Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری فارس، بورس تهران این روزها حال و روز خوبی ندارد. بسیاری از نمادها قفل در صف فروش هستند و هیچ خریداری برای این سهم‌ها وجود ندارد. تصمیمات جدید سازمان بورس در مورد دامنه نوسان مثبت 6 و منفی 3 نیز که از روز اول اردیبهشت اجرایی شده است، حداقل در این روز نتوانست بازار را با یک شوک مثبت مواجه کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

به نظر می‌رسد روند خروج سرمایه از بازار سرمایه هر روز بیشتر از روز قبل از سوی سهامداران خرد در حال اجراست و بی اعتمادی به بازار به یک وضعیت بغرنج رسیده است.

* شاخص کل همچنان می ریزد

شاخص کل در هفته پایانی فروردین ماه مانند هفته های گذشته با روند نزولی همراه بود و این شاخص طی معاملات این هفته با کاهشی 2.9 درصدی به عدد یک میلیون و دویست و هفت هزار واحدی رسید.

شاخص کل در 4 روز از هفته گذشته منفی بود. روز سه شنبه نیز تنها به دلیل اخبار مثبتی که پیرامون صنعت بانکی مبنی بر تغییر نرخ تسعیر ارز شکل گرفت، توانست شاخص کل را به میزان 2700 واحد مثبت کند. کاهش 36 هزار واحدی شاخص کل در این هفته، سبب شکسته شدن چند حمایت معتبر از شاخص کل نیز شد.

البته با  توجه به اخبار خوبی که در حوزه صنعت و افزایش قیمت 40 درصدی در این صنعت در هفته گذشته منتشر شد، انتظار می رفت این صنعت نیز بتواند شاخص کل را با تغییرات بیشتری همراه کند. اما بازار سرمایه به اخبار خوب واکنش خود را از دست داده است.

*مقاومت نمادهای کوچک در مقابل ریزش

شاخص کل هموزن نیز به تبعیت از شاخص کل این هفته حال و روز خوبی نداشت و تمام روزهای هفته را منفی سپری کرد. البته کاهش شاخص کل هموزن تنها 1 درصد بود. این مساله نشان می دهد نمادهای کوچک بازار تا حدود زیادی در حال مقاومت جهت مقابله با ریزش هستند.

نکته جالب توجه در خصوص شاخص هموزن اینکه حدود به طور میانگین روزانه 500 نماد به ارزش بیش از 6 هزار میلیارد تومان در صف فروش قرار داشته اند.  تعداد نمادهای در صف خرید نیز کمتر از 10 نماد بوده اند.

280 نماد در روز دوشنبه حتی یک سهم نیز در آنها معامله نشد. این موضوع نشان می دهد سهامداران خرد در حال حاضر تمایلی به خرید سهام ندارند و در انتظار آینده نشسته اند که ببینند چه اتفاقاتی در بازار سهام رخ می دهد.

* نگرانی ها از خروج پول ادامه دارد

خروج پول سهامداران خرد از بازار سرمایه وارد یک فاز جدید شده است. بسیاری از کارشناسان این مساله را نشات گرفته از سیاست های اشتباه دولت و سازمان بورس می دانند. نامتقارن شدن دامنه نوسان علاوه بر ایجاد رکود در بازار سرمایه، خروج چول شدید از این بازار را نیز به همراه داشته است. در هفته گذشته حدود 2200 میلیارد تومان پول از بورس خارج شده است.

در صورتی که روند خروج پول از بازار سرمایه متوقف نشود، باید روزهای سخت تری را برای بورس در نظر گرفت. در این مدت بازار هیچ حمایتی از سوی شرکت های حقوقی نشده است. این مساله می تواند بر روی بازارهای موازی بازار سرمایه نیز تاثیر فراونی داشته باشد.

بازارهایی همچون سکه، ارز، مسکن و خودرو و اخیرا ارز مجازی به شدت در حال جذب سرمایه های افراد هستند. در صورتی که این مساله ادامه داشته باشد، می تواند بحران های دیگری در سایر بخش های اقتصاد نیز به وجود بیاورد.

بسیاری از کارشناسان معتقدند نقدینگی زیادی به سبب رفتارهای ناشایستی که طی ماه های گذشته صورت گرفت، از بازار سرمایه خارج شده است، به طور قطع وزیر اقتصاد و رئیس سازمان بورس به عنوان دو مقام مسئول باید در این رابطه پاسخگو باشند.

گسترش اعتراضات سهامداران به شهرهای مختلف

در این هفته چند تجمع اعتراضی به روند شکل گرفته در بورس در تهران و برخی شهرهای دیگر انجام شده است. سهامداران معترض خواستار ورود نهادهای ذیربط به تخلفات احتمالی صورت گرفته در جریان معاملات ماه های گذشته بودند.  

افراد حاضر در این تجمعات که به صورت خودجوش انجام شده است، خواهان رسیدگی به مشکلات بورس جهت خروج این بازار از رکود شده اند.

حال باید منتظر ماند و دید آیا سازمان بورس و دولت فکری به حال سرمایه های مردم در بازار سرمایه خواهند کرد و یا روند موجود در هفته های آینده نیز تکرار خواهد شد.

انتهای پیام/

منبع: فارس

کلیدواژه: بازار سرمایه بورس بازار سهامداران بازار سرمایه سازمان بورس شاخص کل

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۶۸۱۲۹۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

گزارش روزانه بورس ۱۲ اردیبهشت/ افت ۴ هزار واحدی شاخص

بازار سرمایه با توجه به افت ارزش معاملات فعلا در وضعیت رکودی به سر می برد و در این روز ها رشد خاصی را تجربه نمی کند. - اخبار اقتصادی -

به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری تسنیم، بازار سهام آخرین روز کاری هفته را کاملا متعادل آغاز کرد، به طوری که به نظر می رسد فعلا نه انگیزه ای برای صعود دارد و نه آنقدر فروشنده در بازار حضور دارند تا بتوانند شاخص کل را منفی کنند.

در پایان معاملات امروز شاخص کل بورس اوراق بهادار با ریزشی 4 هزار واحدی به 2 میلیون و 264 هزار واحد رسید. همچنین  نیز شاخص کل هم‌وزن نیز با رشدی جزئی واحدی به ارتفاع 750 هزار واحد رسید.

گفتنی است سه نماد «فملی»، «فولاد» و «کچاد» بیشترین تأثیر در شاخص کل بورس و سه نماد «آریا»، «حسیتا» و «ودی» بیشترین تأثیر را در شاخص فرابورس داشته‌اند، همچنین سه نماد «شستا»، «ذوب» و «فملی» سه نماد پرتراکنش بازار بورس و سه نماد «فن افزار»، «فزر» و «کرومیت» سه نماد پرتراکنش در بازار فرابورس در روز جاری بودند.

لازم به ذکر است که ارزش معاملات خُرد در بازار امروز مورخ 12 اردیبهشت ماه 1402، مبلغ 3 هزار میلیارد و 800 میلیون تومان بود. گفتنی است حقیقی‌ها در روز جاری حدود 246 میلیارد تومان از بازار سهام خارج کردند.

دیگر نکته ای که در معاملات امروز بازار سرمایه به چشم می خورد، بازگشایی منفی صندوق های طلا با توجه به افت نرخ ارز در بازار غیر رسمی و همچنین نزول انس جهانی بود.

در بازار امروز 236 نماد در محدوده مثبت و 184 نماد در محدوده منفی و در بازار فرابورس 220 نماد در محدوده مثبت و 121 نماد در محدوده منفی معامله شدند.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • شاخص کیفی ۲۳ شهر سالم و پاک ثبت شد
  • اصفهان رکورددار آلودگی هوا/ هوای ۲۰ کلان‌شهر سالم و پاک ثبت شد
  • بهبود وضعیت بورس محتمل است/ مردم از طریق سبدگردان‌‎ها وارد بازار سرمایه شوند + فیلم
  • خبری مهم برای عرضه اولیه های بورسی
  • تداوم خروج نقدینگی حقیقی‌ها در روز‌های منفی شاخص کل بورس
  • بازار بورس ۱۲ اردیبهشت؛ شاخص کل ۳۹۰۱ واحد افت کرد
  • بازار سرمایه هفته را کاهشی به پایان برد
  • گزارش روزانه بورس ۱۲ اردیبهشت/ افت ۴ هزار واحدی شاخص
  • اصلاح بند س تبصره ۶ قانون بودجه ۱۴۰۳ چه تاثیری در بهبود وضعیت بازار سرمایه دارد؟
  • عبور از دژاووی بورسی