Web Analytics Made Easy - Statcounter

وکلای برجسته حقوق بشر از سراسر جهان در تحقیقات خود به این نتیجه رسیدند که کشتار سیستماتیک و آزار رنگین‌پوستان غیرمسلح به دست پلیس آمریکا به مثابه جنایت علیه بشریت است که باید تحت قوانین بین‌المللی مورد تحقیق و پیگرد قرار گیرد.

به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری دانشجو، تحقیقات درباره خشونت پلیس که از سوی وکلای برجسته حقوق بشر از سراسر جهان انجام شده، نشان داده کشتار سیستماتیک و نقص عضو شهروندان سیاه‌پوست غیرمسلح به دست پلیس آمریکا به مثابه جنایت علیه بشریت است که باید تحت قوانین بین‌المللی مورد تحقیق و پیگرد قرار گیرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

به گزارش روزنامه انگلیس «گاردین»، یک هفته بعد از گناهکار شناخته شدن «درک شووین» به دلیل قتل «جورج فلوید» شهروند سیاه پوست آمریکایی، اپیدمی بی‌وقفه کشتار مردان و زنان رنگین‌پوست به دست پلیس آمریکا توجهات بین‌المللی را به خود جلب کرده است.

در یک گزارش ۱۱۸ صفحه‌ای، کارشناسان حقوق بشر از ۱۱ کشور جهان، آمریکا را به دلیل آنچه سابقه طولانی از نقض قوانین بین‌المللی که در برخی موارد برابر با جنایت علیه بشریت است، مسئول شناختند.

آن‌ها در گزارش مذکور به قتل‌های انجام شده به دست پلیس و همچنین محرومیت از سلامت جسمانی، شکنجه، آزار و اذیت و سایر اقدامات غیرانسانی به عنوان حملات سیستماتیک به جامعه سیاه‌پوستان اشاره کرده‌اند. این کارشناسان از دیوان کیفری بین‌المللی (ICC) در لاهه خواستند تحقیقاتی فوری را با هدف پیگرد قانونی ماموران خاطی آغاز کند.

«هینا جیلانی» یکی از ۱۲ کمیسیونری که این تحقیقات را هدایت کرده است، به گاردین گفت: این یافته‌ها در خصوص جنایت علیه بشریت به سادگی ارائه نشده ما با ذهنی باز آن‌ها را اعلام کردیم. ما همه حقایق را بررسی کردیم و نتیجه‌گیری کردیم که شرایطی در آمریکا وجود دارد که بررسی فوری را الزامی می‌کند.

در این تحقیقات آمریکا همچنین به دلیل: نقض تعهدات بین‌المللی حقوق بشری خود، هم از نظر قوانین حاکم بر اجرای قانون و هم از نظر عملکرد ماموران اجرای قانون از جمله متوقف کردن خودرو‌ها و هدف قرار دادن شهروندان سیاه‌پوست و توقف و تفتیش مبتنی بر نژاد؛ ادامه الگوی نگران کننده ملی استفاده نامتناسب از نیروی مرگبار نه تنها با استفاده از سلاح گرم بلکه با شوکر الکتریکی علیه سیاه‌پوستان؛ اجرای فرهنگ مصونیت از مجازات که در آن ماموران پلیس به ندرت گناهکار شناخته می‌شوند در حالی که اقدامات مرگبار آن‌ها به عنوان «چند مورد معدود» مورد بی‌توجهی قرار می‌گیرد، مسئول شناخته شد.

این کارشناسان حقوق بشری همچنین گفتند که شهروندان آفریقایی آمریکایی تبار ایالات متحده اغلب تحت شکنجه پلیس قرار می‌گیرند.

جیلانی که رئیس سازمان جهانی مباره با شکنجه است، در خصوص پرونده فلوید گفت: برای ما روشن شده که استفاده از زور هنگام بازداشت یک فرد فقط غیر انسانی نیست بلکه به وضوح برابر با شکنجه و احتمال از دست دادن جان است.

بر اساس این گزارش، بعد از قتل فلوید در ماه مه سال ۲۰۲۰ که آمریکا را تکان داد و اعتراضاتی را در سراسر این کشور و بخش‌های مختلف جهان در پی داشت، خانواده وی و سایر افراد سیاهپوستی که در سال‌های اخیر به دست پلیس آمریکا به قتل رسیده‌اند، از سازمان ملل خواستند تحقیقاتی رسمی را درباره تیراندازی‌های مرگبار پلیس آغاز کند. گرچه تحت فشار دولت ترامپ، سازمان ملل، از درگیر شدن با این مسئله اجتناب کرد، بعد از آن ائتلافی از سه نهاد حقوقی برای انجام تحقیق مستقل در این خصوص وارد عمل شد. هیأتی از آفریقا، آسیا، اروپا، آمریکای لاتین و منطقه کارائیب گرد هم آمدند تا خشونت پلیس و نژادپرستی ساختاری در آمریکا را که زیربنای آن است، مورد بررسی قرار دهند.

این در حالی است که پیشتر «کیت الیسون» دادستان کل ایالت «مینه‌سوتا» مدعی شد، قتل جورج فلوید توسط پلیس شهر مینیاپولیس، مصداق جرائم متعصبانه نیست.

جورج فلوید شهروند ۴۶ ساله سیاهپوست، اوایل خرداد سال گذشته از طریق فشردن زانو بر روی گردنش به مدت حدود ۹ دقیقه، حین بازداشت توسط شاوین و چند مأمور دیگر جانش را از دست داد. علت بازداشت فلوید از سوی شووین و همکارانش این بود که برای خرید در یک مغازه، بیست دلاری تقلبی به فروشنده تحویل داده بود.

صحنه به قتل رسیدن فلوید موج گسترده‌ای از اعتراضات علیه نژادپرستی و خشونت پلیس را در آمریکا به‌دنبال داشت که به دیگر کشور‌های جهان نیز کشیده شد. قتل چند شهروند سیاه‌پوست دیگر توسط پلیس آمریکا نیز در شعله‌ور شدن بیش از پیش این اعتراضات موثر واقع شده است.

دادگاه رسیدگی به اتهام قتل درجه سوم توسط درک شووین، حدود سه هفته به طول انجامید و در نهایت پس از امتناع او از ارائه دفاعیات در دادگاه، سه‌شنبه گذشته گناهکار شناخته شد.

دادگاه مینیاپولیس روز شنبه اعلام کرد، دادگاه اعلام مجازات وی، ساعت ده و نیم شب شانزدهم ماه ژوئن (۲۶ خرداد) اعلام خواهد شد.

«بن کرامپ» وکیل خانواده جورج فلوید پیش از شروع جلسات دادگاه گفت: «این پرونده قتل دشواری نیست، فقط به ویدئوی شکنجه جورج فلوید نگاهی بیندازید. اگر قربانی سفیدپوست بود این پرونده دشواری محسوب نمی‌شد».

خبرگزاری «آسوشیتد پرس» اخیراً گزارش داد در حالی که گناهکار شناخته شدن شووین، مامور پلیس قاتل فلوید باعث شد عده‌ای نفس راحتی بکشند، کشته شدن شش نفر دیگر به دست پلیس در ۲۴ ساعت بعد از مجرم شناختن او، خواسته‌های جدید برای عدالت و پایان دادن به خشونت پلیس را در پی داشته است.

منبع: خبرگزاری دانشجو

کلیدواژه: حقوق بشر آمریکا سیاهان آمریکا خشونت نژادی نژادپرستی در آمریکا افول آمریکا جنایت علیه بشریت دست پلیس آمریکا گناهکار شناخته جورج فلوید خشونت پلیس بین المللی سیاه پوست شناخته شد

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت snn.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری دانشجو» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۷۳۰۳۸۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

صنعا: واشنگتن مانع صلح در یمن و توقف کشتار در غزه است

وزارت خارجه دولت صنعا تاکید کرد که عملیات یمن در دریای سرخ یک هدف انسانی دارد و آن فشار برای توقف تجاوز جنایتکارانه صهیونیست‌ها به غزه و رفع محاصره آن است.

به گزارش ایسنا، وزارت امور خارجه یمن در صنعا روز دوشنبه تاکید کرد که ایالات متحده مانع صلح در یمن است و از توقف کشتار جنایتکارانه در غزه ممانعت می‌کند.

براساس گزارش المیادین، وزارت خارجه یمن با بیان اینکه عملیات یمن در دریا «هدف انسانی دارد و آن فشار برای توقف تجاوز جنایتکارانه رژیم صهیونیستی و رفع محاصره غزه» است، تاکید کرد: این یک خواسته بشردوستانه است. قرار است به آن پاسخ داده شود.

این وزارتخانه با بیان اینکه حل و فصل (در رابطه با بحران یمن) ربطی به آنچه در دریای سرخ می‌گذرد ندارد، خاطرنشان کرد: به سازمان ملل تاکید شد که نقشه‌ای که با طرف سعودی به دست آمده، ربطی به حوادث غزه ندارد. قرار بر این است که آمریکایی‌ها و انگلیسی‌ها هیچ گونه دخالتی در آن نداشته باشند.

این وزارتخانه خاطرنشان کرد: اظهارات تیم لندرکینگ، فرستاده آمریکا به یمن، مؤید این است که آمریکا مانع برقراری صلح در یمن و مانع توقف کشتار جنایتکارانه در غزه و رفع محاصره است.

وزارت خارجه دولت صنعا تاکید کرد: آمریکا در برابر اراده همه مردم جهان از جمله مردم آمریکا ایستاده است که با مشارکت دولت بایدن در جنایات شنیع صهیونیست‌ها علیه مردم غزه مخالفت خود را اعلام کردند.

این وزارتخانه توضیح داد که آمریکا «به جای پاسخگویی به این مطالبات جهانی، به سرکوب وحشیانه دانشجویان متوسل شد، به نحوی که بار دیگر نادرست بودن شعارهای آمریکا در مورد دموکراسی را آشکار کرد».

چند روز پیش، حسین العزی، معاون وزیر امور خارجه دولت صنعا تاکید کرد که یمن از اقدامات خصمانه‌ای که ایالات متحده در حال برنامه ریزی است، آگاه است و آن را مسؤول «عواقب حماقت احتمالی‌اش علیه» یمن می‌داند.

العزی به واشنگتن هشدار داد که در صورت دست زدن به اقدامات خصمانه، «ممکن است یک راه امن هم در منطقه پیدا نکند».

وی خاطرنشان کرد که منافع این کشور «هدفی پایدار برای همه آزادگان خواهد بود».

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • خشونت پلیس آمریکا علیه دانشجویان؛ پرتاب معترضان از روی پله! + فیلم
  • جنایت علیه فلسطین وجدان دانشجویان غیر مسلمان را به درد آورده است
  • نخستین واکنش دانشگاه کلمبیا به یورش پلیس آمریکا علیه دانشجویان
  • کاریکاتور/ خشونت پلیس آمریکا علیه دانشجویان معترض؛ وقتی آزادی بیان می‌میرد
  • صنعا: واشنگتن مانع صلح در یمن و توقف کشتار در غزه است
  • روایت «شینهوا» از ماشین سرکوب آمریکا دربرابررستاخیزدانشجویان
  • خشونت پلیس فرانسه علیه دانشجویان حامی فلسطین
  • درخواست پارلمان عربی برای تحقیقات در مورد کشف گور‌های جمعی در غزه
  • لرستان یکی از استان‌های امن در کشور به شمار می‌آید
  • بیانیه شورایعالی انقلاب فرهنگی در حمایت از دانشجویان آمریکا