Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایمنا»
2024-04-27@19:21:42 GMT

بهبودیافتگان کرونا می‌توانند روزه بگیرند؟

تاریخ انتشار: ۶ اردیبهشت ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۱۷۰۸۸۶۲

بهبودیافتگان کرونا می‌توانند روزه بگیرند؟

رئیس دانشکده تغذیه و علوم غذایی دانشگاه علوم پزشکی اصفهان بایدها و نبایدهای تغذیه‌ای وعده افطار و سحر برای بهبودیافتگان کرونا در ماه رمضان و شرایط روزه گرفتن بیماران مبتلا به کرونا بعد از بهبودی را تشریح کرد.

محمدحسن انتظاری در گفت‌وگو با خبرنگار ایمنا، با اشاره به اهمیت نوع تغذیه بهبود یافتگان کرونا در ماه رمضان، اظهار کرد: افرادی که قبلاً به کرونا مبتلا شدند و بهبود پیدا کردند و در حال حاضر مشکلی ندارند می‌توانند با توجه به برنامه رژیم غذایی خود روزه بگیرند اما افرادی که در حد بین بهبودی و بیماری هستند می‌توانند با مشورت پزشک اقدام به گرفتن روزه بکنند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی با بیان اینکه امسال هم طولانی بودن روزها و مشکل شیوع ویروس کرونا را در ماه رمضان داریم، افزود: باید افراد روزه‌دار حتماً توجه کنند با رعایت نکات تغذیه‌ای و حفظ ایمنی بدن روزه بگیرند، افراد بهبود یافته کرونا که اقدام به گرفتن روزه می‌کنند باید حتماً وعده سحری را بخورند.

رئیس دانشکده تغذیه و علوم غذایی دانشگاه علوم پزشکی اصفهان، تاکید کرد: روزه گرفتن بدون خوردن وعده سحری برای بهبود یافتگان کرونا مشکلاتی را از نظر کاهش مقاومت بدن و خشکی گلو به همراه دارد، برای سحری بیشتر از غذاهای کم نمک و چای کمرنگ استفاده کنند، از خوردن نوشابه‌های گازدار پرهیز کرده و چای و نوشابه سیاه را از برنامه غذایی حذف کنند، مصرف این نوشیدنی‌ها در طول روز آب بدن را دفع می‌کند و افراد را دچار کاهش مقاومت بدن و خشکی گلو می‌کند.

حبوبات منبع پروتئین برای بهبود یافتگان کرونا

انتظاری با اشاره به اینکه منبع پروتئین بهبود یافتگان ویروس کرونا حبوبات باشد و از خوردن زیاد گوشت قرمز خودداری کنند، اظهار کرد: با وجود اینکه گوشت‌ها به خصوص گوشت‌های سفید (ماهی) برای سیستم ایمنی بسیار مناسب است، توصیه می‌شود بهبودیافتگان کرونا در وعده سحری کمتر از غذاهای سرخ شده چرب و گوشت‌های قرمز التهاب‌آور استفاده کرده و بیشتر گوشت‌های سفید ضدالتهاب حبوبات، و انواع سالاد را بخورند.

وی خاطرنشان کرد: با آب زیاد خوردن مشکلی حل نمی‌شود و تأمین آب بدن به صورت موقت خواهد بود، استفاده از سالاد و میوه باعث تأمین آب بیشتر بدن در طول روز می‌شود، علاوه بر این بهبود یافتگان کرونا در طول روز نباید فعالیت زیادی در آفتاب داشته باشند تا سطح آب بدن آنها حفظ شود، در طول روز چند بار وضو بگیرند و دست‌ها و پاها را با شستن خنک کنند تا دفع آب بدن آنها کمتر شود.

این متخصص تغذیه و رژیم درمانی، گفت: در وعده افطار هم بهبودیافتگان کرونا مانند دیگر روزه‌داران غذای گرم و نیمه گرم استفاده کنند، خوردن زولبیا و بامیه ممنوع نیست اما زیاده‌روی نکنند، به هر حال زولبیا و بامیه چرب، شیرین، سرخ شده و حاوی رنگ‌های خوراکی غیر طبیعی است و باید بهبودیافتگان کرونا کمتر استفاده کنند.

انتظاری ادامه داد: با توجه به اینکه روزهای ماه رمضان بسیار بلند است، باید افطاری و شام در یک وعده مصرف شود، اما بعد از افطار و شام در طول شب تا وعده سحر چندین وعده از آب میوه و سالاد استفاده شود، به گونه‌ای که رنگ ادرار در سحر کاملاً روشن باشد و در این صورت کم آبی بدن بهبود یافتگان کرونا رفع شده است.

وی تصریح کرد: مصرف میوه‌های فصل بستگی به شرایط اقتصادی خانواده دارد، خوردن هندوانه، خربزه، توت فرنگی و میوه‌های فصل به روزه‌داران توصیه می‌شود، در حال حاضر میوه‌های سیب و پرتقال ارزش غذایی زیادی ندارد، مدت زیادی از فصل آنها گذشته و ویتامین C آنها تحلیل رفته است، روزه‌داران می‌توانند سبزیجات و میوه‌های فصل زیادی مصرف کنند.

بهبودیافتگان کرونا بیشتر غذاهای بخارپز بخورند

انتظاری با بیان اینکه بهبودیافتگان کرونا بیشتر غذاهای بخارپز بخورند، افزود: باید آنها از خوردن غذاهای سرخ شده پرهیز کنند و بیشتر مواد پروتئینی را در افطار مصرف کنند و امکان نوشیدن آب تا وعده سحری است و در افطار زیاد آب نخورند، رعایت این برنامه غذایی در شرایط پیشگیری و سرعت درمان این گروه افراد نیز بسیار مؤثر است.

متخصص تغذیه و رژیم درمانی، خاطرنشان کرد: بهبودیافتگان کرونا بیشتر لبنیات کم چرب مصرف کنند، یکی از بهترین مواد غذایی که ارزش پروتئینی بالایی دارد شیر است، باید شیر و لبنیات کم چرب را برای پیشگیری از اضافه وزن و چاقی مصرف کنند.

وی اضافه کرد: این افراد لازم است بیشتر از دمنوش‌های طبیعی استفاده کنند و از خوردن دمنوش‌های بسته‌بندی شده پرهیز کنند، دمنوش را با عسل و شکر مخلوط نکنند تا ارزش غذایی دمنوش از بین نرود و در هنگام سحر و افطار دمنوش‌ها را بدون هیچ ماده اضافی دیگر مصرف کنند.

انتظاری درباره روزه گرفتن بهبودیافتگان کرونا، گفت: برای روزه گرفتن بیماران کرونایی که از بهبودی آنها مدتی می‌گذرد نمی‌توان قانون کلی وضع کرد که بعد از چند هفته می‌توانند روزه بگیرند، ممکن است بیماری یک ماه قبل به کرونا مبتلا شده و سیستم ایمنی بدن او هنوز ضعیف است، باید افراد مبتلا به کرونا (وابسته به نوع ویروسی که درگیر شدند) بعد از بهبودی کامل و تقویت سیستم ایمنی بدن با مشورت پزشک معالج روزه بگیرند.

رئیس دانشکده تغذیه و علوم غذایی دانشگاه علوم پزشکی اصفهان، اظهار کرد: بهبودیافتگان کرونا بعد از بهبودی کامل و رفع علائم بیماری با تقویت سیستم ایمنی بدن می‌توانند روزه بگیرند، اما بعضی افراد مبتلا به کرونا علائمی ندارند و عده‌ای هم بیماری شدیدتری دارند و ریه آنها درگیر ویروس می‌شود، به همین دلیل نمی‌توان قانون کلی برای همه بهبود یافته‌های کرونا برای روزه‌داری داشت و کسانی که بهبودی کامل ندارند باید با پزشک معالج در این باره مشورت کنند.

کد خبر 489222

منبع: ایمنا

کلیدواژه: تغذیه سالم متخصص تغذیه روزه داری مصرف ميوه ها و سبزيجات پروتئین ماه رمضان رژیم غذایی کرونا بیماری بهبود يافتگان کرونا گوشت قرمز ماهی دمنوش های گیاهی بايدها و نبايدها وعده سحری افطاری نوشیدنی های طبیعی دانشگاه علوم پزشکی اصفهان ميوه هندوانه سلامتی علائم بهبود یافتگان کرونا بهبود یافته کرونا شهر شهروند کلانشهر مدیریت شهری کلانشهرهای جهان حقوق شهروندی نشاط اجتماعی فرهنگ شهروندی توسعه پایدار حکمرانی خوب اداره ارزان شهر شهرداری شهر خلاق بهبود یافتگان کرونا بهبودیافتگان کرونا یافتگان کرونا استفاده کنند روزه بگیرند سیستم ایمنی روزه گرفتن طول روز مصرف کنند ایمنی بدن وعده سحری ماه رمضان وعده سحر گوشت ها آب بدن

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.imna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایمنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۷۰۸۸۶۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

خسارت دیدگان بخش مسکونی جهت حضور ارزیاب با بنیاد مسکن ارتباط بگیرند

به گزارش خبرگزاری صداوسیما مرکز یزد، در اطلاعیه‌ی فرمانداری یزد آمده؛

با توجه به بارندگی‌های اخیر و بروز خسارت احتمالی ناشی از بارندگی و سیلاب، شهروندان شهرستان یزد جهت اعزام ارزیاب با شماره ۳۷۲۳۸۷۵۰ داخلی ۱ تماس حاصل بگیرند.
سایر شهرستان‌ها نیز از طریق بنیاد مسکن شهرستان و روستاییان نیز از طریق دهیار روستا جهت حضور تیم ارزیاب پیگیری کنند.

دیگر خبرها

  • با ترور دانشمندان نمی‌توانند دانش بومی را از ما بگیرند
  • استقلال درس خوبی از شمس آذر گرفت/ نباید تراکتور را دست کم بگیرند
  • رئیسی: ایران تحریم ناپذیر است / با ترور دانشمندان نمی‌توانند دانش بومی را از ما بگیرند
  • ۵ ماده غذایی که می توانند اثری مشابه داروهای لاغری داشته باشند
  • برای تقویت حافظه چی بخوریم بهتر است؟
  • این پنیر چربی‌های شکم را آب می‌کند! | تاثیر لبنیات در چربی سوزی شکم ؛ روزانه سه وعده لبنیات بخورید
  • خسارت دیدگان بخش مسکونی جهت حضور ارزیاب با بنیاد مسکن ارتباط بگیرند
  • تحریم نوعی جنگ است | با ترور دانشمندان نمی‌توانند دانش بومی را از ما بگیرند
  • یک سال انتظار: بایرن بی‌خیال ستاره لورکوزن نمی‌شود
  • فیلمی بامزه از متهم اصلی کرونا!