Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «همشهری آنلاین»
2024-05-09@02:12:24 GMT

پرواز نخستین بالگرد در جهانی غیر از زمین

تاریخ انتشار: ۳۰ فروردین ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۱۶۴۵۱۰۶

پرواز نخستین بالگرد در جهانی غیر از زمین

به گزارش space.com این چرخبال ۱.۸ کیلوگرمی قرار بود در ساعت ۰۴:۳۱ به وقت گرینیچ (GMT) از دهانه جزرو تا ارتفاع ۳ متری از سطح مریخ بلند شود و حدود ۴۰ ثانیه بعد فرود آید.

در ساعت ۱۰:۱۵ به قوت گرینیچ داده‌های فرستاده شده از مریخ‌نورد «استفامت» به زمین رسید و نشان داد که «نبوغ» کارش را به درستی انجام داده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

نخستین عکس فرستاده شده بوسیله «استقامت» سایه بالگرد را روی سطح مریخ نشان داد و «استقامت» همچنین ویدئوی خیره‌کننده از این پرواز تاریخی را ضبط کرد.

با پرواز موفقیت‌آمیز بالگرد «نبوغ» راه برای استفاده از بالگردهای مشابه در ماموریت‌های آینده مریخ گشوده می‌شود که به عنوان پیشاهنگ‌های مریخ‌نوردها برای گردآوری داده‌ها استفاده کنند.

بالگرد «نبوغ» در نخستین پرواز یک وسیله موتوردار در فراسوی زمین از سطح مریخ بلند شده است

گروه هدایت‌کننده این پرواز در اتاق کنترل آزمایشگاه رانش جت ناسا در پاسادنای کالیفرنیا مراقب تحولات بودند و پس از تایید موفقیت پرواز دست‌هایشان را بالا بردند و فریاد شادی سر دادند.

ناسا میدان هوایی بالگرد نبوغ در مریخ را به یادبود اوریل و ویلبر رایت که نخستین پرواز با یک وسیله سنگین‌تر از هوا در زمین را سال ۱۹۰۳ انجام دادند، «میدان برادران رایت» نامیدند. همچنین قطعه‌ای از هواپیمای برادران رایت روی بالگرد «نبوغ» قرار داده شده است تا یادآور نخستین پرواز آن هواپیما در زمین باشد.و

بالگرد «نبوغ» به زودی دوباره پرواز خواهد کرد و اگر همه چیز مطابق برنامه پیش برود در طول یک پنجره زمانی یک ماهه چهار بار این کار را تکرار خواهد کرد. «نبوغ» در پروازهای دوم و سومش ارتفاع بیشتری خواهد گرفت و مسافت بیشتری را خواهد پیمود، یعنی تا ارتفاع ۵ متر و مسافتی تا حداکثر ۵۰ متر.

مریخ‌نورد «استقامت» در حین این پروازها حامی بالگرد «نبوغ» خواهد بود و برقرار ارتباط با بالگرد از طریق آن انجام خواهد گرفت.

البته «استقامت» بعدا باید بر کار اصلی خودش متمرکز شود، یعنی جستجوی شواهد احتمال حیایت در گذشته مریخ در دهانه با قطر ۴۵ کیلومتر «جزرو» که میلیارده سال پیش محل یک دریاچه و دلتای یک رودخانه بوده است و گردآوری و ذخبره چندین نمونه از سنگ‌های مریخ.

این نمونه‌ها در یک ماموریت مشترک ناسا و آژانس فضایی اروپا احتمال در اوائل سال ۲۰۳۱ به زمین بازگردانده خواهد شد.

کد خبر 596152 برچسب‌ها مریخ مریخ‌نورد استقامت

منبع: همشهری آنلاین

کلیدواژه: مریخ مریخ نورد استقامت

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.hamshahrionline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «همشهری آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۶۴۵۱۰۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

برنامه‌های مربوط به محدود کردن گرمایش زمین ضعیف است

تحقیقات جدید در دانشگاه آنگلیا شرقی (UEA) نشان داده است که برنامه‌های کربن‌زدایی کنونی برای پیروی از اهداف توافقنامه آب و هوایی پاریس با هدف محدود کردن گرمایش زمین به ۱.۵ درجه سانتی‌گراد کافی نخواهد بود، همانطور که در مطالعه منتشر شده در مجله Nature نیز گزارش شده است.

دانشمندان با اندازه‌گیری «شکاف انتشار» بین برنامه‌های مختلف حفاظت از آب و هوا و آنچه واقعاً برای رسیدن به این هدف مورد نیاز است، به این نتیجه رسیده اند.

این مطالعه معتقد است که فاصله‌ای به میزان ۳.۲ میلیارد تن دی اکسید کربن (CO ۲) بین برنامه‌های فعلی جهانی برای حذف کربن از جو و آنچه که تا سال ۲۰۵۰ برای جلوگیری از بدترین اثرات گرمایش جهانی مورد نیاز است، وجود دارد. 

از سال ۲۰۱۰، آژانس محیط زیست سازمان ملل متحد (UNEP) اندازه گیری‌های مشابهی را از این شکاف انتشار انجام داده است، و تحقیقات دانشگاه آنگلیا شرقی، که عمدتاً بر حذف دی اکسید کربن تمرکز دارد، نشان می‌دهد که اگر می‌خواهیم به حیات خود ادامه دهیم، سیاست آب و هوا نیازمند مقیاس بلندپروازانه تری است. 

این به معنای دنباله روی از یک رویکرد دقیق‌تر و قوی‌تر است که شیوه‌های کربن‌زدایی کنونی را حفظ می‌کند، اما همچنین بر کاهش انتشار، انرژی‌های تجدیدپذیر و کاهش جنگل‌زدایی تمرکز دارد. گزینه‌های جدیدی برای کربن‌زدایی نیز وجود دارد که بسیاری از کشور‌ها حتی در بررسی آن کند هستند چه رسد به آن که این طرح‌ها را اجرا کنند.

این تکنیک‌ها شامل سیستم‌های فیلتر هوای پیشرفته و هوازدگی سنگ‌ها می‌شود، تکنیکی که در آن کربن از جو حذف و در سنگ‌ها ذخیره می‌شود.

تحقیقات نشان می‌دهد که این گزینه‌های جدید باید در سال‌های آینده گسترده‌تر شوند تا به آستانه ۱.۵ درجه سانتی‌گراد برسند.

نویسنده اصلی این مطالعه، دکتر ویلیام لمب، از گروه کاری علم پایداری کاربردی در MCC، گفت: محاسبات قطعاً باید بهبود یابد، و این بسیار واضح است که بدون کاهش سریع انتشار گاز‌های گلخانه‌ای به صفر، در همه بخش‌ها، حد ۱.۵ درجه سانتیگراد تحت هیچ شرایطی برآورده نخواهد شد.

دکتر نائومی وان، یکی از نویسندگان مرکز تحقیقات تغییرات آب و هوایی تیندال در دانشگاه آنگلیای شرقی، اضافه کرد: کشور‌ها به آگاهی، جاه‌طلبی و اقدام بیشتر در مورد افزایش روش‌های حذف CO ۲ در کنار کاهش قابل توجه انتشار گاز‌های گلخانه‌ای برای تحقق توافقنامه آب و‌هوایی پاریس نیاز دارند.

برای این منظور، حتی اگر هر کشور به وعده‌های خود در مورد اهداف کربن‌زدایی پایبند باشد، میزان کربن حذف‌شده احتمالا تا سال ۲۰۳۰ حداکثر تا ۰.۵ میلیارد تن و تا سال ۲۰۵۰ به ۱.۹ میلیارد تن افزایش می‌یابد و اعلام کرده است که نیاز به افزایش دارد. در حالیکه، حذف ۵.۱ میلیارد تن برای جلوگیری از بدترین اثرات تغییرات آب و هوایی ضروری است.

هیئت بین المللی تغییرات اقلیمی سناریوی جایگزینی را پیشنهاد می‌کند که در آن دولت‌های جهان با یکدیگر همکاری می‌کنند تا تقاضای جهانی انرژی را کاهش دهند، سناریویی که با "رفتار همراه با انگیزه سیاسی" تسریع می‌شود. در این سناریو، کربن زدایی تا سال ۲۰۵۰ به میزان ۲.۵ میلیارد تن افزایش می‌یابد و روش‌های جایگزین به کاهش شکاف انتشار به ۴۰۰ میلیون تن کمک می‌کند؛ بنابراین ما اساساً باید کل جامعه خود را از یک جامعه منفعت شخصی به جامعه‌ای با همکاری جهانی تبدیل کنیم.

منبع: الیوم السابع

باشگاه خبرنگاران جوان علمی پزشکی علوم فضایی و نجوم

دیگر خبرها

  • سفر به ایران قدیم؛ این مرد خلبان مخصوص بالگرد اشرف پهلوی بود (+عکس)
  • بازگشت نخستین گروه از زائران هرمزگانی سرزمین وحی
  • فرود بالگرد حامل نظامیان مجروح اسرائیلی در بیمارستان ایخیلوف+ عکس
  • بازگشت زائران عمره ‌هرمزگانی به بندرعباس
  • هزار و 920 زائر از آذربایجان غربی ۱۸ خرداد عازم حج ‌می شوند
  • جنگنده جنگ جهانی دوم روسیه بازسازی شد و به پرواز درآمد | ویدئو
  • ۱۹۲۰ زائر از آذربایجان غربی عازم حج‌می شوند/نخستین پرواز ۱۸ خرداد
  • آغاز فعالیت نخستین ماهواره اندازه‌گیری باران
  • علی دایی در نوکمپ؛ فرگوسن در جام جهانی
  • برنامه‌های مربوط به محدود کردن گرمایش زمین ضعیف است