Web Analytics Made Easy - Statcounter

گروه استان‌ها-چهارمحال و بختیاری با سطح وسیعی از آب‌های شیرین کشور فرصت مناسبی برای صنایع شیلات و آبزی‌پروری است به گونه‌ای که این استان قطب تولید ماهیان سردآبی است،از طرفی فواید زیاد تولید ماهیان زینتی در این استان با طرفیت‌های خوب مغفول مانده است. - اخبار استانها -

به گزارش خبرگزاری تسنیم از  شهرکرد ، ایجاد اشتغال و درآمدزایی یکی از ارکان مهم در تحقق توسعه و شعار سال "جهش تولید، پشتیبانی‌ها و مانع‌زدایی‌ها" است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در هر منطقه‌ای زمینه‌هایی براساس وضعیت جغرافیایی، اقلیمی، امکانات و دانش مربوطه برای اشتغال وجود دارد که باید شناسایی و تقویت شوند.

شیلات و آبزی‌پروری یکی از صنایعی است که طی سال‌های اخیر در مناطق مختلف رونق پیدا کرده و صنایع دیگری در کنار آن نیز به وجود آمده که یکی از شاخه‌های آن پرورش ماهی زینتی است که سبب اشتغالزایی، درآمدزایی و رشد اقتصاد می‌شود.

بنابراین در شرایط کنونی که بسیاری از استان‌ها، شهرها و روستاهای کشور از جمله چهارمحال و بختیاری با مشکل بیکاری و درآمد کم مواجه هستند و از طرفی سرمایه کافی برای راه‌اندازی مشاغل بزرگ را ندارند می‌توان از مشاغل و سرمایه‌های خرد استفاده و در مسیر توسعه اقتصادی گام‌های کوچک برداشت.

مشاغل خرد به‌گونه‌ای است که همه اقشار از جمله نوجوانان در سن و سال کار، جوانان و بانوان نیز می‌توانند با سرمایه اندک در آن وارد و خود دارای درآمد مستقل شوند که هم به اقتصاد خانوار کمک و هم سبب دوری از بسیاری از ناهنجاری‌های اجتماعی می‌شود.

از بین مشاغل مربوط به آبزی‌پروری پرورش ماهیان زینتی روبه‌ رشد بوده و این نوع از ماهیان علاوه بر زیبایی، خاصیت آرام‌بخشی دارد و در بهبود بسیاری از بیماری‌ها از جمله تنش‌های عصبی، بیماری‌های کودکان و... اثرگذار و شغلی زودبازده و کم‌هزینه است که در هر محیطی قابل اجرا است.

از این میان استان چهارمحال و بختیاری با دار بودن سطح وسیعی از آب‌های شیرین کشور و قابلیت‌های طبیعی و اقلیمی فراوان فرصت مناسبی برای راه‌اندازی شیلات و آبزی‌پروری دارد و به همین مناسبت صنعت شیلات در سالیان اخیر رونق زیادی در این استان پیدا کرده است.

اکنون بعد از گذشت سال‌ها، چهارمحال و بختیاری قطب پرورش ماهیان سردآبی کشور از جمله ماهی قزل‌آلا محسوب و پرورش ماهی در قفس نیز از دیگر اقدامات مهم در حوزه شیلات استان است که جای خود را به‌خوبی پیدا کرده و یکی از مزایای استان این مرتفع شناخته می‌شود.

 بازار صادراتی مناسب 

محمد کریمی، مدیر شیلات و آبزیان جهاد کشاورزی چهارمحال و بختیاری در گفت‌وگو با خبرنگار تسنیم در شهرکرد اظهار داشت: عمده فعالیت در بخش شیلات به پرورش ماهیان پرواری با حدود500 گرم به بالا، تکثیر ماهی و بچه‌ماهی و ماهیان زینتی است.

وی افزود: در سال گذشته در بخش پرورش ماهیان پرواری بیش از 23 هزار تن تولید داشتیم و در بخش تکثیر و بچه‌ماهی ظرفیت استان 40 میلیون قطعه در سال است البته نیاز استان بیشتر است و به 80 تا 100 میلیون تن در سال می‌رسد که بخشی از نیازمان را از استان‌های دیگر تامین می‌کنیم.

 کریمی با اشاره به اینکه ماهیان زینتی صادرات خوبی دارد و تقاضا برای تولید بچه‌ماهی و ماهی زینتی زیاد است، بیان داشت: در سال گذشته350 هزار قطعه ماهی زینتی تولید شد و با صدور مجوز جدید ،در شهرستان سامان تا 500 هزار قطعه ظرفیت اضافه و حدود 20 درصد افزایش تولید در استان خواهیم داشت.

وی اضافه کرد: در تامین آب برای حوضچه‌های پرورش ماهی مشکل داریم و با هماهنگی‌های صورت گرفته حدود 10 درصد از ظرفیت شهرک‌های صنعتی استان را به ایجاد مراکز تکثیر و ماهیان زینتی اختصاص می‌دهیم چراکه زیرساخت و اکثر مجوزها برای این شهرک‌ها اخذ و بستر پرورش ماهی آماده است.

مدیر شیلات و آبزیان جهاد کشاورزی چهارمحال و بختیاری با اشاره به نیاز به اعتبارات، تصریح کرد: برای ایجاد زیرساخت‌ و تجهیز کارگاه‌های پرورش ماهی شهرک‌ها حداقل 10 میلیارد تومان اعتبار در زمینه‌های جاده‌سازی، پل‌سازی و برق‌رسانی مورد نیاز است و در بخش تسهیلات مزارع در امور جاری و ساخت و ساز 90 میلیارد تومان برای امسال پیش‌بینی کرده‌ایم که هنوز هیچ بودجه‌ای اعلام نشده و از اواخر بهار اعتبارات اختصاص داده می‌شود.

معاون وزیر جهاد: مجوز پرورش و تولید 500 هزار تن ماهی در قفس در استان بوشهر صادر شد + فیلمیک میلیون و 128 هزار و 524 قطعه ماهی زینتی از استان مرکزی صادر شدفیلم/ ماهی "تیلاپیا" چه بلایی بر سر سلامت مردم و محیط زیست کشور می‌آورد؟

وی با اشاره به ظرفیت 500 هزار قطعه‌ای پرورش ماهی زینتی در سال جدید، عنوان داشت: میزان آب مورد نیاز برای پرورش ماهی زینتی بسیار کمتر از سایر ماهی‌ها بوده و محدودیت مکانی نیز ندارد که افراد بیشتری می‌توانند در این بخش مشغول به کار شوند، اگر با شرکت شهرک‌های صنعتی به تفاهم برسیم می‌توان این فرصت را برای فارغ‌التحصیلان رشته شیلات و متقاضیان فراهم کرد که ایجاد اشتغال، ارزش افزوده و درآمدزایی خوبی را نیز به همراه دارد.

انتهای پیام/7540/ی

منبع: تسنیم

کلیدواژه: چهارمحال و بختیاری پرورش ماهی پرورش ماهیان ماهیان زینتی شیلات و آبزی ماهی زینتی آبزی پروری شهرک ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۶۹۱۴۶۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

سیلاب عامل اصلی مرگ و میر ماهیان سد ۱۵ خرداد

به گزارش خبرگزاری مهر، مازیار شریفی با بیان اینکه در فصل بهار بعد از هر بار بارش باران، سیلاب با سرعت وارد سد می‌شود و همراه خود گل و لای زیادی را وارد سد می‌کند، اضافه کرد: به همین دلیل مشخصات فیزیکی و شیمیایی آب به هم می‌خورد و موجب تغییرات شدید در اکوسیستم آب می‌شود.

رییس اداره حفاظت و مدیریت حیات وحش محیط زیست استان مرکزی گفت: بیشترین تلفات ماهیان سد ۱۵ خرداد دلیجان گونه «کاراس» است که این ماهیان کف زی هستند.

وی با اشاره به اینکه با ورود گل و لای به سد، آبشش‌های ماهی کارایی لازم را در آب گل آلود از دست می‌دهد، اضافه کرد: این شرایط موجب می‌شود تنفس ماهی‌ها با مشکل مواجه شده و در نتیجه موجب خفه شدن آنها خواهد شد.

شریفی با بیان اینکه ماهیان موجود در سد ۱۵ خرداد به صورت وحشی زندگی می‌کنند، گفت: در چند مرحله از ماهی‌های سد نمونه برداری انجام شده است و در نمونه‌گیری انجام شده هیچگونه خونریزی غیرطبیعی در کالبد شکافی مشاهده نشده است.

گفتنی است سد پانزده خرداد در شمال غرب شهرستان دلیجان و در فاصله ۵ کیلومتری آن قرار داردو حجم آب مفید آن ۱۶۵ میلیون متر مکعب است.

کد خبر 6093012

دیگر خبرها

  • ارزش ۲ هزار و ۲۱۰ میلیاردی پرورش ماهی در قفس قشم
  • ۲ هزار قطعه ماهی زینتی از مرز مهران به عراق صادر شد
  • زنگ سپاس معلم در چهارمحال و بختیاری نواخته شد
  • هزینه ۱۰۰۰ میلیارد ریال برای تجهیز مدارس چهارمحال و بختیاری
  • سیلاب عامل اصلی مرگ و میر ماهیان سد ۱۵ خرداد
  • استخر‌های ذخیره آب کشاورزی در چهارمحال و بختیاری مهیای پرورش ماهی
  • مدیریت صحیح پسماند حلقه مفقوده چهارمحال‌ و بختیاری/تهدیدی که می‌تواند به فرصت تبدیل شود
  • آغاز پرورش ماهی در استخرهای ذخیره آب کشاورزی چهارمحال و بختیاری
  • استخدام ۴۵۶ نفر در دانشگاه فرهنگیان
  • عرضه بادام به سرمایه‌گذاران در نمایشگاه اکسپو