Web Analytics Made Easy - Statcounter

بین الملل تابناک/ تحولات خاورمیانه: درخواست ۲۲۰ نماینده کنگره برای تشدید مواضع بایدن علیه ایران، ابراز امیدواری بن سلمان برای برقراری روابط خوب با ایران، توافق آمریکا و اسرائیل بر ایجاد گروه‌کاری برای تمرکز بر پهپاد‌ها و موشک‌های ایران، ادعای اسرائیل درباره سرنگونی پهپاد حزب‌الله و حمله انصارالله یمن به پایگاه هوایی عربستان، از مهم‌ترین خبر‌ها و رویداد‌های مرتبط با خاورمیانه بوده اند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

درخواست ۲۲۰ نماینده کنگره برای تشدید مواضع بایدن علیه ایران

بیش از ۲۲۰ تن از نمایندگان کنگره آمریکا به بهانه حمایت از مردم ایران از قطعنامه‌ای حمایت کردند که خواستار تشدید مواضع دولت «جو بایدن» رئیس‌جمهور آمریکا علیه جمهوری اسلامی ایران می‌شود.

روزنامه سعودی «عرب نیوز» در این خصوص گزارش کرد که بیش از ۲۲۰ عضو کنگره، قطعنامه «HR ۱۱۸» را تأیید کردند و مدعی شدند که قصد دارند از «خواست مردم ایران برای جمهوری دموکراتیک، سکولار و غیرهسته‌ای ایران» حمایت کنند.

طبق این گزارش، «تام مک کلینتوک» نماینده جمهوری‌خواه حامی قطعنامه فوق با ژست حمایت از مردم ایران گفت: «قطعنامه HR ۱۱۸، یک پیام حقیقتاً فوری را به دولت بایدن در اولین یکصد روز (ریاست‌جمهوری) ابلاغ می‌کند مبنی بر این که کنگره از این دولت می‌خواهد تا رژیم فاسد ایران را برای جنایت علیه مردمش و تداوم حمایت از تروریسم جهانی پاسخگو نگه دارد.»

این نماینده جمهوری‌خواه کنگره مدعی شده است که هدف از پیشبرد این قطعنامه، حمایت از مردم ایران است.

نمایندگان کنگره آمریکا با متهم کردن جمهوری اسلامی به نقض حقوق بشر، از دولت بایدن درخواست کردند تا مواضع بسیار سختی علیه ایران اتخاذ کند.

طبق این گزارش، کمیته امور خارجی مجلس نمایندگان آمریکا قصد دارد یک جلسه عمومی در خصوص قطعنامه HR ۱۱۸ که ۱۱ فوریه (۲۲ بهمن ماه) ارائه شده است، برگزار کنند.

پس از پیروزی انقلاب اسلامی ایران دولت‌های مختلف آمریکا در راستای اهداف خصمانه خود علیه جمهوری اسلامی تحریم‌هایی را به بهانه‌های مختلف وضع کرده و جنگ اقتصادی را در دستور کار قرار داده‌اند. واشنگتن شرکت‌های آمریکایی و شرکت‌های مستقر در کشورهای ثالث را به تبعیت از این تحریم‌ها ملزم می‌کند.

اخیراً نیز «ند پرایس»، سخنگوی وزارت خارجه آمریکا طی یک نشست خبری با متهم کردن ایران به انجام «اقدامات مخرب» گفت آمریکا از طرق مختلف از جمله تحریم‌ها با آنها مقابله خواهد کرد و گفت: «ما معتقدیم برنامه موشکی ایران، نقض حقوق بشر توسط این کشور، حمایت ایران از نائبان شرور، حمایت ایران از تروریسم، همه اینها، چالشی عمده برای ما و شریکانمان در منطقه محسوب می‌شوند.به همین دلیل است که از طرق مختلف از جمله تحریم‌ها با این مسائل برخورد خواهیم کرد.»

مقام‌های آمریکا در حالی در تلاش هستند تا فشارها علیه جمهوری اسلامی ایران را تشدید بخشند که دولت «جو بایدن» گفته قصد دارد آمریکا را به توافق هسته‌ای برجام که «دونالد ترامپ» اردیبهشت‌ماه سال ۱۳۹۷ از آن خارج شد بازگرداند.

«محمد جواد ظریف»، وزیر امور خارجه ایران در مقاله‌ای که چندی پیش در مجله «فارن‌افرز» منتشر کرده بود شرط بازگشت آمریکا به برجام را رفع بی‌قید و شرط تمامی تحریم‌های اعمال‌شده (imposed)، بازاعمال‌شده (reimposed) یا دوباره برچسب‌گذاری‌شده (relabaled) اعلام کرده بود.

دولت بایدن از سوی دیگر شرط بازگشت به برجام را عقب‌نشینی ایران از اقدامات جبرانی‌ عنوان کرده که تهران در واکنش به خروج آمریکا از برجام و محقق نشدن وعده‌های طرف‌های اروپایی در دستور کار قرار داده است.

جمهوری اسلامی ایران با اشاره به اینکه اصرار یا عجله‌ای برای بازگشت آمریکا به برجام ندارد تأکید کرده، واشنگتن با توجه به نقض یکجانبه برجام در جایگاهی نیست که برای اجرای این توافق شرط بگذارد.

دور جدید نشست کمیسیون مشترک برجام بعدازظهر روز گذشته با حضور هیأت‌های ایران و گروه ۱+۴ و نماینده اتحادیه اروپا روز گذشته برگزار شد و توافق شد فعالیت‌های گروه‌های کارشناسی در دو حوزه لغو تحریم‌ها و هسته‌ای به صورت فشرده و سریع ادامه یابد و همچنین گروه کارشناسی سوم با نام «گروه کارشناسی ترتیبات اجرایی» با هدف گفتگو در خصوص ترتیبات عملی مورد نیاز برای اجرایی شدن لغو تحریم‌ها و سپس بازگشت آمریکا به برجام تشکیل شود.

ابراز امیدواری بن سلمان برای برقراری روابط خوب با ایران

«محمد بن سلمان» ولیعهد سعودی شامگاه سه شنبه گفت که ایران یک کشور همسایه است و امیدواریم بتوانیم رابطه خوبی با آن داشته باشیم.

وی که با شبکه خبری العربیه مصاحبه می‌کرد، گفت: «خواستار روابط خوب با ایران هستیم. مشکل ما رفتار منفی ایران است و ما در حال کار با کشورهای منطقه و جهان برای یافتن راه حل هستیم.»

ولی‌عهد عربستان همچنین مدعی شده که عربستان در ۹۰ درصد مسائل با آمریکا هم‌نظر است و ایالات متحده شریک راهبردی ریاض به شمار می‌رود.

بن سلمان اضافه کرد: «امیدواریم که حوثی‌ها برای پایان جنگ به میز مذاکره بیایند و ابتکار عربستان برای حل این موضوع همچنان پابرجاست.»

عربستان سعودی دو ماه پیش و در اواخر ششمین سال تجاوز نظامی به یمن، ابتکار عملی را پیشنهاد کرد که به ادعای ریاض به دنبال تحقق صلح در یمن است.

با این حال، دولت نجات ملی یمن که انصارالله نیز جزوی از این دولت است، این طرح را غیرواقع‌بینانه و تکرار زیاده‌‌خواهی‌های متجاوزان دانسته و بر توقف حملات زمینی و هوایی و لغو محاصره شش ساله یمن به عنوان اولین گام به سوی آتش‌بس در این کشور تأکید کرده است.

عدم تحقق اهداف ادعایی ائتلاف متجاوز به یمن در این سال از یک طرف و رسوایی سران سعودی به دلیل این جنگ که بزرگترین فاجعه را رقم زده، ریاض را مجبور کرده است که از در صلح سخن بگوید. با این حال یمنی‌ها معتقدند عربستان سعودی آنچه با جنگ نتوانسته به دست بیاورد، می‌‌خواهد با طرح‌های تحمیلی تصاحب کند.

توافق آمریکا و اسرائیل بر ایجاد گروه‌کاری برای تمرکز بر پهپادها و موشک‌های ایران

کاخ سفید بیانیه‌ای درباره دیدار «جیک سالیوان» مشاور امنیت ملی کاخ سفید با «مئیر بن شبات» مشاور امنیت رژیم صهیونیستی صادر کرد.

در این بیانیه آمده که سالیوان و شبات در دیدار خود در واشنگتن بر رایزنی‌های دوجانبه تنگاتنگ میان دو دولت درباره گستره‌ای از موضوعات منطقه‌ای توافق کردند.

در این بیانیه آمده که این دو مقام آمریکایی و اسرائیلی درباره نگرانی‌های جدی درباره پیشرفت‌های برنامه هسته‌ای ایران در سال‌های اخیر گفت‌وگو کردند.

همچنین آمریکا اسرائیل را در جریان گفت‌وگوها در وین قرار داده و بر علاقه شدید آمریکا در رایزنی نزدیک با اسرائیل درباره موضوع هسته‌ای ایران تاکید کرد.

در این بیانیه آمده است: «آمریکا و اسرائیل درباره تهدید چشمگیری که توسط رفتار خصمانه ایران در منطقه به وجود آمده هم نظر بوده و مقامات آمریکایی بر حمایت خلل ناپذیر بایدن از حق اسرائیل برای دفاع از خود تاکید کردند.»

در بیانیه کاخ سفید آمده است: «آمریکا و اسرائیل بر ایجاد گروه کاری برای تمرکز ویژه بر تهدید فزاینده پهپادها و موشک‌های هدایت شونده تولید شده توسط ایران و ارائه آنها به متحدانش در منطقه خاورمیانه توافق کردند.»

در پایان این بیانیه تاکید شده که آمریکا همچنان بر تعهد خود به امنیت اسرائیل پایبند بوده و در راستای تقویت تمامی جنبه‌های روابط میان آمریکا و اسرائیل اقدام خواهد کرد.

ادعای اسرائیل درباره سرنگونی پهپاد حزب‌الله

ارتش رژیم صهیونیستی مدعی سرنگون کردن یک فروند پهپاد متعلق به حزب‌الله لبنان شد.

به گزارش آناتولی، ارتش رژیم صهیونیستی طی بیانیه‌ای مدعی شد: نیروهای ما شامگاه سه شنبه یک پهپاد وابسته به حزب‌الله لبنان را پس از آن که وارد حریم هوایی اسرائیل شد، سرنگون کردند.

در این گزارش به جزئیات بیشتری اشاره نشده است. همچنین حزب‌الله لبنان هنوز در این مورد اظهارنظری نکرده است.

حمله انصارالله یمن به پایگاه هوایی عربستان

ارتش یمن بامداد امروز چهارشنبه بار دیگر پایگاه هوایی ملک خالد در جنوب عربستان را هدف حمله پهپادی قرار داد.

به گزارش المسیره، یحیی سریع، سخنگوی نیروهای مسلح ارتش یمن وابسته به انصارالله اعلام کرد که نیروی هوایی ارتش سحرگاه امروز به پایگاه هوایی "ملک خالد" در خمیس مشیط در جنوب عربستان حمله کرد.

وی اظهار داشت، پایگاه هوایی ملک خالد با پهپاد نوع قاصف k۲ هدف قرار گرفت و تأکید کرد که به لطف خدا حملات دقیق بود.

سریع خاطرنشان کرد، این هدف گیری در چارچوب پاسخ مشروع یمن به تشدید تهاجم و ادامه محاصره علیه مردم این کشور صورت می‌گیرد.

طی هفته‌های گذشته ارتش یمن بارها این پایگاه هوایی و دیگر تاسیسات حساس در خاک عربستان را هدفگیری کرده است.

منبع: تابناک

کلیدواژه: ماه رمضان دعای مجیر فایل صوتی جواد ظریف سعید لیلاز دعای روز پانزدهم رمضان تحولات خاورمیانه تحولات سوریه تحولات عراق تحولات یمن ایران و آمریکا برجام اروپا روسیه چین و آمریکا عربستان اسرائیل ماه رمضان دعای مجیر فایل صوتی جواد ظریف سعید لیلاز دعای روز پانزدهم رمضان روابط خوب با ایران اسرائیل درباره جمهوری اسلامی پایگاه هوایی اسلامی ایران تشدید مواضع علیه ایران مردم ایران حزب الله بن سلمان تحریم ها مدعی شد هسته ای

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tabnak.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تابناک» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۷۳۴۴۸۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

متن پیشنهادی اسرائیل برای توافق با حماس منتشر شد+ جزئیات/ حملات سنگین حزب‌الله و سرایا القدس به مواضع ارتش اسرائیل/شمار شهدای نوار غزه به ۳۴ هزار و ۵۶۸ نفر افزایش یافت

بین الملل تابناک: جنگ غزه در شرایطی وارد دویست و هشتمین روز خود شده است که پس از پایان توافق آتش بس بین حماس و اسرائیل، حملات رژیم صهیونیستی علیه مردم غزه آغاز شده و همچنان ادامه دارد و دورنمای مشخصی برای پایان جنگ وجود ندارد. 

مقام سازمان ملل: حمله به رفح «یک تراژدی غیرقابل وصف» است ۱۴۰۳/۰۲/۱۲ - ۱۴:۱۷

معاون دبیرکل سازمان ملل متحد در امور بشردوستانه نسبت به هرگونه حمله زمینی ارتش رژیم صهیونیستی به شهر «رفح» واقع در جنوب نوار غزه هشدار داد.

 مارتین گریفیث، معاون دبیرکل سازمان ملل متحد در امور بشردوستانه اعلام کرد حقیقت این است که انجام عملیات زمینی در رفح به سادگی یک تراژدی غیرقابل وصف خواهد بود.

براساس گزارش روسیا الیوم، گریفیث در ادامه افزود هیچ طرح بشردوستانه‌ای نمی‌تواند جوابگوی این واقعیت باشد.

معاون دبیرکل سازمان ملل متحد در امور بشردوستانه و هماهنگ‌کننده کمک‌های اضطراری، روز سه‌شنبه گفت که علی‌رغم درخواست‌های جهانی از اسرائیل برای حمله نکردن به رفح  «عملیات زمینی در افق نزدیک در حال انجام است.

وی در بیانیه‌ای افزود: اقدامات اسرائیل برای بهبود کمک‌رسانی به غزه «نمی‌تواند برای آماده‌سازی یا توجیه حمله نظامی جامع به رفح استفاده شود»."

تاکید کشورهای عربی و اروپایی بر پایان جنگ غزه ۱۴۰۳/۰۲/۱۲ - ۱۴:۱۷

وزرای کشورهای عربی و اروپایی در نشست اخیر خود در ریاض بر لزوم توقف جنگ در نوار غزه و در پیش گرفتن اقدامات لازم برای اجرای راه حل 2 دولتی تاکید کردند.

وزارت خارجه عربستان در بیانیه‌ای ضمن پرداختن به جزئیات نشست ویژه مجمع جهانی اقتصاد در ریاض درباره اجرای راه حل ۲ دولتی شامل به رسمیت شناختن کشور فلسطین، اعلام کرد که وزرای خارجه کشورهای عربی و اروپایی درباره لزوم توقف جنگ در نوار غزه و گرفتن اقدامات لازم برای اجرای راه حل ۲ دولتی توافق کردند.

ریاض، پایتخت عربستان روز دوشنبه میزبان نشستی با حضور وزرای خارجه کشورهای عربی و نمایندگان تعدادی از کشورهای اروپایی و نیز کمیته وزارتی مکلف از سوی سران کشورهای عربی اسلامی برای بررسی تحولات موجود در نوار غزه بود.

شرکت کنندگان در این نشست ضمن اعلام حمایت خود از تلاش‌ها برای رسیدن به یک آتش‌بس فوری در غزه، آزادسازی اسرا و گروگان‌ها، توقف جنگ و تمام اقدامات غیرقانونی یک جانبه در اراضی اشغالی فلسطین از جمله قدس شرقی، حل بحران انسانی موجود در این منطقه را خواستار شده و بر اهمیت انتقال به یک روند سیاسی شامل راه‌حلی برای اختلافات 2 طرف فلسطینی و اسرائیلی تاکید کردند.

در این نشست موضوع به رسمیت شناختن کشور فلسطین از سوی کشورهایی که تاکنون این کار را انجام نداده‌اند و زمان و چگونگی این اقدام مورد بررسی قرار گرفت.

همچنین شرکت کنندگان درباره آینده کشور فلسطین تاکید کردند لازم است حمایت‌ها از تلاش‌ها برای تشکیل کشور فلسطین افزایش یافته و از دولت جدید فلسطین حمایت شود و وجود دولتی یکپارچه در کرانه باختری از جمله قدس شرقی و غزه اهمیت دارد.

در همین رابطه شرکت‌کنندگان در این نشست بر اهمیت در پیش گرفتن رویکردی فراگیر، قابل اعتماد و بی‌بازگشت برای راه‌حل ۲دولتی طبق قوانین بین‌المللی و استانداردهای توافق شده از جمله قطعنامه‌های شورای امنیت در این رابطه و طرح صلح عربی تاکید کردند.

آنها ظهار کردند: این روند می‌تواند در منطقه صلح عادلانه‌ای که حقوق ملت فلسطین را تامین کند، برقرار کند.

در این نشست مشترک به ریاست «فیصل بن فرحان» وزیر خارجه عربستان، علاوه بر همتای نروژی او، نمایندگان کشورهای بحرین، پرتغال، فرانسه، الجزایر، اردن، آلمان، امارات، اسپانیا، ایرلند، ایتالیا، بلژیک، ترکیه، اسلوونی، فلسطین، قطر، مصر و انگلیس و همچنین نمایندگانی از اتحادیه اروپا و اتحادیه عرب حضور داشتند.

شمار شهدای نوار غزه به ۳۴ هزار و ۵۶۸ نفر افزایش یافت ۱۴۰۳/۰۲/۱۲ - ۱۴:۱۶

وزارت بهداشت فلسطین در غزه اعلام کرد که طی ۲۴ ساعت گذشته، دشمن صهیونیستی پنج مورد جنایت علیه ساکنان این منطقه انجام داد که بر اثر آن ۳۳ نفر شهید و ۵۷ نفر نیز مجروح شدند.

وزارت بهداشت فلسطین همچنین افزود: در نتیجه حملات مستمر ارتش رژیم صهیونیستی علیه ساکنان نوار غزه، از هفتم اکتبر سال گذشته میلادی ( ۱۵ مهر ۱۴۰۲) تاکنون ۳۴ هزار و ۵۶۸ فلسطینی شهید و ۷۷ هزار و ۷۶۵ نفر نیز مجروح شدند.

صهیونیست‌ها خواهان استعفای نتانیاهو و آتش‌بس در نوار غزه هستند ۱۴۰۳/۰۲/۱۲ - ۱۴:۱۵

 نتایج نظرسنجی‌های جدید نشان داد که اکثریت توده صهیونیست‌ها خواهان استعفای «بنیامین نتانیاهو» نخست وزیر رژیم صهیونیستی و برقراری آتش‌بس در نوار غزه هستند.

 شبکه تلویزیونی «کان» رژیم صهیونیستی با انتشار نتایج یک نظرسنجی جدید اعلام کرد که ۴۷ درصد صهیونیست ها از دستیابی به توافقی که شامل آزادی همه اسرا در ازای توقف کامل جنگ و آزادی هزاران فلسطینی باشد، حمایت می‌کنند.

به گزارش این منبع، ۵۴ درصد صهیونیست ها از توافقی که قرار است براساس آن، در قبال آزادی ۳۰ اسیر صهیونیست، صدها فلسطینی آزاد و آتش بس ۴۰ روزه برقرار شود، حمایت می کنند.

نظرسنجی منتشر شده توسط شبکه تلویزیونی کان همچنین نشان داد که ۵۳ درصد صهیونیست ها، تلاش نتانیاهو برای آزادی اسرای صهیونیست را ناکافی ارزیابی می کنند.

نظرسنجی دیگری که توسط کانال ۱۲ تلویزیون رژیم صهیونیستی منتشر شد، نیز نشان می دهد که ۵۸ درصد صهیونیست ها خواستار استعفای نتانیاهو هستند.

براساس این نظرسنجی، ۴۸ درصد صهیونیست ها خواهای استعفای یوآف گالانت (وزیر جنگ)، ۵۰ درصد خواهان استعفای هرتزی هالیوی (رئیس ستاد مشترک ارتش رژیم صهیونیستی) و ۵۶ درصد نیز خواهان استعفای رونن بار رئیس سازمان جاسوسی داخلی رژیم صهیونیستی (شین‌بت) هستند.

متن پیشنهادی اسرائیل برای توافق با حماس منتشر شد+ جزئیات

روزنامه الاخبار لبنان امروز-چهارشنبه- متن پیشنهاد رژیم صهیونیستی به جنبش حماس برای تبادل اسرا و آتش‌بس را منتشر کرد.

 طبق گزارش الاخبار لبنان این پیشنهاد شامل اصول اساسی برای توافق بین طرف اسرائیلی و فلسطینی و بازگشت آرامش پایدار است. این توافق چارچوبی با هدف آزادی تمام اسرای صهیونیست در نوار غزه چه غیرنظامیان و چه سربازانی که مرده یا زنده هستند و برقراری آرامش پایدار در نوار غزه است.

این توافق شامل سه مرحله به شرح زیر است:

مرحله اول (۴۰ روز با امکان تمدید آتش‌بس):

■ توقف موقت عملیات نظامی متقابل بین ۲ طرف و عقب نشینی نیروهای اسرائیلی به سمت شرق و دور از مناطق پرجمعیت به منطقه‌ای نزدیک به مرزها در همه مناطق نوار غزه (به جز دره غزه).

■ توقف پروازهای نظامی و شناسایی در نوار غزه به مدت هشت ساعت در روز و به مدت ۱۰ ساعت در روزهای آزادی بازداشت شدگان و اسرا.

■ بازگشت غیرنظامیان آواره به مناطق سکونت خود:

■ در روز هفتم (پس از آزادی همه زنان)، نیروهای اسرائیلی از خیابان الرشید به سمت شرق در امتداد خیابان صلاح الدین عقب نشینی می‌کنند، به نحوی که این کار شرایط را برای ورود کمک‌های بشردوستانه و آغاز بازگشت غیرنظامیان آواره غیرمسلح به مناطق زندگی‌شان و حرکت آزادانه غیرنظامیان در تمام مناطق نوار غزه تسهیل می‌کند.

■ در روز بیست و دوم (پس از آزادی دو سوم بازداشت شدگان)، نیروهای اسرائیلی از مرکز نوار غزه (به ویژه محور نتزاریم و محور میدان کویت) در شرق جاده صلاح الدین به منطقه‌ای نزدیک به مرز عقب نشینی می‌کنند و این مساله به غیرنظامیان آواره اجازه بازگشت به محل زندگی خود در شمال نوار غزه را می‌دهد.

■ تسهیل ورود مقادیر فشرده و مناسب کمک‌های بشردوستانه، مواد امدادی و سوخت (۵۰۰ کامیون، از جمله ۵۰ کامیون سوخت، از جمله ۲۵۰ کامیون برای شمال غزه) که شامل سوخت مورد نیاز برای راه‌اندازی نیروگاه برق و تجارت و تجهیزات مورد نیاز برای آواربرداری و بازسازی و راه اندازی بیمارستان‌ها، مراکز بهداشتی و نانوایی‌ها در هر منطقه‌ای از نوار غزه است و این امر در تمام مراحل توافق ادامه خواهد داشت.

مبادله زندانیان و اسرا بین ۲ طرف:

-حماس حداقل ۳۳ زندانی مرد و زن را آزاد می‌کند، تمامی بازماندگان اسرائیلی از جمله زنان (غیر نظامی و سرباز)، کودکان (زیر ۱۹ سال)، سالمندان (بالای ۵۰ سال) و بیماران و مجروحان.

-حماس تمامی زندانیان زنده اسرائیلی، از جمله زنان و کودکان غیرنظامی (زیر ۱۹ سال) را آزاد می‌کند. در مقابل، رژیم صهیونیستی به ازای هر زندانی اسرائیلی که آزاد می‌شود، ۲۰ کودک و زن را بر اساس لیست‌های ارائه شده توسط حماس بر اساس قدیمی‌ترین بازداشت‌شدگان آزاد می‌کند.

-حماس تمام اسرای زنده اسرائیلی اعم از افراد مسن (بالای ۵۰ سال)، بیماران و مجروحان را آزاد می‌کند. در مقابل، رژیم صهیونیستی ۲۰ زندانی مسن (بالای ۵۰ سال، بیماران و مجروحان) را آزاد می‌کند (بر این اساس که باقیمانده مدت محکومیت آنها از ۱۰ سال بیشتر نباشد).

-حماس تمام سربازان زن اسرائیلی را آزاد می‌کند. رژیم صهیونیستی ۴۰ زندانی را از زندان‌های خود به ازای هر سرباز زن اسرائیلی آزاد می‌کند.(۲۰ محکوم ابد و ۲۰ نفر که باقیمانده مدت محکومیت آنها از ۱۰ سال بیشتر نباشد.) همچنین این مساله همراه با حق رژیم صهیونیستی برای امتناع از آزادی برخی اسرا است.

- هر کدام از زندانیان محکوم به حبس ابد که قرار است آزاد شوند می‌توانند در غزه یا خارج از آن آزاد شوند.

برنامه تبادل زندانیان و اسرا بین ۲ طرف در مرحله اول:

حماس سه زندانی اسرائیلی را در روز اول توافق آزاد می‌کند و پس از آن حماس هر سه روز یک بار سه زندانی دیگر را آزاد می‌کند که از همه زنان (غیر نظامی و سرباز) شروع می‌شود. رژیم صهیونیستی تا روز سی و سوم، همان تعداد اسیران فلسطینی را که بر اساس فهرستی که مورد توافق قرار خواهد گرفت، آزاد می‌کند.

تا روز هفتم (حداکثر)، حماس فهرستی از تمامی بازداشت شدگان باقیمانده (علاوه بر ۳۳ نفر ذکر شده) از دسته‌های فوق الذکر را ارائه می‌کند، مشروط بر اینکه در سی و چهارمین روز، یعنی زمان توافق برای توقف عملیات نظامی، آزاد شوند. بسته به تعداد اسیران صهیونیست باقیمانده، توقف عملیات نظامی برای چند روز تمدید خواهد شد (یک روز اضافی در ازای هر اسیر اضافی که آزاد می‌شود.) در عوض، طرف اسرائیلی تعداد توافق شده اسیران فلسطینی در زندان‌های رژیم صهیونیستی را آزاد خواهد کرد.

عملیات تبادل به میزان تعهد مرتبط است، از جمله توقف عملیات تهاجمی، استقرار مجدد نیروها، بازگشت افراد آواره و ورود کمک‌های بشردوستانه، دستگیر نشدن اسرای آزاد شده فلسطینی بر اساس همان اتهاماتی که قبلا به خاطر آنها دستگیر شده بودند.

در مرحله اول (پس از آزادی نیمی از بازداشت شدگان) گفت‌وگوهای غیرمستقیم بین ۲ طرف در خصوص توافق بر سر مقدمات لازم برای بازگشت آرامش پایدار آغاز خواهد شد.

سازمان ملل متحد، آژانس‌های مربوطه آن و سایر سازمان‌های بین‌المللی کار خود را در ارائه خدمات بشردوستانه در تمام مناطق نوار غزه انجام می‌دهند و این امر در تمام مراحل توافق ادامه دارد.

آغاز بازسازی زیرساخت‌ها (برق، آب، فاضلاب، ارتباطات و جاده‌ها) در تمام مناطق نوار غزه و ورود تجهیزات لازم برای دفاع مدنی و آواربرداری و این امر در تمام مراحل توافقنامه ادامه خواهد داشت.

تسهیل تدارکات و ملزومات لازم برای ایجاد اردوگاه‌ها به منظور اسکان آوارگانی که در طول جنگ خانه‌های خود را از دست داده‌اند.

از روز چهاردهم، تعداد توافق شده‌ای از نیروهای نظامی مجروح اجازه عبور از گذرگاه رفح برای دریافت خدمات درمانی را خواهند داشت.

مرحله دوم (۴۲ روز):

تکمیل توافقنامه در مورد مقدمات لازم برای بازگشت آرامش پایدار و اعلام لازم‌ الاجرا شدن آن قبل از آغاز تبادل اسرا بین دو طرف - تمامی مردان اسرائیلی باقی‌مانده (غیر نظامی و سرباز) - در ازای تعداد توافق شده زندانیان فلسطینی در زندان‌های اسرائیل و خروج نیروهای اسرائیلی از نوار غزه.

آغاز تمهیدات لازم برای بازسازی همه جانبه منازل، تاسیسات غیرنظامی و زیرساخت‌های غیرنظامی که در اثر جنگ ویران شده‌اند.

مرحله سوم (۴۲ روز):

تبادل کلیه اجساد ۲ طرف پس از شناسایی.

اجرای طرح بازسازی پنج ساله نوار غزه شامل خانه‌ها، تأسیسات غیرنظامی و زیرساخت‌ها.

طرف فلسطینی از بازسازی زیرساخت‌ها و تأسیسات نظامی خودداری می‌کند و هیچ گونه تجهیزات، مواد خام یا سایر اجزای مورد استفاده برای مقاصد نظامی را وارد غزه نمی‌کند.

آمریکا: برنامه ای از اسرائیل برای رفع نگرانی ها درباره رفح ندیده ایم

معاون سخنگوی وزارت خارجه آمریکا اعلام کرد که واشگتنه هنوز برنامه ای برای حفظ امنیت غیرنظامیان در طول تهاجم به رفح ندیده است.

 معاون سخنگوی وزارت امور خارجه آمریکا روز سه شنبه به وقت محلی به خبرنگاران گفت که اسرائیل برنامه معتبری ارائه نکرده است که نگرانی های آمریکا را برطرف کند.

دولت جو بایدن، رئیس‌جمهور آمریکا مدت‌هاست که به رغم ارسال تجهیزات نظامی و امنیتی به اسرائیل در جنگ با غزه، مدعی است از تهاجم به رفح، جایی که تقریباً 1.5 میلیون آواره فلسطینی در حال حاضر در آن پناه گرفته‌اند، بدون برنامه‌ای معتبر برای حفاظت از غیرنظامیان حمایت نمی‌کند.

پیش ازاین، جان کربی سخنگو و هماهنگ کننده ارتباطات راهبردی شورای امنیت ملی کاخ سفید روز سه شنبه به وقت محلی با اشاره به آوارگان فلسطینی که در رفح پناه گرفته اند، به خبرنگاران گفت: "ما نمی خواهیم شاهد یک عملیات زمینی بزرگ در رفح باشیم. قطعاً، ما نمی خواهیم شاهد عملیاتی باشیم که امنیت این ۱.۵ میلیون نفر را که به رفح پناه برده اند، نادیده بگیرد."

کربی افزود که دولت آمریکا "مطمئنا" طرحی از سوی اسرائیل ندیده است که " امنیت یک و نیم میلیون نفری که در این منطقه پناه گرفته اند را تامین کند و این امر هر گونه عملیات زمینی بزرگ را پیچیده می کند."

حملات سنگین حزب‌الله و سرایا القدس به مواضع ارتش اسرائیل

حزب الله لبنان و گردان‌های سرایاالقدس شاخه نظامی جنبش جهاد اسلامی فلسطین امروز چهارشنبه بار دیگر مواضع ارتش رژیم صهیونیستی را هدف قرار دادند.

حزب الله لبنان امروز چهارشنبه در بیانیه‌ای اعلام کرد که تجمع نظامیان ارتش رژیم صهیونیستی در محوطه پادگان «برانیت» در شمال فلسطین اشغالی را هدف حملات موشکی و راکت قرار داده است.

سرایاالقدس نیز به نوبه خود اعلام کرد که نظامیان و تجهیزات نظامی ارتش رژیم صهیونیستی را در منطقه شیخ عجلین در جنوب غرب شهر غزه هدف حملات خمپاره‌ای قرار داده است.

 

 

دیگر خبرها

  •  دولت بایدن و عربستان در آستانه یک توافق امنیتی
  • عربستان و آمریکا به توافق نزدیک شدند؟
  • منابع آگاه: دولت بایدن و عربستان درحال انجام بررسی‌های نهایی درباره یک توافق هستند
  • احتمال توافق ریاض-واشنگتن بدون عادی‌سازی روابط با اسرائیل
  • گاردین: سعودی‌ها «پلن ب» را برای معامله کلیدی با آمریکا روی میز دارند
  • هشدار ۵۷ عضو کنگره آمریکا به بایدن درباره حمایت تسلیحاتی از تل‌آویو
  • آکسیوس: توافق حماس و اسرائیل تنها امید بایدن است
  • متن پیشنهادی اسرائیل برای توافق با حماس منتشر شد+ جزئیات/ حملات سنگین حزب‌الله و سرایا القدس به مواضع ارتش اسرائیل/شمار شهدای نوار غزه به ۳۴ هزار و ۵۶۸ نفر افزایش یافت
  • متن پیشنهادی اسرائیل برای توافق با حماس منتشر شد+ جزئیات/ حملات سنگین حزب‌الله و سرایا القدس به مواضع ارتش اسرائیل
  • نخست‌وزیر مالزی: برای برقراری عدالت در قبال فلسطینی‌ها قاطعانه عمل می‌کنیم