Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش همشهری آنلاین به نقل از تسنیم، "الهیه" عنوان ویژه برنامه سحرهای ماه مبارک رمضان است که از ساعت ۳:۳۰ بامداد به مدت ۲ ساعت و ۳۰ دقیقه و به صورت زنده از رایو تهران پخش می‌شود. گفت‌وگو با آیات عظام و چهره‌های شناخته شده مذهبی، معرفی جهادگران و نیکوکاران در کنار پخش دعاها و مناجات پر فیض سحر از جمله بخش‌های این برنامه است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

رضا خضرایی که تقریباً ۲۰ سالی می‌شود ویژه برنامه‌های سحر در ماه مبارک رمضان را در شبکه‌های رادیویی اجرا می‌کند، درباره برنامه الهیه گفت: برای بسیاری از شنوندگان رادیو تهران، اجرای سحرگاهی من در ماه مبارک رمضان یک نوستالژی شده است. عوامل سازنده برنامه‌های سحر به خاطر نوع این برنامه‌ها باید همدلی و همفکری ویژه‌تری داشته باشند که خوشبختانه گروه سازنده الهیه به خوبی این تعامل را دارند. آن‌ها جوان و پر نشاط‌اند؛ تهیه‌کنندگان این برنامه موسیقی‌ها و تصنیف‌های خوبی انتخاب می‌کنند که بیشتر باعث این سرزندگی می‌شود و خیلی هم مناسب است.  

او تأکید کرد: برنامه‌های این چنینی باید دوره‌ای از عرفان برای آشنایی بیشتر مردم با آیات و کلام خدا باشد. امسال نهج البلاغه محور الهیه است. ما سعی می‌کنیم در ماه مبارک رمضان، در کنار شنوندگانمان با آشنایی بیشتر با مفاهیم این کتاب عزیز، یک تحول و تغییر در روح، ذهن، جسم و فکرمان داشته باشیم و کنار هم به خدا نزدیک‌تر شویم.

گوینده پیشکسوت رادیو با اشاره به شأن این رسانه در ماه رمضان، بیان کرد: رادیو جایگاه ویژه خودش را دارد. رسانه‌ای که می‌تواند در هر لحظه مخاطب را همراهی کند. این اهمیت صدا است که باعث شده شنوندگان در این ایام معنوی با رادیو همراه، همدل و همزبان باشند.

امیرحسین ثقفی یکی از تهیه‌کنندگان برنامه الهیه است. او درباره همکاری با خضرایی می‌گوید: رضا خضرایی سال‌ها در سحرگاه ماه مبارک رمضان برنامه اجرا کرده و مخاطبان صدای او را خوب می‌شناسند. ضمن اینکه دانش و تجربه او در اینگونه برنامه‌ها بالا و قطعاً در مواقعی راه‌گشا است.

ثقفی درباره محوریت الهیه عنوان کرد: ما در این برنامه سعی می‌کنیم امید یکی از محتوای اساسی باشد. چیزی که این روزها با توجه به شیوع بیماری کرونا جامعه را درگیر کرده است و امید به نیروی خداوندی می‌تواند قوت قلبی برای گذر از این شرایط باشد. بالأخره آدمی به امید زنده است.

او درباره تجربه سال‌های گذشته برنامه‌ سحرهای ماه رمضان اظهار می‌کند: برنامه دو سال قبل رادیو تهران با رویکردی اجتماعی تهیه و پخش می‌شد. در آن برنامه پویشی را برای آزادسازی زندانیان دنبال کردیم که در نهایت با کمک شنوندگان رادیو و ستاد دیه استان تهران توانستیم زمینه آزادی تعدادی از زندانیان غیرعمد را فراهم کنیم. سال گذشته شب قدر در بند چهارم زندان اوین و میان زندانیان برنامه را اجرا کردیم.

این تهیه‌کننده صحبت‌هایش را این طور تکمیل کرد: سال گذشته نیز  در برنامه‌های سحر و افطار ماه رمضان رادیو تهران، پویشی را بر اساس شیوع بیماری کرونا پیگیری کردیم. در این پویش با کمک چند سازمان مردم نهاد، افرادی که کسب و کارهایشان در اثر شیوع بیماری کرونا آسیب دیده‌ بودند، شناسایی کرده و به آن‌ها کمک شد.

ثقفی درباره تهیه‌کنندگی این قبیل برنامه‌ها می‌گوید: با توجه به فضای معنوی ماه مبارک رمضان انتخاب قطعات آوایی و موسیقایی، اهمیتی بیشتر پیدا می‌کند. موسیقی و آواز ایرانی به دلیل فضای عارفانه خود قطعاً در همراهی با مخاطبان کارکرد مناسبی دارند. ضمن اینکه محتوایی که ارائه می‌شود باید شأن مخاطب و رسانه را در این ماه مبارک رعایت کند.

مینا نیکانیک که امسال نیز سردبیر برنامه سحرگاهی رادیو تهران است درباره این برنامه این‌طور می‌گوید: "الهیه" سومین سال است که در سحرهای ماه رمضان تهیه و پخش می‌شود و اساساً به خاطر مقتضیات زمانی مسائل و ملاحظات خاص خودش را دارد. به همین دلیل امسال محور انتخاب موضوع‌های برنامه، حکمت‌های نهج البلاغه، خطبه همام و همچنین نامه ۳۱ امیرالمؤمنین به فرزندشان امام حسن(ع) است.

او ادامه داد: ما در این برنامه صفات پرهیزکاران را توصیف می‌کنیم. موضوع برنامه در آیتم علی‌نامه مطرح شده، در آیتم حدیث نو شدن آن موضوع  را تبیین و سپس در آیتم بخوان باران موضوعمان تفسیر می‌شود.

نیکانیک با اشاره به توجه برنامه الهیه به شرایط اجتماعی، توضیح می‌دهد: برای دومین سال متوالی است که با بیماری کرونا دست و پنجه نرم می‌کنیم و متأسفانه روزانه جمعی از هموطنان عزیزمان ما را به مقصد جهان دیگر ترک می‌کنند. ما در بخشی از الهیه با احترام به همه درگذشتگان بر اثر این بیماری، روایتی از دوران کرونا و بر اساس توجه انسانی به یکدیگر را با عنوان «چشم امید» پخش می‌کنیم.

او اضافه کرد: هر روز با صدای یکی از شهدای عزیز، به استقبال دعای سحر می‌رویم. در بخش دیگری از برنامه به وعده‌های خدا در قرآن با ذکر آیه و ترجمه آن با تفسیر حجت‌الاسلام مهدویان اشاره می‌کنیم. در برنامه‌سازی برای ماه مبارک رمضان با توجه به فضای معنوی خاص این ماه، دقت بیشتری لازم است. باید توجه کرد که بخش‌های مختلف یک برنامه در شأن و در خور این ماه مبارک و مخاطبان عزیز باشد.

ایمان جهانی دیگر تهیه‌کننده برنامه الهیه است. آرمین تقی‌نژاد و محمدعلی قلندری دستیاران تهیه‌کننده، سید مجتبی احمدی هماهنگی و مهدی اسماعیلی گزارشگر این برنامه‌ رادیویی‌اند. مهدی رسولی، احمد دهنوی، محبوبه نجفعلی، شیوا حسینی، مریم شهرامپور و نسترن حسنی نیز مسئولیت پژوهش، نویسندگی و ساخت بخش‌های کوتاه این برنامه را برعهده دارند.

کد خبر 598256 برچسب‌ها رادیو- برنامه رادیویی

منبع: همشهری آنلاین

کلیدواژه: رادیو برنامه رادیویی ماه مبارک رمضان برنامه الهیه بیماری کرونا رادیو تهران ماه رمضان برنامه ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.hamshahrionline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «همشهری آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۷۵۶۹۷۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

یادی از اسکوییِ فقید؛ صدای ماندگار ورزش

آخرین وضعیت جسمانی مسعود اسکویی گوینده خاطرانگیز رادیو ورزش سلامتی او را رو به بهبودی نشان می‌داد و همه منتظر بودند صدایِ‌او را یک بار دیگر از موجِ رادیو ورزش بشنوند اما روز معلم خبر آمد صدایِ ماندگار دارفانی را وداع گفت. - اخبار فرهنگی -

به گزارش خبرنگار فرهنگی خبرگزاری تسنیم،‌ صدایش صلابت بسیاری داشت و هر شنونده‌ای را میخکوب می‌کرد. کافی بود مخاطب پای گزارش‌های ورزشی او بنشیند، آن وقت بود که از هیجان گزارش‌های ورزشی استاد اسکویی به وجد می‌آمد. بیراه نیست بگوییم که ورزش دوستان و دوستداران ورزشی از چند دهه قبل با صدای استاد اسکویی عجین شده‌اند و به عشق او گزارش‌های ورزشی را می‌شنیدند.

امروز این استاد که به صدای خاص در رادیو شهره بود را از دست دادیم و اهالی رادیو به سوگ نشستند. شادروان شاگردان بسیاری را در رادیو تربیت کرد و به حرفه‌ای بودن در رادیو زبانزد بود.

مسعود اسکویی درگذشت

به رسم یادبود با چند همکاران و دوستان قدیمی اش گفت‌وگو کردیم که در ادامه از نظرتان می‌گذرد:

به جوانان آموخت

خسرو والی‌زاده، گزارشگر و کارشناس ورزش فوتبال در رادیو ورزش ضمن تسلیت به اهالی رادیو گفت: درگذشت استاد را به اهالی رادیو تسلیت می‌گویم. وقتی این خبر را شنیده‌ام خیلی ناراحت و متأثر شدم. روز گذشته با اینکه ساعت ملاقات تمام شده بود اما به دیدن استاد اسکویی به بیمارستان رفتم. شاید آخرین فردی بودم که قبل از فوت استاد به دیدنش رفتم. خیلی متأسفم که این هنرمند را از دست دادیم.

وی که از نزدیکان استاد اسکویی است، درباره این گوینده فقید می‌گوید: آشنایی ما با استاد به اواخر سال 1358 بعد از انقلاب اسلامی برمی‌گردد. زمانی که وارد کار رسانه شدم، استاد اسکویی را می‌شناختم. از همان سال‌ها با یکدیگر دوست بودیم. استاد یکی از مشوق‌های من برای ورودم به رادیو بود. یکی از برنامه‌هایی که افتخار داشتم نزد استاد باشم «صدای وزش» رادیو تهران بود که بعدها از رادیو جوان پخش شد. پس از افتتاح رادیو ورزش هم از سال 1378 از این شبکه روی آنتن می‌رفت. حدود 25 سال با برنامه «صدای ورزش» در کنار استاد اسکویی بودم. البته برنامه‌های دیگر هم در خدمت استاد بودم. به شخصه خیلی از استاد آموختم، به عنوان بزرگترین و قدیمی‌ترین عضو رادیو خیلی از استاد آموختیم.

والی‌زاده با اشاره به ویژگی‌های اخلاقی استاد اسکویی، تأکید کرد: بسیار محترم و خانواده دوست بود. خیلی به همکاران به ویژه به جوانان کمک می‌کرد. بیش از 30 سال با استاد کار کردم. او تجربیاتش را به همه منتقل می‌کرد. امروز که روز معلم است استاد دارفانی را وداع گفت. استاد اسکویی آدم بی‌حاشیه‌ای بود و صدایش به عنوان گزارشگر و گوینده همیشه ماندگار خواهد ماند.

چشم امید به بازگشت او داشتیم

در پی درگذشت مسعود اسکویی، گوینده پیشکسوت رادیو و تلویزیون، رییس سازمان صداوسیما در پیامی درگذشت وی را تسلیت گفت. در پیام پیمان جبلی آمده است: چشم امید به بازگشت و بهبود استاد مسعود اسکویی داشتیم تا بار دیگر با صدای جادویی و سحرانگیز خود، گوش‌هایمان را بنوازد.

در گفت‌و‌گو با استاد که روی تخت بیمارستان بود جز امید به آینده و انرژی فراوان شنیده نمی‌شد. دوست داشتیم خبرهای خوش موفقیت‌های جوانان‌مان در المپیک پیش‌رو و مسابقات جهانی را از زبان او بشنویم اما در برابر تقدیر الهی چه می‌شود کرد.

درگذشت استاد مسعود اسکویی را به خانواده، دوستان و اهالی رادیو تسلیت گفته و برای آنان صبر الهی و برای آن مرد محترم و باوقار، رحمت الهی مسئلت می‌کنم.

اسکویی، شاگردان بسیاری را برای صدا تربیت کرد

علی بخشی‌زاده معاون صدا در پیامی درگذشت مسعود اسکویی را تسلیت گفت. در پیام او آمده است: مرحوم مسعود اسکویی عزیز که عمر پربرکت خود را وقف خدمت به مردم و انعکاس شور و هیجان رویدادهای ورزشی به مخاطبان رادیو کرد، با صدایی گرم و گیرا و لحنی صمیمی و به یاد ماندنی، خاطرات ماندگاری را در اذهان شنوندگان به یادگار گذاشت.

تعهد، اخلاق حرفه‌ای، شور و اشتیاق وصف‌ناپذیر ایشان به ورزش و عشق بی‌حد و مرز به رادیو، الگویی ارزشمند برای نسل‌های آینده گویندگان و اهالی رسانه خواهد بود.

درگذشت این گوینده پیشکسوت و پرتلاش ضایعه‌ای جبران‌ناپذیر برای جامعه رسانه و ورزش کشور است. از خداوند متعال برای ایشان رحمت واسعه و علو درجات و برای خانواده محترم، صبر و شکیبایی آرزومندیم.

او تا آخرین نفس در رادیو ورزش به عشق مخاطبان زندگی کرد و یاد و خاطره او همواره در قلب‌هایمان زنده خواهد ماند.

عاشق ورزش و رادیو بود

علی شاکری، کارشناس والیبال و هندبال رادیو ورزش از دوستان و همکاران قدیمی این گوینده فقید، خاطرنشان کرد: کارم را با آقای اسکویی از سال 1372 شروع کردم. من که تازه کار بودم و استاد هم پیشکسوت ما. در برنامه «عصرانه» با استاد اسکویی آشنا شدم. البته از قبل سابقه و آوازه شان را شنیده و شناخت داشتم. تا اینکه کم‌کم با گزارشگری والیبال کارم را در کنار او شروع کردم. این همکاری تا شروع رادیو ورزش ادامه داشت اما با افتتاح این شبکه ارتباط ما خیلی جدّی‌تر شد. «جهان ورزش والیبال» یا «صبح ورزش» را در کنار هم بودیم. گاهی شادروان اسکویی مجری و من هم کارشناس بودم و بالعکس. قبل از این که او در بستر بیماری بیفتد با هم کار می‌کردیم.

وی ادامه داد: او خیلی انسان رئوف، مهربان، دوست، مشوق و متواضع بود. غرور و تکبر نداشت و بی‌ریا کارش را با عشق انجام می‌داد. عاشق میکروفن بود. رابطه پدر و پسری داشتیم. خیلی خوب ارتباط برقرار می‌کرد. خیلی از استاد آموختم. استاد اسکویی بزرگتر و راهنمای خوبی برای ما بود. 

جایش همیشه سبز خواهد بود

میرزا شفیع، کارشناس ورزش و یکی از دوستان قدیمی مرحوم استاد اسکویی تصریح کرد: مرحوم اسکویی از پیشکسوتانی بود که این افتخار نصیب من شد که در نشریات همکاری داشته باشیم. در رادیو ورزش هم 22 سال با هم همکار بودیم. حتی همسفر هم بودیم. استاد دو فرزند پسر داشت که هر دو فرزندش هم در کانادا زندگی می کنند. زمانی که استاد اسکویی برای دیدن فرزندانش به کانادا رفته بود با همدیگر همسفر بودیم.

وی با اشاره به ویژگی‌های اخلاقی پیشکسوت خوش صدای رادیو ورزش، بیان کرد: استاد علاقه مند بود همه در کارشان پیشرفت کنند. او یاری صمیمی و یک پدر برای همه بود. بدون تردید استاد اسکویی در رسانه ملی اسطوره بود. همه خاطرات خوبی از استاد دارند. همیشه با روی باز و انرژی مثبت با همه صبحت می‌کرد. خیلی پرتلاش بود، هیچ وقت از کار دست نکشید و عاشق کارش بود. با رفتن او خلا بزرگی در رادیو ورزش به وجود می‌آید. صدای مسعود اسکویی برای همیشه ماندگار است و جایش برای همیشه سبز خواهد بود.

با تجربه همراه با صدایی خاص

صدرالدین کاظمی، کارشناس همه رشته های ورزشی که به عنوان گزارشگر کشتی با مرحوم اسکویی برنامه «صبح و ورزش» را به مدت دو ساعت اجرا می‌کرد، گفت: تقریبا به مدت 40 سال است که همدیگر را می شناسیم. روابط ما صمیمی بود و با استاد انس و الفت داشتیم.

کاظمی در ادامه اضافه کرد: مرحوم اسکویی شخصیت منحصر به فردی داشت. از نظر جنس صدا، تک و خاص بود.هر فردی این قدرت، حجم صدا و شیرینی صدا را نداشت. با تجربه بود و همه مراحل آکادمیک کار را در داخل و خارج از کشور فرا گرفته بود. صدایش متفاوت بود. همچنین معلومات و اطلاعات لازم را در رشته ورزشی خصوصاً چند رشته ورزشی و درصدر آنها والیبال داشت. ضمن اینکه گزارش‌های ورزشی را خیلی عادلانه قضاوت می‌کرد. 

مسعود اسکویی مجری و مفسر ورزش رادیو وتلویزیون امروز در 85 سالگی دارفانی را وداع گفت. وی مدتی پیش به دلیل شکستگی ناحیه پا و لگن در بیمارستان لاله عمل جراحی شده و مدتی در بخش مراقبت های ویژه به سر می‌برد. وی از سال 1345 به استخدام تلویزیون ملی ایران درآمد و سابقه حدودا 57 سال گزارشگری و فعالیت در رادیو و تلویزیون را داشت. اسکویی از جمله پیشکسوتان خوش نام و خوش صدای رسانه ملی به شمار می‌رفت که تعصب و غیرت تحسین برانگیزی به رادیو و خصوصاً حوزه ورزش داشت.

مریم رستمی مدیر رادیو ورزش بانوان زمان مراسم تشییع استاد فقید مسعود اسکویی را یکشنبه 16 اردیبهشت از مسجد بلال صدا و سیما اعلام کرد.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • ویژه برنامه های رادیو ایران در شهادت امام جعفر صادق(ع)
  • برنامه‌های رادیو ویژه شهادت امام صادق (ع) اعلام شد
  • سوگنامه رادیو ویژه شهادت امام صادق (ع)
  • خاموشی صدای ماندگار ورزش
  • یادی از اسکوییِ فقید؛ صدای ماندگار ورزش
  • مسعود اسکویی که بود؟/رفت،صدایش ماندگار شد
  • درگذشت صدای جوان رادیو
  • درگذشت مسعود اسکویی، گوینده رادیو
  • مسعود اسکویی، گوینده پیشکسوت رادیو درگذشت
  • درگذشت مسعود اسکویی گوینده و مجری رادیو