Web Analytics Made Easy - Statcounter

امام جمعه سردرود مردمی بودن را از شاخص‌های مهم دولت خدمتگزار دانسته و افزود: مهم‌ترین شاخصه مردمی بودن یک دولت، در گام اول، به قدرت رسیدن از طریق انتخاباتی با مشارکت حداکثری است.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ به نقل از تبریزبیدار، حجت الاسلام جلیل جلیلی با بیان اینکه کارآمدی را می‌توان مهم‌ترین شاخص دولت مطلوب مردم دانست، افزود: در دهه پنجم انقلاب، کارآمدی باید به روح حاکم بر تمامی ساختارها و نهادها مسئولیت‌ها و برنامه‌های نظام بدل گردد، چرا که همه تلاش‌ها و برنامه‌ریزی‌ها در زمانی معنا می‌یابد که معطوف به عمل بوده و به دست افرادی کاردان و توانا عینیت یابد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

کارآمدی دولت در نتیجه پرکاریِ انقلابی

وی گفت: رابطه مستقیمی بین کارآمدی و پرکاری وجود دارد. نتیجه پرکاری و تلاش مضاعف دولت و دولتمردان، رفع مشکلات کشور، حرکت در مسیر آبادانی و رضایت حداکثری مردم خواهد بود. اما نکته اساسی در این میان آن است که منشاء پرکاری را باید در وجود روحیه انقلابی و جهادی جستجو کرد. دولتی که در این روحیه ضعف دارد و اعضای آن را افرادی تشکیل می‌دهند که از این روحیه فاصله دارند، نمی‌تواند دولتی پرکار و پرنشاط را رونمایی کند و محافظه‌کاری و کم‌کاری بر آن غلبه خواهد کرد و مسببات نارضایتی مردم را فراهم می کند.

مشارکت حداکثری در انتخابات، لازمه تشکیل دولت خدمتگزارِ مردمی

امام جمعه سردرود مردمی بودن را از دیگر شاخص مهم دولت خدمتگزار دانسته و افزود: مردمی‌بودن دولت، از شاخصه‌های مهم مطلوبیت نظام‌های سیاسی است. مهم‌ترین شاخصه مردمی بودن یک دولت، در گام اول، به قدرت رسیدن از طریق انتخاباتی با مشارکت حداکثری است. گام دوم مردمی بودن دولت، نوع و چگونگی تعامل با مردم است. الگوی ارتباط دولت با مردم، اگر صادقانه، صریح، دو سویه و متعالی باشد زمینه مشارکت حداکثری برای رشد و آبادانی جامعه را در پی خواهد داشت.

دولت مردم سالار به استعدادهای درونی جهت حل مشکلات محرومین اتکا می‌کند

وی بیان داشت: دولت مردم‌سالار با باور و رویکرد حقیقی به استقلال سیاسی اقتصادی و فرهنگی، برای حل معضلات و مشکلات به استعدادهای درونی مردم سرزمین خود اتکا می‌کند و مردم را در امور، محوریت می‌دهد و رکن جمهوریت نظام را بیش از پیش تقویت می‌نماید. اولویت دادن به مطالبات مردم و تلاش حداکثری برای رفع مشکلات توده‌های جامعه به ویژه طبقات محروم و مستضعف، جلوه مهم دولت مردمی است. دولتی که ارتباط تنگاتنگی با مردم ندارد، از شناخت نیازهای واقعی جامعه ناتوان است و در تشخیص اولویت‌ها دچار اشتباه محاسباتی خواهد شد و حاصل آن افزایش نارضایتی و واگرایی مردم و دولت و فاصله گرفتن از معیار مردمی بودن و در نهایت بحران ناکارآمدی است.

جناح بازی و رابطه گرایی، معضل سیاسی کشور

حجت الاسلام جلیلی، جناح بازی و رابطه گرایی بجای شایسته سالاری را از معضلات سیاسی کشور دانسته و گفت: از شاخصه های مهم دولت منتخب شایسته سالار، بهره‌گیری از انرژی خلاق افراد نخبه و برگزیده اجتماع است. دولت شایسته‌سالار، دولتی است که در آن بهترین افراد از لحاظ دانشی و مهارتی، در بهترین جایگاه با بالاترین بازده، خدمت می‌کنند. بدون شک دولتی موفق است که اداره امور خود را در اختیار شایستگانی گذاشته باشد که از تعهد و تخصص لازم برخوردار باشند.

شایسته‌سالاری، تخصص‌گرایی را نیز به همراه دارد

وی تاکید کرد: بده بستان‌های جناحی و گزینش مدیران و مسئولان دولتی مبتنی بر گرایش‌های حزبی، بزرگ‌ترین آفتی است که دولت را با بحران کارآمدی مواجه خواهد کرد. شایسته‌سالاری، تخصص‌گرایی را نیز به همراه دارد و حاصل آن ارتقای علمی و تضمین تصمیم‌ها و برنامه‌های دولت خواهد بود. 

دولت شجاع، در برابر قدرت های زیاده‌خواه، وا نمی دهد

این استاد حوزه و دانشگاه تصریح کرد: شرط لازم دیگر دولت مطلوب مردم، دولتی عزتمند و شجاع است که می تواند منافع ملت را در سطح نظام بین الملل حفظ کند و در برابر قدرت‌های زیاده‌خواه جهانی انفعال و وادادگی ندارد. دولت مطلوب مردم، چون مبتنی بر سه اصل عزت، حکمت و مصلحت تدبیر امور را در دست می‌گیرد، بالاترین سطح تعامل عزت‌مندانه را با کشورهای جهان با هدف استیفاء منافع و مصالح مردم برقرار می‌نماید. دولت مطلوب مردم، دولتی شجاع است که ترسی از تهدیدهای دشمن نداشته و در برابر گزافه‌گویی‌های دشمن منفعل نمی‌شود.

بدون فساد ستیزی، سخن از کارآمدی دولت بی‌معناست

وی همچنین گفت: در نهایت فساد ستیزی مولفه ضروری دولت آینده است چرا که فساد مهم‌ترین مانع موفقیت یک سیستم است و بدون رفع و مهار آن، سخن گفتن از کارآمدی بی‌معناست. علیرغم آنکه در اذهان اینگونه شکل گرفته که دستگاه قضا در صف اول مبارزه با فساد باید قرار داشته باشد، باید گفت این دولت است که باید پیشگام مبارزه با فساد باشد.

بیشترین گردش مالی کشور دست دولت است

حجت الاسلام جلیلی اظهار داشت: مهم‌ترین بستر برای ایجاد و رشد فساد محیط‌هایی است که متولی آن دولت است، بیشترین گردش مالی کشور در دستگاه‌های دولتی صورت می‌گیرد و همین امر چشم طمع مفسدین را به خود جلب می‌کند. در کنار فرصت‌های مالی، فرصت‌های موقعیتی و اطلاعاتی هم هست که رانت‌خواران و مفسدان به شدت در فکر به دست آوردن آن هستند. بخش عمده‌ای از فسادهای اقتصادی و اجتماعی حاصل از سوء استفاده از همین فضای رانتی است. دولت مطلوب مردم، دولتی است که بتواند در اولین گام، فساد را از وجود و بدنه خود ریشه‌کن کند. این امر خطیر با تقویت قانون‌گرایی، شایسته‌سالاری و تقویت بازرسی و نظارت بر عملکردها ممکن خواهد شد. در گام بعدی دولت باید تلاش کند تا از رشد فساد در سطح جامعه جلوگیری کند و با غلبه بر فساد، بسترهای سلامت خود را فراهم آورد.

 

انتهای پیام/

منبع: دانا

کلیدواژه: دولت مطلوب مردم مشارکت حداکثری دولت خدمتگزار شایسته سالاری شایسته سالار مردمی بودن مهم ترین مهم دولت

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.dana.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «دانا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۶۲۹۳۸۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

هیچ دولتی بدون مشارکت مردم توسعه پذیر نیست

ایسنا/فارس معاون توسعه مشارکت‌های مردمی کمیته امداد امام خمینی(ره) با تاکید بر اینکه هیچ دولتی بدون مشارکت مردم توسعه پذیر نیست، فراهم کردن زمینه برای تحصیل و ازدواج را از مهم‌ترین اهداف این کمیته عنوان کرد.

حبیب الله آسوده امروز، ۵ اردیبهشت در آیین نکوداشت و تجلیل از مؤسسات خیریه، گروه‌های جهادی و مراکز نیکوکاری استان فارس ابتدا با بیان اینکه پایه نظام اسلامی، مردم و هدف آن در وهله اول تربیت است، گفت: در مکتب اسلامی، تعالی معنوی انسان‌ها مدنظر است، در حالی که در سایر مکاتب، سود دنیوی در اولویت قرار دارد و به همین دلیل است که بر خلاف سایر انقلاب‌ها که رهبرانش پس از پیروزی صرفا به دنبال حفظ جایگاه خود و برقراری امنیت هستند، امام راحل ما پس از گذشت تنها ۲۰ روز از پیروزی انقلاب، حکم تاسیس کمیته امداد را صادر می‌کنند.

وی با بیان اینکه کمیته امداد یک نهاد مردمی و در خدمت مردم است، برگزاری آیین نکوداشت خیرین را در راستای دستیابی به دو هدف اساسی عنوان کرد و گفت: هدف اول، عمل به حکم قرآن کریم است که خداوند در آن بر ضرورت تجلیل و تکریم خیرین تاکید دارد و هدف دوم این است که تلاش کنیم همه مردم را به مشارکت در امور خیر، ترغیب کنیم.

آسوده با تاکید بر اینکه هیچ دولتی بدون مشارکت مردم توسعه پذیر نیست، گفت: مردم، گروه‌های مرجع، خیرین و مسئولین، همگی باید بدانند که بدون هم‌گرایی، توسعه به خوبی شکل نمی‌گیرد و سیاست ما در این نشست این است که دست به دست هم دهیم و عهد کنیم که چند معضل اساسی را در استان فارس به حداقل رسانده یا حتی ریشه‌کن کنیم.

معاون توسعه مشارکت‌های مردمی کمیته امداد امام خمینی(ره) یکی از مهم‌ترین موضوعات و معضلاتی که باید در راستای رفع آن کوشش کرد را فراهم کردن زمینه تحصیل برای تمامی کودکان عنوان کرد و گفت: فارغ از اینکه کدام وزارتخانه و نهاد در این موضوع وظیفه دارد، همه ما مسئول هستیم و نباید بگذاریم در شهر، محله و روستایمان حتی یک کودک از تحصیل باز بماند و اگر این زمینه برای کودکی فراهم نشد، مسئولیت اینکه او به هر راه کجی کشیده شود، بر گردن ماست.

وی یکی دیگر از موضوعات مهم را فراهم کردن زمینه ازدواج جوانان عنوان کرد و گفت: فرزندآوری تنها یکی از اهداف ازدواج است و ایجاد نشاط و کاهش آسیب های اجتماعی را هم باید در اهمیت این موضوع، مد نظر قرار دهیم. دولت هم گام‌های موثری را در این زمینه برداشته است اما به تنهایی نمی‌تواند. مردم سخاوتمند باید پای کار بیایند تا زمینه ازدواج آسان را در تمام استان فارس فراهم کنیم.

آسوده، سومین مساله مهم را بحث مسکن عنوان کرد و گفت: دولت در جلسه شورای عالی مسکن زمینه احداث ۳۳ هزار واحد مسکن را فراهم کرده است اما لازم است که مردم هم پای این کار بیایند که فراهم کردن مسکن به نیازمندان شوکت و عزت می‌دهد و چنین کار بزرگی، اجر بی نظیر دنیوی و اخروی در پی دارد.

این مقام مسئول در کمیته امداد امام راحل، سلامت و درمان و کاهش آسیب‌های اجتماعی را از دیگر موضوعات مهم دیگری عنوان کرد که با مشارکت مردمی در کنار تلاش‌های دولت می‌توان در راستای آنها گام ‌های مهم و بزرگی برداشت.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • دولت از استاندار جدید لرستان حمایت کند/ لزوم برخورد قاطع با فساد
  • توسعه کشور و مردمی سازی صنعت نفت و گاز بدون نیاز به مدیریت و بودجه دولت
  • حرکت به سمت خودمالکی و ساخت مردمی مسکن با پرداخت تسهیلات و عرضه زمین به مردم
  • ایجاد ۶۷ مرکز جدید دندانپزشکی در دولت سیزدهم
  • مشارکت بیش از ۳۰۰ سازمان مردم نهاد در طرح ملی مشارکت اجتماعی
  • تلاش های اصحاب رسانه در برگزاری انتخابات دوازدهمین دوره مجلس شورای اسلامی و ششمین دوره خبرگان رهبری قابل تقدیر است
  • تشکیل یک استان جدید در کمیسیون سیاسی دولت تصویب شد
  • تصویب تشکیل استان تهرانِ شرقی در کمیسیون سیاسی دولت
  • هیچ دولتی بدون مشارکت مردم توسعه پذیر نیست
  • مشارکت مردمی تضمین‌کننده امنیت غذایی کشور است