Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرنگار  گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از بیرجند،بیش از ۲۰ سال است که دود خشکسالی و کم آبی در چشم کشاورزان و دامداران می‌رود و تولیدات را روز به روز کاهش می‌دهد.

گندم کاران و جوکاران خراسان جنوبی این روز‌ها در حالی برداشت خوشه‌های طلایی را آغاز کرده اند که برداشت پر محصولی عایدشان نشده و حتی ارزش درو کردن هم ندارند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

محمدی از گندم کاران بشرویه‌ای که امسال برداشت خوبی نصیبش نشده می‌گوید: هر خوشه طلایی گندم که باید ۷۲ دانه می‌داشت، امسال ۱۰ دانه هم ندارد و از هر هکتار بیشتر از ۳۰۰ کیلو گرم نمی‌توانیم برداشت کنیم.

این کشاورز بشرویه‌ای ادامه می‌دهد: در هر هکتار زمین گندم ۴ کسیه کود ریختم و ۳ مرتبه سم پاشی نیز کردم، اما محصول امسال چندان تعریفی ندارد و تولید خیلی کاهش یافته است.

در نهبندان هم حال و روز برداشت غلات چندان خوش نیست و پیش بینی‌ها حکایت از کاهش ۳۵ درصدی برداشت گندم و جو در این شهرستان دارد.

یکی از کشاورزان نهبندانی به خبرنگار ما می‌گوید: سال زراعی جاری ۱۰ هکتار از زمین هایم را زیر کشت گندم برده ام که به دلیل خشکسالی، اصلاً باران نبارید و تنها ۴۰۰ کیلو گرم در هر هکتار گندم برداشت می‌کنم.

ثمره یک سال رنج و بی خوابی خوراک دام شد!

کاهش بارندگی‌ها علاوه بر خسارت به کشاورزان باعث شده تا مراتع ضعیف‌تر از گذشته شوند و علوفه‌ای برای دام‌ها نباشد؛ در این شرایط سخت کشاورزان مجبورند حاصل دسترنج خود را پس از درو کردن به خورد دام بدهند تا از گرسنگی تلف نشوند.

کشاورزان بشرویه‌ای و نهبندانی می‌گویند: حاصل دسترنج یک ساله مان، امسال ارزش درو کردن ندارد و مجبوریم به دادم‌ها بدهیم.
حال کشاورزی خوب نیست / تسهیلات گره گشا می‌شود؟

۴ هزار و ۹۰۰ هکتار از اراضی شهرستان نهبندان در سال زراعی جاری زیر کشت غلات رفته است که به دلیل کاهش بارندگی ها، پیش بینی می‌شود برداشت گندم و جو در این شهرستان ۳۵ درصد کاهش داشته باشد.

بیشتر بخوانید

 خوشه های طلایی قربانی بی رحمی خشکسالی

حیدرپور مدیر جهاد کشاورزی شهرستان نهبندان با اشاره به خسارت شدید خشکسالی می‌گوید: متوسط عملکرد برداشت غلات در هر هکتار به هزار و ۵۰۰ کیلو گرم رسیده است که در مجموع ۷۰۰ تن گندم و جو در این شهردتان برداشت خواهد شد.

سرچاهی مدیر جهاد کشاورزی بشرویه نیز به خبرنگار باشگاه خبرنگاران جوان می‌گوید: ۸۵ درصد جمعیت این شهرستان کشاورز و دامدارند و خشکسالی به بیش از ۵۰ درصد تولیدات کشاورزی و دامی خسارت وارد کرده است.

او بیان کرد: برای جبران خسارت کشاورزان و دامداران به دنبال تسهیلات بلند مدت با بهره کم هستیم تا به ادامه روند تولید در شهرستان بشرویه آسیب جدی وارد نشود.

انتهای پیام/ک

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: خشکسالی اخیر خوراک دام محصولات کشاورزی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۷۴۴۷۱۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

آغاز گل چینی از گلستان های گل محمدی اردستان

به گزارش خبرگزاری صداوسیما، مرکزاصفهان؛ مدیر جهاد کشاورزی اردستان، عملکرد برداشت گل محمدی را از باغ‌های این شهرستان ۳ تن در هر هکتار برشمرد و پیش بینی کرد امسال ۱۴۰ تن گل محمدی از باغ‌های این شهرستان برداشت شود که ۴۰ درصد بیشتر از برداشت پارسال است.
محمد امینی با بیان اینکه در راستای تغییر الگوی کشت و کمبود منابع آبی افزایش وسعت زیر کشت محصولاتی که با شرایط اقلیمی منطقه سازگاری دارند در دستور کار جهاد کشاورزی اردستان اس، افزود: ترویج و افزایش کشت گل محمدی از گام‌های مثبت برداشت شده در این زمینه است که در این راستا ۸ درصد افزایش وسعت زیر کشت باغ‌های گل محمدی را شاهد بودیم.

کد ویدیو دانلود فیلم اصلی


مدیر جهاد کشاورزی اردستان، شرکت‌های دانش بنیان را حامی کشاورزان اردستانی در تولید گل محمدی دانست و افزود: در این زمینه کشاورزانی که از مشاوره شرکت‌های دانش بنیان استفاده کردند علاوه بر حذف سموم شاهد افزایش ۲۵ درصدی تولید نیز بوده اند.
امینی، ۱۰ درصد از باغ‌های گل محمدی اردستان را مجهز به سامانه نوین آبیاری دانست و گفت: اجرای روش‌های نوین آبیاری علاوه بر صرفه جویی ۶۵ درصدی در مصرف آب بطور میانگین باعث افزایش ۳۰ درصدی تولید گل نیز شده است.
وی گفت: گل‌های محمدی برداشت شده روزانه برای فرآوری به کارگاه‌های گلاب گیری منتقل می‌شود ودر حال حاضر ۱۰ کارگاه گلاب گیری در شهرستان اردستان مشغول به فعالیت است.

دیگر خبرها

  • آغاز گل چینی از گلستان های گل محمدی اردستان
  • خرید تضمینی گندم به بیش از یک میلیون و ۲۵۰ هزار تن رسید
  • افتتاح طرح آبرسانی فلارد یک در شهرستان فلارد
  • پیش بینی برداشت ۴٠٠هزار تن گندم از مزارع استان ایلام
  • بیش از ۲۱ هزار گندم در سیستان و بلوچستان خریداری شد
  • کشاورزان خوزستانی گندم را به مراکز سرپوشیده تحویل دهند
  • کاهش۱۰ درصدی کشت گل محمدی در خراسان رضوی به دلیل خشکسالی
  • تولید بیش از ۶۰ هزار تن گندم در کنگاور
  • کشت نیشکر در ۲۹ هکتار از زمین‌های کشاورزی گیلان
  • خرید بیش از ۲۱ هزار تن گندم از کشاورزان سیستان و بلوچستان