Web Analytics Made Easy - Statcounter

فشارهایی که در زمینه حوزه زنان مطرح می شود بیشتر از طرف قدرت های رسانه ای است و القا می شود که حقوق بانوان در مواردی خاص در حال از بین رفتن است در حالی که این مسائلی که ذهن ها را مشغول می کند، مسائل اصلی بانوان نیست. باید مسئله های اصیل فرصت بروز پیدا کنند.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ به نقل از صاحب نیوز؛ زهرا عسکری در ویژه برنامه «مشکله اصفهان» اظهارکرد: اینکه زن بتواند هم مسئولیت های خانوادگی را انجام دهد و هم هویتی اجتماعی داشته باشد، امری شدنی است هر چند به سبب سابقه تاریخی ما این مهم نشدنی جلوه می دهد اما بحث اصلی در شناخت اولویت هاست.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی تاکید کرد: این اولویت بندی دارای یک سری اصول است و بعد از آن اقتضائات شخصی نیز در آن دخیل است. برای مثال اقتضائات جسمی یک فرد هم می تواند در این امر دخیل باشد. اگر خانمی می خواهد جامع الاطراف باشد، جسمش نیز باید با این انواع فعالیت ها همراه باشد. پس اقتضائات فردی قطعا دخیل هستند.
این پژوهشگر حوزه زنان تصریح کرد: در صد سال اخیر دو رویکرد قالب وجود داشته است؛ رویکرد سنتی زن را تنها در نقش های خانگی تعریف می کند. اقتضای افقی که جمهوری اسلامی تعیین کرده به هیچ وجه بازگشت به این رویکرد نیست. در رویکرد دوم، زنان با نقش های اجتماعی هویت می یابند. در فضای انقلاب اسلامی، در تبیینی جدید از سوی امام خمینی، حد تاثیرگذاری زنان رهبری نهضت دیده می شود. اکنون به دنبال سنتزی میان این رویکرد هستیم. الگوی سومی توسط رهبر انقلاب مطرح می شود که نسبت به هر دو رویکرد نقد دارند و به دنبال توزان و تعادل میان نقش های اجتماعی و خانه است.

دختران دهه شصتی قربانی سیاست های بعد از جنگ
وی ادامه داد: زیست شهری فضای ذهنی زنان را سردرگم کرده است. دختران دهه شصتی قربانی سیاست هایی بودند که بعد از جنگ در کشور ما اعمال شد. برای آنان فرصت تحصیل فراهم شد اما بعد از آن سرگردانی شدیدی پدید آمد. زنان تحصیل کرده ما به تدریج وارد ساختارهایی مردانه شدند که تناسبی با شئون زنانه آن ها نداشت. یک سری از خانم ها وارد عرصه رقابتی شدند و بعضا نتوانستند تعادل مطلوب را برقرار کنند. بعضی دیگر هم به خاطر اقتضائات خانوادگی از عرصه رقابت شغلی خودشان را کنار کشیدند و دچار سرخوردگی اجتماعی شدند.
عسکری افزود: ما نتوانستیم مسئله های صحیح را تعریف کنیم و معمولا در فضای رقیب گفتمان انقلاب اسلامی قرار می گیریم. فشارهایی که معمولا در زمینه حوزه زنان مطرح می شود بیشتر از طرف قدرت های رسانه ای است و القا می شود که حقوق بانوان در مواردی خاص در حال از بین رفتن است در حالی که این مسائلی که ذهن ها را مشغول می کند، مسائل اصلی بانوان نیست. ما باید عرصه های جدیدتری را باز کنیم تا مسئله های اصیل فرصت بروز پیدا کنند.
وی خاطرنشان کرد: زیست شهری امروز زنان را مشخصا وارد ساختارهایی مردانه می کند و آن ها را وارد عرصه ای میکند که توانش را ندارند. توانش را ندارند نه اینکه نمی توانند با مردان رقابت کنند اتفاقا در دانشگاه معمولا جلوتر هم هستند. اما صحبت اینجاست که یک زن اگر بخواهد به طور کامل در این سیستم شغلی بماند، زندگی خانوادگی اش بعضا قربانی می شود.

فرهنگ مصرف گرایی برآمده از خلأ هویت اجتماعی است
این کارشناس ارشد مطالعات زنان گفت: توان علمی زنان وجود دارد ولی اگر در زیست شهری عرصه های فراهم بشود که در آن اقتضائات زنانه در نظر گرفته بشود، می توان به رشد اجتماعی و تعالی خانواده توأمان رسید. باید بپذیریم که زن و مرد از حیث فیزیکی تفاوت هایی دارند. ایجاد فضای نشاط از جمله اولویت های زنان است اما حضور در ورزشگاه اولویت حقیقی نیست اما مسئله سازی می کنند و برای جمهوری اسلامی مشکل ایجاد می کنند.
وی در پایان گوشزد کرد: یکی از اتفاقات بد این بوده که تعریف کردیم اگر زن درآمد نداشته باشد، جامعه او را به رسمیت نمی شناسد. فرهنگ مصرف گرایی و پدیده هایی مانند پاساژ گردی برآمده از همین خلأ هویت اجتماعی است. امروز میزان نارضایتی در زنان شاغل زیاد است و زنان غیر شاغل هم از آنجا که هویتشان به کار گره خورده، ناراضی هستند و تمام این ها بر بازده فعالیت خانگی تاثیر منفی دارد. این ها تبعات محدود کردن هویت اجتماعی زنان به داشتن شغل درآمدزاست.

قوانینی که امروز برای حمایت از خانم ها بیان می شود نقش التیام بخش را دارند و لازم هم هستند چون در بازه کم می توانند مفید باشند اما در کل نمی توانند مشکلات اصلی را حل کنند و نیازمند تأمل دوباره در ساختارها هستیم.

انتهای پیام/

منبع: دانا

کلیدواژه: زیست شهری

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.dana.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «دانا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۷۴۸۲۲۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

مجلس وارد بررسی جزئیات لایحه ارتقای امنیت زنان شد

به گزارش «نماینده»، در جلسه علنی امروز یکشنبه مجلس گزارش کمیسیون اجتماعی درباره جزییات لایحه یک فوریتی پیشگیری از آسیب دیدگی زنان و ارتقای امنیت آنان در برابر سوءرفتار در دستور کار قرار گرفت.

در جریان بررسی ماده ۱ این لایحه، تعدادی از نمایندگان مجلس پیشنهاداتی را مطرح کردند که به تصویب نرسید. ادامه بررسی این ماده و جزییات لایحه به جلسات بعدی مجلس موکول شد.

ماده ۱ گزارش کمیسیون اجتماعی در لایحه یک فوریتی پیشگیری از آسیب دیدگی زنان و ارتقای امنیت آنان در برابر سورفتار به شرح زیر است:

«ماده ۱- تمامی زنانی که در قلمروی سرزمینی جمهوری اسلامی ایران حضور یا سکونت داشته باشند، در برابر هرگونه آسیب ناشی از سوء رفتار فرد دیگری که به بدن، روان، حیثیت، حقوق و آزادی‌های قانونی آنان وارد گردد، از تدابیر پیشگیرانه، حمایتی و کیفری این قانون برخوردار می‌شوند.

تبصره ۱- تمامی اقدامات پیشگیرانه و حمایتی موضوع این قانون باید مطابق اصل ۱۰ قانون اساسی با محوریت خانواده، پاسداری از قداست آن و استواری روابط خانوادگی بر پایه حقوق و اخلاق اسلامی و مطابق اصل ۲۱ قانون اساسی، با رعایت موازین اسلامی و با ابتناء بر سیاست‌های کلی نظام در حوزه خانواده و به منظور ایجاد زمینه‌های مساعد برای رشد شخصیت زن و احیای حقوق مادی و معنوی او و حمایت از نقش مادری او صورت گیرد.

تبصره ۲- منظور از سوءرفتار، هرگونه فعل و ترک فعل مجرمانه‌ در این قانون یا قوانین لازم‌الاجرا در جمهوری اسلامی است که موجب آسیب‌های مذکور در این ماده شود.»

دیگر خبرها

  • پیشرفت اجتماعی ایران از سال ۲۰۱۹ کم و در سال ۲۰۲۳ منفی شد / در بخش فرصت ها وضعیت ایران خطرناک است / قربانی‌شدنِ پیشرفت اجتماعی در ساحتِ سیاست و اقتصاد
  • مجلس وارد بررسی جزئیات لایحه ارتقای امنیت زنان شد
  • مشارکت اجتماعی در حفظ محیط زیست
  • لزوم تغییر رویکرد خدماتی به اجتماعی در شهرداری‌ها
  • منطق زنان و خانواده انقلاب اسلامی در دنیا اجرا شود
  • روحانیون و طلاب قم، لباس نظامی پوشیده اند برای جنگ با که؟ با زنان و دختران این سرزمین؟!
  • رویکرد سپاه کردستان اعتقادی است
  • بازاندیشی نظری و روشی در شناخت کلان مفهوم عدالت اجتماعی
  • مقامات آمریکا شایستگی اخلاقی اظهارنظر درخصوص حقوق بشر، حقوق زنان و آزادی بیان را ندارند
  • چالش‌های موجود در ارائه خدمات به زنان سرپرست خانوار