Web Analytics Made Easy - Statcounter

خرداد: لیلى نقولا در المیادین نوشت: رئیس جمهور آمریکا در نشست مونیخ که در فوریه گذشته برگزار شد، اعلام کرد که «آمریکا بازگشت» و این عبارت را سه بار تکرار نمود تا به هم پیمانان اروپایی اش تاکید کند که ایالات متحده به سمت آن‌ها بازخواهد گشت و به این ترتیب، زمینه بازگرداندن هیمنه آمریکا بر جهان را مهیا نماید.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


به گزارش خرداد به نقل از انتخاب ، شکی نیست که بایدن طی مدتی کوتاه توانست سیاست ایالات متحده را به همان سیاست سنتی اش قبل از ورود ترامپ به کاخ سفید بازگرداند، به این شکل که به توافق پاریس و سازمان بهداشت جهانی بازگشت، تصمیم ترامپ برای خروج نیرو‌های آمریکایی از آلمان را به حالت تعلیق درآورد و به میز مذاکرات بازگشت تا توافق هسته‌ای با ایران را احیا کند، همانطور که نتایج تحقیقات در مورد ترور خاشقچی را افشا کرده و از عزم جدی اش برای پایان دادن به دخالت نظامی در یمن، سخن گفت. به این ترتیب، بایدن واشنگتن را به سیاست قبلی خود بازگردانده و از حقوق بشر و حمایت از معارضان بعنوان بهانه‌ای برای دخالت در مسائل دولت‌های دیگر یا حتی اعمال تحریم علیه مخالفان سیاست آمریکا استفاده کرد.
با وجود اقداماتی که دولت بایدن در مورد خرابکاری‌های ترامپ و دولتش در خارج از آمریکا انجام داد، به نظر می‌رسد اروپایی‌ها دیگر نمی‌توانند فرمانبردار ایالت متحده باشند، چرا که معتقدند آمریکا در طول چهار سال ریاست جمهوری ترامپ، تغییرات زیادی کرده است.
ظاهرا سران اروپایی تمایلی به سخنرانی بایدن در نشست مونیخ نشان نداده و بیشتر با افکار عمومی مردم اروپا در مورد ایالات متحده همنوایی می‌کنند. این موضوع دلایل متعددی دارد، در نظر سنجی که شورای اروپایی روابط خارجی انجام داد، مشخص شد که اغلب اروپایی‌ها ایالات متحده را از نظر سیاسی فروپاشیده می‌دانند و معتقدند چین می‌تواند به زودی بعنوان یک قدرت جهانی جای آمریکا را بگیرد.
علاوه بر این، اغلب مردم اروپا از دولت‌های خود می‌خواهند به خود اتکا داشته باشند، ۶۰ درصد حاضران در نظر سنجی اعلام کردند که اروپایی‌ها نمی‌توانند برای دفاع از خود بر ایالات متحده تکیه کنند. مساله جالب توجه آنکه ۷۴ درصد از بریتانیایی‌های حاضر در نظر سنجی، چنین عقیده‌ای دارند.
بی طرفی در جنگ ایالات متحده با چین
بایدن دولت‌های اروپایی را به پیوستن به ایالات متحده برای تشکیل جبهه متحدی علیه چین دعوت کرد. کمیساریای اروپا در دسامبر ۲۰۲۰ توافق فراگیر سرمایه گذاری مشترک بین جمهوری خلق چین و اتحادیه اروپا که مورد تصویب سران شورای اتحادیه اروپا قرار گرفته را اعلام کرد و گفت که این توافق منتظر تایید پارلمان اروپاست، اما آمریکا با فشار‌های زیادی خواستار تایید نشدن این توافق در پارلمان اروپاست.
اما پارلمان اروپا عملا دیدگاه مردم و موضع آن‌ها در مورد ائتلاف‌های ژئوپلتیک بین دو طرف ناتو را منعکس نمی‌کند، همچنانکه که نظرسنجی مذکور مشخص کرده که اروپای امروز، آرزوی بازگشت به جهان دو قطبی که در آن غرب با چین و هم پیمانان آن مقابله می‌کرد را ندارد.
این نتایج با نظرسنجی اروپایی که در سال ۲۰۱۹ انجام شد، تلاقی دارد، چرا که نشان داد اکثر مردم کشور‌های اروپایی ترجیح می‌دهند در هر گونه درگیری بین ایالات متحده و چین و روسیه بی طرف بمانند. این دیدگاه در دانمارک و لهستان هم حاکم است، دو کشوری که به طور کلی مایل به ایستادن کنار ایالات متحده هستند.
به طور خلاصه، به نظر می‌رسد رویای آمریکا برای بازگشت سیطره اش بر جهان، موانع زیادی در برابر خود دارد که مهمترینش، نبود اعتماد بین دو لبه ناتو است و عامل آن، سیاست‌های پوپولیستی و افراطی ترامپ و دشمن دانستن اتحادیه اروپاست. برچسب ها: آمریکا

منبع: خرداد

کلیدواژه: آمریکا ایالات متحده

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.khordad.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خرداد» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۶۰۴۹۳۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

پکن: ایالات متحده مانع توسعه چین می‌شود

«وانگ یی» وزیر امور خارجه چین امروز (جمعه) در جریان گفت‌وگوی با همتای آمریکایی خود «آنتونی بلینکن» که با هدف حل و فصل اختلافات تجاری و سیاسی میان دو قدرت به پکن سفر کرده است، اظهار داشت: ایالات متحده مانع توسعه چین می‌شود.

به گزارش خبرگزاری رویترز، وانگ یی به آنتونی بلینکن گفت که «کشتی غول پیکر» روابط چین-آمریکا، متعادل و استوار شده بود، «اما عوامل منفی در رابطه ۲ کشور همچنان در حال ایجاد و افزایش است».

وزیر امور خارجه چین با بیان اینکه روابط پکن-واشنگتن با اختلالات مختلفی مواجه است، تصریح کرد: حقوق توسعه مشروع چین بی‌جهت سرکوب شده است و منافع اصلی ما با چالش‌هایی مواجه است.

بلینکن پاسخ داد که برای پیشبرد دستور کار تعیین شده توسط جو بایدن رئیس‌جمهور آمریکا و شی جین‌پینگ رئیس‌جمهور چین هنگام دیدار آنها در سانفرانسیسکو در ماه نوامبر (آبان/آذر)، به «دیپلماسی فعال» نیاز است.

وی با اشاره اینکه «در تصمیم‌گیری ما هیچ جایگزینی برای دیپلماسی رودررو وجود ندارد»، اضافه کرد که می‌خواهد اطمینان حاصل کند چین و آمریکا در مورد زمینه‌هایی که با هم اختلاف دارند، حداقل برای جلوگیری از سوء تفاهم و اقدامات نسنجیده، تا حد امکان شفاف هستند.

بر اساس این گزارش، بلینکن قرار است چندین ساعت با وانگ یی پشت در‌های بسته در «مهمانخانه دولتی دیائویوتای» جلسه برگزار کند، زیرا طرفین تلاش می‌کنند با وجود دستور کار گسترده و پیچیده، پیشرفت در روابط ۲ کشور را حفظ کنند.

بلینکن اولین وزیر خارجه آمریکا است که در طول ۱۴ سال گذشته به شانگهای سفر می‌کند، وی سفر خود به چین را روز چهارشنبه از این شهر اقتصادی آغاز کرد.

روابط پکن و واشنگتن در سال گذشته با فراز و نشیب‌هایی از جمله حادثه بالن‌های بدون سرنشین و دیدار مخفیانه تسای اینگ ون رهبر سابق تایوان در آمریکا همراه بوده است.

واشنگتن که در حال حاضر روابط پر تنشی را با پکن به ویژه بر سر موضوع تایوان سپری می‌کند، بار‌ها از متحدان اروپایی‌اش خواسته است که فشار بر چین را افزایش دهند تا مانع کمک آن به روسیه شوند.

ایالات متحده مدعی است که کمک چین به روسیه شامل مواد و فناوری برای ساخت موشک، پهپاد، تانک و هواپیما و سایر افزار‌های کلیدی دیگر است.

این درحالی است که آمریکا و کشور‌های غربی از آغاز جنگ روسیه و اوکراین در فوریه ۲۰۲۲، صد‌ها میلیارد دلار کمک به کی‌یف ارائه کرده‌اند. کمک‌های نظامی به اوکراین با مهمات توپخانه و آموزش آغاز شد و اکنون این کمک‌ها به تانک، سامانه‌های دفاع هوایی پیشرفته، موشک‌ها و مهمات خوشه‌ای گسترش یافته است.

سخنگوی وزارت امور خارجه چین پیشتر اعلام کرد که این کشور قاطعانه اتهامات بی‌اساس آمریکا را درباره مبادلات تجاری و اقتصادی معمول خود با روسیه رد می‌کند.

منبع: ایرنا

باشگاه خبرنگاران جوان بین‌الملل بین‌الملل

دیگر خبرها

  • هاله غریط استعفا داد + جزئیات
  • ناتو، قلدر ۷۵ساله
  • پکن: ایالات متحده مانع توسعه چین می‌شود
  • ماکرون: دست‌نشانده آمریکا نیستیم
  • جنگ داخلی؛ فیلمی که آمریکا را به وحشت انداخت!
  • ویدیو/ گسترش اعتراضات دانشجویی در آمریکا در حمایت از فلسطین
  • تحولات اوکراین| کاخ سفید: روند اوضاع به نفع کی‌یف نیست
  • «تتر» جایگزین دلار می شود؟
  • سنای آمریکا لایحه ممنوعیت تیک‌تاک را تصویب کرد
  • کارشناس انگلیسی: ترامپ تهدیدی برای اروپای شرقی است