Web Analytics Made Easy - Statcounter

معاون فرهنگی اجتماعی و گردشگری سازمان منطقه آزاد ارس از تشکیل کمیته تخصصی فرهنگ و توانمندسازی جامعه محلی (هم پیوندی) در این منطقه خبر داد.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان در تبریز، «یوسف داداش زاده» امروز در جمع خبرنگاران اظهار داشت: در راستای ابلاغیه دبیرخانه شورای‌عالی مناطق آزاد کشور به منظور تشکیل کمیته های تخصصی جهت تدوین برنامه هفتم توسعه، مسئولیت کمیته فرهنگ و توانمندسازی جامعه محلی به معاونت های فرهنگی اجتماعی و گردشگری مناطق آزاد محول شد و این کمیته در منطقه آزاد ارس نیز بر همین اساس تشکیل شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

معاون فرهنگی اجتماعی و گردشگری سازمان منطقه آزاد ارس افزود: بر اساس مطالعه دقیق پیشینه کشورهای موفق در حوزه توسعه مباحث فرهنگی و توانمندسازی جامعه محلی، ابعاد و مولفه های منطبق با ارزش های حاکم در کشور استخراج شد که شامل سه بعد فرهنگی، اجتماعی و اقتصاد محلی و ۸۷ مولفه می باشد که بر همین اساس گزارشی از وضع موجود تهیه و ارسال شد.

داداش زاده اعلام کرد: در حال حاضر در مرحله تدوین گزارش وضعیت مطلوب می باشیم تا با بهره گیری از نخبگان جامعه محلی و افراد متخصص، گزارشی از آسیب ها و چالش ها تدوین و ارسال شود.

وی در ادامه ضمن تشریح ابعاد مورد بررسی این کمیته در خصوص بعد فرهنگی گفت: ما در بحث های فرهنگی به دنبال تامین زیرساخت های سخت افزاری و نرم افزاری به منظور حفظ و احیای سنت ها، آیین ها، ادبیات و موسیقی فولکلور، غذاهای محلی، صنایع خلاق، مباحث دینی و مذهبی و به طور کلی شاخصه های فرهنگی ایرانی اسلامی هستیم.

داداش زاده خاطرنشان کرد: توجه به صنایع دستی، توسعه زیرساخت های گردشگری، بهره مندی از استارت آپ ها، حمایت از صنایع روستادوست و ایجاد بستر جهت مشارکت بیش از پیش ارسوندها در مباحث اقتصادی از موارد مهمی است که ما در بحث اقتصاد محلی مد نظر قرار داده ایم.

وی افزود: در بعد اجتماعی؛ تامین و ارتقای شاخص توسعه انسانی با تاکید بر حفاظت از محیط زیست، دسترسی به خدمات بهداشتی و درمانی، حذف آسیب های اجتماعی، نقش آفرینی نهادهای داوطلبی اعم از سمن ها، انجمن ها، ارتقای سطح دانش شهروندی و توجه ویژه به مقوله زنان، جوانان، سالمندان و معلولین از مهم ترین مباحث مورد تاکید است.

پایان پیام/699

منبع: شبستان

کلیدواژه: کمیته تخصصی منطقه آزاد ارس توانمندسازی جامعه محلی منطقه آزاد ارس

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت shabestan.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «شبستان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۷۱۸۱۹۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

اثرگذاری فرهنگی اساتید در دانشگاه آزاد بیشتر می‌شود

فرزاد جهان بین در گفت وگو با خبرنگار مهر گفت: ما در دانشگاه آزاد اسلامی یک مدل با عنوان باغبانی فرهنگ داریم که در این مدل ایجاد، تثبیت و ارتقاء مؤلفه های کلیدی در شاکله اجتماعی از طریق اقطاب اثر گذار به صورت برنامه ریزی یکپارچه توزیع شده دنبال می شود.

معاون فرهنگی دانشگاه آزاد اسلامی افزود: ۹ مؤلفه کلیدی وجود دارد که عقلانیت، اعتماد به نفس ملی، کرامت و امید از جمله این مؤلفه ها هستند، ما در معاونت فرهنگی دانشگاه آزاد اسلامی معتقد هستیم که اگر در شاکله دانشگاه، این مؤلفه ها محقق و تثبیت شوند و ارتقاء پیدا کنند بسیاری از فضائل ایجاد می شوند و زمینه برای بسیاری از رذائل از بین می رود.

جهان بین با تاکید بر اینکه مؤلفه های کلیدی باید از طریق اقطابی که بیشترین تاثیر را در فرهنگ دارند دنبال شود، گفت: اقطابی همچون مدیریت، اساتید، خانواده، رسانه، محیط، صنایع خلاق و فناوری های فرهنگی و نیز نهادهای دانشجویی بیشترین اثر را روی دانشجو دارند و برای تحقق مؤلفه ها به ما کمک بسیاری خواهند کرد.

وی تصریح کرد: مدل ما در دانشگاه آزاد اسلامی به همین صورت است و هیچ فعالیتی خارج از این مدل را انجام نمی دهیم، اما اینکه در واحدهای مختلف چگونه اجرا می شود متغیر است، اینکه ما چگونه بخواهیم امید را در سیستان و بلوچستان افزایش بدهیم و یا اینکه امید را در تبریز افزایش بدهیم در عین اشتراکات ،تفاوت هایی دارد و زیست بوم و مسائل منطقه ای در این زمینه تاثیر گذارند.

جهان بین ادامه داد: فعالیت هایی که ما در سال ۱۴۰۲ انجام دادیم کاملا متمرکز بر این مؤلفه ها و اقطاب اثرگذار بود، چون اقطاب بیشترین و گسترده ترین تاثیر را دارند، ما در معاونت فرهنگی دانشگاه آزاد اسلامی وظیفه مان را هدایت، نظارت و حمایت می دانیم و همه فعالیت های ما با این هدف انجام می شود که بتوانیم شرایط را برای تقویت کنش اقطاب اثر گذار فراهم و موانع را رفع کنیم که مولفه های کلیدی از طریق آنها در دانشگاه، تحقق، تثبیت و ارتقا پیدا کند.

وی افزود: در میان این اقطاب اثرگذار که همه آن ها برای ما مهم است، اساتید مهم تر از همه هستند و الان مهم ترین پروژه ما که در حال پیگیری است، اساتید همیار فرهنگ است. به این دلیل که عمده فرهنگ دانشگاه در کلاس درس شکل می گیرد، اساتید همیار فرهنگ طیفی از اساتید مختلف هستند که از درون کار آموزشی اثر گذاری فرهنگی را پیگیری می کنند.

جهان بین ادامه داد: در دانشگاه آزاد اسلامی کمیته های تعامل دانشگاه و خانواده راه اندازی شد و با جدیت این کمیته ها پیگیری و دنبال می شوند. همچنین طرح هر دانشجو یک تخصص، یک مهارت را در چارچوب توجه به قطب اثرگذار صنایع خلاق، اجرا کرده ایم.

معاون فرهنگی دانشگاه آزاد اسلامی تصریح کرد: در دانشگاه آزاد اسلامی تا کنون سه بار کارنامه فرهنگی صادر شده و فعالیت های فرهنگی واحدها با توجه به مدلی که گفته شد به طور دقیق ارزیابی می شود.

وی ادامه داد: سامانه بافر (باغبانی فرهنگ) راه اندازی شد که همه سامانه های معاونت تعطیل و در این سامانه، هویت جدید یافتند، این سامانه بستری تعاملی بین دانشگاه و دانشجو فراهم می کند و از طریق هوش مصنوعی، داده های به دست آمده تحلیل خواهد شد.

جهان بین در پایان گفت: پروژه مهم سیمای زندگی برای سنجش ابعاد هفت گانه زیست دانشجویی در هفت خوشه، در حال نهایی شدن است و تصویری دقیق از فضای حاکم بر زیست دانشجویی به ما خواهد داد، اینکه چه کرده ایم و چه باید بکنیم را می توانیم بفهمیم.

کد خبر 6090169

دیگر خبرها

  • پیاده‌راه خیابان ملت شهرکرد، موجب جذب گردشگر خواهد شد
  • دانشگاه‌ها برای احیای سنت‌های محلی گام بردارند
  • رویداد جامعه‌پرداز برای شناسایی و ارتباط گیری با کنشگران حوزه خانواده
  • اثرگذاری فرهنگی اساتید در دانشگاه آزاد بیشتر می‌شود
  • نشست تخصصی کمیته امداد استان گلستان با دانشگاه آزاد اسلامی برگزارشد
  • تشکیل قرارگاه شهید آوینی فرصتی برای حمایت از تولیدات هنری است
  • طرح‌های توانمندسازی زنان سرپرست خانوار
  • تشکیل کمیته تخصصی «سبز و آبی» در راستای اهمیت امنیت غذایی در کشور
  • فعالان حوزه خانواده در«جامعه پردازخانواده» به یکدیگرمعرفی می‌شوند
  • تشکیل کارگروه‌ تخصصی مشترک بین دانشگاه آزاد و شورای شهر زرقان