Web Analytics Made Easy - Statcounter

سلیمی با اشاره به اینکه بنابر اصول ۷۷ و ۱۲۵ قانون اساسی مذاکرات وین باید به تصویب مجلس برسد، گفت: اینکه تیم مذاکره کننده به تنهایی در وین حضور داشته باشد و این چنین تصور شود که به تنهایی می توانند هر تصمیمی بگیرند، با قانون اساسی مغایر است.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ حجت الاسلام علیرضا سلیمی عضو هیئت رئیسه مجلس شورای اسلامی در گفتگو با دیار آفتاب، در خصوص مذاکرات مجدد برجام که این روزها در وین در حال انجام است، گفت: همانطور که رهبر معظم انقلاب فرمودند باید تمام تحریم ها برداشته شود و راستی آزمایی آن توسط ایران صورت پذیرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

تحریم ها هم شامل تمام تحریم های ترامپ، اوباما، اولیه و ثانویه می شود. این سیاست قطعی جمهوری اسلامی است.

نشست های وین دام مذاکراتی است

وی افزود: ولی چیزی که در مذاکرات توسط غربی ها مطرح شده این است که تحریم ها فقط شامل تحریم های ترامپ می شود و آن هم به سه قسمت تقسیم شود به طوری که یک مقدار برداشته شود، یه مقدار بماند و مقدار دیگری هم قابل مذاکره باشد. این اگر تله و دام مذاکراتی دشمن نیست، پس چیست!

سلیمی اضافه کرد: مرکز پژوهش های مجلس اعلام کرده که راستی آزمایی رفع تحریم ها بین ۳ تا ۶ ماه زمان نیاز دارد. این حرف متخصصین است و نمی شود با شعار بگویند چند ساعته راستی آزمایی را انجام می دهیم. مگر آنکه دولتمردان معجزه بلد باشند یا کرامت داشته باشند. البته کرامت این دولت را می توان در صف های مرغ، گرانی مسکن، وضعیت دلار، بیکاری و عادی انگاری وضعیت کرونا و ... مشاهده کرد.

بنابر اصول ۷۷ و ۱۲۵ قانون اساسی مذاکرات وین باید به تصویب مجلس برسد

سلیمی تصریح کرد: اصل ۷۷ قانون اساسی بیان می کند که تمامی تفاهمنامه ها باید مورد تصویب مجلس قرار بگیرد و فرقی در این بین وجود ندارد. اصل ۱۲۵ هم کاملا شفاف مشخص کرده که اگر دولت بخواهد قراردادی را با جایی صورت دهد، باید تصویب مجلس را بگیرد. لذا به خاطر اینکه آقای رئیس جمهور بیان کرده که حقوقدان است، ما هم با زبان حقوقی به او تذکر دادیم که بداند اگر هر مسئله ای در وین مورد موافقت قرار بگیرد، حتما باید به مجلس آمده و توسط نمایندگان به تصویب برسد وگرنه جنبه قانونی ندارد.

نماینده مردم محلات و دلیجان در مجلس شورای اسلامی اضافه کرد: در برجام دیدیم که همه تعهدات انجام شد، سپس التماس طرف غربی را کردند. با توجه به این، این بار باید مراقب بود تا کلاه گشاد تری سر تیم مذاکره کننده نرود.

وی افزود: اینکه تیم مذاکره کننده به تنهایی در وین حضور داشته باشد و این چنین تصور شود که به تنهایی می توانند هر تصمیمی بگیرند، با قانون اساسی مغایر است. لذا امیدواریم رئیس جمهور که خود را حقوقدان می داند، به قانون اساسی تمکین کند.

انتهای پیام/

 

منبع: دانا

کلیدواژه: قانون اساسی تصویب مجلس

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.dana.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «دانا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۶۵۹۰۲۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ایران مفاد بیانیه مشترک سفر امیر کویت به اردن را درباره میدان آرش مردود خواند

سخنگوی وزارت امور خارجه جمهوری اسلامی ایران، مفاد بیانیه مشترک سفر امیر کویت به اردن درباره میدان آرش را مردود اعلام و بر حق جمهوری اسلامی ایران در این میدان تاکید کرد.

به گزارش ایسنا، ناصر کنعانی در واکنش به بند مربوط به ادعای کویت درباره میدان آرش گفت: طرح ادعای یک‌جانبه در این گونه بیانیه‌ها هیچ حقی را برای مدعی ایجاد نمی‌کند.

وی با اشاره به مذاکرات و رایزنی‌های قبلی فی مابین ایران و کویت تصریح کرد: به کویت توصیه می‌کنیم از مسیر نادرست هیاهوی رسانه‌ای در این موضوع اجتناب نموده و به جای آن به مذاکرات فنی و حقوقی برگردد که بهترین و مناسب‌ترین مسیر برای رسیدگی به موضوع است.

این دیپلمات ارشد جمهوری اسلامی ایران بار دیگر تاکید کرد: جمهوری اسلامی ایران بر اساس حقوق تاریخی و سوابق مذاکرات مشترک، آمادگی دارد در خصوص چارچوبی که متضمن احترام به منافع مشترک باشد، گفت و گوها را ادامه دهد.

سخنگوی وزارت امور خارجه با تاکید بر اصل حسن نیت در تعاملات منطقه‌ای، بر ضرورت اجتناب از مداخله دولت های ثالث در خصوص این موضوع تصریح کرد.

وی گفت: بدون تردید دولت های ذیربط می‌توانند در پرتو همکاری های دوستانه و در راستای منافع مشترک، بدور از جنجال‌های رسانه‌ای به توافق لازم نایل شوند.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • مجلس بخش دوم لایحه بودجه سال ۱۴۰۳ را بررسی می‌کند
  • آصفری: بلندتر شدن دیوار بی‌اعتمادی نتیجه سیاست‌های اتحادیه اروپا در قبال ایران است
  • تصویب قطعنامه حقوق بشری علیه جمهوری اسلامی ایران در پارلمان اروپا
  • بررسی جداول لایحه بودجه ۱۴۰۳ در مجلس
  • مجلس هفته آینده جداول لایحه بودجه ۱۴۰۳ را بررسی می‌کند
  • واکنش ایران به بیانیه کویت و اردن درباره میدان آرش
  • بایدن قانون کمک ۹۵ میلیارد دلاری برای ارسال سلاح به اوکراین و اسرائیل را امضا کرد
  • ایران مفاد بیانیه مشترک سفر امیر کویت به اردن را درباره میدان آرش مردود خواند
  • خانواده اساسی‌ترین رکن جامعه و مدنیت اسلامی است
  • واکنش آمریکا به ادعای مذاکرات مستقیم با ایران/ اعلام تحریم های جدید آمریکا علیه ایران/ سفر هیات اقتصادی کره شمالی به ایران/ تصویب بسته کمک به اوکراین، اسرائیل و تایوان در سنای آمریکا