Web Analytics Made Easy - Statcounter

کارشناس بازار کار و کارگری گفت: تا مادامی که جمعیت فعال به صورت واقعی تعریف نشود، آن هم براساس مکانیزم‌های واقعی که آمار‌های واقعی را منعکس کند، نمی‌توان به آمار‌های غیر واقعی از کاهش بیکاری در سال ٩٩ اعتماد کرد.

گروه اقتصادی خبرگزاری دانشجو، مرکز پژوهش‌های مجلس در هفته‌ی گذشته به صراحت آمار‌های اعلامی دولت مبنی بر کاهش بیکاری در پاییز ۹۹ را تکذیب و علت این موضوع را افزایش جمعیت غیرفعال عنوان کرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

بررسی بازار کار پاییز ۹۹ در مرکز پژوهش‌های مجلس بیانگر این است که هر چند نرخ بیکاری کاهش ۱.۲ درصدی نسبت به پاییز ۹۸ داشته است,، اما از آنجایی که کاهش این نرخ با افزایش جمعیت غیرفعال همراه بوده، بازار کار بهبود چندانی نداشته است. حمید حاج اسماعیلی؛ کارشناس بازار کار و کارگری وضعیت بازار کار در سال گذشته را مورد تحلیل و بررسی قرار داده است که در ادامه مشاهده می‌کنید.


حمید حاج اسماعیلی در گفتگو با خبرنگار اقتصادی خبرگزاری دانشجو درباره موضوع کاهش نرخ بیکاری در پاییز سال گذشته براساس آمار‌های منتشر شده‌ی دولتی گفت: از اواخر سال ٩٨ که ویروس کرونا در جهان شیوع پیدا کرد، ورود این ویروس به ایران به تعطیلی کسب و کار‌ها و افزایش رکود در اقتصاد منجر شد، قطعا نه تنها بیکاران کشور کاهش نیافته اند، بلکه آمار بیکاران کشور هم افزایش یافته است، بنابراین آمار‌هایی از این دست اشکال دارد و چندان قابل اعتنا نیست.


وی ادامه داد: شرایط اقتصادی کشور تردید‌ها را درباره خبر‌های کاهش بیکاری به شدت افزایش می‌دهد، لذا آمار‌های مرکز آمار در این موارد درست نیست، ضمن اینکه از گذشته ما شاهد واقعیت‌هایی در جامعه بوده ایم که اصولا با آمار‌های اعلامی از سوی مراکز دولتی مغایرت بسیاری داشته است. از این جهت می‌توان گفت، تا مادامی که جمعیت فعال به صورت واقعی تعریف نشود، آن هم براساس مکانیزم‌های واقعی که آمار‌های واقعی را منعکس کند، نمی‌توان به آمار‌های غیر واقعی از کاهش بیکاری در سال ٩٩ اعتماد کرد.

کارشناس بازار کار اضافه کرد: بار‌ها دیده شده که بسیاری از کارشناسان به آمار‌های منتشر شده توسطِ مرکز آمار انتقاد دارند، چون نرخ بیکاری کاهش نیافته بلکه آنچه در کشور اتفاق افتاده ناشی از کاهش جمعیت فعال است که خود به خود نرخ بیکاری را پایین می‌آورد.

بیشتر بخوانید:

بغزیان: منابع کشور بجای تولید و اشتغال صرفِ توزیع رانت شد

عوامل کاهش جمعیت جویای کار چیست؟

حاج اسماعیلی در این زمینه خاطر نشان کرد: به هر حال به دلیل نبود شغل و فشار‌های مختلفی که بر تولید کننده وارد می‌شود، که بر اثر تحریم ها، بروکراسی دست و پاگیر اداری و بی‌ثباتی مدیریت و قوانین و کرونا هم مزید بر علت شده، آمار‌های منتشر شده مبنی بر کاهش نرخ بیکاری در سال ٩٩ به هیچ وجه قابل اعتنا نیست.

کارشناس بازار کار به یک نکته مثبت درباره تحریم‌ها نیز درخصوص تولید کشور اشاره کرد و گفت: البته باید اذعان کرد علی‌رغم مشکلات عدیده‌ای که با تشدید تحریم‌ها و شیوع کرونا بر بازار کار ایران حاکم شده، فرصت‌های خوبی هم در اقتصاد و بازار کار ایجاد شده که نمونه‌های آن را با سادگی می‌توان مثال زد، مثل موضوع عدم واردات در بخش لوازم خانگی که بعد از آغاز تحریم‌های شدید در دولت قبلی آمریکا، یک فرصت استثنایی را برای کشور ایجاد کرده تا تولید کنندگان لوازم خانگی بتوانند کیفیت و استاندارد تولیدات خود را ارتقاء دهند و علاوه بر تامین نیاز‌های داخلی، لوازم خانگی تولید ایران را به بازار کشور‌های مختلف هم صادر کنند.

وی در این باره تصریح کرد: نه تنها در بخش لوازم خانگی، بلکه در صنعت پوشاک هم برای کشور یک شرایط استثنایی ایجاد شده، به این دلیل که پیش‌از تحریم‌ها واردات لباس از ترکیه و چین به ایران، صنعت تولید پوشاک داخلی را با مشکلات جدی مواجه کرده بود، بنابراین می‌توان گفت تحریم ها، یک فرصت استثنایی را برای تولیدات نساجی و پوشاک داخلی در کشور ایجاد کرده است.

فعال بازار کار درباره بخش کشاورزی هم گفت: در بخش کشاورزی هم به دلیل افزایش بارندگی‌های دو سه سال گذشته وضعیت تولیدات کشاورزی کشور رشد قابل توجهی داشته، البته نواقص زیادی دیگری در بازار کار ما وجود دارد که باید برطرف شود. همچنین عدم ورود قطعات و برخی از لوازم صنعتی فرصت‌هایی هم برای بخش صنعت ایجاد کرده، اما بخش صنعت نیازمند تامین زیر ساخت‌های لازم است تا تکنولوژی‌های لازم در بخش صنعت در دسترس تولید کنندگان قرار بگیرد.

حاج اسماعیلی در پایان گفت: به هر حال کرونا و تحریم‌ها برای کشور علاوه بر تهدید، فرصت‌های خوبی را ایجاد کرده، اما علی رغم این موضوع شرایط در سال گذشته برای کشور شرایط خوبی نبود که بتوان گفت بیکاری کاهش یافته است.

منبع: خبرگزاری دانشجو

کلیدواژه: آمارهای اقتصادی بیکاری اشتغال تحریم کرونا کارشناس بازار کار حاج اسماعیلی لوازم خانگی کاهش بیکاری ایجاد کرده نرخ بیکاری سال گذشته برای کشور تحریم ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت snn.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری دانشجو» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۶۴۶۰۴۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ایران دومین مصرف کننده لوازم آرایشی در خاورمیانه / کدام برندها حاوی فلزات سنگین هستند؟

به گزارش خبرنگار اجتماعی ایسکانیوز، صنعت لوازم آرایشی در کشور ما، صنعت پول‌سازی است چراکه تقاضا برای مصرف بسیار زیاد است. موسی احمدزاده، نایب رئیس انجمن واردکنندگان لوازم آرایشی و بهداشتی ایران، می‌گوید که ما در مصرف لوازم آرایشی رتبه هفتم در جهان و رتبه دوم را در منطقه داریم تا جایی که آمار ۲۹درصدی مصرف مواد آرایشی در منطقه خاورمیانه متعلق به کشور ماست و ایران پس از عربستان، بیشترین میزان مصرف لوازم آرایشی را در خاورمیانه دارد. از مجموع هفت میلیارد دلار هزینه مربوط به مصرف لوازم آرایشی و بهداشتی خاورمیانه، یک میلیارد دلار آن مربوط به ایران است.

مصرف لوازم آرایشی در ایران

رتبه جهان

۷

رتبه در خاورمیانه

۲

هزینه مصرف در خاورمیانه

۱میلیارد دلار

میزان قاچاق

۸۵%

آمارها از این حکایت دارند که بخش مهمی از لوازم آرایش موجود در بازار قاچاق هستند و این مسئله خطر تقلبی بودن و ایجاد آسیب و عوارض متعدد را دوچندان می‌کند. محمدعلی گرجی، رئیس کمیسیون انجمن صنایع شوینده، آرایشی و بهداشتی در این باره می‌گوید: در حوزه آرایشی، بیشتر با محصولاتی نظیر رژ لب جامد و مایع، سایه چشم، پنکک، کرم پودر و محصولاتی از این قبیل مواجهیم و ۸۵درصد نیاز کشور در این زمینه در اختیار محصولات قاچاق و تقلبی است. قاچاق این محصولات برای واردکنندگان غیرمجاز به صرفه است و معمولا نیز از آنها استقبال می‌شود.

دفتر نظارت بر اجرای استاندارد صنایع غیرفلزی هم از غیراستاندارد بودن ۱۰ برند رژلب در کشور خبر داده و اعلام کرده در فرآیند ارزیابی انطباق از ۲۰ نمونه رژلب موجود در بازار (۱۰ نمونه جامد – ۱۰ نمونه مایع) آزمون‌های فساد پذیری، وضعیت ظاهری، نقطه نرمی (مربوط به نمونه‌های جامد)، پایداری حرارتی، وجود ذرات خارجی، فلزات سنگین و آرسنیک صورت گرفت. نکته جالب اینجاست که در میان این اسامی نام برخی برندهای معروف داخلی هم به چشم می‌خورد.

کدام محصولات مشکل دارند؟

بر اساس اعلام این دفتر، در این ارزیابی، رژلب‌های مایع با برند flormar، ROOBYSIMA،LUXURY،DAMAS، BIO، ARCANCIL، NSTYLE، LIDO، KAPRA، JUXI و رژلب‌های جامد با برند GOLDENROSE، DOOB، JINO، MAJULAN، SIORE، BARISH، BKA، CALISTA، CONFEST، RUBISUN مورد ارزیابی قرار گرفتند و در نهایت ویژندهای جامد شامل RUBISUN، CONFEST، CALISTA، BKA، BARISH و ویژندهای مایع شامل ARCANCIL، BIO، DAMAS، LUXURY و ROOBYSIMA در آزمون مهم فسادپذیری که با سلامت مصرف‌کننده در ارتباط است، مغایر با استاندارد ملی مربوطه اعلام شدند.


برندهایی که در آزمون فسادپذیری دچار مشکل شدند




رژلب‌های جامد

RUBISUN

CONFEST

CALISTA

BKA

BARISH





رژلب‌های مایع

ARCANCIL

BIO

DAMAS

LUXURY

ROOBYSIMA

استفاده از محصولاتی که تقلبی هستند یا درصد بالایی از فلزات سنگین دارند، می‌تواند عوارض جبران‌ناپذیری داشته باشد، تا حدی که محمدرضا بحیرایی، رئیس انجمن واردکنندگان فرآورده‌های بهداشتی و آرایشی ایران گفته که براساس گزارش‌هایی که سازمان مبارزه با کالای قاچاق در کشور جمع‌آوری و منتشر کرده، برخی افراد به دلیل استفاده از محصولات فیک و قاچاق مرتبط با چشم نابینا شده‌اند.

رکسانا فرخی مهندس بهداشت محیط در گفت‌وگو با ایسکانیوز درخصوص وجود فلزات سنگین در لوازم آرایشی گفت: از فلزات مورد استفاده سرب است که در رژلب‌ها استفاده می‌شود. کادمیوم هم به عنوان نگهدارنده در کرم‌های روشن کننده صورت مورد استفاده قرار می‌گیرد. سازمان استاندارد در اقدامی با کمک سه دستگاه فلزات سنگین را در محصولات آرایشی موجود در بازار اندازه‌گیری کردند.

وی ادامه داد: در این بررسی مشخص شد که برخی محصولات آرایشی بیش از میزان استاندارد از فلزات سنگین استفاده می‌کنند. این بررسی از ۲ جنبه وجود فلزات سنگین و میزان فسادپذیری انجام شده است. این آزمایش روی ۲۰ نمونه رژ لب انجام شده است و حدود ۱۰ مورد از این آیتم‌ها مشکل فسادپذیری داشتند.

آزمون فسادپذیری چیست؟

فرخی درخصوص آزمون فسادپذیری توضیح داد: در مورد لوازم آرایشی ۲ خط قرمز داریم که یکی اکسیداسیون و دیگری موضوع عوامل میکروبی است. فسادپذیری آیتم مهمی است و به همین جهت لوازم آرایشی زمان نگهداری دارند. بعد از این زمان، فاسد می‌شود. برندهای مورد بررسی حتی در در دوره مصرف دچار فساد شده بودند یعنی با وجود اینکه مثلا ۲۴ ماه زمان ماندگاری یک محصول است اما زودتر از آن فاسد شده است. این موضوع نشان‌ دهنده فرمولاسیون نامناسب و کیفیت پایین آن است.

وی با بیان اینکه محصولات مورد استفاده در بازار به صورت رندوم مورد بررسی قرار می‌گیرد، عنوان کرد: اما ما یکی بزرگترین واردکننده‌های محصولات آرایشی هستیم. در بانه و شهرهای مرزی مرتب محصولات آرایشی وارد می‌شود و مردم هم به دلیل هزینه پایین‌تر آن‌ها از هر جایی بدون بررسی خرید می‌کنند. حتی بسیاری از افراد به تاریخ انقضا توجه نمی‌کنند. تعداد زیادی از محصولاتی که در بازار به نام برند معروف فروخته می‌شوند، تقلبی هستند؛ مانند شامپوهای برند کلیر که در کارگاهی زیرزمینی در ورامین تولید شده بودند و حتی بسته‌بندی شکیلی هم داشتند.

عوارض وجود فلزات سنگین در لوازم آرایشی برای بدن

مهندس بهداشت محیط بیان کرد: استفاده از فلزات سنگین مانند سرب، جیوه، آلمینیوم و کروم عوارض جبران‌ناپذیری دارد. دلیل استفاده از آن‌ها هم افزایش ماندگاری محصولات آرایشی است. استفاده مدام از رژ لب باعث ورود سرب به بدن می‌شود و در دوران بارداری از جفت عبور کرده و منجر به مرگ جنین، زایمان زودرس و تولد نوزاد با وزن کم می‌شود.

وی ادامه داد: کادمیوم هم قابلیت جذب از پوست را دارد و حتی می‌تواند روی جذب کلسیم تاثیر بگذارد. یکی از عوارض آن هم تخریب استخوان‌ها است. زنانی که مدام آرایش می‌کنند به طور متوسط ۱/۸ کیلوگرم در عمر خود رژ لب می‌خورند و در خاورمیانه ایران و عربستان هم بزرگترین مصرف کننده‌های لوازم آرایشی هستند. این مقدار قابل توجه است و با وجود استعمال دخانیات و شیوع آن در زنان، آلودگی هوا همه باعث شده تا بیماران مبتلا به سرطان در کشور افزایش پیدا کند. یکی از مهمترین دلایل سرطان هم فلزات سنگینی است که از طریق بلع، استشمام و لمس وارد بدن می‌شود.

به کدام محصولات اعتماد کنیم؟

کارشناس بهداشت محیط در پاسخ به این سوال که چطور از سلامت یک محصول مطمئن شویم، بیان کرد: تنها راهی که می‌توان از صحت و سلامت محصول مطمئن شد، توجه به پروانه بهداشت است. تمام محصولات مورد تائید وزارت بهداشت دارای پروانه هستند و سیب سلامت دارند. یکی از مشکلات ما این است که نظارت درستی نسبت به فضای مجازی وجود ندارد و صفحه‌های مختلف بدون مجوز محصولات آرایشی می‌فروشند.

وی اضافه کرد: علاوه بر این محصولات خارجی که توسط شرکت‌های مجوزدار دارخلی وارد می‌شوند، از فیلتر وزارت بهداشت می‌گذرند. این شرکت‌ها موظف هستند که نمونه محصولات خود را بیاورند تا در سازمان غذا و دارو آزمایش شود. این محصولات پروانه بهداشت ورود کالا دارند. این محصولات کد ۱۶ رقمی دارند که می‌توان با پیامک کردن آن از صحت آن کالا مطمئن شوید. در مجموع مردم نباید از هر جایی محصولات آرایشی بخرند بلکه باید از مراکزی اقدام به خرید کنند که تحت نظر بازرسان وزارت بهداشت است و مدام بررسی می‌شود. هر محصولی باید تاریخ تولید و انقضا و مجوز غذا و دارو داشته باشد.

به گزارش ایسکانیوز، وقتی تقاضا در بازار زیاد باشد، فعالان عرصه لوازم آرایشی هم ترغیب می‌شوند که محصولات بیشتری وارد بازار کنند و در شرایطی که مردم به کالاهای قاچاق اعتماد می‌کنند، ورود آن‌ها از مرزهای مختلف کشور هم بیشتر می‌شود. برای بهبود شرایط ابتدا باید بررسی کرد که دلایل استفاده افراطی از لوازم آرایشی در زنان ایارن چیست و چطور می‌توان مردم را آگاه کرد که اولا مصرف را کاهش دهند و بعد به کالای قاچاق اعتماد نکنند؟

انتهای پیام /

پرستو خلعتبری کد خبر: 1229601 برچسب‌ها وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی

دیگر خبرها

  • این بی‌ام‌و ۲۰۲۴ هم‌قیمت خودرویی ۱۰ سال کارکرده در بازار ایران است /عکس
  • ناگفته‌هایی از اعتراضات کف خیابان‌های لس‌آنجلس/ واقعیت کدام است؟
  • کاهش آمار طلاق بعد از سه دهه
  • واکسن های کرونا آسترازنکا از بازار جهانی جمع شد
  • مقاوم‌سازی ارزی؛ طرحی که به سه واقعیت بازار توجه می‌کند
  • عدم همخوانی میزان کشفیات با ارزش بازار قاچاق پوشاک
  • ۶۰ هزار شغل در استان بوشهر ایجاد شد/ رونق کسب‌وکارها در سال جاری
  • ایران دومین مصرف کننده لوازم آرایشی در خاورمیانه / کدام برندها حاوی فلزات سنگین هستند؟
  • موافقت رئیس جمهور با پیشنهاد استاندار کرمانشاه مبنی بر تشکیل کارگروه اشتغالزایی
  • کاهش دما در شمال شرق و استان‌های ساحلی / امروز و فردا در کدام مناطق باران می‌بارد؟