Web Analytics Made Easy - Statcounter

عرفان هودی کارشناس بازار سرمایه در گفت‌وگو با خبرنگار بورس گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان، در خصوص بازگشت عرضه اولیه‌ها به بازار سرمایه اظهار کرد: بازگشت عرضه اولیه به بازار کار متعهد پذیره نویسی را سخت‌تر می‌کند، زیرا در آخرین عرضه اولیه‌هایی که در سال گذشته داشته‌ایم، استقبالی از عرضه اولیه‌ها صورت نگرفت.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

او در ادامه گفت: با توجه به اعتماد از دست رفته سهامداران نسبت به  بازار سرمایه، به طور کل دو اتفاق در رابطه با عرضه اولیه‌ها رقم می‌خورد، زمانی که عدم اعتماد در بازار وجود داشته باشد از عرضه اولیه‌ها استقبال نمی‌شود و این در حالی است که همچنین خروج نقدینگی از بازار را هم داشته‌ایم.

بیشتر بخوانید

اما و اگرهای پیش روی صنایع بورسی در روزهای آینده

این کارشناس بازار سرمایه پیشنهاد خود را در حوزه عرضه اولیه‌ها این گونه شرح داد: عرضه اولیه‌ها باید در بازار شکل بگیرد، ما نمی‌توانیم بگویم که عرضه اولیه نداشته باشیم، اما پیشنهاد من در حوزه عرضه اولیه‌ها این است که روش عرضه اولیه را تغییر دهیم. براین اساس به جای روش بوک بیلدینگ روش تخفیف عرضه‌ها را تغییر بدهند یعنی افرادی که می‌خواهند در خرید عرضه اولیه شرکت کنند با توجه به میزان دارایی خود و بر اساس توانایی مالی خود شرکت کنند، یعنی کسانی که توان مالی بیشتر دارند بتواند سهم بیشتری را خریداری کنند و برعکس کسانی که توانایی مالی کمتری دارند سهم کمتری را خریداری کنند. از نظر من در شرایط فعلی بازار این روش می‌تواند روشی مناسب‌تری باشد.

هودی در ادامه افزود: زمانی که شرایط بازار مناسب بود روش بوک بلیدینگ را اجرا کرده‌اند، یعنی به صورت مساوی هر فرد می‌توانست سهم خریداری کند، ولی در حال حاضر شرایط مناسب و عادی نیست، سهم‌هایی که در بازار حاضر هستند از بهمن ماه سال ۹۹ تا به اکنون نزدیک به سه ماه است که در صف فروش قفل هستند و تعداد سهم‌های مثبت به سختی در روز به ۴۰ تا ۵۰ سهم می‌رسد.

این کارشناس بازار سرمایه در ادامه بیان کرد: به طور کلی برای خرید عرضه اولیه‌ها ابتدا اعتماد به بازار و بعد از آن پول (نقدینگی) در بازار وجود ندارد و به همین سبب حقیقی‌های بزرگ و یا حقوقی‌هایی که سرمایه (پول) دارند، می‌توانند بیایند از این شرکت‌ها، سهم‌های بیشتری خریداری کنند.

او در پایان گفت: توصیه من به سازمان، شرکت بورس و تامین سرمایه‌هایی که قیمت گذاری سهم‌ها را انجام می‌دهند این است که قیمت‌ها را منصفانه‌تر و حتی کمتر از قیمت منصفانه برای عرضه اولیه‌ها آغاز کنند تا از این طریق یک شرایط رقابتی برای عرضه اولیه‌ها و یک انگیزه برای سهامداران ایجاد شود.

انتهای پیام/

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: بورس ایران عرضه اولیه عرضه اولیه ها بازار سرمایه سهم ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۶۷۷۱۲۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

آغاز اولین فروش خودروهای برقی از امروز

به گزارش خبرگزاری مهر، مدیر سامانه یکپارچه عرضه خودروها از آغاز اولین دور فروش خودروهای برقی وارداتی از عصر امروز یکشنبه (۱۶ اردیبهشت) خبر داد.

این چهار خودروی وارد شده شامل دو خودروی برقی، یک هیبریدی و یک بنزینی صرفاً برای متقاضیان دور اول ثبت‌نامی‌های اسفند ماه ١۴٠١ عرضه خواهد شد.

کد خبر 6097308 زهره آقاجانی

دیگر خبرها

  • افزایش شرکت های بورسی در کرمانشاه
  • آغاز اولین فروش خودروهای برقی از امروز
  • راه حل مشکل لاستیک/واردات یا توجه به تولید؟
  • آغاز مجدد بارش‌ها در خوزستان از امشب
  • عرضه روایت ترس سربازرس مگره در بازار نشر
  • آیا بورس به تنهایی می‌تواند باعث رونق تولید شود؟ 
  • رئیس اتحادیه طلا و سکه در گفت‌وگو با قدس عنوان کرد؛ طلافروشان با سامانه جامع تجارت مشکل دارند نه سامانه مودیان
  • رئیس اتحادیه طلا و سکه در گفت‌وگو با قدس: طلافروشان با سامانه جامع تجارت مشکل دارند
  • رئیس اتحادیه در گفت و گو با قدس: طلافروشان با سامانه جامع تجارت مشکل دارند
  • آیا سیل امارات عاملی برای گرانی کالا‌های وارداتی می‌شود؟