Web Analytics Made Easy - Statcounter

 ایسکانیوز_گروه بین الملل: یکی از کشورهای منطقه که امروز بیش از گذشته تحولات مرتبط با آن در صدر اخبار و محافل سیاسی قرار گرفته عراق است که در آستانه انتخابات پارلمانی قرار دارد و از این روی شاهد تکاپوی زیادی در این خصوص میان جریانات سیاسی داخلی و شخصیت‌های تاثیرگذار آن کشور هستیم.

در همین راستا اخیراً برخی بازیگران خارجی نیز به منظور تاثیرگذاری بر روند فعالیت‌های انتخاباتی آن کشور و البته شکل‌دهی و سهیم شدن در دولت آینده بغداد دست به کار شدند و با دیدارها و ملاقاتهای پیدا و پنهان با طرف های عراقی، در راستای اهداف خود گام بر می دارند که از جمله مهمترین آنها می توان به امارات و عربستان اشاره کرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

از سوی دیگر، شاهدیم که سیاست خارجی دولت عراق فعالیت‌های خود را افزایش داده و تلاش می کند با ایفای نقش «واسطه و میانجیگر» بر روند تحولات منطقه‌ای تاثیر گذاری داشته باشد تا بتواند در راستای کاهش تنش های موجود گامی برداشته و پلی میان قدرت‌های منطقه‌ای به حساب آید.

از جمله فعالیت های اخیر عراق در این راستا تلاش آن کشور در جهت کاهش تنش ها میان تهران و ریاض است که بر اساس آن برخی از رسانه های غربی از جمله «ایندیپندنت و فایننشال تایمز» مطرح کرده اند، اخیرا هیئت‌هایی از دو طرف در بغداد با یکدیگر گفتگو هایی را انجام داده‌اند.

این موضوع ابتدا از سوی دو طرف مورد تایید واقع نشد اما در نهایت «ایرج مسجدی» سفیر جمهوری اسلامی ایران در عراق انجام گفتگوها میان ایران و عربستان در خاک عراق را تایید کرد.

همانطور که «محمد جواد ظریف» وزیر امور خارجه کشورمان هم که در سفر اخیر خود به عراق عنوان داشته عراق نقش مهمی در منطقه دارد و ایران نیز می کوشد تا این نقش پررنگ تر شود و این دقیقا همان سیاستی است که ایران در قبال دیگر کشورهای منطقه هم به کار گرفته، چرا ایران که صلح، ثبات، امنیت و توسعه کشورهای همسایه را در راستای تأمین منافع و امنیت ملی خود می‌داند.

ایران و عربستان به عنوان دو قدرت و رقیب منطقه‌ای ۵ سال است که روابط دیپلماتیک با یکدیگر ندارند و با سیاست های خصمانه و بی ثبات کننده ای که ریاض در منطقه به کار گرفته، تنش ها میان این دو کشور در سال های اخیر افزایش پیدا کرده است.

سعودی به پشتوانه حامیان غربی خود از جمله آمریکا و به خصوص در دوره ۴ ساله حضور ترامپ در کاخ سفید اقدامات ناامن کننده بسیاری را در کشورهای منطقه انجام داده که با چشم پوشی از سوی محافل سیاسی رسانه ای غربی کماکان این رویکرد ریاض، تداوم دارد.

 اما در نهایت آنها نیز به این نتیجه رسیدند که دیگر توان پرداخت هزینه گزاف جنگ‌ها و تنش های منطقه ای ایجاد کرده از سوی خودشان را نخواهند داشت و باید دیر یا زود از مسیر دیپلماسی و گفتگو وارد شوند.

عربستان از فروردین سال ۹۴ با تجاوز به خاک همسایه جنوبی خود یمن، ضمن کشتار گسترده، تخریب بسیاری از بیمارستان ها، منازل مسکونی و مراکز غیر نظامی و البته نقض وسیع و فاحش حقوق بشر در قالب اقدامات تجاوزکارانه که جنایت جنگی هم به حساب می آیند، تلاش کرد تا شاید در میدان نبرد و روی زمین دست برتر را پیدا کند و بعد پای میز مذاکره با ایران بنشیند.

 اما مقاومت هوشمندانه و فعال نیروهای «انصارالله یمن» مانع از تحقق وعده پیروزی سه هفته‌ای ریاض در قبال یمن شد و آنها امروز مجبور به مذاکره و ارتباط گیری مستقیم با تهران شدند.

تاکنون چندین بار مقامات ریاض پیشنهاد گفتگو و مذاکره از سوی ایران به منظور کاهش تنش ها میان این دو رقیب منطقه‌ای را نپذیرفتند. پیشنهادات مطرح شده از سوی تهران ناشی از سیاست اصولی جمهوری اسلامی ایران مبنی بر این است که ما امنیت منطقه را امنیت خود می‌دانیم.

برخی تحلیلگران معتقدند که «مصطفی کاظمی» نخست وزیرعراق بسیارعلاقمند است تا نقش ُپل ارتباطی میان قدرت های منطقه ای را بازی کند، امری که می‌تواند به نفع عراق باشد.

در همین راستا عراق موفق شده کانال های ارتباطی میان «ایران و مصر» و «ایران و اردن» را هم در کنار «تهران و ریاض» برقرار کند تا بدین ترتیب نقش خود را در روند تحولات منطقه بیش از پیش پررنگ‌تر کرده و از جایگاه و پرستیژی بالاتر برخوردار شود.

با توجه به نقش و اهمیت عراق در جهان اسلام، جهان عرب و البته موقعیت ژئوپلیتیکی که آن کشور در منطقه برخوردار است و در کنار همه اینها نزدیکی و همگرایی میان مقامات و مسئولین تهران و بغداد در موضوعات منطقه‌ای سبب می شود تا عراق بتواند در ایفای نقش میانجیگری خود از پتانسیل و توان بیشتری برخوردار شود.

در خاتمه آنکه، در سفر اخیر وزیر امور خارجه کشورمان به عراق و دیدار با مقامات عالیرتبه آن کشوربه منظور بررسی روند همکاری های سطح بالا، گسترده و همه جانبه عراق و ایران در سال های اخیر در ابعاد مختلف سیاسی، اقتصادی، امنیتی، نظامی و مبارزه با تروریسم بوده که نتایج بسیار خوبی را هم تاکنون در بر داشته و هر دو طرف از عزم و اراده جدی در جهت گسترش و افزایش سطح همکاری های فیمابین دارند.

محمدمهدی ملکی کد خبر: 1094166 برچسب‌ها عربستان سعودی ایران عراق روابط ایران وعراق محمد جواد ظریف وزارت امور خارجه

منبع: ایسکانیوز

کلیدواژه: عربستان سعودی ایران عراق روابط ایران وعراق محمد جواد ظریف وزارت امور خارجه

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.iscanews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسکانیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۷۲۰۰۱۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ایران ابرقدرت نظامی منطقه/ معادلات قدرت به نفع مسلمان رقم خورد

به گزارش خبرنگار مهر، حجت الاسلام والمسلمین علی سعیدی شاهرودی ظهر آدینه در خطبه‌های نماز جمعه شاهرود به میزبانی مصلای مدرسه قلعه این شهر ضمن بیان اینکه در عملیات «وعده صادق» ایران به عنوان ابر قدرت نظامی منطقه شناخته شد، ابراز داشت: ایران کاری کرد تا هیمنه اسرائیل در دنیا شکسته شود و لذا این دستاورد بزرگی برای امت‌های مسلمان است.

وی ضمن بیان اینکه با انجام عملیات وعده صادق حاکمیت اطلاعاتی صهیونیست‌ها از بین رفت، افزود: این باعث بر هم زدن معادلات قدرت به نفع ایران و ملت‌های مسلمان دنیا شده است.

خطیب موقت نمازجمعه شاهرود ضمن بیان اینکه دشمن به دنبال ایجاد خاورمیانه جدید با محوریت رژیم منحوس اسرائیل در منطقه بود، ابراز داشت: این معادله اکنون با محوریت و راهبرد جدید به نفع مردم مظلوم فلسطین رقم خورده است.

سعیدی شاهرودی ضمن بیان اینکه عملیات طوفان الاقصی همینه اسرائیل را در جهان فرو ریخت، تصریح کرد: اجرای این عملیات این رژیم منحوس را از رسیدن به اهداف خودشان برای ادامه حیات باز داشت.

وی ضمن بیان اینکه اسرائیل چهار راهبرد برتری اطلاعاتی، غافلگیری نیروهای حماس، انتقال جنگ به خارج سرزمین‌های اشغالی و عدم غافلگیری در حملات حزب الله را در برنامه خود داشت، بیان کرد: طوفان الاقصی و وعده صادق، اسرائیل را در رسیدن به این راهبردها ناکام گذاشته است.

کد خبر 6095730

دیگر خبرها

  • تثبیت جایگاه ایران در منطقه پس از «وعده صادق»
  • گسترش همکاری‌ها با کشور همسایه کمکی به دیپلماسی فرهنگی است
  • «وعده صادق» افسانه شکست ناپذیری اسرائیل را در هم شکست
  • ایران ابرقدرت نظامی منطقه/ معادلات قدرت به نفع مسلمان رقم خورد
  • باید یک تفاهم بزرگ رسانه‌ای میان ایران و عراق اتفاق بیفتد
  • عملیات وعده صادق قدرت فرماندهی ایران را نشان داد
  • احتمال توافق ریاض-واشنگتن بدون عادی‌سازی روابط با اسرائیل
  • چرا ایران هسته ای برای منطقه و جهان امنیت‌زا است؟
  • چرا ایران دارای سلاح هسته‌ ای برای منطقه و جهان امنیت‌زا است؟
  • رتبه‌بندی برترین دانشگاه‌های آسیا منتشر شد/ جایگاه ایران کجاست؟