Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ناطقان»
2024-05-06@10:21:39 GMT

وضعیت کشور فوق بحرانی است

تاریخ انتشار: ۳۰ فروردین ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۱۶۴۲۰۳۹

وضعیت کشور فوق بحرانی است

عضو کمیته علمی ستاد ملی مقابله با کرونا وضعیت فعلی بیماری در کشور را فوق بحرانی خواند و با اعلام پر بودن تخت‌های بیمارستانی به دلیل مراجعه بالای بیماران، درباره شیوه جدید پذیرش مبتلایان توضیح داد. ناطقان: دکتر مسعود مردانی عضو کمیته علمی ستاد ملی مقابله با کرونا با اشاره به روند رو به افزایش بیماری کرونا در کشور، گفت: این روند کاملا مشهود است و متاسفانه مرگ و میرها هم بر اساس پیش‌بینی‌های قبلی ما در حال افزایش است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!





وی با تاکید بر پر بودن تخت‌های بیمارستانی، بیان کرد: به دلیل پر شدن ظرفیت تخت‌ها، مراکز مراقبت‌های حاد تنفسی و مراکز سرپایی درمان کرونا در مجتمع‌های بیمارستانی ایجاد شده است که بیمار مبتلا به کرونا به دلیل پر بودن تخت‌های بستری به آنجا مراجعه کرده و داروهای حیاتی همچون رمدسیویر به بیمار تزریق می‌شود و بیمار را به خانه می‌فرستند؛ چون دیگر بیمارستان‌ها جایی برای پذیرش بیمار ندارند.

وی افزود: این مراکز در بیمارستان‌های تهران ایجاد شده و بر اساس بخشنامه، بیمارستاهای شهرستان‌ها هم می‌توانند این کار را انجام دهند. در این شیوه تمام داروهای درجه یک با دفترچه بیمه و قیمت مناسب به بیمار ارائه می‌شود تا دارو را از بازار آزاد تهیه نکنند؛ چون ممکن است سلامت این داروها در بازار آزاد زیر سوال باشد. اکنون دیگر وقت انتخاب بیمارستان و دکتر خاص نیست، انتخاب شاید امکان پذیر نباشد و باید به نزدیک‌ترین مرکز درمانی مراجعه کنند.

این متخصص بیماری‌های عفونی ادامه داد: همه افرادی که نیاز به درمان بستری دارند ولی جایی برای بستری شدن آنها وجود ندارد در این مراکز پذیرش و بستری می‌شوند، آزمایش یا عکس‌های لازم از او گرفته می‌شود و در صورت نیاز درمان‌های بیمارستانی را برایشان انجام می‌دهیم‌. اگر در منزل امکانات اکسیژن و تزریق وجود داشته باشد مابقی داروها را در خانه به او می‌دهیم و اگر این امکان وجود نداشته باشد، می‌تواند روز بعد مجددا به مرکز درمانی مراجعه کند، دارو را تحویل بگیرد و برود.

او افزود: با این کار حدود ۱۰۰ تا ۱۵۰ نفر در روز که نیاز به بستری دارند را به شکل سرپایی مدیریت می‌کنیم. تخت‌های بیمارستانی کاملا پر هستند و اگر مثلا فرزند خود من بیمار شود جایی برای او نیست‌.

وی افزود: عمدتا چون مراکز درمانی پذیرای بیماران بستری نیستند مطمئنا بیماران کرونایی که به ما مراجعه می‌کنند پیشرفته‌تر از قبل هستند. الان عمدتا بیمارانی را می‌بینم که در خانه درمان کردند و به بیمارستان نیامدند؛ به شکلی که در برخی حتی بیش از ۵۰ درصد از سطح ریه درگیر شده است. این افراد همان‌هایی هستند که در ICU یا بخش معمولی بستری می‌کردیم و چون جایی برای بستری نبوده مراجعه نداشتند و به این شکل باید درمان شوند.

وی در پاسخ به اینکه ادامه روند درمان در منزل و عدم بستری در بیمارستان چه تاثیری بر روند درمان بیماران خواهد داشت؟ اظهار کرد: مسلما شرایط ایده‌آلِ بیمارستان در منزل وجود ندارد ولی وضعیت فعلی ما باید با زمان جنگ مقایسه شود. الان وضعیت بیماری در کشور بحرانی و حتی فوق بحرانی است. از طرفی ما تجربه نقاهتگاه‌های کرونا را هم داریم اما مردم از این نقاهتگاه‌ها استقبالی نکردند.

مردانی گفت: رفتن به منزل برای بیمارانی که علائم کمی دارند خوب است اما مشکل بعدی ما این است که این افراد در خانه سایر افراد را هم بیمار می‌کنند. الان یک بیمار مبتلا به کرونای انگلیسی می‌تواند ۷ نفر دیگر را در آن واحد بیمار کند.

وی درباره شرایط بیماری در روزهای آتی هم اظهار کرد: مطمئنا تعداد مرگ و میر از رقم فعلی بالاتر خواهد رفت و اگر تعطیلات پیش رو جدی گرفته نشود، مطمئنا روند افزایشی بیماری در کشور ادامه خواهد یافت تا خود اپیدمی فروکش کرده یا خدا کمک‌مان کند.

عضو کمیته علمی ستاد ملی مقابله با کرونا با بیان اینکه اکنون در حال مشاهده تاثیر سفرهای نوروزی بر افزایش بار بیماری در کشور هستیم، گفت: متاسفانه بر اساس اعلام وزارت بهداشت میزان رعایت پروتکل‌های بهداشتی حدود ۵۸ درصد است. استفاده از ماسک به تنهایی کفایت نمی‌کند و حفظ فاصله اجتماعی از اهمیت بالایی برخوردار است. الان با اینکه اعلام شده باید دورکاری ادارات برقرار باشد، ببینید در بانک‌ها، اداره دارایی، دادگستری و... چه خبر است. اکنون بهترین کار تعطیلی چنین مراکزی است‌.
منبع: تابناک برچسب ها: کشور ، بحرانی ، ناطقان ، ستاد ، کرونا ، بیماری

منبع: ناطقان

کلیدواژه: کشور بحرانی ناطقان ستاد کرونا بیماری بیماری در کشور تخت ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت nateghan.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ناطقان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۶۴۲۰۳۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تلاش برای دسترسی به داروی مورد نیاز بیماران تالاسمی

به گزارش خبرگزاری مهر، سیدحیدر محمدی، در پیام گرامیداشت روز ملی بیماری خاص و روز جهانی تالاسمی از اتخاذ راهکارهای علمی و افزایش منابع و اعتبارات برای حمایت بیشتر از این بیماران سخن گفت.

متن پیام رئیس سازمان غذا و دارو

۱۸ اردیبهشت، روز ملی بیماری خاص و روز جهانی تالاسمی است بیماران تالاسمی هم جزو بیماران خاص محسوب می‌شوند در گذشته دغدغه نظام سلامت افزایش طول عمر این عزیزان بیمار خاص بود اما امروز به فکر افزایش کیفیت زندگی و ارائه زندگی مطلوب با افزایش سطح بهداشت مانند همه هموطنان است.

تصویر امروزی بیماران تالاسمی، هموفیلی، دیالیز و ام اس حتی برای بدبین‌ترین افراد نیز تردیدی از توانمندی عزیزان مبتلا به این بیماری‌ها باقی نگذاشته است.

جامعه امروز ایران به خوبی بر این موضوع آگاه است که با درمان مطلوب می‌توان از بیمار خاص، فردی پویا، قابل اعتماد و با انگیزه‌ای ساخت که صرفاً صفت بیمار خاص را در کوی و برزن زندگی به دنبال خود می‌کشد و بیماری از زندگی اش رخت بربسته است.

تعداد بیماران تالاسمی ماژور، سیکل سل و اینترمدیا شناسایی شده در کشور ما که شیوعش هم در آن یکسان نیست به حدود ۲۳ هزار نفر می‌رسد که در نوار ساحلی و در استان‌های حاشیه خلیج فارس و دریای خزر میزان ابتلاء به این بیماری معمولاً بیشتر است.

سازمان غذا و دارو همواره در تلاش است تا داروی بیماران تالاسمی را به نحوه مطلوب‌تری تأمین کند به طوری که در سال ۱۴۰۲ نسبت به سال قبل به میزان قابل توجهی تأمین شد.

ما در تأمین داروهای تالاسمی تلاش می‌کنیم نقایص نسبت به گذشته کاهش یابد و به داروی مورد نیاز بیماران دسترسی بهتری باشد.

همچنین امیدواریم در سال جاری با اتخاذ راهکارهای علمی و افزایش منابع و اعتبارات لازم بتوانیم حمایت‌های بیشتری از بیماران خاص داشته باشیم.

کد خبر 6098032 حبیب احسنی پور

دیگر خبرها

  • پیگیری وضعیت وام ازدواج با کد ملی
  • آشنایی با روش‌های درمان زخم بستر در منزل
  • درمان بیماران سرطانی در مراکز دولتی رایگان است/ نشان‌دار شدن بیش از دو میلیون بیمار خاص
  • تلاش برای دسترسی به داروی مورد نیاز بیماران تالاسمی
  • حدود ۱۹ هزار بیمار تالاسمی در کشور وجود دارد
  • بیش از ۳۵۰ میلیون نفر از علایم تنفسی آسم رنج می‌برند/ هزینه ۳۰ میلیون تومانی درمان هر بیمار در سال
  • حدود ۱۹ هزار بیمار تالاسمی در کشور داریم
  • داروی ایرانی بیماران SMA وارد بازار می‌شود / برنامه وزارت بهداشت برای پویش ملی سرطان
  • ۱۵ هزار تخت بیمارستانی جدید تا پایان امسال راه‌اندازی می‌شود
  • مدیر عامل بنیاد بیماری‌های نادر ایران مطرح کرد؛ جلوگیری جدی از بیماری «کوتاه قامتی» در کشور