Web Analytics Made Easy - Statcounter

مدیرکل دفتر استعدادیابی و بهره‌برداری منابع طبیعی سازمان جنگل‌ها ضمن اشاره به برخی ضعف‌ها و ارائه پیشنهاداتی برای طرح جهش تولید و تامین مسکن مجلس شورای اسلامی گفت: جنگل و اراضی جنگلی در این طرح قابلیت واگذاری ندارند.

به گزارش ایسنا، بر اساس ماده ۹ طرح جهش تولید و تامین مسکن - که طی بهمن ماه سال گذشته در مجلس شورای اسلامی به تصویب رسید - سازمان جنگل‌ها، مراتع و آبخیزداری کشور موظف شد که اراضی ملی مورد ‌نیاز تامین مسکن و خدمات عمومی پشتیبان واقع در محدوده و حریم شهرها و اراضی مورد نیاز وزارت راه ‌و ‌شهرسازی برای طرح‌های مصوب شهرک‌سازی در خارج از حریم شهرها را حداکثر ظرف مدت دو ماه بعد از تاریخ لازم ‌الاجرا شدن این قانون به وزارت راه ‌و ‌شهرسازی تحویل بدهد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این قانون اعتراض محیط زیستی‌ها و برخی افراد دیگر را به‌دنبال داشت چراکه بیم تخریب هرچه بیشتر طبیعت در پس تصویب این ماده وجود دارد.

پیش از این عباس آخوندی - وزیر اسبق راه و شهرسازی - در یادداشتی که در اختیار ایسنا قرار داده بود، ضمن اشاره به تخریب ۸۸ هزار هکتار از اراضی ملی بین سال‌های ۱۳۵۲ تا ۱۳۹۲ اظهار کرده بود که چنین مسئله‌ای چکی سفید امضا برای تخریب منابع طبیعی است.

با این حال محمد رحیم رستمانی - مدیرکل دفتر استعدادیابی و بهره‌برداری منابع طبیعی سازمان جنگل‌ها، مراتع و آبخیزداری کشور - معتقد است که تغییر نمایندگی دولت در اراضی ملی و دولتی به‌ نام وزارت راه و شهرسازی برای تامین مسکن و توسعه شهری موضوع جدیدی در کشور نیست و سازمان جنگل‌ها پیش از این نیز برخی اراضی ملی و دولتی فاقد ممنوعیت قانونی را برای تامین مسکن در اختیار وزارت راه و شهرسازی قرار داده است.

او در گفت و گویی با ایسنا تصریح می‌کند: سازمان جنگل‌ها پیش از این به استناد ماده ۶ قانون ساماندهی و عرضه مسکن برخی اراضی ملی و دولتی فاقد ممنوعیت قانونی در حریم شهر را برای توسعه شهری و تامین مسکن به وزارت راه و شهرسازی واگذار می‌کرد اما در این قانون مشخص نشده بود که چه زمین‌ها و عرصه‌هایی قابلیت ساخت و ساز برای تامین مسکن را ندارند این درحالیست که در تبصره ۲ ماده ۹ طرح جهش تولید و تامین مسکن عنوان شده است که چه زمین‌هایی قابلیت واگذاری ندارند.

رستمانی ادامه می‌دهد: در این تبصره آمده است که اراضی کشاورزی حاصلخیز درجه یک و دو، جنگل‌های طبیعی و دست‌کاشت، بیشه‌های طبیعی، نهالستان‌ها، پارک‌ها و ذخیره‌گاه‌های جنگلی و مرتعی، عرصه‌های ذخیره ژنتیکی، ایستگاه‌های تولید بذر، حوضه‌های آبخیز زوجی، محدوده ایستگاه‌های پایش و اندازه‌گیری آبخیزداری، بستر و حریم رودخانه‌ها و انهار، چراگاه‌‏ها و راه‌های مسیر کوچ ایل‏‌نشین‌ها و حریم مربوط به آن‌ها و مناطق چهارگانه محیط ‏زیستی نمی‌توانند برای ساخت مسکن مورد استفاده قرار گیرند و واگذاری آن‌ها ممنوع است.

مدیرکل دفتر استعدادیابی و بهره‌برداری منابع طبیعی سازمان جنگل‌ها معتقد است که این تبصره از طرح جهش تولید و تامین مسکن کار سازمان جنگل‌ها را برای عدم واگذاری جنگل، عرصه‌های ذخیره ژنتیکی، بیشه‌های طبیعی، نهالستان‌ها و... راحت‌تر کرده است و سازمان جنگل‌ها به استناد قانون می‌تواند جلوی انتقال سند مالکیت و ساخت مسکن در این نقاط را بگیرد این درحالیست که قوانین قبلی در حوزه تامین مسکن به‌صراحت استثناهای تغییر نمایندگی را مشخص نکرده بود.

او در ادامه در پاسخ به این سوال که آیا اراضی جنگلی در طرح جهش تولید و تامین مسکن قابلیت واگذاری دارند یا خیر؟ توضیح می‌دهد: گاهی اوقات بخشی از جنگل‌های کشور به‌دلایل مختلف ازجمله تخریب، آتش‌سوزی و... از بین‌می‌روند و تبدیل به اراضی جنگلی می‌شوند. این اراضی برای احیا و بازسازی نیازمند اجرای عملیات جنگل‌کاری و مراقبت هستند. از این‌رو اراضی جنگلی نیز برای تامین و ساخت مسکن واگذار نمی‌شوند.

رستمانی در بخش دیگری از صحبت‌های خود با بیان اینکه یکی از ضعف‌های طرح جهش تولید و تامین مسکن این است که وزارت جهاد کشاورزی در ترکیب شورای عالی مسکن حضور ندارد، تصریح می‌کند: باتوجه به اینکه قرار است بخش عمده‌ای از این اراضی را وزارت جهاد کشاورزی تامین کند، پیشنهاد می‌شود که این وزارتخانه نماینده‌ای در شورای عالی مسکن داشته باشد. در این‌صورت اگر خواستند اراضی کشاورزی درجه یک و دو، جنگل‌ها، ذخیره‌گاه‌ها و... را تغییر کاربری دهند، وزارت جهاد کشاورزی مانع خواهد شد.

به گفته او از سویی دیگر پیشنهاد می‌شود که قوانین مشابه و مغایر با این طرح پیشنهادی لغو شود تا تعدد و تکثر قوانین در حوزه مسکن موجب سردرگمی دستگاه‌های اجرایی و... نشود.

مدیرکل دفتر استعدادیابی و بهره‌برداری منابع طبیعی سازمان جنگل‌ها در پایان تاکید می‌کند: از آنجایی که قرار است این اراضی به‌صورت رایگان در اختیار وزارت راه و شهرسازی قرار گیرد، نباید اینطور تلقی شود که ساخت و سازها را در سطح توسعه دهیم. این یعنی به جای ساخت خانه‌های ویلایی اشغال سطح زیاد، آپارتمان بسازیم و توسعه را در ارتفاع داشته باشیم. با این اقدام در یک سطح کوچک تعداد زیادی را سکونت خواهیم داد.

انتهای پیام 

منبع: ایسنا

کلیدواژه: طرح جهش تولید و تامین مسکن سازمان جنگل ها وزارت جهاد كشاورزي جهش تولید و تامین مسکن وزارت راه و شهرسازی اراضی جنگلی برای تامین اراضی ملی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۶۴۹۳۱۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

احیای جنگل‌های هیرکانی گلستان با تولید و کاشت سه میلیون نهال

رسول مقسم روز شنبه گفت : سال قبل گلستان از محل تولید نهال‌جنگلی ۳۸۷ هکتار از عرصه‌های جنگلی هیرکانی را با کاشت «بلوط، ون، افرا و خانواده سرو نقره‌ای» احیا کرد یا توسعه داد که شامل ۲۰۰ هکتار در منطقه «قلعه‌قافه» مینودشت، ۱۰۰ هکتار در منطقه «قربان‌دره» مراوه‌تپه، ۵۷ هکتار در منطقه «جوزچال» رامیان و ۳۰ هکتار در مناطق« عربکلو و خسروآباد» گالیکش بود.

طبق گزارش مسوولان حوزه جنگل اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری گلستان، سال قبل در قالب اجرای طرح ملی چهارساله کاشت یک میلیارد درخت، ۶ میلیون و ۸۰۰ هزار اصله نهال جنگلی برای فضای سبز، زراعت چوب، احیا و توسعه جنگل و مرتع و بیابان با بهره‌گیری از نهالستان‌های دولتی و خصوصی در استان تولید و در اختیار استان‌ها قرار گرفت در حالی که تعهد ایجاد شده برای گلستان در این سال پنج میلیون و ۳۰۰ هزار نهال بود.

به روزرسانی جنگل‌های هیرکانی نیازمند احیا و توسعه

رییس اداره جنگلکاری، پارک‌ها و تفرجگاه‌های اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری گلستان گفت: مکاتبه با ادارات شهرستانی منابع طبیعی و آبخیزداری برای شناسایی جنگل‌های مخروبه، کم پوشش و فقیر جنگلی انجام شده است.

طبق گزارش اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری گلستان، در این استان شمالی با مساحتی نزدیک به ۲ میلیون هکتار دارای اقلیم معتدل مدیترانه‌ای و دارای سطحی معادل یک میلیون و ۳۳۵ هزار هکتار عرصه‌های منابع طبیعی وجود دارد که ۴۵۲ هزار هکتار آن را عرصه جنگلی هیرکانی است.

گلستان طبق سرشماری سال ۱۳۹۵ تعداد یک میلیون و ۸۶۹ هزار نفر جمعیت دارد که اقتصاد اصلی ساکنان آن برپایه کشاورزی استوار است.

دیگر خبرها

  • ضرورت استفاده از هوش مصنوعی و پهپاد‌ها برای حفاظت از جنگل‌ها
  • نجات زاگرس با الگوی ۳ کشور اروپایی | مرگ یک پنجم مساحت جنگل‌های زاگرس | جنگلداری اجتماعی چگونه زاگرس را احیا می کند؟
  • واگذاری ۱۹ هزار هکتار از اراضی ملی برای اجرای طرح‌های کشاورزی
  • ثبت تصویر گوزن قرمز ایرانی در ارتفاعات جنگلی رودبار + فیلم
  • برنامه‌ریزی برای تامین تسهیلات بانکی ۱۲هزار واحد مسکن در ایلام
  • احیای جنگل‌های هیرکانی گلستان با تولید و کاشت سه میلیون نهال
  • قطع درختان و تخریب طبیعت در الیمالات دغدغه مازندرانی‌ها شد + فیلم
  • بازگشت ۳۷۰ هکتار از اراضی جنگلی مازندران به طبیعت
  • گوزن سفید
  • انجام اقدامات لازم برای تأمین اراضی طرح نهضت ملی مسکن