Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش ایرنا برای افزایش مشارکت در انتخابات ریاست جمهوری و شوراهای اسلامی شهر و روستا، رسانه‌ها باید در کمتر از ۲ ماه مانده به برگزاری این رویداد مهم، مردم را برای حضوری پرشور ترغیب و نسبت به انتخاب فرد اصلح اقدام کنند.

با نزدیک شدن به زمان برگزاری انتخابات ریاست‌ جمهوری و شوراهای اسلامی شهر و روستا، خبرگزاری جمهوری اسلامی مرکز لرستان در میزگردی با حضور فعالان رسانه‌ای استان راهکارهای افزایش مشارکت مردم در انتخابات را بررسی کرده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

شرکت در انتخابات موجب افزایش قدرت ملی و امنیت کشور می‌شود

مدیرعامل خانه مطبوعات و رسانه‌های لرستان در این میزگرد اظهار کرد: یکی از مولفه‌های اصلی کشور از ابتدای انقلاب تاکنون برگزاری انتخابات است، بنیانگذار انقلاب بر این مهم تاکید داشتند، سال ۵۸ اولین انتخابات برگزار شد و امام راحل بحث جمهوریت و اسلامیت را مطرح کردند که نشان دهنده تاکید بر رای مردم دارد.

محمد ناصر بهاری گفت: شرکت در انتخابات یک رویداد سیاسی، اجتماعی و فرهنگی و در تمامی ابعاد وجودی زندگی تاثیرگذار است  که این مشارکت با توجه به ارزش و هنجارهای عمومی در جامعه تعریف می شود.

وی ادامه داد: رخدادهایی که در ۲ یا سه سال گذشته اتفاق افتاده تاحدودی از امید و اعتماد مردم را کاهش داده است، چراکه غفلت هایی صورت گرفت و باید اطلاع رسانی خدمات و توجه به بعد نظارتی مسائل بیشتر می شد.

وی افزود: رسانه ها نقش تعیین کننده ای در اعتماد و امیدسازی برای مشارکت حداکثری مردم در انتخابات دارند چرا که انتخابات ریاست جمهوری با رویکرد سیاسی و انتخابات شوراها با رویکرد محلی و طایفه ای برگزار می‌شود و باید برنامه های لازم را برای حضور پرشور فراهم کنیم.

بهاری همچنین به شیوع ویروس کرونا و تاثیر آن در مشارکت اشاره کرد و گفت: باید بستری فراهم شود که انتخابات در ۲ یا سه روز برگزار شود تا مردم در کمال آرامش بدون ترس مشارکت کنند وگرنه ترس مردم از ویروس و عدم حضور آنان در پای صندوق‌های رای یکی از آفت‌های انتخاباتی خواهد شد.

وی اضافه کرد: شرکت در انتخابات یک حق است و مردم باید در راستای سهیم بودن در ساختار سیاسی و اقتصادی کشور از آن استفاده کنند.

وی با بیان اینکه شرکت در انتخابات تنها بحث اعداد و ارقام نیست گفت: حضور مردم در این عرصه توانایی کشور را افزایش می‌دهد، موجب افزایش قدرت ملی و امنیت کشور می‌شود و یک پیام به دشمن آن دارد که آن هم این است که مردم حامی انقلاب هستند.

بهاری ادامه داد: فرمایشات مقام معظم رهبری همواره گره‌گشا بوده است و  ایشان بر افزایش مشارکت در انتخابات تاکید دارند که باید این اقدام به خوبی صورت گیرد.

مدیرعامل خانه مطبوعات و رسانه‌های لرستان گفت: انتخابات یکی از نمادهای توسعه سیاسی و تجلی گاه اراده مردم، حضور احزاب و تشکل های سیاسی است و مشارکت سیاسی به معنای شرکت موثر مردم در امور سیاسی - اجتماعی و تاثیر گذاشتن بر روند تشکیل یک دولت یا نهاد است.

بهاری ادامه داد: این نوع مشارکت سیاسی یعنی مردم فعالانه در امر سیاست گذاری های آتی کشور حاضر می شوند و نسبت به آن احساس مسوولیت می کنند.

وی افزود: مشارکت سیاسی و انتخابات به منظور اعمال حق حاکمیت مردم در تعیین سرنوشت خود و انتخابات نماد مردم سالاری نظام است بنابراین مردم باید با مشارکت سیاسی و حضور در انتخابات به این حق احترام بگذارند و از آن به عنوان حربه ای برای ساخت کشور استفاده نمایند.

بهاری اضافه کرد: یک انتخابات در سطح ملی و یک انتخابات در سطح محلی (شوراهای اسلامی شهر و روستا) داریم که اگر این ۲ با هم گره بخورند، علایق ملی و محلی، تحرکی را در جامعه ایجاد خواهد کرد.

وی با تاکید بر اینکه برای انتخاباتی پر شور باید امید و اعتماد ایجاد کرد بیان داشت: مشارکت بالا می تواند تاثیر بازدارندگی در مقابل خطرات موجود در وضع پرآشوب منطقه‌ای داشته باشد و نقش حفاظتی در مقابل خطرات امنیتی و غیرامنیتی که ممکن است کشور را تهدید کند ایفا کند.

وی ادامه داد: رقم بالای مشارکت تنها کارکرد درون حکومتی ندارد بلکه کدها و سیگنال (علامت) هایی برای جامعه جهانی و به ویژه تحلیل گران سیاسی - اجتماعی دارد.

وی گفت: این کدها در نوع نگرش، رفتار و تصمیم گیری آنان موثر است و از سوی دیگر قدرت چانه زنی و توان ملی ما را تقویت می کند و کشور را در موضع قدرت قرار می دهد بنابراین حضور حداکثری مردم در انتخابات، ضریب امنیت و تفاهم ملی کشور را در مقابل تهاجم‌های مختلف سیاسی، اقتصادی و اجتماعی دشمنان تقویت خواهد کرد.

بهاری ادامه داد: یکی از آفت های انتخابات به ویژه در لرستان عاطفه گرایی در مقابل خرد گرایی است که این صفت یکی از مولفه های فرهنگی برخی انتخابات استان می باشد و گاهی نتیجه حاصل از آن خوب نبوده، اهداف و آمال انتخاب کنندگان برآورده نشده و موجب یاس مردم شده است.

وی اظهار کرد: در این نوع رفتار، احساسات و تعلقات قومی و طایفه ای بر انتخاب عقلانی پیشی می گیرد که گاهی به دور از آگاهی و اثربخشی رای در جامعه می باشد پس هرچه جهت گیری افراد در انتخابات از عواطف و احساسات به سمت اصول عقلانی و خردگرایانه باشد منافع و نتایج مثبت آن در جامعه بیشتر خواهد شد.

وی اضافه کرد: یکی دیگر از آفات ما در انتخابات که طی سال های اخیر رشد داشته است فردگرایی در مقابل جمع گرایی است، در زمان انقلاب، دوران جنگ تحمیلی و بعضی انتخابات جمع گرایی و احساس علقه نسبت به سرنوشت نظام در بالاترین حد خود بوده است  اما در بخشی از کشور از جمله لرستان هنوز مناسبات و تمایلات قومی، حفظ شده است و در مشارکت های اجتماعی مانند انتخابات نمود و تاثیر دارد. 

بهاری گفت: البته طی سالیان اخیر به دلیل عواملی مانند افزایش سطح سواد، گسترش شهرنشینی و پیشرفت اقتصادی، این مولفه کمی کم رنگ شده است اما هنوز به عنوان یک شاخص در انتخابات استان مطرح است که این نوع انتخاب گاهی نامناسب و پس از عدم دسترسی به اهداف اولیه ، باعث یاس و پشیمانی فرد نیز می شود..

وی ادامه داد: باتوجه به شیوع ویروس کرونا ایجاد بستری همراه با آرامش روانی برای مردم و رعایت پروتکل های بهداشتی می تواند در افزایش مشارکت تاثیر گذار باشد.

رسانه‌ها باید مردم را برای حضور حداکثری در انتخابات ترغیب کنند

رئیس سازمان بسیج رسانه لرستان نیز در این میزگرد اظهار کرد: میزان مشارکت مردم در انتخابات به مولفه های بسیاری بستگی دارد از جمله اینکه رضایت آنان از وضعیت موجود حائز اهمیت می باشد، و وضعیت معیشتی قشرهای مختلف در جامعه یکی از مهمترین بخش هایی است که باید به آن توجه شود.

رضا مریدی گفت: شاید بسیاری از مردم دغدغه روابط سیاسی و امور خارجه را نداشته باشند اما باید در نظر گرفت که بهبود وضعیت اقتصادی مردم مهم است و هر دولتی که به این موضوع توجه کند موفق خواهد بود.

وی بیان کرد: رسانه های لرستان باید فعالیت های لازم را در این مدت کوتاه و تا زمان برگزاری انتخابات برای افزایش حضور حداکثری مردم انجام دهند و با ترسیم رویکردهای انقلاب اسلامی در ۴۰ سال، زمینه نشاط را تبیین و فراهم کنند.

وی اضافه کرد: در طول عمر انقلاب، پیشرفت های بسیار خوبی در حوزه های مختلف صورت گرفته است که با اطلاع رسانی و تبیین آن به اقشار مختلف جامعه زمینه حضور پرشور مردم در انتخابات فراهم می شود.

رییس‌ سازمان بسیج رسانه لرستان حضور در انتخابات را موجب ادامه روند قدرتمندی ایران در منطقه دانست و افزود: پای کار بودن جوانان در انتخابات می تواند زمینه افزایش مشارکت را فراهم کند و رسانه ها با ایجاد هیجانات انتخابی موجب ترغیب قشر خاکستری جامعه در انتخابات خواهد شد.

مریدی ادامه داد: رسانه ها باید انتخاب فرد اصلح را به مردم القا کنند، چراکه این فرد در وضعیت سیاسی و اقتصادی آینده کشور تاثیرگذار است.

وی بیان کرد: رسانه‌ها باید عملکرد و رزومه (سوابق) کاندیدا را شناسایی و برای آگاهی بیشتر به مردم معرفی کنند تا مردم بتوانند فرد اصلح را به راحتی انتخاب کنند.

وی ادامه داد: با توجه به شیوع ویروس کرونا، باید مطالبه رسانه ها از دولت ایجاد ساختار برگزاری انتخاباتی آسان باشد که مردم بتوانند با خیال راحت پای صندوق های رای بیایند،رسانه‌ها نیز امید را در جامعه ایجاد کنند و در این راستا همدل باشند، همچنین کاندیدایی با رویکرد یکسان برای شفاف‌سازی داشته باشند.

آسیب های انتخاب اشتباه و فرصت های انتخاب صحیح برای مردم تبیین شود

مدیر خبرگزاری فارس لرستان نیز با بیان اینکه افزایش مشارکت مردم در انتخابات پیش رو از اهمیت خاصی برخوردار است اظهار کرد: اوایل امسال رهبر معظم انقلاب تاکید کردند که باید برنامه‌ریزی‌های لازم برای افزایش مشارکت مردم فراهم شود و شاهد حضور پرشور در انتخابات باشیم چرا که تبعات افزایش مشارکت در سال‌های آینده برای دولت‌ها می‌تواند راه‌گشا باشد.

سعید سرشار گفت: انتخابات امسال مجازی ترین انتخابات در کشور می باشد چراکه تحت تاثیر بستر فضای مجازی قرار گرفته و به دلیل اینکه تجمعات و محافل عمومی را نخواهیم داشت برنامه‌ریزی‌ها در این حوزه صورت می‌گیرد.

وی افزود: نخبگان، احزاب و گروه‌های سیاسی نقش مهمی در انتخابات ایفا می‌کند اما احزاب تنها در زمان انتخابات فعال می شوند، در طول سال هیچگونه عملکردی ندارند و نقش مطالبه گری را به خوبی انجام نمی دهند.

وی با اشاره به اینکه احزاب و نخبگان باید مردم را نسبت به انتخاب فرد اصلح اقناع کنند ادامه داد: گزینه های انتخاباتی باید افرادی باشند که مردم برای شرکت در انتخابات ترغیب شوند همچنین برخی از بی اعتمادی ها، به دلیل شرایط نامناسب موجود در جامعه است.

سرشار اظهار کرد: با توجه به شیوع ویروس کرونا و ترس مردم برای حضور در تجمعات، اگر برنامه ای برای مهار کردن این ویروس وجود نداشته باشد فارغ از هرگونه مساله‌ای شاهد کاهش حضور مردم در انتخابات هستیم.

وی اضافه کرد: کاندیدای انتخاباتی باید از شعارهای دروغین پرهیز کند چراکه مردم متوجه کارهای پوپولیستی می شوند و این رفتار کاندیدا موجب کاهش بی اعتمادی می شود.

مدیر خبرگزاری فارس لرستان با تاکید بر اینکه رسانه‌ها باید نقش موثری در ترغیب مردم برای حضور حداکثری داشته باشند گفت: اگر مردم در انتخابات شرکت کنند و نیازهای آنان برطرف شود موجب رضایتمندی خواهد شد.

سرشاد اضافه کرد: بسیاری از مردم با وظایف شوراهای اسلامی شهر و روستا آشنایی دارند اما باز هم عملکرد و برنامه ها باید بیان و میزان اقدامات در حوزه شهری و روستایی تبیین شود.

وی ادامه داد: باید از برخی بی اخلاقی ها که پیش از این  در حوزه رسانه انجام شده است پرهیز شود و از هرگونه تهمت دوری کرد اما متاسفانه برخی رسانه‌های کاندیداها از این موضوع استفاده کرده‌اند در حالیکه رسانه باید بی‌طرف باشد و آینده کشور را ترسیم کند.

وی با بیان اینکه کم توجهی برخی افراد در انتخاب فرد اصلح موجب آسیب به شهر می‌شود افزود: شاخص های انتخاب فرد اصلح باید بیان شود همچنین عدم حضور و تاثیرگذاری نخبگان موجب حضور افراد مشهور و بی سواد می‌شود که این امر آسیب زا است بنابراین باید گروه‌های سیاسی مختلف نقش خود را به خوبی ایفا کنند.

انتخابات ششمین دوره شوراهای اسلامی شهر و روستا و سیزدهمین دوره ریاست جمهوری ۲۸ خرداد امسال همزمان با سراسر کشور در لرستان برگزار می شود.

برچسب‌ها انتخابات ۱۴۰۰ ششمین دوره انتخابات شورای اسلامی شهر مشارکت انتخاباتی میزگرد ایرنا اختصاصی ایرنا لرستان پروندهٔ خبری انتخابات ۱۴۰۰

منبع: ایرنا

کلیدواژه: انتخابات ۱۴۰۰ ششمین دوره انتخابات شورای اسلامی شهر مشارکت انتخاباتی انتخابات ۱۴۰۰ ششمین دوره انتخابات شورای اسلامی شهر مشارکت انتخاباتی میزگرد ایرنا اختصاصی ایرنا لرستان اخبار کنکور شوراهای اسلامی شهر و روستا شیوع ویروس کرونا برگزاری انتخابات شرکت در انتخابات مردم در انتخابات انتخاب فرد اصلح افزایش مشارکت رسانه ها مشارکت سیاسی حضور حداکثری مشارکت مردم رسانه ها برای حضور خواهد شد

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۶۵۹۶۷۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

نمایندگان مرحله دوم تهران با ۵۰-۶۰ هزار رای وارد مجلس می‌شوند

روزنامه فرهیختگان در مطلبی از کمرنگ شدن فضای انتخاباتی گلایه کرد.

این روزنامه نوشت: درک این موضوع که فضای دور دوم انتخابات مجلس دوازدهم اصلا رنگ و بویی از حال و هوای انتخاباتی ندارد، چندان نیاز به استناد به نظرسنجی‌ها و پرسش از مردم ندارد.

اگر نگاهی به اخبار برجسته روز در رسانه‌ها هم بیندازیم، در پرداخت اخبار رسانه‌ها کمتر خبری درباره انتخابات و رقابت‌های انتخاباتی پیدا می‌کنیم که میان دیگر اتفاقات و تحولات اساسا گم می‌شوند.

اگرچه بخشی از این سردی فضای انتخاباتی، به خاطر دور دوم انتخاباتی مجلس طبیعی است اما این تنها علت کمرنگ شدن فضای انتخاباتی در دور دوم انتخابات مجلس نیست، کمااینکه این دور تقریبا سردترین انتخابات در طول دوره‌های انتخابات‌های مجلس را شاهد هستیم.

یکی از عواملی که در افزایش شور و شوق انتخاباتی موثر است که ردپای آن در دیگر انتخابات‌های مجلس هم مشاهده می‌شود، رقابت میان گروه‌ها و جناح‌هاست.

در انتخابات مجلس دوازدهم، اساسا رقابت جدی حول گروه‌ها و جناح‌ها شکل نمی‌گیرد. این رقابت اگرچه درون جبهه اصولگرایی جریان داشت و دارد و بیشتر خود را در قالب عقده‌گشایی‌های سیاسی و افشاگری‌ها نشان داد اما ردی از جدیت این رقابت یا بسط این رقابت در میان گروه‌های مردم دیده نمی‌شود.

در این دوره جدای از اینکه اصلاح‌طلبان حضور جدی نداشتند، نتوانستند رقابت جدی با اصولگرایان شکل بدهند و کفه سنگین رقابت در میان لیست‌های درون‌اصولگرایی استوار بود. اما اگر از اقشار مردم می‌پرسیدید کدام یک از این لیست‌ها به دیگری ارجحیت دارد، تقریبا نمی‌توانستند تمایزی میان آن‌ها قائل شوند. درواقع رقابت میان اصولگرایان، در همان حد و درون اصولگرایان آن هم تنها بر سر تصاحب قدرت محدود ماند.

رقابت شکل‌گرفته بیش از آنکه بین اقشار مردم برقرار باشد، گویی بین خود کاندیداهاست تا این بار چه کسی در صدر مجلس شورای اسلامی به عنوان رئیس بنشیند وگرنه اتفاق تازه‌ای قرار نیست رخ دهد.

حالا در آستانه برگزاری دور دوم انتخابات مجلس دوازدهم بخش اصلی دغدغه اصولگرایان روی این موضوع متمرکز است که قرار است چه کسی ریاست مجلس را به عهده بگیرد، در حالی که اگر نگاهی به دغدغه مردم درمورد انتخابات یا ساختار مجلس بیندازیم، اینکه قرار است چه کسی روی صندلی ریاست مجلس بنشیند برای مردم اهمیتی ندارد. این عملا شکاف میان دغدغه مردم و رقبای انتخاباتی را نشان می‌دهد.

در میانه این دعوا خبری از ارائه ایده برای بهتر شدن عملکرد مجلس یا مطرح شدن لزوم تنظیم قوانین در مجلس دیده نمی‌شود. تنها تمرکز احزاب روی این موضوع استوار است که قالیباف، رئیس مجلس بماند یا فرد دیگری رئیس مجلس شود. طبعا این خلأ ایده در دور دوم انتخابات هم تغییری نداشته و در همچنان برهمان پاشنه بی‌ایده بودن و ادامه دعوا برای تصاحب قدرت می‌چرخد.

کاسبان کاهش مشارکت

خروجی چنین فضایی نهایتا همین تصویری می‌شود که در انتخابات دوازدهم شاهد آن بودیم، در این فضا تنها یک طیف محدود در انتخابات مشارکت می‌کنند، بدنه اجتماعی که در هرشرایطی رای مشخصی دارند در انتخابات مشارکت می‌کنند و دیگر اقشار عملا توجهی به انتخابات نمی‌کنند و نهایتا آنچه در تهران در دور اول رخ داد دیده می‌شود و رای نفرات اول راه‌یافته به مجلس کاهش محسوس و قابل‌توجهی به نسبت دوره‌های دیگر مجلس در انتخابات‌ها داشت.

به نظر نمی‌رسد در دور دوم هم اتفاق ویژه و متمایزی رخ دهد، کمااینکه این احتمال وجود دارد که حضور آن بدنه اجتماعی خاص در این دوره هم کمتر از دوره‌های قبل شود و حالا نماینده‌هایی با ۵۰ یا ۶۰ هزار رای وارد بهارستان شوند. در این میان البته بارها نیز به این موضوع اشاره شده که بخشی از این گروه‌های سیاسی اساسا حیات خود را در کاهش مشارکت وعدم حضور دیگر طیف‌های جامعه پای صندوق‌های رای می‌بینند و اتفاقا تعمدا دیگر گروه‌های جامعه را در اظهارات و صحبت‌ها و حتی وعده‌های انتخاباتی خود حذف می‌کنند و روی صحبت خود را تنها قشر و طیف خاصی قرار می‌دهند. حالا این روزها این جریان حضور پررنگ‌تری در رقابت‌های انتخاباتی دارند و تلاش می‌کنند همچنان روند مطلوب خود را حفظ کنند.

دیگر خبرها

  • روز جمعه انتخابـات است؛ سکون سیاسی مطلق در سطح تهران!
  • مشارکت ۵۳ درصد مردم شهرستان کلات در دور اول انتخابات
  • نقش انتخابات در بهبود رشد فرهنگ و زندگی اجتماعی جامعه
  • دور دوم انتخابات مجلس، به روایت رادیو گفت وگو
  • معاون سیاسی استاندار البرز مطرح کرد؛تقویت پشتوانه سیاسی و اجتماعی کشور با مشارکت مردم در انتخابات
  • تقویت پشتوانه سیاسی و اجتماعی کشور با مشارکت مردم در انتخابات
  • برگزاری انتخاباتی باشکوه نیازمند کمک و همراهی اصحاب رسانه است
  • نمایندگان مرحله دوم تهران با ۵۰-۶۰ هزار رای وارد مجلس می‌شوند
  • هیچ مدیری به دلیل تخلفات انتخاباتی برکنار نشد
  • تشکیل ۱۰۰ فقره پرونده تخلفات انتخاباتی دور اول در مازندران