Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش ایرنا، از جمله روزنامه ال موندو اسپانیا اقدام ایران در غنی سازی اورانیوم با ۶۰ درصد خلوص را تقویت نبض هسته ای تهران در برابر حمله به تاسیسات هسته ای نطنز از سوی اسرائیل و سکوت طرف‌های غربی مذاکرات عنوان کرد.

این نشریه اسپانیایی همچنین با اشاره تحریم های اتحادیه اروپا علیه ایران نوشت: حوادث اخیر که به یکی دیگر از انتقادات جدی ایران دربرابر امضاکنندگان توافق هسته ای علاوه بر انفعال آنها در محکوم نکردن حمله تروریستی به ساختار هسته ای ایران تبدیل شده، تنها موانع و تنش‌ها را به میز مذاکرات اضافه می‌کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

      

این رسانه اسپانیایی با اشاره به گزارش یکی از رسانه‌های ایران نوشت: پیشنهاد مذاکره زیر سایه اقدامات تروریستی، اعتماد ایران را به طور کلی سلب می‌کند. سکوت معنادار آمریکا و نهادهای بین المللی در برابر تروریسم آشکار رژیم صهیونیستی در حمله به تاسیسات هسته ای ایران در نطنز، ایران را به واکنش های دفاعی و تقویت منابع داخلی وامی دارد.

روزنامه ال موندو به رغم تلاش برای هشدارآمیز جلوه دادن اقدام ایران در غنی سازی ۶۰ درصد، مجبور به اذعان درباره رفتار دوگانه آمریکا مبنی بر ادعای حسن نیت داشتن در مذاکرات و حمله تروریستی همزمان با آن شد.

ال موندو به نقل از سپاه پاسداران انقلاب اسلامی ایران آورد: آمریکا در حالی که ادعا می کند در مذاکرات حسن نیت دارد، اما شریک حملات تروریستی اسرائیل است.

شبکه تله سور آمریکای لاتین نیز با روایتی مشابه نوشت:حوادث روزهای اخیر درباره تروریسم هسته ای علیه تاسیسات نطنز ایران، در کنار سکوت امضاکنندگان غربی و محکوم نکردن این اقدام تروریستی از سوی آمریکا و اتحادیه اروپا، جدی ترین انتقادات ایران به نهادهای بین المللی بوده است.

اتحادیه اروپا نه تنها این دشمنی آشکار را محکوم نکرد بلکه با افزودن مقامات جدید ایران به فهرست کذایی تحریمی خود، آن هم در میانه مذاکرات وین، برخلاف ادعای ظاهری، در عمل حسن نیتی درخصوص روند مذاکرات مثبت نشان نمی دهد.

به نوشته این رسانه اسپانیایی زبان، این رویدادها به اضافه حادثه نطنز تنها موجب تشدید موانع و تنش ها در روند مذاکرات خواهد شد.

خبرگزاری کوبایی پرنسا لاتینا نیز با اشاره به اعلام رسمی مقامات ایران، نوشت: ایران در واکنش به اقدام خرابکارانه علیه تاسیسات هسته ای نطنز، غنی سازی اورانیوم را با ۶۰ درصد خلوص آغاز کرد.

«برونو رودریگز» وزیر امور خارجه کوبا پیشتر در پیامی، اقدام خرابکارانه علیه تاسیسات صلح‌آمیز هسته‌ای ایران در نطنز را محکوم کرد.

۲۲ فروردین ۱۴۰۰ رژیم صهیونیستی حمله ای تروریستی را به تأسیسات هسته‌ای نطنز ترتیب داد که به نظر می رسد این عملیات خرابکارانه برای تأثیر گذاشتن بر روند مذاکرات بوده است. اقدامی که موضع سخت مقامات آمریکایی در بحبوحه مذاکرات وین را  به دنبال نداشت و تنها بر آ ن شدند که پای خود را از این مخمصه بیرون بکشند.  

سخنگوی دبیرکل سازمان ملل متحد در واکنش به خرابکاری تروریستی رژیم صهیونیستی در تاسیسات غنی‌سازی نطنز، تنها به دعوت از طرف‌ها به خویشتنداری بسنده کرد و انتقادی نسبت به این اقدام تروریستی مطرح نکرد.

این در حالی است که اگر درخواست مذاکره برای رسیدن به تفاهم و حل مناقشه موجود، رویکردی واقعی از سوی غرب باشد، ضمن محکوم کردن این اقدام تروریستی، می بایست از چنین جنایت‌هایی در عمل خودداری شود.

در مقابل بنابر اعلام مقامات رسمی ایران، تهران از روز سه شنبه غنی سازی ۶۰ درصدی اورانیوم را همزمان با افزایش سانتریفیوژهای نطنز را آغاز کرد.  

اگرچه این اقدام ایران براساس اظهارات «حسن روحانی» رئیس جمهوری ایران،  پاسخ به شرارت آشکار غرب است، اما این میزان غنی سازی ۶۰ در راستای بهره‌وری از برنامه صلح‌آمیز هسته ای و براساس مصلحت و نیازهای داخلی صورت می گیرد.

همچنان که رهبر معظم انقلاب اسلامی ایران پیشتر با انتقاد از رویکرد مستکبرانه، طلبکارانه و غیر منصفانه آمریکا و سه کشور اروپایی در مورد ایران اظهار داشتند: نتیجه این ادبیات جز منفورتر شدن آنها نزد ملت ایران نخواهد بود. ضمن آنکه جمهوری اسلامی از مواضع منطقی خود در موضوع هسته‌ای کوتاه نخواهد آمد و براساس مصلحت و نیاز کشور تا آنجا که لازم باشد، حتی تا غنی سازی ۶۰ درصد پیش خواهد رفت.

«بهروز کمالوندی» سخنگوی سازمان انرژی اتمی نیز با اشاره به نامه ایران به آژانس بین‌المللی انرژی اتمی برای آغاز غنی‌سازی ۶۰ درصد در راستای دستور ریاست جمهوری ایران و براساس قانون اقدام راهبردی برای لغو تحریم ها و صیانت از منافع ملت ایران خاطرنشان کرد: اورانیوم غنی شده ۶۰ درصد برای استفاده در تولید عنصر مولیبدن جهت به‌کارگیری در ساخت انواع رادیوداروها می‌باشد.

برچسب‌ها برجام واشنگتن اتحادیه اروپا ایران بازتاب در رسانه‌های خارجی پروندهٔ خبری مرکز غنی سازی نطنز؛ هدف تروریسم هسته‌ای

منبع: ایرنا

کلیدواژه: برجام واشنگتن اتحادیه اروپا برجام واشنگتن اتحادیه اروپا ایران بازتاب در رسانه های خارجی اخبار کنکور غنی سازی ۶۰ درصد اتحادیه اروپا غنی سازی ۶۰ هسته ای ایران

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۵۸۸۸۸۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

واکنش در اروپا به گنجاندن سپاه در لیست تروریست‌ها

به گزارش «تابناک» به نقل از ایرنا، پیتر استانو روز جمعه در نشست با خبرنگاران در بروکسل گفت: من فقط می‌توانم آنچه را که بارها اعلام کرده‌ایم تکرار کنم. سپاه پاسداران و اعضای آن تمام توسط اتحادیه اروپا تحریم شده و نماینده عالی (مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا) نیز درباره (موانع) شناسایی این سازمان به‌عنوان نهاد تروریستی توضیح داده است.

وی عنوان کرد که نام سپاه پاسداران زمانی ممکن است در فهرست سازمان‌های به اصطلاح تروریستی اضافه شود که یک دادگاه اروپایی تصمیم مرتبطی را در این زمینه اتخاذ کند. اتفاقی که به گفته این مقام اروپایی تاکنون رخ نداده است.

بحث افزودن نام سپاه پاسداران انقلاب اسلامی به عنوان نهاد رسمی نظامی ایران، به فهرست سازمان‌های تروریستی، در مقطعی از ناآرامی‌های آذر ۱۴۰۱، به سوژه رسانه‌های غربی تبدیل شد. این طرح غیرقانونی به‌واسطه تحرکات گروه‌های ضد انقلاب و حمایت لابی رژیم صهیونیستی به محافل سیاسی هم راه‌پیدا کرد اما با شکست مواجه شد.

در انگلیس مقام‌های این کشور اعلام کردند که چنین اقدامی به مصلحت روابط دیپلماتیک دو کشور نیست و تمایلی به تشدید روابط با ایران ندارند. بر اساس گزارش‌ها دیوید کامرون وزیر امور خارجه انگلیس هم به تازگی در سفر به سرزمین‌های اشغالی آب پاکی را روی دست بنیامین نتانیاهو نخست وزیر رژیم صهیونیستی ریخت و اعلام کرد که دولت لندن سپاه پاسداران انقلاب اسلامی ایران را به‌عنوان سازمان به اصطلاح تروریستی شناسایی نخواهد کرد.

در اروپا هم مسئول سیاست خارجی اتحادیه اعلام کرده است که چنین اقدامی بدون حکم دادگاه امکان پذیر نیست. جوسپ بورل هفته پیش در نشست با خبرنگاران گفت: ما به حکمی نیاز داریم که نشان دهد سپاه ایران در یک پرونده تروریستی دخیل بوده است. در شرایط کنونی چنین پرونده‌ای موجود نیست و من به همکارانم گفتم که پاسخ همانی که است چند ماه پیش اعلام شد.

دیگر خبرها

  • واکنش در اروپا به گنجاندن سپاه در لیست تروریست‌ها
  • بیانیه ستاد حقوق بشر در واکنش به اقدام متزورانه آمریکا
  • بیانیه ستاد حقوق بشر در واکنش به اقدام متزورانه آمریکا در انتشار گزارش موهوم وضعیت حقوق بشر
  • متهم شدن ۷ تبعه خارجی در آلمان به ارتباط با داعش خراسان
  • پوتین: نظم نوین جهانی باید منافع اکثر کشورها را تأمین کند
  • پوتین: روش های تروریست ها روز به روز پیچیده تر و وحشیانه تر می شود
  • واکنش آمریکا به ادعای مذاکرات مستقیم با ایران/ اعلام تحریم های جدید آمریکا علیه ایران/ سفر هیات اقتصادی کره شمالی به ایران/ تصویب بسته کمک به اوکراین، اسرائیل و تایوان در سنای آمریکا
  • آمریکا: مذاکره مستقیم برجامی با ایران نداریم
  • آمریکا : مذاکره مستقیم برجامی با ایران نداریم؛ نه در نیویورک و نه در هیچ کجای دیگر / درباره روش‌های ارتباطمان با ایران نظری نمی‌دهیم
  • فارین پالیسی: ۷۴ درصد اسرائیلی‌ها با واکنش به حمله موشکی ایران مخالفند