Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «قدس آنلاین»
2024-04-29@19:08:24 GMT

سد شهید مدنی تبریز خاک می‌خورد؛ رویاهایی که غرق شد

تاریخ انتشار: ۳۰ فروردین ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۱۶۳۷۰۵۶

سد شهید مدنی تبریز خاک می‌خورد؛ رویاهایی که غرق شد

تبریز- سد شهید مدنی تبریز که قرار بود در مقابل طغیان رودخانه «آجی چی» قد علم کند و با ایجاد دریاچه برای کشاورزان آرامش به همراه آورده و به منطقه گردشگری و تفریحی تبدیل شود اما باگذشت ۱۰ سال از افتتاح آن اما هم چنان خاک می‌خورد و حتی یک قطره آب تاکنون در حوضچه به خود ندیده است.

قدس آنلاین-گروه استان‌ها- زهره  ناصری: اگرچه قرار بود که  با اتمام عملیات و آبگیری مخزن سد شهید مدنی علاوه بر اینکه در فصول مناسب آب ذخیره‌شده به‌منظور احیای دریاچه ارومیه آزادسازی شود دریاچه پشت سد نیز به یکی از قابلیت‌ها و جاذبه‌های گردشگری اطراف کلان‌شهر تبریز تبدیل شود و سرمایه‌گذاران را به سمت خود جلب کند اما این رؤیاها هنوز به منصه ظهور نرسیده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

به گزارش خبرنگار قدس آنلاین؛ این سد چهارم تیرماه سال ۱۳۹۰ با حضور معاون اول رئیس‌جمهور وقت افتتاح شد؛ اما باوجود پیشرفت فیزیکی بالای ۹۰ درصدی در این سال‌ها اتمام و آبگیری آن دچار اماواگر و سنگ‌اندازی‌های متعدد بوده است و البته مسئولان کمبود اعتبار برای نهایی شدن پروژه را پیش می‌کشند و برخی‌ها هم می‌گویند این سد برای این‌که دریاچه ارومیه تحت تأثیر قرار نگیرد و باری دیگر انتقادات را به سمت دولت سنگین نکند لذا از آبگیری ان خودداری می‌شود!

تملک اراضی علت تأخیر

نماینده تبریز، آذرشهر و اسکو در مجلس شورای اسلامی در همین رابطه می‌گوید: بعد از گذشت این‌همه سال از افتتاح و صرف اعتبارات کلان هیچ توجیهی برای عدم آبگیری سد شهید مدنی تبریز قابل‌قبول نیست.

البته سید محمدرضا میر تاج‌الدینی  بابیان اینکه به‌صورت جدی پیگیر پروژه سد شهید مدنی تبریز هستیم  بیان می‌کند:  آخرین گزارشی که دریافت کردیم، نشان می‌دهد تملک برخی از اراضی سد هنوز صورت نگرفته و درنتیجه آبگیری به تأخیر افتاده است.

میر تاج‌الدینی بابیان اینکه متأسفانه تملک اراضی درزمانی که باید اتفاق نیفتاده و حالا قیمت اراضی بسیار افزایش‌یافته و چند برابر شده، تأکید می‌کند: ضروری است، تملک اراضی انجام و آبگیری انجام تا اجرای طرح‌های گردشگری بعد از آبگیری سد نیز میسر شود.

دولت توجهی ندارد

درحالی‌که سید محمدرضا تاج‌الدینی تعلل در خرید اراضی را عامل تأخیر در آب‌گیری می‌داند اما دیگر  نماینده مردم تبریز، آذرشهر و اسکو در مجلس شورای اسلامی از حقیقت دیگری پرده برمی‌دارد.

احمد علیرضا بیگی در این رابطه اظهار می‌کند: هنگام مطالعه سد شهید مدنی تبریز، در ارتباط با زمین‌های حاشیه‌ای اشتباه محاسباتی رخ‌داده بود و زمان اجرای پروژه متوجه این اشتباه دولت ماقبل شدیم.

وی با اشاره به اینکه  سرمایه‌های کلان کشور در قالب سد شهید مدنی تبریز بدون اینکه اثر خاصی داشته باشد، آفتاب می‌خورد ادامه می‌دهد: افتتاح سد شهید مدنی تا پایان دولت امکان‌پذیر نیست؛ چراکه دولت به زیرساخت‌ها به‌طور کل و به زیرساخت‌های آذربایجان شرقی به‌طور خاص عنایتی نشان نمی‌دهد.

نماینده تبریز، آذرشهر و اسکو در مجلس ادامه داد: بخش عمده کارهای سد انجام‌گرفته و در دولت قبل ساختمان عملیاتی سد خاتمه یافته بود و آبگیری آن صرفاً به خاطر دغدغه‌های موجود در ارتباط با دریاچه ارومیه اتفاق نیفتاد.

وی اذعان می‌کند: هنگام مطالعه سد در دولت اصلاحات، در ارتباط با زمین‌های حاشیه‌ای اشتباه محاسباتی رخ‌داده بود و زمان اجرای پروژه متوجه این اشتباه دولت ماقبل شدیم.

نماینده تبریز، آذرشهر و اسکو در مجلس شورای اسلامی می گوید بعد از گذشت این‌همه سال از افتتاح و صرف اعتبارات کلان هیچ توجیهی برای عدم آبگیری سد شهید مدنی تبریز، قابل‌قبول نیست

بیگی توضیح می‌دهد: یک سری از زمین‌هایی که جزو مخزن سد نبودند به‌اشتباه جزو مخزن سد محاسبه‌شده و منجر به تخلیه تعدادی از روستاها شده بود که نباید می‌شد

تملک اراضی بهانه است

گفتنی است درحالی‌که تملک اراضی علت عدم آب‌گیری در این سد مطرح می‌شود اما محمدحسین فرهنگی دیگر نماینده مردم تبریز اظهار می‌کند: تأخیر آبگیری به بهانه عدم تملک بهانه است!

وی بابیان اینکه در پایاب سد شهید مدنی مشکلات و نواقصی وجود دارد اما در محدوده آبگیری هیچ خانه، باغ و یا مزرعه‌ای وجود ندارد که مانع آبگیری باشد می‌افزاید: حدود یک و نیم سال قبل نیز سؤالی را در مورد سد شهید مدنی تبریز و عدم آبگیری آن در کمیسیون انرژی مطرح کردم؛ وزیر نیرو هم در پاسخ سؤال قول‌هایی داد که بخش‌هایی را عمل کرد و درنهایت بازهم سد به حال خود رها شد.

وی یادآور می‎شود: پیش از این هم رئیس سازمان برنامه‌وبودجه سفری به تبریز داشت و از وی درخواست کردیم که از سد بازدید کند و لذا ایشان در بازدید از سد قول‌هایی داد اما تنها به بخشی از این قول‌ها عمل شد و بازهم آبگیری سد میسر نگردید این در حالی است که هزینه‌ها و قیمت‌ها مدام افزایش می‌یابد.

منبع: قدس آنلاین

کلیدواژه: سدسازی آذربایجان شرقی تبریز آذرشهر و اسکو در مجلس سد شهید مدنی تبریز تملک اراضی آبگیری سد عدم آب

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.qudsonline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «قدس آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۶۳۷۰۵۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

امین مدنی:‌ «وعده صادق»؛ عبور از قوی ترین نقطه پدافندی جهان

یک پژوهشگر مسائل نظامی در ویدئویی تحلیلی اظهار داشت عملیات وعده صادق توانست سامانه پدافندی و رادرای مشترکی میان کشورهای عربی و رژیم صهیونیستی را به چالش بکشد و با عبور از چهار لایه پدافندی به اهداف موردنظر خود اصابت کند. - اخبار بین الملل -

به گزارش گروه بین الملل خبرگزاری تسنیم،  «سید پژمان امین مدنی»، کارشناس مسائل نظامی در ویدئویی تحلیلی به تشریح دلایل ناکارآمدی سامانه‌های پدافندی رژیم صهیونیستی در خلال عملیات «وعده صادق» و ابتکاری که سپاه پاسداران انقلاب اسلامی در جریان این عملیات به کار بست، پرداخت.

 

.

 


امین مدنی ضمن اشاره به روند در حال شکل گیری پدافند مشترک میان کشورهای عربی و رژیم صهیونیستی به رهبری آمریکا در منطقه، به  تبیین دلایل شکست سامانه های پرهیاهوی  پدافندی رژیم صهیونیستی در خلال عملیات وعده صادق پرداخت و گفت: آمریکا سعی کرد سیستم پدافندی مطلوب خود در منطقه را ایجاد نماید. سامانه پدافندی مدنظر آمریکایی ها چندین لایه داشت اما ایران توانست تا در جریان عملیات وعده صادق، از تور پدافندی این سامانه های راداری قدرتمند عبور کند.

این کارشناس مسائل نظامی به تشریح لایه های مختلف پدافند مستقر در آسمان سرزمین های اشغالی پرداخت و در تبیین نحوه عملکرد لایه های مختلف پدافندی رژیم صهیونیستی گفت: سیستم پدافندی صهیونیست ها از چهار لایه تشکیل شده است که عبارتند از:
نخست؛ پدافند برد بلند: که برای موشک های بالستیک تهیه شده است و خارج از جو با استفاده از نیروی جنبشی با کلاهک موشک بالستیک درگیر می شود؛

دوم؛ پدافند آرو 2 و 3: که در لایه ی دو و سه هزار کیلومتری با مهاجمین برخورد می کند که تکنولوژی آن از آمریکا گرفته شده و رژیم صهیونیستی آنها را ارتقاء داده است؛

سوم؛ فلاخن داوود: که در بردهای کوتاه تری نسبت به آرو 2 و 3 استفاده می شوند؛

و چهارم یا مرحله ی نهایی گنبد آهنین است که برای موشک های برد کوتاه بهره برداری می شود که در عملیات فعلی از این سامانه بهره گیری نشد و تنها ممکن است که این سامانه با کلاهک های بارشی موشک های سپاه برخورد کرده باشند.

امین مدنی با اشاره به اذعان رسانه های صهیونیستی به اصابت پهپادها و موشک های ایرانی به پایگاه های نظامی ارتش رژیم صهیونیستی از جمله نواتیم گفت: در شب عملیات وعده صادق، چتر پدافند هوایی آمریکا و متحدان غربی بر روی سرزمین های اشغالی و به ویژه مناطق حفاظت شده مانند پایگاه نواتیم به شکل چشمگیر و گسترده ای فعال بود، با این حال اصابت موفق پهپادها و موشک های ایرانی به این پایگاه نشان از موفقیت آمیز بودن عملیات 14 آوریل دارد.
 

فیلم| اگر جنگ فراگیر شود پدافند اسرائیل از کار می‌افتدموشک‌های سپاه از 5 لایه سامانه پدافندی اسرائیل عبور کرد




وی در ادامه افزود: در منطقه ما سیستم های راداری مختلفی وجود داشت که در این عملیات به آزمایش گذاشته شد و با استفاده از اطلاعات راداری مشترک سعی کردند با پهپادها مقابله کنند. ما در جریان عملیات وعده صادق نشان دادیم که می توانیم حتی بعد از این عملیات، عملیات های وسیع تری که به نابودی سامانه های راداری بینجامد دست بزنیم اما در برهه کنونی از این اقدام صرف نظر کردیم.

سید پژمان امین مدنی در بخش پایانی این ویدئوی تحلیلی اظهار داشت: ایران هیچگاه روی سیستم پدافندی خود مانور نداده است، چرا که ما به سبب وسعت بالای جغرافیایی و ویژگی های توپوگرافی کشورمان همچون وجود کوه ها و مناطق مرتفع، مزیت خود را بر روی حوزه های آفندی متمرکز کرده ایم و این مسئله به وضوح در راهبردهای نظامی جمهوری اسلامی ایران با هدف ایجاد بازدارندگی نمایان است.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • امین مدنی:‌ «وعده صادق»؛ عبور از قوی ترین نقطه پدافندی جهان
  • آشنایی با قانون مدنی؛ مقدمه
  • شهید شفیع زاده، مبتکر توپخانه نیروی زمینی سپاه
  • محل حفاری غیرمجاز در شهرک شهید چمران تبریز کشف شد
  • ارمنستان : اقدامات مقدماتی برای تاسیس سرکنسولگری در تبریز در حال انجام است
  • کشف محل حفاری غیرمجاز در شهرک شهید چمران تبریز
  • ۴۲ درصد سد‌های استان گلستان آبگیری شد
  • عملکرد شوراها قابل دفاع است
  • شهید آمریکایی راه مشروطه کیست؟! + فیلم
  • صدور اسناد تک برگ در گروه‌های مشاع به نام دولت