Web Analytics Made Easy - Statcounter

طبق گفته بسیاری از سیاسیون مذاکرات ‎وین به عنوان یکی دیگر از مواضع غلط و اشتباهات دولت روحانی در سیاست خارجی، ورژنی ضعیف تر از ‎برجام است و ضعف دولتمردان سبب شده تا غربی ها اقدام های یک طرفه را علیه کشورمان ترتیب دهند.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ به نقل از عصرهامون؛ آن روزها که دولت روحانی فعالیتش را آغاز کرد، موضوع برجام مطرح بود، تفاهمی که طبق اعلام دولتمردان به امضا رسید تا  راهگشای مشکلات باشد، برجامی که به دلیل مواضع غلط سیاست خارجی سرانجام خوشی نداشت و شرایط برای ایران و ایرانی هر روز سخت تر شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



شرایطی که علاوه بر تحریم ها، ضعف دولت در مدیریت و اشتباهات مکرر مقام های مسئول بر آن دامن زد، اما مدت هاست که دولتی ها با تکرار اشتباهاتشان و ارتباط دادن مشکلات کشور به مباحث خارجی، به دنبال مذاکره هستند که رهبر معظم انقلاب با تدابیر حکیمانه شان اعلام کردند که مذاکره با آمریکا در هیچ سطحی انجام نخواهد شد.

اما این روزها موضوع مذاکرات غیر مستقیم با آمریکا در وین مطرح است، نشست هایی که در شروع آن دولت از آن به عنوان فرصتی برای تبادل نظر طرف‌ها برای بازگشت به تعهدات برجام یاد کرد، اما از ابتدای این مذاکرات تاکنون عراقچی و دستگاه دیپلماسی در مورد چندین دور مذاکرات وین در هفته های اخیر اظهاراتی را مطرح کرده اند که در نوع خود جای تامل دارد.

غیر قابل اعتماد بودن آمریکایی ها و فاصله زیاد حرف تا عمل

در همین راستا ثمانه اکوان کارشناس مسائل آمریکا با اشاره به نوع گفت و گوهای غیر مستقیم آمریکا در وین با هیئت ایرانی به خبرنگار ما گفت: چون آمریکایی ها از برجام خارج شدند، ایران حاضر به مذاکره مستقیم نشد و اعلام کرد که باید به برجام بازگردد.
 
وی با اشاره به مذاکرات وین در هفته های اخیر، افزود: در خصوص نشست وین می توان گفت که یک گفت و گوی غیرمستقیم صورت گرفته است، به این ترتیب که طرف های سومی در جلسات می نشینند و گفت و گوهای دوجانبه با ایران یا آمریکا دارند.
 
به گفته اکوان، اما آنچه وال استریت ژورنال به آن اشاره کرده بود در نهایت قرار است که دو توافق از این بحث انجام شود، یکی توافق برای برگرداندن گام های کاهش تعهدات خود ایران و یک توافق با آمریکا برای این که نقشه راه برداشته شدن تحریم ها را مشخص کند و برنامه هایش را اعلام کند.
 
این کارشناس مسائل بین الملل با اشاره به ادعاهای آمریکایی در دور اول مذاکرات وین، اظهار کرد: آمریکایی ها تا قبل از این گفته بودند که درنهایت هم اگر بخواهند تحریم ها را بردارند، تحریم هایی که در زمان ترامپ اعمال شده است را بر میدارند.
 
وی با اشاره به غیر قابل اعتماد بودن آمریکایی ها و فاصله زیاد حرف تا عمل آنها افزود: اگر یادتان باشد آن موقع (زمان اوباما) هم می گفتند که یکی یکی دبه های آمریکایی آشکار می شد که دولت آمریکا بر سر مسائل مختلف و به خصوص برداشتن تحریم ها در ابعاد مختلف دبه می کردند و ممکن است که بخواهند دوباره به احتمال زیاد هم مسیر قبلی را بروند و برای برداشتن تحریم ها دبه بیاورند و اولین گام شان هم همین است که می گویند فقط تحریم های ترامپ را فعلا برمی داریم.

ضعف دولت؛ دلیل اقدام های یک طرفه غرب علیه کشور
 
محمد حسین قدیری ابیانه، سفیر اسبق ایران در مکزیک و استرالیا نیز با اشاره وضع تحریم از سوی اتحادیه اروپا در حین مذاکرات برجامی وین و مواضع عراقچی و ظریف در مذاکرات وین به خبرنگار ما گفت: این که اتحادیه اروپا دم از حقوق بشر بزنند، جز به مسخره گرفتن خودشان نتیجه ای ندارد. اما باید بدانیم که تا زمانی که یک دولت ضعیف، واداده، مرعوب، مفلوک، مجذوب غرب و غرب زده با مقاماتی ضعیف هم چون آقایان ظریف و روحانی در کشور ما هستند، باید همواره شاهد اقدام های یک طرفه غرب و اسرائیل علیه کشورمان باشیم.
 
وی با اشاره به مواضع ظریف بعد از انفجار نطنز و نقش رژیم صهیونیستی در این حادثه گفت: من خیلی متاسف شدم؛ وقتی یک جمله ای را از ظریف خواندم که بعد از انفجار نطنز که صراحتا گفتن کار اسرائیل است . وی گفته بود "هدف رژیم صهیونیستی از اقدام علیه تاسیسات نطنز، اخلال در روند مذاکرات بازگشت به برجام است، پس اسرائیل پاسخ این اقدام خود را در پیشرفت های جدید در مذاکرات خواهد دید".
 
برای ظریف متاسفم
 
سفیر اسبق ایران در مکزیک و استرالیا ادامه داد: واقعا برای ظریف متاسفم. اول این که اسرائیل امکان ندارد این اقدام را بدون هماهنگی با آمریکا انجام داده باشد، دوم این که مگر راه جواب به تجاوز اسرائیل پیشرفت های جدید در مذاکرات است؟ پیشرفت های جدید از سوی چه کسی؟ از سوی آمریکا؟ یا از سوی ایران؟ پیشرفت جدید یعنی عقب نشینی بیشتر، ترجمه صحبت آقای ظریف یعنی همین یعنی عقب نشینی بیشتر.
 
قدیری ابیانه با اشاره به مواضع غلط و اشتباهات مکرر در سیاست خارجی، تاکید کرد: ما تا ۱۲ مرداد که پایان دوره روحانی و مستقر شدن رئیس جمهور جدید است این موارد و مشابه آن را خواهیم داشت. دیگر نمی شود به عملکرد این دولت در سیاست خارجی گفت ضعیف چرا که باید گفت ذلیلانه، در واقع ذلت از مواضع این ها می بارد.
 
تمام خطوط قرمز رهبری را رد کردند
 

وی با اشاره به مذاکرات هسته ای در دولت یازدهم و دوازدهم گفت: اول اینکه برجام را امضا کردند با تعهد یکجانبه و نظارت و کنترل غربی ها، یعنی ما متعهد شدیم به اجرای آن و مکانسیم نظارتی تعیین شد. هیچ مکانسیم برای نظارت بر تعهدات غربی ها پیش بینی نشد. تمام خطوط قرمز رهبری را رد کردند. گفتند از امروز تحریم ها لغو است، در حالی که لغو نبود و در زمان اوباما هم تشدید شد.
 
قدیری ابیانیه افزود: ترامپ از برجام خارج شد، دولت گفت که اروپایی ها می توانند جبران کنند. نتیجه این که به اروپا امید بست. در حالی که اروپا هیچ گاه نمی آید رابطه ۱۴۰۰ میلیارد دلاری خودش با آمریکا را فدای رابطه ۲۰ میلیارد دلاری با ایران کند، اوباما وعده داد و اینها دلشان به اوباما خوش کردند.
 
این کارشناس مسائل استراتژیک با اشاره به مواضع بایدن و تیم سیاست خارجی اش، اظهار کرد: بایدن هم با صراحت گفت که تحریم ها را لغو نخواهد کرد، در حال حاضر هم که مذاکره است می دانند که آمریکا بنا ندارد تحریم ها ر ا لغو کند، منتها می خواهند بگویند که این برجامی که متعفن و مرده به دنیا آمد هنوز جان دارد و این مذاکرات هدف اش این است، من معتقدم که ظریف و روحانی می دانند که این برجام مرده است ولی باز دلخوش به نمایش مذاکرات هستند.
 
جایزه ذلت دولت روحانی
 
وی با اشاره به موضع عراقچی در مذاکرات اخیر وین، گفت: عراقچی به مذاکره می رود و بدون کوچکترین دستاوردی ابراز خوشبینی می کند، ابراز خوشبینی بیجا خودش به ضرر ماست، ضمن اینکه نفس مذاکره با آنها به ضرر ما بوده، مواضع روشن است. جایی نیاز به مذاکره است که مواضع روشن نباشد. حالا هم که اروپا جایزه این ذلت ظریف و روحانی و دولت اش را با تحریم بیشتر داد و از این به بعد هم بیشتر خواهد شد.
 
انتهای پیام/

منبع: دانا

کلیدواژه: اقدام های یک طرفه آمریکایی ها مذاکرات وین سیاست خارجی علیه کشور ضعف دولت تحریم ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.dana.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «دانا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۶۴۹۴۹۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

دولت آمریکا قصد اعمال تحریم‌هایی علیه یگان‌های نظامی اشغالگران را ندارد

دولت آمریکا در حالی که پیش از این تصمیم گرفته بود یگان «نتسح یهودا» را به دلیل جنایاتش در کرانه باختری تحریم کند، اعلام کرد که قصد اعمال تحریم‌هایی بر سه یگان ارتش رژیم صهیونیستی را ندارد.

به گزارش ایسنا، رسانه‌های آمریکایی اعلام کردند که دولت جو بایدن تصمیم گرفته سه یگان ارتش رژیم صهیونیستی را که مظنون به ارتکاب جنایاتی در نقض حقوق بشر در کرانه باختری هستند، تحریم نکند.

در نامه‌ای که «آنتونی بلینکن» وزیر خارجه آمریکا خطاب به «مایک جانسون» رئیس مجلس نمایندگان این کشور ارسال کرد و شبکه خبری«ABC» از آن مطلع شد، آمده است: دولت آمریکا تصمیم گرفت در هیچ یک از کمک‌های خود تاخیری نداشته باشد و به این ترتیب اسرائیل خواهد توانست تمام کمک‌هایی را که کنگره به آن اختصاص می‌دهد، دریافت کند.

در این نامه از نقض‌های احتمالی رخ داده در کرانه باختری پیش از حمله حماس به اراضی اشغالی در هفتم اکتبر صحبت می‌شود که هیچ یک از آنها به عملیات‌های رژیم صهیونیستی علیه حماس یا ایران و هم‌پیمانان آن مرتبط نیست.

همچنین در این پیام آمده است: احتمال دارد در ارزیابی دولت آمریکا که هنوز منتشر نشده، در صورتی که اسرائیل هیچ‌گونه اقدامی برای رسیدگی به این مساله در پیش نگیرد، بازنگری شود.

در کل تحقیقات آمریکا شامل حال ۳ گردان ارتش رژیم صهیونیستی و ۲ نهاد غیرنظامی است که مظنون به ارتکاب موارد فاحش نقض حقوق بشر هستند.

طبق نامه بلینکن، رژیم صهیونیستی اقداماتی را در خصوص چهار نهاد از پنج نهاد یاد شده پس از اعترافشان به اینکه اقداماتشان در تضاد با «اصول» اسرائیل بوده، در پیش گرفته است.

بلینکن گفت: «دولت اسرائیل اطلاعات جدیدی درباره وضعیت یگان نظامی ارائه کرد و برای تعیین راه‌هایی جهت رسیدگی موثر در مورد این موضوع تلاش خواهد کرد اما این امر هرگز بر حمایت ما از توان اسرائیل برای دفاع از خود در برابر حماس، ایران، حزب‌الله و دیگر تهدیدها تاثیری نخواهد داشت.»

پیش از این در رسانه‌های آمریکایی از احتمال اعمال تحریم‌هایی از سوی دولت آمریکا بر یکی از یگان‌های نظامی ارتش رژیم صهیونیستی موسوم به یگان « Netzah Yehuda» به دلیل اقداماتش در نقض حقوق بشر در کرانه باختری سخن به میان آمده بود و «بنیامین نتانیاهو» نخست وزیر رژیم صهیونیستی در واکنش به این خبرها اعلام کرد که قصد دارد از ارتش خود با تمام امکاناتی که دارد در برابر تحریم‌ها حمایت کند.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • دولت و مردم ایران از آمریکا و اروپا طلبکار هستند
  • واکنش ایران به تحریم‌های آمریکا، انگلیس و کانادا
  • واکنش سخنگوی وزارت خارجه به تحریم های سه کشور علیه ایران: دولت و مردم ایران از آمریکا و اروپا طلبکار هستند
  • کنعانی: تحریم خللی در عزم ایران ایجاد نمی‌کند
  • کنعانی تحریم‌های سه‌کشور آمریکا، انگلیس و کانادا را به شدت محکوم کرد
  • دولت آمریکا قصد اعمال تحریم‌هایی علیه یگان‌های نظامی اشغالگران را ندارد
  • تعریف دولتمردان برجام از خود به خاطر نابودی یک دهه فرصت رشد اقتصادی!
  • اعلام تحریم‌های جدید آمریکا و انگلیس علیه ایران/ افتتاح سرکنسولگری ارمنستان در تبریز/ افشای جزئیات تماس اخیر ترامپ و بن سلمان/ تکذیب ازسرگیری مذاکرات با عربستان از سوی انصارالله
  • اعلام تحریم‌های جدید آمریکا و انگلیس علیه ایران/ افتتاح سرکنسولگری ارمنستان در تبریز/ افشای جزئیات تماس اخیر ترامپ و بن سلمان/ تکذیب از سرگیری مذاکرات با عربستان از سوی انصارالله
  • بیانیه ستاد حقوق بشر در واکنش به اقدام متزورانه آمریکا در انتشار گزارش موهوم وضعیت حقوق بشر