Web Analytics Made Easy - Statcounter

 

به گزارش جماران، شبکه الجزیره گزارش داد پس از آن که پلیس آمریکا با یک شلیک مرگبار در فاصله 16 کیلومتری شهر «مینیاپولیس» در ایالت مینه ‌سوتا، محل قتل «جورج فلوید» یک مرد سیاه ‌پوست 20 ساله را به قتل رساند، بار دیگر خیابان ‌ها به صحنه اعتراضات ضد خشونت و نژادپرستی پلیس تبدیل شد.

یک مامور پلیس مردی را در خودروی خود در حومه شهر «بروکلین سنتر» هدف شلیک گلوله قرار داد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

بستگان این مرد سیاه ‌پوست که برای شناسایی وی در محل حادثه حاضر شدند گفتند که نام وی «دوانته رایت» بوده و 20 سال داشته است.

 

 

پلیس بروکلین سنتر در بیانیه‌ ای اعلام کرد ماموران خودروی رایت را به دلیل تخلف رانندگی ساعت 14 به وقت محلی متوقف می‌کنند و متوجه می ‌شوند که حکم بازداشت وی صادر شده بوده است. به ادعای آنها، وقتی پلیس تلاش می‌ کند وی را بازداشت کند، او به داخل خودروی خود بازمی ‌گردد.

طبق اعلام پلیس، یک مامور به او که در حال حرکت بوده تیراندازی می ‌کند و او چند بلوک دیگر رانندگی می‌ کند و بعد با خودرویی دیگر تصادف می ‌کند و در دم جان خود را از دست می‌ دهد. یک خانم که عابرپیاده بود، دچار آسیب جزئی شده و یک افسر پلیس هم به بیمارستان انتقال یافت.

به گفته پلیس، دوربین لباس دو مامور پلیسی که در جریان این حادثه نقش داشتند، در زمان حادثه فعال بوده است.

مادر دوانته گفت که در زمان بروز این حادثه در حال گفت‌ و گوی تلفنی با پسرش بوده است. بر این اساس، دوانته برای دریافت مشخصات بیمه این خودرو که به تازگی از مادرش گرفته بود، با او تماس گرفت.

مادر این قربانی سیاه پوست گفت که صدای افسران را می ‌شنید که از پسرش می ‌خواستند از خودرو خارج شود، بعد از آن ظاهرا درگیری رخ داد و تلفن قطع شد. بعد از آنکه دوباره تماس گرفت، به او اطلاع دادند که پسرش به ضرب گلوله کشته شده است.

در پی این حادثه، «تیم والز» فرماندار مینه ‌سوتا اعلام کرد اوضاع را تحت نظر دارد و در توئیتی نوشت: «همانطور که ایالت ما در سوگ زندگی یک مرد سیاه ‌پوست دیگر که توسط پلیس گرفته شده نشسته، برای خانواده دوانته رایت دعا می‌ کنیم.»

در پی این حادثه، ده ‌ها معترض خشمگین، با در دست داشتن بنری که روی آن نوشته شده بود «عدالت برای جورج فلوید» با پلیس ضد شورش درگیر شدند.

 

 

در شرایطی که معترضان برای حرکت به سمت اداره پلیس بروکلین سنتر آماده می شدند، «مایک الیوت» شهردار آنجا این تیراندازی را تراژدی دانست و از معترضان خواست مسالمت آمیز باقی بمانند و اینکه با اعتراضات مسالمت آمیز با زور برخورد نمی شود.

با فرا رسیدن شب چند صد معترض اطراف اداره پلیس حومه که صدها مامور پلیس با لباس ضد شورش از آن محافظت می ‌کردند، جمع شدند. پلیس به سمت جمعیت معترضان نارنجک گیج کننده و گاز اشک ‌آور شلیک کرد. برخی از معترضان هم به دو خودوروی پلیس حمله کردند و به سمت آنها سنگ پرتاب کردند و روی آنها پریدند.

 

 

یکی از شاهدان گفت پلیس به سمت معترضان گلوله های پلاستیکی شلیک کرد که دستکم دو نفر مورد اصابت قرار گرفتند و یکی از آنها از ناحیه سر دچار خونریزی شد.

در حال حاضر به دلیل برگزاری جلسات محاکمه «درک شاوین» مامور پلیسی که با فشار بر گردن، فلوید 46 ساله را در همین ایالت به قتل رساند، تنش ‌ها در این منطقه به شدت بالاست. امروز دوشنبه این جلسات وارد هفته سوم خود می‌ شود.

از اوایل خرداد ماه و پس از اقدام پلیس مینیاپولیس به قتل جورج فلوید شهروند سیاهپوست از طریق فشردن زانو بر روی گردنش به مدت حدود ۹ دقیقه، اعتراضات سراسری علیه خشونت پلیس آمریکا و تبعیض ‌های نژادپرستانه از شهر مینیاپولیس آغاز شد و به دیگر شهرهای آمریکا و حتی کشورهای دیگر سرایت کرد.

 

منبع: جماران

کلیدواژه: سهام عدالت انتخابات 1400 ویروس کرونا لایحه بودجه 1400 لیگ برتر 99 نژادپرستی آمریکا مینیاپولیس جورج فلوید اعتراضات ضدنژادپرستی در آمریکا سهام عدالت انتخابات 1400 ویروس کرونا لایحه بودجه 1400 لیگ برتر 99

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.jamaran.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «جماران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۵۷۱۱۸۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

دانشجویان پاریسی هم به جمع معترضان علیه اسرائیل اضافه شدند

بعد از گسترده شدن دامنه اعتراضات دانشجویی در دانشگاه‌های سراسر آمریکا علیه جنایات اسرائیل در فلسطین، حالا این مساله به خارج از ایالات متحده و دانشگاه‌های اروپایی هم رسیده است.

به گزارش ایسنا به نقل از رویترز، از روز پنجشنبه ده‌ها دانشجوی دانشگاه معتبر ساینس پرو در پاریس، با برگزاری تجمع اعتراض خود نسبت به جنگ اسرائیل در نوار غزه را ابراز داشتند. آنها با بستن ورودی‌های این دانشگاه، خواستار محکومیت اقدامات اسرائیل در نوار غزه از سوی مسئولان دانشگاه شدند.

دانشجویان با سردادن شعارهایی در حمایت از فلسطینی‌ها، پرچم‌های فلسطین را در پنجره‌ها و بالای ورودی ساختمان به نمایش گذاشتند. چندین نفر از این دانشجویان نیز برای ابراز همبستگی با مردم فلسطین، روسری سیاه و سفید کفیه را بر سر داشتند. کمیته فلسطین در دانشگاه ساینس پرو، سازمان‌دهی این تظاهرات و اقدامات اعتراضی را بر عهده داشت. گفته می‌شود دانشجویان معترض نزدیک به ۱۰ چادر در اطراف این دانشگاه بر پا کرده‌اند.

هشام، دانشجوی ۲۲ ساله مقطع کارشناسی ارشد رشته مطالعات حقوق بشر در دانشگاه ساینس پرو، در این باره گفت: «وقتی می‌بینیم در دانشگاه‌های مختلف ایالات متحده چه اتفاقی می‌افتد، واقعا امیدواریم که اینجا در فرانسه هم شاهد چنین اتفاقاتی باشیم. دنیای آکادمیک باید به نقش خود در این زمینه به خوبی عمل کند».  زوئی ۲۰ ساله، دانشجوی کارشناسی ارشد مدیریت دولتی این دانشگاه نیز گفت: « ما امیدواریم که این اعتراضات به همه دانشگاه‌ها و فراتر از آن گسترش یابد. ما تا پایان نسل کشی در غزه تسلیم نخواهیم شد».

در همین حال، کمیته برگزار کننده این اعتراضات پنجشنبه شب با انتشار بیانیه‌ای اعلام کرد که با ورود نیروهای امنیتی و پلیس، فعالان دانشجویی به بیرون از محوطه دانشگاه برده شدند. گفته می‌شود حدود ۱۰۰ افسر پلیس نیز در خارج از محوطه منتظر دانشجویان معترض بودند. بنا به اعلام این گروه، مدیریت ساینس پرو سرسختانه از شرکت در گفتگوی واقعی امتناع می‌کند.

در این میان، اتحادیه دانشجویان این دانشگاه اعلام کرد که تصمیم مقامات دانشگاه برای فراخوانی پلیس، اقدامی تکان‌دهنده و عمیقا نگران کننده بوده و نشان دهنده‌ی چرخش اقتدارگرایانه مسئولان دانشگاه به حساب می‌آید. اینس فونتنل، یکی از اعضای اتحادیه دانشجویی، در این باره گفت: مدیریت دانشگاه با تصمیم به اعزام پلیس، از خط قرمز عبور کرده است. حالا نوبت مدیران است که باید برای بازگرداندن فضای اعتماد گام بردارند. با این حال،  الونور اشمیت، سخنگوی این اتحادیه گفت که دانشجویان با وجود سرکوب از سوی نیروهای پلیس، به حرکت اعتراضی خود ادامه خواهند داد. 

انتهای پیام 

دیگر خبرها

  • دانشجویان آمریکایی چگونه پرچم اعتراض علیه اسرائیل را جهانی کردند؟
  • سیل انتقاد‌ها به رئیس دانشگاه کلمبیا به‌دلیل سرکوب معترضان
  • دموکراسی علیه آزادی
  • اعتراضات به جنگ علیه غزه از دانشگاه های آمریکا به فرانسه و آلمان رسید
  • دانشجویان آمریکایی در حمایت از فلسطین کوتاه نمی‌آیند
  • شعله‌ور شدن اعتراضات ضد صهیونیستی در دانشگاه‌های فرانسه و انگلیس
  • دانشجویان پاریسی هم به جمع معترضان علیه اسرائیل اضافه شدند
  • موج حمایت از غزه در آمریکا به راه افتاد/ گسترش اعتراضات و بازداشت گسترده اساتید و دانشجویان
  • شعله‌ور شدن اعتراضات ضد اسرائیلی در دانشگاه‌های آمریکا
  • شعله ور شدن اعتراضات ضد اسرائیلی در دانشگاههای آمریکا