Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «مشرق»
2024-05-01@00:51:18 GMT

وقتی برای پیام‌رسان داخلی فیلترشکن لازم است!

تاریخ انتشار: ۲۴ فروردین ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۱۵۷۸۶۹۷

وقتی برای پیام‌رسان داخلی فیلترشکن لازم است!

بعد از پیگیری مصرانه وزارت ارتباطات برای رفع اختلال در یک نرم‌افزار خارجی گفت‌وگوی صوتی، مدیرعامل پیام رسان داخلی گپ، از توجه ویژه این وزارتخانه به نرم افزارهای خارجی در عین کم توجهی به نرم افزار داخلی انتقاد کرد.

به گزارش مشرق، مهدی انجیدنی، مدیرعامل «پیام رسان گپ»، اظهارداشت: از دی ماه و بهمن ماه سال ۹۹ دو دسته گزارش اختلال از سمت کاربرانمان داشتیم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی گفت: دسته اول می‌گفتند که اینترنت مصرفی برای ما تمام بها محاسبه می‌شود و دسته دیگر از کاربران هم می‌گفتند که در برخی از ساعات از شبانه روز دسترسی شان تنها از طریق اتصال VPN برقرار می‌شود.

بیشتر بخوانید: ۶ تکلیف قانونی وزارت ارتباطات برای حمایت از پیام‌رسان‌های داخلی

مدیرعامل پیام رسان توضیح داد: ماجرای مشکل اول را از سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات و اپراتورها پیگیری کردیم و در نتیجه متوجه شدیم که چون در چندین در دیتاسنتر سرور داریم و هر کدام از یک محدوده آی‌پی استفاده می‌کنند، برخی از سرورهای ما در اپراتورها به عنوان سرویس داخل کشور شناخته نمی شد. این در حالی است که در سایت سازمان فناوری اطلاعات ایران وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات، لیست همه پروژه هایی که آی‌پی ایرانی دارند و ایرانی محسوب می‌شوند وجود دارد؛ به ویژه آی‌پی پیام رسان‌ها با جزئیات در آن لیست وجود دارد و باید همه سرویس‌های ارائه دهنده خدمات اینترنت از آن لیست آی‌پی‌ها استفاده و تعرفه یک سوم بها را برای مشترکان محاسبه کنند.

بیشتر بخوانید: سوء مدیریت فضای مجازی غفلت یا...؟!

انجیدنی افزود: در حال بررسی این مشکل بودیم که متوجه شدیم در برخی از بسته‌های اینترنت که اپراتورها به مشترکان می‌فروشند، بسته‌ها به صورت «وایت‌لیست» (لیست سفید) است که قرار است تمامی آی‌پی‌های داخل کشور را در این لیست بگذارند و کاربر بتواند از آنها استفاده کند. اما در این لیست آی‌پی‌های گپ درج نشده بود و به محض اینکه کاربر این بسته‌ها را می‌خرید دسترسی اش به گپ قطع می‌شد. این موضوع در ۲ مورد بسیار مشهود شد و وقتی بود که هر دو اپراتورها برای مبعث و سال جدید بسته‌های ۳ روزه اینترنت هدیه را ارائه کردند. چون این بسته‌ها رایگان بود حجم زیادی از کاربران آنها را فعال کردند و به محض اینکه فعال کردند دسترسی‌شان به گپ قطع شد. با این اتفاق کاربران احساس می‌کردند که گپ قطع شده است و بعد این ۳ روز از کاربران گله‌های زیادی داشتیم که چرا گپ ۳ روز قطع بوده است، در حالی که گپ قطع نبوده است.

مدیرعامل پیام رسان تصریح کرد: تا روز آخر سال در حال پیگیری این موضوعات بودیم و به طور کلی از ۳ ماه پیش تاکنون به طور دائم درگیر مشکل قطع دسترسی کاربران مان به سرورهای گپ بودیم و هر بار یک بهانه متفاوت وجود داشته است. یک بار موضوع وایت‌لیست سرورهای داخلی و یک بار موضوع تعرفه اینترنت سرورهای داخلی. مشکل برای ۷۰ تا ۸۰ درصد کاربران مان رفع شد اما برخی از کاربران مان همچنان هر روز با آن مواجه هستند.

خبرنگار پرسید: وزارت ارتباطات در پاسخ به این مشکل اعلام می‌کند که شرکت‌ها آی‌پی‌های مورد استفاده شان را تغییر می‌دهند و با هر بار تغییر باید آنها را به این وزارتخانه برای درج در لیست آی‌پی‌های داخلی اعلام کنند که این کار را نمی کنند، آیا این گفته وزارت ارتباطات را تایید می‌کنید؟

انجیدنی در پاسخ به این پرسش فارس، گفت: ما رنج آی‌پی مشخصی را استفاده می‌کنیم و کم یا اضافه شدنی در آی‌پی هایمان نداریم. هر ۲ تا ۳ سال یکبار، سرور اضافه کرده ایم و همیشه به محض اضافه کردن دیتاسنترها به طور مستقیم به وزارت ارتباطات و همه شرکت‌های ارائه دهنده اینترنت نامه زده ایم و اضافه شدن رنج آی‌پی هایمان را اعلام کرده ایم و شماره همه نامه‌ها هم موجود است. برای مثال آخرین بار و قبل از اینکه دیتاسنتر چهارم مان را زیربار ببریم حتی ۲ یا ۳ بار نامه یادآوری به شرکت‌ها زده ایم. علاوه بر اینکه، بعد از اینکه این دیتاسنتر زیر بار رفته است، چندین ماه آی‌پی‌ها درست کار کرده است اما چرا بعدا خراب شده است؟

وی گفت: البته اکنون روی انتقاد ما به اپراتورها است که تضمین کیفیت و SLA (توافق نامه سطح کیفیت خدمات) برای ارائه خدمات به مشتری خود را ندارند. یعنی ما به عنوان یک سرویس دهنده به کاربر، نمی توانیم تضمینی بابت سرویسی که خودمان دریافت می‌کنیم داشته باشیم. برای مثال هم اکنون کاربران گپ به شدت از سرعت پایین آپلود در گپ ناراضی هستند که این موضوع به سرویسی که اپراتور به ما ارائه می‌کند مربوط می‌شود. وزارت ارتباطات باید بر کیفیت سرویسی که همه شرکت‌ها ارائه می‌کنند نظارت کافی را داشته باشد که این نظارت فعلی کافی نیست.

در پی انتشار اولتیماتوم وزارت ارتباطات به چند اپراتور ارائه دهنده اینترنت برای رفع اختلال عمدی در نرم افزار خارجی کلاب‌هاوس، مهدی انجیدنی مدیرعامل گپ، از توجه ویژه این وزارتخانه به نرم افزار خارجی باوجود کم توجهی به نرم افزار داخلی انتقاد کرد و گفت: ۳۰ درصد از کاربران این پیام رسان داخلی ماه‌ها است که برای دسترسی به این سرویس باید از VPN استفاده کنند.

برخی مخاطبان با مقایسه برخورد متفاوت وزارت ارتباطات با نرم افزارهای داخلی و خارجی پرسیده اند که آیا وزیر ارتباطات و مجموعه وزارت ارتباطات اهمیتی را که برای نرم افزارهایی مانند اینستاگرام و کلاب‌هاوس قائل بوده، به نرم افزارهای داخلی هم معطوف داشته است؟

منبع: فارس

منبع: مشرق

کلیدواژه: کرونا وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات محمد جواد آذری جهرمی فناوری اطلاعات ارتباطات پیام رسان کلاب هاوس وزارت ارتباطات سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات پیام رسان گپ وزارت ارتباطات نرم افزار پیام رسان آی پی ها شرکت ها بسته ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mashreghnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مشرق» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۵۷۸۶۹۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

کنسرسیوم ریلی افغانستان زیرمجموعه وزارت راه و شهرسازی نیست

به گزارش خبرگزاری مهر، شهرام جعفری، مدیرکل بازرگانی خارجی راه‌آهن، درباره برخی ادعاهای مطرح شده از سوی کنسرسیوم توسعه ریلی افغانستان، گفت: شرکت‌های بخش خصوصی ایران در پروژه‌های مختلف بین‌المللی در کشورهای مختلف مشغول فعالیت‌اند اما هیچ شرکت خصوصی نمی‌تواند ادعا کند که زیر مجموعه وزارتخانه یا دولت جمهوری اسلامی ایران یا مجموعه‌های دولتی است و هزینه کردن از عنوان وزارت راه و شهرسازی و نماینده ویژه رئیس‌جمهور در امور افغانستان برای توجیه خطای صورت گرفته است.

وی ادامه داد: کنسرسیوم مورد اشاره، با انتساب خود به مجموعه‌های دولتی همچون وزارت راه و شهرسازی و راه‌آهن جمهوری اسلامی ایران، نزد ذینفعان مختلف داخلی و بین المللی، از جمله راه‌آهن افغانستان، وجهه حاکمیتی برای خود ایجاد کرده که مورد تایید راه‌آهن جمهوری اسلامی ایران، به‌عنوان مرجع رسمی حمل و نقل ریلی کشور نیست.

مدیرکل بازرگانی خارجی راه‌آهن افزود: ادعای تشکیل کنسرسیوم ذیل وزارت راه و شهرسازی و راه آهن جمهوری اسلامی ایران، یک ادعای واهی است، زیرا چنین امری به لحاظ قانونی اساساً امکان‌پذیر نیست، به طوری که یک شرکت خصوصی زیر مجموعه یک بخش دولتی باشد.

وی گفت: علاوه بر مشکل قانونی این ادعا، مشکل دیگر این است که مدیریت این کنسرسیوم با حاشیه‌هایی که از بابت اعزام یک رام قطار باری از مبدا ایستگاه روزنک افغانستان به سمت ایران ایجاد کرد و نشان داد تجربه و تخصص لازم را جهت بهره‌برداری از شبکه ریلی کشور افغانستان را ندارد، زیرا بر اساس رویه تعریف شده جهت حمل و نقل بین المللی لازم است تمامی فرایند اجرای کار از طریق شرکتهای فوروادری که مورد تایید شرکت راه آهن جمهوری اسلامی ایران انجام پذیرد و در این مورد خاص با توجه به اینکه بر اساس خبرهای رسیده مقصد حمل بار کشور ترکیه تعیین شده است و از طرفی این حمل با واگنهای ایرانی انجام پذیرد بنابراین لازم است موافقت اولیه راه‌آهن ترکیه با توجه به نوع محموله و نوع واگن اخذ شود، لذا جدا از عدم اخذ تاییدیه شرکت راه آهن جمهوری اسلامی ایران در خصوص اعزام این قطار به سمت ایران، کشور مقصد هم به‌دلیل عدم انعکاس مراتب به آن راه آهن بدیهی است موافقتی برای این حمل صادر نکرده است.

جعفری ادامه داد: حمل بار از طریق خطوط ریلی، تابع شرایط و مقررات مشخصی است و همه بارهای بین المللی بر اساس همین پروتکل ها حمل می‌شوند اما کنسرسیوم مذکور به جای هماهنگی با راه‌آهن ایران و طی روال قانونی، مسیر فشار رسانه ای را انتخاب کرد و همین امر موجب ایجاد چالش در این مسیر شده است.

وی گفت: البته با وجود عدم هماهنگی با راه‌آهن و همچنین طی نشدن مسیر قانونی لازم، جهت مساعدت حمل این محموله تجاری، مدیرعامل راه‌آهن دستور حمل این بار را از ۷ روز قبل صادر کرد؛ اما کنسرسیوم مذکور پس از چند روز هنوز اقدامات لازم از جمله انجام تشریفات گمرکی را تکمیل نکرده است و به محض وصول تاییدیه گمرک، سیر واگن‌ها انجام خواهد شد.

جعفری تاکید کرد: شرکت راه‌آهن قطعاً از توسعه ارتباط ریلی با کشور افغانستان استقبال می‌کند اما بدون لحاظ ایمنی تردد ناوگان و همچنین طی روال قانونی لازم، این امر امکان پذیر نیست و امیدواریم با توجه به این دو مولفه، هرچه زودتر اقدامات لازم جهت آغاز بهره برداری تجاری از مسیر ریلی ایران و افغانستان فراهم شود.

کد خبر 6093049 زهره آقاجانی

دیگر خبرها

  • ناسا یک پیام از فاصله ۲۲۵ میلیون کیلومتری زمین دریافت کرد
  • کنسرسیوم ریلی افغانستان زیرمجموعه وزارت راه و شهرسازی نیست
  • تاکید پدافندغیرعامل بر ضرورت ارتقا امنیت پیام‌رسان‌های داخلی
  • تاکید پدافند غیر عامل بر ضرورت ارتقای امنیت پیام‌رسان‌های داخلی
  • تاکید پدافندغیرعامل بر ضرورت ارتقای امنیت پیام‌رسان‌های داخلی
  • آنچه که باید در مورد ویژگی‌های جدید واتس‌اپ بدانید
  • اتصال جزایر سه‌گانه ایرانی خلیج فارس به سرزمین اصلی
  • واکنش کاربران شبکه های اجتماعی به ابراز ندامت اشکان خطیبی | کاش شرایطی فراهم شود تا ...
  • وزارت بهداشت و درمان در اصلاح فرهنگ فرزندآوری یاری‌رسان‌ باشد
  • عاقبت رؤیافروشی؛ واکنش کاربران شبکه‌های اجتماعی به ابراز ندامت اشکان خطیبی