Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-04-28@09:26:03 GMT

زنبورداری عسل مازندران در مرحله بازسازی قرار گرفت

تاریخ انتشار: ۲۹ فروردین ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۱۶۲۹۳۶۰

زنبورداری عسل مازندران در مرحله بازسازی قرار گرفت

به گزارش ایرنا ، اتحادیه مرکزی زنبورداران ایران و سازمان دامپزشکی کشور پیش از این تلفات زنبور عسل در مناطقی از کشور را تایید ولی اعلام کردند که علت آن ناشناخته است.

بر اساس اعلام جهاد کشاورزی مازندران اگر چه سال ۹۹ سرشماری کلنی های زنبور عسل به خاطر شیوع کرونا انجام نشد ، ولی طبق جمع بندی گزارش مراکز خدمات کشاورزی استان در مجموع ۶۸۸ هزار کلنی زنبور عسل در قالب ۶ هزار و ۹۸۵ واحد زنبوداری در استان وجود داشت ، آماری که اکنون طبق اعلام رسمی ۲۵ درصد کمتر شده باشد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

سید وحید دانشیار روز یکشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا گفت : تلف شدن جمعیت زنبور عسل در زمستان سال گذشته یک مشکل کشوری بود و در همه استان های کشور بروز کرد. محققان و کارشناسان دامپزشکی استان و کشور همچنان با نمونه گیری و نظارت بر کلنی های زنبور عسل در حال بررسی علت تلفات زنبور عسل هستند.

وی افزود : با این وصف در حال حاضر به دلیل شرایط مناسب آب و هوایی و وجود باغ های مرکبات وضعیت باز سازی جمعیت زنبور عسل مناسب است و در شرایط مطلوبی قرار دارد.  

تغذیه مناسب از شهد گل ها مهم ترین نیاز برای بازسازی جمعیت زنبور است.

کارشناسان کشاورزی معتقدند که تلفات جمعیت کلنی ها در زمستان سال ۹۹ احتمالا در سال جاری آثارش را بر میزان تولید عسل بر جای خواهد گذاشت چون بازسازی کلنی ها دستکم به بیشتر از یک سال زمان نیاز دارد.

در همین حال ، گمانه زنی دامپزشکی کشور هم نشان می دهد که احتمالا بیماری «نوزما» علت تلفات جمعیت زنبور عسل در کشور از جمله مازندران بوده است.

نوزما بیماری واگیر و شایع زنبور عسل بالغ است که عمدتا در مناطق مرطوب و مناطقی با زمستان‌های سرد و طولانی شیوع می یابد. علتش هم این است که زنبورهای عسل در شرایط سرد و مرطوب مجبورند مدت زیادی را در کندو بگذرانند و نمی‌توانند از کندو خارج شوند.

افزایش تولید با وجود تلفات 

بر اساس اعلام جهاد کشاورزی مازندران ، با وجود تلفات ۲۵ درصدی جمعیت کلنی های استان در زمستان ۹۹ ، ولی میزان تولید عسل نسبت به سال ۹۸ پنج درصد افزایش داشته است.

زنبورداران مازندران همه ساله به دلیل تنوع گونه های گیاهی سه نوع عسل شامل عسل بهاره با تغذیه زنبورها از شکوفه مرکبات و کلزا ، عسل تابستانه با تغذیه از شکوفه ها و شهد درختان و گیاهان جنگلی و عسل ییلاقی یا دارویی با تغذیه از انواع گیاهان دارویی بویژه آویشن و گون تولید می کنند.

مازندران دارای ۱۶۰ هزار هکتار باغ است که ۱۱۵هزار هکتار از آن را باغ مرکبات تشکیل می دهد.

کارشناس زنبوداری جهاد کشاورزی مازندران میزان تولید عسل استان در سال گذشته را پنج میلیون و ۴۹۷ هزار و ۵۰۵ کیلوگرم اعلام کرد و گفت که این میزان ن سبت به سال ۹۸ افزایش پنج درصدی دارد.

دانشیار افزود : همچنین زنبورداران مازندران پارسال ۲۶۸ کیلوگرم ژل رویال و ۲۴ هزار و ۷۸۵ کیلوگرم گرده گل برداشت کردند.

وی میزان تولید موم را هم ۱۷۱ هزار و ۵۲۰ کیلگرم اعلام کرد و گفت که میزان تولید بره موم زنبورداران هم ۲۰ هزار و ۱۳۶ کیلوگرم بود ضمن این که نیم کیلو هم زهر زنبور تولید کردند.

موم، بره موم، گرده گل، ژل رویال و زهر زنبور عسل با ارزش افزوده بالا است که در صنایع دارویی، بهداشتی و غذایی کاربرد دارد.

طبق آمار جهاد کشاورزی مازندران ، در حال حاضر هفت هزار و ۱۸۲ بهره بردار با اشتغالزایی ۲ هزار و ۱۰۰ نفر در صنعت زنبور داری مازندران فعالیت دارند.

برچسب‌ها وزارت جهاد کشاورزی ساری سازمان دامپزشکی کشور مازندران زنبور عسل زنبورداری

منبع: ایرنا

کلیدواژه: وزارت جهاد کشاورزی ساری سازمان دامپزشکی کشور وزارت جهاد کشاورزی ساری سازمان دامپزشکی کشور مازندران زنبور عسل زنبورداری اخبار کنکور جهاد کشاورزی مازندران زنبور عسل میزان تولید جمعیت زنبور کلنی ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۶۲۹۳۶۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

خانه‌های مولد در سواحل کشور طراحی شده است

سیدحسین حسینی در جلسه شکل گیری شهر مولد استان بوشهر با حضور استاندار، یکی از اقدامات مهم دولت سیزدهم را توسعه اقتصاد دریا پایه دانست و اظهار داشت: یکی از مصداق‌های مهم طرح‌های تولیدی اقتصادی دریا محور شهرک‌های مولد کشاورزی در سواحل است.

 وی شهر‌های مولد را کانون‌های تولید، اشتغال و اسکان دانست و بیان کرد: یکی از اهداف مهم شهر‌های مولد تولید و امنیت غذایی پایدار است و به سمت کانون‌های مولد حرکت می‌کند.

معاون وزیر جهاد کشاورزی استان بوشهر با بیان اینکه توسعه طرح‌های اقتصاد دریا محور یکی از برنامه‌های مهم دولت است، تأکید کرد: شهر‌های مولد در سواحل نقش مهمی در اشتغال، تولید پایدار و تقویت معیشت خانواده‌ها دارند و در اجرایی‌شدن شهر‌های مولد در سواحل از هیچ کوششی فروگذاری نمی‌شود.

وی با بیان اینکه در سواحل کشور خانه‌های مولد طراحی شده است، افزود: شهر‌های مولد با ایجاد زنجیره ارزش افزوده، سبب افزایش سطح تولید، اشتغال‌زایی و افزایش درآمد خانوار‌ها می‌شود.

حسینی با قدردانی از استاندار بوشهر در پیگیری اجرایی شدن شهر مولد کشاورزی بوشهر در سواحل اضافه کرد: این شهر با تولید و پرورش آبزیان طراحی شده و نقش مهمی در حل مشکلات جوانان دارد.

در آیین امضای این قرارداد زمین ایجاد شهر مولد دلیران تنگستان به امضای جهاد کشاورزی، شیلات، منابع طبیعی و آبخیزداری، امور اراضی و شهرک‌های کشاورزی استان بوشهر رسید.

باشگاه خبرنگاران جوان بوشهر بوشهر

دیگر خبرها

  • خانه‌های مولد در سواحل کشور طراحی شده است
  • استفاده ازضایعات بخش کشاورزی در کارخانجات تبدیل خوراک دام
  • پایداری تولید شرط اولیه امنیت غذایی است
  • جهش تولید با ورود شرکت‌های دانش‌بنیان ‌محقق می‌شود
  • جهش تولید در بخش کشاورزی با دانش بنیانی محقق می شود
  • تولید ۱۲۵۰۰ تن عسل در استان فارس
  • آماده‌سازی تمامی نیروگاه‌های کشور برای تولید حداکثری در تابستان/ تعمیرات نیروگاه‌ها تا نیمه اردیبهشت پایان خواهد یافت
  • ۲۷ رقم برنج در کشور معرفی شده است
  • نیاز کشور به گندم برای تولید نان ۱۲ میلیون تن است
  • خراسان رضوی در تولید نان کامل در کشور پیشرو است