Web Analytics Made Easy - Statcounter

یکی از مشکلات رایج در پرورش ماهی با قفس‌های معلق در آب‌های آزاد، رشد زیست‌فیلم روی آن‌ها است که به تازگی محققان راهکاری برای کاهش رشد این زیست‌فیلم‌ها با کمک نانوذرات ارائه کرده‌اند.

به گزارش گروه فناوری خبرگزاری دانشجو، موسسه فناوری تحقیقات شیلات (CIFT)، بازوی شورای تحقیقات کشاورزی هند، راه‌حل‌های مبتنی بر فناوری نانو را برای جلوگیری از رشد ارگانیسم‌های ناخواسته، ارائه می‌دهد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این موسسه به دنبال استفاده از فناوری است که از آن در تور‌های پلی‌اتیلن که برای پرورش آبزیان در دریا‌ها استفاده می‌شود، استفاده شود.

بیوفولینگ، یک مشکل رایج در بخش پروری آبزیان و کشتی‌رانی است و این صنایع را به شدت تحت تأثیر قرار می‌دهد. رشد بیوفولینگ‌ها در تور‌ها و شبکه‌های رشد آبزیان موجب مسدود شدن این تور‌ها شده و این کار میزان چرخش آب را به حداقل می‌رساند که این موضوع به‌طور قابل توجهی بر تولید ماهی درون این قفس‌ها تأثیر می‌گذارد.

گرفتگی تور‌ها منجر به انسداد محل انتقال مواد غذایی به داخل تور شده و شرایط بی‌اکسیژن در داخل قفس‌ها می‌شود، در نتیجه میزان بقا و سلامت ماهی‌ها به خطر می‌افتد.

به گفته مسئولان شیلات هند، بیوفولینگ شبکه‌های آبزی پروری را دچار اختلال کرده، همچنین باعث مشکلات جدی در نگهداری و بهره‌برداری از زیرساخت‌ها می‌شود و مدیریت آن به حدود ۲۵ درصد از کل هزینه تولید نیاز دارد.

فناوری CIFT از پلی آنیلین و نانواکسید مس استفاده می‌کند. قفس‌های آبزی پروری در درجه اول با تار‌های پلی اتیلن با چگالی بالا (PE) ساخته می‌شوند که سطح آن‌ها باید با پلی آنیلین و نانواکسید مس پوشانده شود.

محمد اشرف، دانشمند اصلی در CIFT می‌گوید: مطالعات انجام شده روی این قفس‌های حاوی نانومواد و قرار گرفتن آن‌ها در دریای آزاد به مدت شش ماه انجام شد. نتایج نشان داد مقاومت بیوفولینگ این قفس‌ها قابل توجه است.

نتایج این تحقیق نشان داد که اکسید مس نانویی موجود در ماتریس به‌عنوان یک لایه محافظ روی پلی آنیلین عمل کرده و از تولید بیوفیلم جلوگیری می‌کند. این نتایج برجسته کاربرد بالقوه پلی آنیلین برای اصلاح سطح پلی اتیلن برای به‌منظور جلوگیری از رسوب و تشکیل زیست فیلم در قفس آبزیان را نشان می‌دهد.

مطالعات میدانی در دریای آزاد نتایج نشان داد که پلی آنیلین حاوی نانواکسید مس پتانسیل زیادی در برابر جلوگیری از تشکیل فیلم‌های زیستی در قفس‌های پرورش آبزیان دارد.

تقاضای ماهی هند تا سال ۲۰۳۰ به ۱۸ میلیون تن افزایش می‌یابد و این کشور طی یک دهه به تولید هفت میلیون تن دیگر نیاز دارد. بیشتر این تقاضا باید توسط پرورش آبزیان تأمین شود که انتظار می‌رود سهم قابل توجهی در عرضه ماهی در این کشور داشته باشد.

کنترل تشکیل زیست‌فیلم‌ها یکی از حوزه‌هایی است که در آن فناوری زیادی برای مقابله با آن در دسترس نیست و هر گونه راه‌حلی برای کاهش این زیست‌فیلم‌ها می‌تواند تاثیر شگرفی در این صنعت داشته باشد.

منبع: خبرگزاری دانشجو

کلیدواژه: نانوذرات فناوری نانو پرورش ماهی آبزیان زیست فیلم فیلم ها قفس ها تور ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت snn.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری دانشجو» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۶۶۴۲۰۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

مدارس کشور به واقعیت افزوده مجهز می‌شوند؟

در دنیای امروز همه‌ چیز به سمت هوشمند شدن پیش می‌رود. روندی که تکنولوژی اصلی‌ترین نقش را در آن بازی می‌کند.

مسعود بهرامی، مدیرکل آموزش و پرورش شهرستان های استان تهران گفت: رویکرد ما در دوره ابتدایی بازی محوری است. اتاق‌های بازی یادگیری، بازی‌های کمک آموزشی و فناوری واقعیت مجازی و ابزارهای آن (عینک) ابزارهایی هستند که ما برخی از مدارس را برای آموزش به آن ها مجهز کرده‌ایم.

بهرامی گفت: در حال حاضر در هر منطقه یک مدرسه به سخت افزار و محتوای آن مجهز هستند. دانش‌آموزان برای تقویت یادگیری خود از آن ها استفاده می‌کنند.

وی با اشاره به این که VR به مدارس پر جمعیت ارائه شده است؛ اظهار کرد: ما به گونه‌ایی برنامه ریزی کرده‌ایم تا در فواصل مختلف چند مدرسه  بتوانند از این فناوری استفاده کنند.

این در حالی است که فرهادی، سخنگوی وزارت آموزش و پرورش در گفت و گو با باشگاه خبرنگاران جوان گفته بود: در مدارس ما از روش‌های مختلف چند رسانه‌ای همچون ویدئو پروژکتور، فیلم، صوت و آزمایشگاه‌ استفاده می‌شود؛ اما از واقعیت مجازی و افزوده در مدارس ایران استفاده نمی‌شود.

باشگاه خبرنگاران جوان علمی پزشکی آموزش و پرورش

دیگر خبرها

  • دانشگاه فردوسی مشهد رتبه چهارم تولیدات علمی در فناوریهای سبز را به دست آورد
  • خواص توت خشک در کاهش فشارخون و بهبود عملکرد کلیه‌ها
  • فعالیت پایلوت ۸ خانه محیط زیستی در گلستان
  • ابداع ریزسوزن‌های نرمی که فناوری‌های پوشیدنی را با بدن سازگار می‌کند
  • متخلفان صید ماهی در تور محیط بانان لرستان
  • دستگیری صیادان غیر مجاز ماهی در دورود
  • خواص شگفت‌انگیز این میوه برای سلامت قلب
  • فواید این گیاه خوراکی در کاهش وزن و حفاظت از قلب
  • آشنایی بانوان مهابادی با شیوه‌های جدید طبخ آبزیان
  • مدارس کشور به واقعیت افزوده مجهز می‌شوند؟