادی قاعدگی هستند. اما بروز علائم دیگر در هنگام قاعدگی می‌تواند دلیلی بر وجود بیماری باشد. خانم‌ها باید علایمی مثل خونریزی در بین دوره‌های قاعدگی یا تکرر ادرار را جدی بگیرند.

بیماری‌های واژنی هم می‌توانند ناشی از بیماری‌های مقاربتی (STDs) یا سرطان لوله‌های رحمی باشند. ممکن است دکترها با عفونت‌های عادی خیلی ساده برخورد کنند. اما اگر این بیماری‌های جدی گرفته نشوند، ممکن است به عدم باروری یا نارسایی کلیوی ختم شوند.

مشکلات حاملگی و بارداری

بیماری‌های زمینه‌ای می‌توانند در حین بارداری تشدید شوند و سلامت مادر و فرزند را تهدید کنند. بیماری‌هایی مثل آسم، دیابت و افسردگی در صورتی که مدیریت نشوند، می‌توانند به مادر و فرزند لطمه بزنند.

بارداری می‌تواند منجر به افسردگی شود یا تعداد سلو‌های قرمز خون مادر را کاهش دهد و آنمی (کم‌خونی) ایجاد کند. گاهی بارداری خارج از رحم اتفاق می‌افتد و این اتفاق می‌تواند بارداری‌های بعدی را غیرممکن کند. خوش‌بختانه دکترهای متخصص زنان می‌توانند مشکلاتی از این دست را به راحتی تشخیص دهند و درمان کنند.

بیماری‌های خود ایمنی

بیماری‌های خود ایمنی زمانی اتفاق می‌افتند که سلول‌های دفع خطر در بدن که برای مقابله با ویروس‌ها هستند، به سلول‌های سالم بدن حمله می‌کنند. این بیماری در حال شیوع در جامعه است و متخصصان هنوز نتوانسته‌اند درک کنند چرا این بیماری در میان زنان بیشتر دیده می‌شود. نشانه‌های زیر در اکثر بیماری‌های خودایمنی شایع است:

    خستگی

    تب خفیف

    درد

    خارش پوستی

    سرگیجه

قسمت اصلی سیستم خودایمنی بدن در معده قرار دارد و بسیاری از افراد با موارد زیر توانسته‌اند سلامتی خود را بازیابی کنند.

    مصرف شکر کمتر

    مصرف چربی کمتر

    کاهش استرس

    مصرف کمتر مواد شیمیایی

پوکی استخوان

پوکی استخوان منجر به ضعیف شدن استخوان‌های سالم و به‌ سادگی شکستن آنها می‌شود. عوامل زیادی می‌توانند منجر پوکی استخوان در خانم‌ها شوند:

    سن

    مصرف الکل

    داروهای خاص

    ژنتیک

    کم تحرکی

    کم بودن BMI

    سیگار

    مصرف استروئید

تشخیص پوکی استخوان با استفاده از دستگاه اشعه ایکس یا دستگاه‌های مافوق صوت و با سنجش میزان تراکم استخوان انجام می‌شود. هنوز درمان قطعی برای پوکی استخوان وجود ندارد. اما متخصصان با تجویز مواردی می‌توانند جلوی پیشرفت این بیماری را بگیرند. تغییر در رژیم غذایی، داشتن لایف‌استایل سالم و مصرف مکمل‌های دارویی می‌تواند روند پوکی استخوان را کُند کند.

افسردگی و اضطراب

نوسانات طبیعی در هورمون‌ها می‌تواند منجر به بروز افسردگی یا اضطراب شود. سندروم قاعدگی (Premenstrual Syndrome) در بین زنان رایج است. اما اختلالات وسواسی قاعدگی (PMDD) علایم مشابه و شدیدتری در زنان نشان می‌دهند.

بسیاری از مادران پس از زایمان نوعی افسردگی را تجربه می‌کنند. این افسردگی پیش از زایمان هم رخ می‌دهد و می‌تواند دغدغه‌ها، تغییرات احساسی، خستگی و ناراحتی شدید را به همراه داشته باشد. افسردگی‌های قبل و در حین یائسگی هم نوع دیگری از افسردگی در زنان است. استفاده از یک دکتر روانشناس می‌تواند در این هنگام به خانم‌ها کمک کند.

جمع‌بندی

خانم‌ها می‌توانند ریسک ابتلا به سرطان و بیماری‌های رایج دیگر را با در پیش گرفتن عادت‌های سالم و مراجعه‌ی مستمر به دکترهای متخصص کاهش دهند. اما در بسیاری از مناطق کمتر برخوردار، وجود پرستاران دلسوز جای خالی دکترهای متخصص را پر کرده است. چنین پرستارانی با از خودگذشتگی محدوده‌ی وسیعی را پوشش می‌دهند و آگاهی زنان را بیشتر می‌کنند.

منبع: خبرگزاری برنا

کلیدواژه: زنان سرطان بارداری مرگ افسردگی مشکلات ایالات متحده بیماری قلبی مردان مواد غذایی فشار خون سیگار سرطان سینه پزشک متخصص رابطه جنسی سلامت درمان جامعه شکر پوکی استخوان زایمان ابتلا به سرطان پوشش زنان بیماری های شایع سرطان تخمدان پوکی استخوان سرطان دهانه سرطان سینه خانم ها دهانه رحم بیماری ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.borna.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری برنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۵۶۲۰۰۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

آنچه باید درباره سندرم ناخن زرد بدانید

این بیماری در پی تجمع مایع لنفی زیر ناخن که موجب می‌شود به رنگ زرد به نظر برسند، ایجاد می‌شود و می‌تواند نشانه اختلال در سیستم لنفاوی باشد. مبتلایان به این عارضه ممکن است به مرور زمان به بیماری‌های ریوی یا سیستم لنفاوی (مبارزه با عفونت) دچار شوند.

متاسفانه علت این عارضه معمولا ناشناخته است با این حال برخی از دلایل هم مطرح شده‌اند که در ادامه به آن ها اشاره می‌کنیم:

ژنتیک : اگر در خانواده شما کسی ناخن‌ زرد دارد، احتمال ابتلا به آن در شما هم بیشتر است.

انوع خاصی از سرطان: این عارضه در مواردی نادر با سرطان مغز استخوان (multiple myeloma)، سرطان ریه، سرطان پستان، سرطان کیسه صفرا، سرطان حنجره و لنفوم و برخی سرطان‌های دیگر همراه بوده است.

سندرم‌های نقص ایمنی: سندرم ناخن زرد در مواردی به دلیل کمبود ایمونوگلوبولین جی (IgG)، نوعی کمبود آنتی‌بادی که در آن بدن ایمونوگلوبین کافی تولید نمی‌کند و همچنین نقص ایمنی متغیر شایع (وضعیتی که با عفونت‌های مکرر مشخص می‌شود) ایجاد می‌شود.

بیماری‌های غده تیروئید:  سندرم ناخن زرد گاهی با بیماری هاشیموتو (تیروئید بزرگ‌شده و آسیب‌دیده)، کم‌کاری شدید تیروئید و تیروئید پرکار همراه است.

سندرم نفروتیک: سندرم ناخن زرد خیلی به‌ندرت ممکن است همراه با سندرم نفروتیک (زمانی که کلیه‌ها به‌درستی کار نمی‌کنند) نیز ظاهر شود.

به نوشته ایندیپندنت،‌ اختلالات لنفاوی، آرتریت روماتوئید و کمبود ویتامین E هم می‌تواند زرد شدن ناخن‌ها را به دنبال داشته باشند.

نشانه‌های سندرم ناخن زرد

اگرچه زرد شدن ناخن‌ها از نشانه‌های اولیه این سندرم است، علائم دیگری هم هستند که باید مراقب آن‌ها باشیم.

برخی از این علائم عبارتند از ناخن‌های زرد، ضخیم و منحنی، ناخن‌هایی که رشدشان متوقف شده است، ناخن‌هایی که از بستر زیرینشان جدا شده‌اند، عفونت در بافت نرم اطراف ناخن و از دست دادن کوتیکول (پوسته ناخن).

سندرم ناخن زرد معمولا به ‌عوارض ناشی از این بیماری بستگی دارد و متخصصان درمان‌ها را بر اساس آنچه برای بیمار مشکل ایجاد کرده است، ارایه می‌کند.

برخی از این روش‌های درمانی شامل مصرف آنتی‌بیوتیک برای عفونت‌های تنفسی،‌ ویتامین E برای ناخن، کورتون (کورتیکواستروئید)‌ برای التهاب و جراحی، زمانی که پوشش ریه‌ها و حفره قفسه سینه پر از مایع می‌شود، هستند.

به گزارش وری‌ول‌هلت، در مجموع می‌توان گفت که سندرم ناخن زرد چیزی فراتر از زرد شدن ناخن‌ها است و می‌تواند سیستم تنفسی و غدد لنفاوی را درگیر ‌کند و در مواردی عامل آن ژنتیک یا بیماری‌های مزمن است و در صورت ابتلا به سندرم ناخن زرد، می‌توان از طریق روش‌های درمانی متمرکز بر رفع نشانه‌های این عارضه، آن را کنترل کرد.

منبع: خبرگزاری ایسنا

دیگر خبرها

  • کمبود این ویتامین باعث سرطان پروستات و سرطان سینه می‌شود
  • آیا بهبود یافتگان سرطان سینه بار دیگر به سرطان مبتلا می شوند؟
  • خطری که بازماندگان سرطان سینه را تهدید می‌کند
  • شایع ترین نوع سرطان در استان
  • آخرین وضعیت بیماری ترانه علیدوستی
  • پشت پرده اسلام آوردن سرمربی پرتغالی سپاهان | پای ازدواج با بازیگر ایرانی در میان است | رازی که پیراهن خانم بازیگر فاش کرد (عکس)
  • زخم‌های دیابت، کشنده‌تر از سرطان
  • تشخیص زودهنگام سرطان سینه این بار با طراحی یک حسگر
  • علائم سرطان روده بزرگ را بشناسیم
  • آنچه باید درباره سندرم ناخن زرد بدانید