Web Analytics Made Easy - Statcounter

محمدرضا اخباری کارشناس مسائل خاورمیانه در گفت‌وگو با خبرنگار سیاست خارجی گروه سیاسی باشگاه خبرنگاران جوان، با اشاره به ضرورت همکاری ایران و عراق گفت: عراق یکی از ۱۵ کشور همسایه ایران است که نسبت به برخی دیگر کشور‌های همسایه از لحاظ سیاسی، اقتصادی، مذهبی و امنیتی قرابت بیشتری با ایران دارد و هر ٢ کشور از نیاز‌های ژئوپلیتیکی یکسانی برخوردارند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

تهران با نگاه زمانی حداقل میان مدت ١٠ یا ٢٠ ساله ارتباط خود را با عراق حفظ خواهد کرد.

وی ادامه داد: در سفر ظریف به عراق پیرامون بُعد اقتصادی، سرمایه گذاری ٢کشور و بُعد فرهنگی، تبادل دانشجو، استاد و زیارت قبور ائمه گفت‌وگو شد.

اخباری با اشاره به جایگزین شدن دیدگاه بایدن به جای ترامپ در منطقه، اظهار کرد: دیدگاه بایدن، تمام همسایگان مختلف ایران را برای گفت‌وگو‌های ٢جانبه و چند جانبه دور هم جمع می‌کند و این را می‌توان گام مثبتی برای امنیت و اقتصاد منطقه خاورمیانه تلقی کرد.

بیشتر بخوانید

تکذیب دیدار شمخانی با ویلیام برنز مدیر سیا در عراق

کارشناس مسائل خاورمیانه درباره نقش واسطه گری عراق در مذاکره ایران و عربستان، بیان کرد: عربستان و ایران آمادگی گفت‌وگو را دارند و در کنار آن عراقی‌ها علاقمند هستند که با تهران و ریاض روابط سه جانبه‌ای را داشته باشند، پیش بینی می‌شود که در مذاکرات انجام شده درباره امنیت خلیج فارس، آلودگی محیط زیست و مسئله ساخت اسکله از سوی عراق که دسترسی این کشور را به آب‌های آزاد امکان پذیر می‌کند، صحبت شده است.

وی ادامه داد: عربستان کشوری است که وابستگی زیادی به ایالات متحده آمریکا دارد، ترامپ در زمان خودش خواستار آشتی دادن عربستان با رژیم صهیونیستی بود، اما دیدگاه بایدن این گونه نیست که با زور این ٢کشور را به هم برساند و از طرف دیگر او مثل ترامپ حمایت لازم را از رژیم صهیونیستی انجام نمی‌دهد؛ بایدن مانند اوباما، موضوع اول آمریکا را خاورمیانه و رژیم صهیونیستی نمی‌داند بلکه جنوب شرق آسیا برای او اهمیت بیشتری دارد.

اخباری گفت: باید توجه داشت که ایران با همسایگان خود رابطه نهادینه شده‌ای ندارد و این موضوع می‌تواند که ضربه‌ای در نظام بین الملل برای منافع ما داشته باشد، تا زمانی که علاقمند به رابطه با همسایگان نباشیم، انتظار تاثیرات مثبتی در رابطه با کشور‌ها را نمی توان داشته باشیم، همچنین نباید این گونه تصور کرد که اگر کشوری با رژیم صهیونیستی رابطه دارد، ما حتما باید با آن کشور دشمن و از ارتباط با آن‌ها بپرهیزیم.

انتهای پیام/

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: ایران و عراق رژیم صهیونیستی عربستان سعودی خلیج فارس رژیم صهیونیستی گفت وگو

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۷۵۶۹۵۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

فرود آمدن هواپیمای اسرائیلی در ریاض

به گزارش حوزه بین الملل خبرگزاری تقریب، رسانه های صهیونیستی گزارش دادند که یک هواپیمای شخصی اسرائیلی امروز شنبه در ریاض، پایتخت عربستان سعودی به زمین نشست و اخیرا برای انتقال مقامات ارشد موساد از آن استفاده شده است.

رادیو تلویزیون رژیم صهیونیستی موسوم به «مکان» گزارش داد، فرود هواپیما در آستانه سفر آنتونی بلینکن وزیر امور خارجه آمریکا به ریاض انجام شده است.

بر اساس این گزارش، این هواپیما امروز از فرودگاه بن گوریون برخاسته و در امان پایتخت اردن به طور موقت توقف کرده و از آنجا به مقصد ادامه داده است.

رادیو و تلویزیون رژیم صهیونیستی افزود: این احتمال وجود دارد که مقامات ارشد اسرائیلی در این هواپیما حضور داشته باشند تا در مورد عادی سازی مذاکرات با عربستان سعودی گفت‌وگو کنند.

بر اساس این گزارش، این هواپیما متعلق به یک تاجر اسرائیلی است و در ماه های اخیر در سفرهای رسمی مسئولان ارشد موساد و وزارت امنیت داخلی رژیم صهیونیستی (شاباک) استفاده شده است.

پایگاه خبری آکسیوس همچنین گزارش داد که مقامات آمریکایی امیدوارند به توافقی دوجانبه با سعودی‌ها برسند تا به نتانیاهو ارائه کنند. این توافق شامل تعهد به مسیری است که به راهکار دودولتی منتهی می‌شود.

این در حالی  است که قرار است آنتونی بلینکن وزیر خارجه آمریکا دوشنبه و سه‌شنبه آینده به عربستان سعودی سفر و در مورد تلاش‌های جاری برای دستیابی به آتش بس در غزه رایزنی کند.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • تبادل نظر ایران و عراق درباره برگزاری مراسم اربعین در مرز خسروی
  • پیش بینی تردد ۵۰ درصدی زائران عتبات از مرز خسروی در اربعین ۱۴۰۳
  • پیش بینی تردد ۵۰ درصدی زائران عتبات از مرز خسروی دراربعین ۱۴۰۳
  • لیندسی گراهام خواستار توافق عربستان و اسرائیل شد
  • نشست مشورتی مقامات ۶ کشور عربی درباره تحولات غزه
  • جزئیات توافق آمریکا و عربستان برای سازش میان ریاض و تل‌آویو
  • فرود آمدن هواپیمای اسرائیلی در ریاض
  • برگزاری نشست مشورتی مقامات ۶ کشور عربی درباره تحولات غزه
  • یک هواپیمای اسرائیلی در ریاض فرود آمد
  • نخست‌وزیر عراق: جامعه جهانی به وظیفه خود برای توقف جنگ ظالمانه غزه عمل کند