Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «باشگاه خبرنگاران»
2024-04-26@23:53:21 GMT

فعالیت‌های فرهنگی اولویت اصلی زندان‌ها است

تاریخ انتشار: ۲۶ فروردین ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۱۵۹۷۴۸۶

فعالیت‌های فرهنگی اولویت اصلی زندان‌ها است

به گزارش خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از تبریز،علیلو دادستان عمومی و انقلاب  شهرستان تبریز در جلسه شورای قرآنی زندان مرکزی تبریز با اشاره به تاثیر حمایت مسئولین و قضات در ترغیب مددجویان برای شرکت در برنامه‌های اصلاحی، گفت: هر قدمی که در راستای توسعه و تعمیق فعالیت‌های فرهنگی به ویژه برنامه‌های قرآنی برداشته می‌شود باید مورد حمایت کامل قرار بگیرد و علاوه بر تشویق و امتیازدهی از طریق موسسه‌های حقوقی، نهاد‌های تشویقی نیز با استفاده از ظرفیت انجمن حمایت از زندانیان، بنیاد تعاون زندانیان و کمک‌های خیرین، فعالان طرح مورد تشویق مادی و معنوی قرار گیرند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

او طرح شفا و غدیر ۲ را طرح‌هایی ارزشمند و موثر دانست که به عنوان شاه کلید برنامه‌های اصلاح و بازسازگاری اجتماعی مجرمین اجرا می‌شود.

 علیلو فعالیت و تلاش‌های ارزشمند در حوزه امور قرآنی و برنامه‌های فرهنگی و تربیتی را از توفیقات الهی برشمرد و گفت: اینکه انسان بتواند در راستای نشر معارف قرآن و تعالیم دین مبین اسلام مجاهدت و تلاش کند، توفیقی الهی است که نصیب هر کس نمی‌شود.

او با برشمردن آثار و برکات حاکمیت آموزه‌های اسلامی و قرآنی در جامعه و به ویژه زندان ها، گفت: همه ما علاوه بر وظایف سازمانی و تکالیف اداری به عنوان یک مسلمان وظیفه و تکلیف دینی و انسانی نسبت به تبلیغ و اشاعه معارف قرآن و عترت داریم و باید در این جهت نیز جدیت و اهتمام به خرج دهیم.

 علیلو با اشاره به فرا رسیدن ایام ماه مبارک رمضان و ضرورت اجرای ویژه برنامه‌های قرآنی در این ماه، گفت: طرح شفا و غدیر ۲ با بهره گیری از فضای معنوی این ماه قوت و جان بیشتری یافته و باید به صورت پررنگ ادامه یابد.

او با تشریح فراز‌هایی از سند تحول قوه قضائیه، افزود: اجرای هرچه بهتر این سند مورد نظر و تاکید مقام رهبری است و حاوی تکالیف و برنامه‌های خوبی در بحث پیشگیری از وقوع جرم و اصلاح و بازاجتماعی نمودن مجرمین است.

 علیلو گفت: باید طی تعامل و همکاری سازنده و تنگاتنگ قضات، همکاران حوزه نظارت بر زندان‌ها و مسئولین فرهنگی زندان‌ها به صورت ویژه این طرح‌ها اجرا و عملیاتی شود، به طوری که تا پایان سال بتوانیم با تلفیق طرح شفا و غدیر و کتابخوانی با سرفصل‌های سند تحول در بازاجتماعی کردن مجرمین توفیقات خوبی حاصل کرده و فعالیت‌های قرآنی و مشارکت کنندگان در طرح را به میزان ۱۵ درصد افزایش دهیم.

او با اشاره به وضعیت پیش آمده ناشی از بی اخلاقی‌ها در جامعه و به تبع آن در زندان ها، گفت متاسفانه درد مشترک و امروزی جوامع بشری، تنزل اخلاقی و گسترش ناهنجاری‌های اجتماعی و رفتاری می‌باشد که با بروز و ظهور افسار گسیخته فضای مجازی آتش خانمان سوز آن، زمینه ارتکاب جرم و افزایش بزه در میان افراد را بیش از پیش کرده است.

دادستان عمومی و انقلاب تبریز با بیان آسیب‌های فضای مجازی، ابعاد جنگ روانی، توطئه‌ها و برنامه ریزی دشمن در تخطئه ارزش‌ها و الگو‌های اسلامی، گفت: تنها راه مقابله با توطئه دشمنان و صیانت از آحاد جامعه تعمیق اندیشه‌های الهی و انسانی و تقویت پای بندی به مبانی دین مبین و آموزه‌های قرآنی و عترت در جامعه است تا از این طریق بتوانیم به سوی ارزش‌های اصیل اسلامی روی آورده و مبانی دینی و تقید مذهبی افراد به ویژه جوانان را تحکیم کنیم.

انتهای پیام/ک

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: دادستان عمومی و انقلاب فعالیت های فرهنگی زندان ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۵۹۷۴۸۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تقدیر شورای‌عالی انقلاب فرهنگی از سریال «رستگاری»

  مسعود ده نمکی کارگردان، حسن وارسته سرپرست نویسندگان، حمیدرضا هدایتی، پویا امینی، رضا توکلی، کاوه سماک باشی، رضا استادی، افشین سنگ چاپ، نیما شاهرخ شاهی، حسین مجد طراح صحنه و...  از حاضران در این جلسه بودند. 
   
دلگرمی برنامه‌سازان
دراین مراسم ابتدا خسروپناه با تجلیل ازمحتوا و ساختار سریال که توانسته بود بخش عظیمی از مخاطبان را به تماشای سریال بنشاند، از بازی‌های خوب بازیگران و نوآوری در جلوه‌های ویژه و محتوای مرتبط با مضامین دینی و روایی و همچنین متن متکی بر پژوهش و تحقیق تقدیر به عمل آورد.ضمنا برخی دیگر از اعضای شورا که در این مراسم حضور داشتند با تشکر از صداوسیما و برنامه‌ها و سریال‌های تدارک دیده شده در ماه رمضان و نوروز،این سریال رایکی ازموفقیت‌های برجسته تلویزیون در سریال‌سازی متناسب با ایام ماه مبارک دانستند.مسعود ده دنمکی، کارگردان سریال هم با تشکر ازشورای عالی انقلاب فرهنگی گفت این شورا در کنار وظیفه ذاتی خود که نگهبانی از فرهنگ و هنر کشور است، با رویکرد حمایتی و تجلیل از آثار نمایشی وارد این کار شده است.وی این نوع تجلیل‌ها و تقدیرها را برای برنامه‌سازان دلگرم‌کننده دانست.در انتهای مراسم از عوامل این سریال تقدیر شد. 
   
یک قصه ماورایی
برنامه‌های رمضان و نوروز گذشته مخاطبان زیادی را با خود همراه و نظر کارشناسان را نیز جلب کرد‌، به‌ویژه برنامه‌های قرآنی. در میان سریال‌ها رستگاری نیز محتوایی قرآنی داشت. سریال رستگاری به کارگردانی مسعود ده‌نمکی ماه رمضان اخیر روی آنتن شبکه دو سیما رفت. در این سریال که به قلم حسن وارسته به نگارش درآمده بود، بازیگرانی نظیر محمود پاکنیت، سولماز حصاری، مهدی سلوکی، پویان امینی، رامین راستاد و.. به ایفای نقش پرداختند. رستگاری، با قصه‌ای ماورایی به موضوع مهم حق‌الناس می‌پرداخت. در این سریال با شخصیت‌پردازی دقیقی که برای نقش حافظ صورت گرفته بود، فضای قصه با وجود جلوه‌های ویژه و ترسیم کردن فضای برزخ جهنمی و... برای مخاطبان باورپذیر از آب درآمد.محمود پاک نیت، بازیگر این نقش در زمان پخش سریال به جام‌جم گفته بود: حافظ هم مثل بسیاری از آدم‌هایی است که می‌شناسیم. شخصی که وقتی تحت فشار قرار می‌گیرد عکس‌العملش با زمانی که شاد است، ‌فرق می‌کند. این، بعدهای مختلف یک آدم‌ را نشان می‎‌دهد. حافظ شخصی مذهبی است. به حلال و حرام پایبند است اما در این مسیر برای خود سیاست‌هایی دارد و گاهی دلیل‌تراشی می‌کند. مثلا در مسأله چاه زدن فکر می‌کند چون زمین را خریده، آب آن زمین را هم خریده است. خود را مبرا از گناه می‌داند. او هم مثل تمام آدم‌ها گاهی مسائل مادی برایش ارزشمندتر از هر چیزی می‌شود. در این راه اشتباهاتی می‌کند. فامیل او رستگاری است اما او در طول قصه با این رستگاری مواجه می‌شود. درواقع فراتر از فامیل شخصیت حافظ، آدم‌های قصه با رستگاری و رسیدن به آن مواجه می‌شوند.با توجه به جذابیت این دست آثار برای مخاطبان، وی درباره طیف مخاطبان سریال بیان کرد: مذهب در تمام زندگی ما ریشه‌ دارد. انسان هر دین و مذهبی اعم از بودایی، مسیحی، یهودی و... داشته باشد، خدا در وجود او ریشه‌ دارد. همه به خدا و روز جزا باور دارند. ما مسلمانان به قیامت اعتقاد داریم و این سریال هم با قیامت آغاز می‌شود. آدم‌ها از زیر خاک بلند می‌شوند‌؛ روز رستاخیز است و همه باید در سؤال ‌و جواب شرکت کنند. همان‌طور که قرآن می‌گوید همه اعضای شما را به هم پیوند می‌‌دهیم‌ حتی اگر تجزیه شده باشد. بنابراین شما به حالت اولیه برمی‌گردید. در تیتراژ می‌بینیم که افراد از گور برمی‌خیزند. جذابیت این قصه و این ژانر برای تماشاگر همین است که چیزهایی را که خوانده و شنیده به‌صورت عینی می‌بیند. به‌تازگی شخصی به من گفت این آثار لب تیغ است. ممکن است فقط افراد مذهبی این سریال را دنبال کنند و برای همه جذاب نباشد اما به اعتقاد من افراد غیرمذهبی و کسانی که بسیاری از اعتقادات من و امثال مرا ندارند، سریال را به‌عنوان یک کار متفاوت نسبت به همه کارهایی که تا امروز در صداوسیما انجام شده، تماشا می‌کنند.همان‌طورکه بیان شد در این سریال از جلوه‌های ویژه نیز به صورت خاص بهره برده شده و این موضوع در کنار سوژه آن که بسیاری از انسان‌ها را با خود درگیر کرده، توانست نظرمخاطبان را جلب کند. به‌گونه‌ای که در بررسی پیامک‌های ارسالی اخیر به سامانه ۱۶۲ نیز شاهد پرتکرار بودن کلیدواژ سریال رستگاری بودیم که اغلب با نظرات مثبت همراه بود. 


دیگر خبرها

  • مأموریت ویژه جامعه قرآنی ارتقای ظرفیت‌های معنوی کشور است
  • اجرای ۲۹ ویژه برنامه در منطقه ۸ ویژه هفته فرهنگی اصفهان
  • برگزاری ۱۹ عنوان برنامه شاخص هفته سنه در سنندج
  • توسعه فعالیت‌های فرهنگی و قرآنی برای مدد جویان کمیته امداد امام خمینی (ره)
  • اجرای ۱۲ عنوان برنامه ویژه هفته فرهنگی اصفهان در پایانه‌های مسافربری
  • منطقه پیام، از اولویت‌های وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات
  • تقدیر شورای‌عالی انقلاب فرهنگی از سریال «رستگاری»
  • تحول در رویدادها و برنامه‌های کانون‌های مساجد
  • رشد ۳ برابری فعالیت‌های فرهنگی در کردستان
  • عضویت 106 هزار نوجوان در کانون های فرهنگی مساجد آذربایجان‌غربی