Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش همشهری آنلاین، ایسنا به نقل از گیزمگ، دانشمندان سه زیرگروه جدید ام.اس(MS) را شناسایی کرده‌اند. یک گروه از محققان الگوریتم‌های هوش مصنوعی را برای بررسی مجموعه داده بزرگی از اسکن ام.آر.آی مغز بیماران ام.اس آموزش دادند و الگوهای جدیدی در مورد اینکه کدام مناطق مغز ابتدا تحت تأثیر بیماری قرار دارند کشف کردند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این امر می‌تواند به گزینه‌های درمانی جدید منجر شود.

ام.اس نوعی بیماری ناتوان کننده است که در آن سیستم ایمنی بدن به اشتباه به غلاف میلین، بافت چربی موجود در اعصاب حمله می‌کند. میلین مانند عایق سیم برق عمل می‌کند بنابراین در صورت آسیب دیدن، سیگنال‌های سیستم عصبی در عبور از آن با مشکل مواجه خواهند شد که این امر در علائمی مانند ضعف عضلانی، اسپاسم، بی‌حسی و مشکلاتی در تعادل یا هماهنگی ظاهر می‌شود.

در حال حاضر ام.اس به چهار نوع دسته بندی می‌شود که این چهار نوع به طور کلی بر اساس فعالیت و پیشرفت بیماری تعریف می‌شوند: «نشانگان بالینی منفرد» (CIS) حمله اولیه علائم است که ممکن است یک حمله‌ای باشد که تنها یک بار رخ می‌دهد و تکرار نمی‌شود یا به ام اس تبدیل شود. «ام اس عودکننده-بهبودیابنده» (RRMS) یک مرحله مداوم است که در آن بیماران دوره‌های متناوبی از ظهور علائم و بهبود را تجربه می‌کنند. «ام.اس پیشرونده اولیه» (PPMS) نوعی است که علائم به تدریج بدتر می‌شوند و در این بین هیچ گونه بهبودی دیده نمی‌شود و «ام.اس پیش‌رونده ثانویه» (SPMS) که در اواخر عمر در بیماران ام اس پیش‌رونده اولیه اتفاق می‌افتد و طی آن بهبودی متوقف می‌شود و یک حالت افت/ضعف مداوم آغاز می‌شود.

مشکل این دسته‌بندی این است که این چهار نوع بیشتر به مراحل مختلف یک بیماری مرتبط هستند تا انواع مختلف آن. از نظر اینکه کدام گزینه‌های درمانی ممکن است برای هر بیمار بهتر باشد، این دسته‌بندی چندان مفید نیستند زیرا بیماران در طول زندگی خود می‌توانند چندین نوع از ام.اس را تجربه کنند.

چند باور اشتباه در مورد ام اس

بنابراین در این مطالعه جدید محققان بررسی کردند که آیا زیرگروه‌های دیگری نیز وجود دارند که ممکن است به آنها در روند درمان بیماران کمک کند و این بیماری را زودتر تشخیص دهند یا خیر.

برای همین محققان از یک ابزار هوش مصنوعی به نام "SuStaIn" برای بررسی اسکن مغزی ام آر آی ۶ هزار و ۳۲۲ بیمار مبتلا به ام اس استفاده کردند. با انجام این کار محققان موفق به شناسایی سه زیرگروه جدید ام.اس شدند و دانشمندان آنها را(cortex-led)، (normal-appearing white matter-led) و (lesion-led) نامیدند. این نام‌ها بر اساس اینکه آنها کجا و چه نوع ناهنجاری‌هایی زودتر دیده می‌شوند، انتخاب شده است.

دکتر آرمان عشاقی محقق ارشد این مطالعه گفت: در حال حاضر بیماری ام.اس به طور کلی در گروه‌های پیش‌رونده و عود کننده طبقه‌بندی می‌شود که این نیز براساس علائم بیمار است. این به طور مستقیم به بیولوژی زمینه‌ای بیماری متکی نیست و بنابراین نمی‌تواند در انتخاب روش درمانی مناسب برای بیماران به پزشکان کمک کند. بنابراین ما از هوش مصنوعی استفاده کردیم و هوش مصنوعی ما توانست سه زیر گروه ام اس مبتنی بر داده را کشف کند.

متخصصان پزشکی با داشتن این اطلاعات سرانجام می‌توانند بیماری را بهتر تشخیص دهند و درمانی را تجویز کنند که به احتمال زیاد مفید باشد.

یافته‌های این مطالعه در مجله Nature Communications  منتشر شده است.

کد خبر 594808 برچسب‌ها بیماری - ام اس

منبع: همشهری آنلاین

کلیدواژه: بیماری ام اس هوش مصنوعی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.hamshahrionline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «همشهری آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۵۸۰۳۵۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بیمارستان فوق تخصصی کودکان شرق کشور؛ مرکز کشت حلق بیماران CF

به گزارش خبرگزاری صدا  و سیما، مرکز خراسان رضوی، مدیر امور بیمارستانی و تعالی خدمات بالینی دانشگاه علوم پزشکی مشهد گفت: کشت حلق برای بیماران  CF (اختلال ژنتیکی و ارثی) در بیمارستان فوق تخصصی کودکان شرق کشور (اکبر) انجام می‌شود تا ارزیابی و سنجش بیماری، تشخیص و درمان به موقع صورت پذیرد.

 دکتر رضا وثوقی مقدم افزود: بیماری CF اختلال ژنتیکی و ارثی است که باعث از بین رفتن تنظیم پروتئین‌ها می‌شود.

وی گفت: در نتیجه این بیماری مخاط دستگاه تنفسی، سیستم گوارشی و تناسلی، غلیظ و چسبناک می‌شود و به واسطه چسبناک شدن دیواره مخاط این اندام‌ها مستعد ابتلا به بیماری‌های مختلفی، چون تنفسی هستند، از این رو باید هر دو سه ماه یک بار حتی در صورت نداشتن وجود علائم برای آزمایش کشت حلق مراجعه کنند.

مدیر امور بیمارستانی و تعالی خدمات بالینی دانشگاه علوم پزشکی مشهد با اشاره به تلاش برای کاهش هزینه‌های درمان بیماری‌های صعب العلاج افزود: با فراهم شدن امکانات برای آزمایش این بیماران در واحد آزمایشگاه بیمارستان کودکان اکبر، آزمایش کشت حلق انجام و  آنالیز آن از نظر وجود باکتری‌های پاتوژن و آنتی بیوتیک‌های موثر بر آن باکتری‌ها به پزشکان ارائه می‌شود.

 دکتر رضا وثوقی مقدم گفت: در واحد آزمایشگاه بیمارستان اکبر از وجود استادان مجرب و متخصصان میکروب شناسی برای شناسایی و تشخیص و گزارش انتی بیوتیک‌ها به استاندارد‌ترین و اصولی‌ترین استفاده شده است تا بهترین و مفید‌ترین خدمات به بیماران  ارائه شود.

 

ارائه‌ی خدمات درمانی مربوط به بیماران بزرگسال CF به صورت رایگان در بیمارستان قائم (عج)

فوق تخصص بیماری‌های ریوی و استاد دانشگاه علوم پزشکی مشهد با اشاره به انجام درمان‌های رایگان مربوط به بیماری CF  اطفال در بیمارستان اکبر گفت: این خدمات درمانی رایگان اکنون به بیماران بزرگسال CF در بیمارستان قائم (عج) هم ارائه می شود.

دکتر داوود عطاران گفت: خوشبختانه با اقدامات تشخیصی و درمانی که به همت همکاران گروه اطفال انجام و در سال‌های اخیر این بیماری خیلی زود تشخیص داده شده است   و در نتیجه طول عمر این بیماران در حال حاضر افزایش یافته است.

استاد دانشگاه علوم پزشکی مشهد اضافه کرد: در گذشته بسیاری از بیماران CF به دوران بلوغ نمیرسیدند، اما با اقدامات درمانی که در طی دو دهه گذشته برای این بیماران انجام شده، آنها کم کم به سن بلوغ رسیدند.

دکتر عطاران همچنین تاکید کرد: با توجه به اینکه بیماران بزرگسال  دو - سه سالی است که از دوره کودکی به دوره بزرگسالی و بلوغ رسیده‌اند کهمه متخصصان داخلی لازم است که آگاهی کافی از این بیماری را پیدا کنند و در مواجهه با این بیماران اقدامات تشخیصی و درمانی را داشته باشند.

وی گفت:  در دانشگاه علوم پزشکی مشهد امکان پیوند ریه فراهم شده و درمانگاه پیوند ریه دانشگاه کهدر  دوران کرونا معلق شده بود، در بیمارستان امام رضا (ع) فعال شده است و ما می‌توانیم برای بیمارانی که اندیکاسیون پیوند ریه دارند به آنجا ارجاع دهیم

دیگر خبرها

  • تصویربرداری از بیماران به‌سمت هوش مصنوعی می‌رود؟
  • بیمارستان فوق تخصصی کودکان شرق کشور؛ مرکز کشت حلق بیماران CF
  • داروخانه‌های خاطی در توزیع انسولین شناسایی شدند
  • هوش مصنوعی زندگی‌ها را نجات می‌دهد/ کاهش ۹۰ درصدی مرگ و میر بیماران قلبی
  • بسیاری از اختلالات روانی ریشه جسمانی دارند
  • آزمایش خون ممکن است ام‌اس زودرس را تشخیص دهد
  • ام‌ اس زودرس قابل تشخیص است؟
  • چند باوراشتباه درباره بیماری ام اس
  • امکان تشخیص ام‌اس زودرس با آزمایش خون
  • هوش مصنوعی آرتروز زانو را ۸ سال زودتر تشخیص می‌دهد