Web Analytics Made Easy - Statcounter

گروه استان‌ها-آلودگی کم هوا و رطوبت کم استان خراسان جنوبی را به یکی از مناطق مستعد تولید برق خورشیدی تبدیل کرده به طوری که به دلیل تابش نور خورشید در طول روز، فرصت مناسبی برای ایجاد اشتغال و درآمدزایی وجود دارد. - اخبار استانها -

به گزارش خبرگزاری تسنیم از   بیرجند  ، در کشور ایران با توجه به شرایط آب و هوایی که دارد، در بیشتر مناطق 300 روز آفتابی به طور متوسط وجود دارد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

همچنین تابش 300 روزه خورشید و وزش بادهای 120 روزه سیستان در خراسان جنوبی نیز ظرفیت کم‌نظیری را برای سرمایه‌گذاری و بهره‌برداری از انرژی پاک فراهم کرده است.

چراکه ساعات آفتابی به طور متوسط در خراسان جنوبی به 3 هزار و 200 ساعت در سال و حتی بیشتر نیز می‌رسد، به‌ طوری که در برخی شهرستان‌های خراسان جنوبی از جمله طبس مقدار تابش 481 (کالری بر سانتی متر مربع در هر روز) است.

آلودگی کم هوا و رطوبت کم استان خراسان جنوبی را به یکی از مناطق مستعد تولید برق خورشیدی تبدیل کرده به طوری که به دلیل تابش نور خورشید در طول روز، منابع خوبی برای تولید انرژی خورشیدی در استان وجود دارد که می‌توان از این منابع برای کاهش بار شبکه برق الکتریکی استفاده کرد.

در صورت استفاده بهینه از این انرژی پایدار، استان خراسان جنوبی به یکی از مهم‌ترین قطب‌های تولید برق تبدیل خواهد شد و خواهد توانست علاوه بر تامین نیاز استان و استان‌های همجوار، بخشی از انرژی را به کشور‌های همسایه صادر کند.

  آفتاب خراسان جنوبی مستعد درآمدزایی  

خراسان جنوبی دیاری است که نه تنها از خاکش می‌توان زرهای گران قیمتی چون زعفران و زرشک به دست آورد بلکه اگر برنامه و طراحی درستی داشته باشیم می‌توان از آفتاب و حتی باد آن نیز برای مردم درآمدزایی کرد.

اما رسیدن به این مهم نیازمند طراحی منسجم دستگاه‌های ذی ربط و اطمینان دادن به مردم از درآمدزایی با سرمایه گذاری در این طرح است.

به گفته کارشناسان اگر به درستی از ظرفیت انرژی‌ آفتاب و باد استفاده شود، رونق اقتصادی در گوشه گوشه استان رقم می‌خورد و از جهتی احداث توربین‌های بادی و پنل‌های خورشیدی کوچک در پشت بام و مزارع کشاورزان بستر خوبی برای اشتغال و ماندگاری جمعیت در روستاها است.

 بر اساس آمار و اطلاعاتی که وجود دارد در 300 روز از سال حدود 70 تا 80 درصد خورشید قابل استفاده برای تولید برق داریم که ظرفیت قابل توجهی است و از این ظرفیت می توان با توجه به اینکه از سوخت‌های فسیلی استفاده نمی شود به بخش تولید برق کمک کند.

این امر مستلزم آن است موانع و مشکلاتی که پیش روی توسعه انرژی تجدیدپذیر در کشور است برداشته شود و جذابیت‌های لازم برای سرمایه گذاری به وجود بیاید زیرا جذب سرمایه‌های خارجی در این بخش امکان پذیر است. 

نیروگاه خورشیدی 10 مگاواتی اردیبهشت ماه امسال به بهره‌برداری می‌رسد بزرگ‌ترین نیروگاه خورشیدی در قم احداث می‌شود 4 نیروگاه خورشیدی با سرمایه‌گذاری اوقاف در قزوین ساخته می‌شود

پیام باقرى، نایب رئیس سندیکاى صنعت برق ایران در گفت و گو با خبرنگار تسنیم در بیرجند در بحث سرمایه گذاری برق خورشیدی اظهار داشت: جریان توسعه حوزه انرژی در دنیا به ویژه در بخش برق مبتنی بر توسعه حوزه تجدیدپذیرها است.

وی افزود: امروز شاهد این هستیم که بسیاری از کشورهای در حال توسعه و توسعه یافته بسیار سرمایه گذاری‌های کلانی در حوزه استفاده از انرژی‌های تجدید پذیر به دلیل مزایایی که برق حاصل از این انرژی دارد در دستور کار خود قرار داده اند.

نایب رئیس سندیکاى صنعت برق ایران بیان کرد: یکی از مزایای تولید برق خورشیدی بحث محیط زیست و اینکه بسیاری از کشورها منابع سوخت فسیلی را در اختیار ندارند و به همین دلیل به سمت انرژی تجدید پذیر گرایش زیادی دارند است.

  صنعت برق خورشیدی آینده روشنی دارد  

باقری با بیان اینکه آینده صنعت برق خورشیدی آینده روشن و در حال توسعه است گفت: با توجه به ضرورتی که در بحث حرکت به سمت انرژی‌های تجدید پذیر در فرایند آنی سبد انرژی در دنیا وجود دارد و همچنین ضرورت پایبندی به مسائل محیط زیستی و کنوانسیون‌ها و مراودات بین المللی که بسیاری کشورها توافق می کنند و همچنین به نوعی یکی از شاخصه‌های استفاده کردن از انرژی‌های خورشیدی سهل الوصول بودن نصب نیروگاه‌های خورشیدی در مناطق دور افتاده به ویژه مناطق روستایی است، امروز در کشور ما نیز در نقاط صعب العبور و دور افتاده از انرژی خورشیدی برای رساندن برق استفاده می شود.

وی خاطرنشان کرد: حرکت به سمت انرژی‌های تجدید پذیر به ویژه نیروگاه‌های خورشیدی یک حرکت مستمر، پایدار و روبه توسعه در دنیا تلقی می شود.

نایب رئیس سندیکاى صنعت برق ایران یادآور شد: بسیاری از کشورهای پیشرفته مانند آلمان تجربه تأمین 60 درصدی برق خود را از محل انرژی‌های تجدید پذیر دارد و بسیاری از کشورهای دیگر به ویژه کشورهای اروپایی تاکید بسیاری بر توسعه انرژی‌های تجدید پذیر دارند.

باقری تصریح کرد: همچنین کشورهای همسایه و منطقه به ویژه کشورهای حاشیه خلیج فارس، عراق، ترکیه، افغانستان و پاکستان نیز در  برنامه‌های بلند مدت خود برنامه ریزی جدی برای توسعه در حوزه تجدید پذیرها به ویژه نیروگاه‌های خورشیدی دارند که این امر نشان می دهد که آینده سرمایه گذاری در حوزه برق خورشیدی در دنیا و در منطقه یک آینده روشنی است.

وی افزود: نیروگاه های خورشیدی به دلیل اینکه از تابش خورشید انرژی خود را تامین می کنند، خوراک اصلی آنان تابش نور خورشید و خوراک اولیه آنان برای تولید برق یک خوراک رایگان است و به قیمت سوخت‌های فسیلی وابسته نیستند.

 نایب رئیس سندیکاى صنعت برق ایران به سرمایه گذاری در تولید برق انرژی‌های خورشیدی اشاره کرد و خاطرنشان کرد: در حال حاضر برای یک نیروگاه 5 کیلوواتی که یک نیروگاه کوچک است و در سقف منازل نصب می شود به ازای هر کیلو وات حدود 25 میلیون تومان هزینه سرمایه گذاری و در مجموع 5 کیلو وات 125 میلیون تومان هزینه در بر دارد.

باقری اظهار داشت: نیروگاه‌های خورشیدی وقتی در مقیاس مگاوات مطرح می شوند، هر کیلووات حدود 15 میلیون تومان هزینه احداث در بر دارد.

نرخ‌های فعلی جذابیتی برای بخش خصوص ایجاد نمی کند

وی تصریح کرد: در حال حاضر یکی از مشکلاتی که ما در صنعت تجدید پذیر کشور داریم تعرفه‌هایی است که برای خرید برق تضمینی در نظر گرفته شده، که نرخ‌های فعلی جذابیتی برای بخش خصوص ایجاد نمی کند و چندان ارزش افزوده ای برای بخش خصوصی به وجود نمی آورد.

نایب رئیس سندیکاى صنعت برق ایران یادآور شد: هرچه نرخ خرید برق تضمینی بالاتر برود و شرایط محیا تر باشد نرخ بازگشت سرمایه می تواند کوتاهتر باشد و این می تواند به توسعه صنعت تجدید پذیر در کشور کمک کند.

باقری با اشاره به اینکه خوشبختانه در این صنعت بسیار مستعد هستیم بیان کرد: آمارهای جهانی اینگونه بیان می کنند که به طور متوسط با هر مگاوات نیروگاه حدود 10 نفر به صورت مستقیم مشغول به کار می شوند و این رقم می تواند رقم قابل توجهی باشد.

وی خاطرنشان کرد: در حال حاضر چیزی که ما در سندیکای برق احصاء کرده ایم حدود 200 شرکت پیمانکار، سازنده، مشاور، بازرگانی و نیروگاه دار هستند که در حوزه تجدید پذیر ها مشغول فعالیت هستند.

نایب رئیس سندیکاى صنعت برق ایران گفت: در سال 98 مستند به آمار سازمان انرژی‌های تجدید پذیر و بهره وری انرژی‌های برق حدود 43 هزار و 500 نفر به صورت مستقیم و غیر مستقیم در حوزه‌های مختلف تجدید پذیر مشغول به کار بودند.

باقری با اشاره به اینکه صنعت تجدید پذیر جای توسعه دارد اظهار داشت: این صنعت ما میزان احداث آن امروز از برنامه توسعه عقب تر است زیرا بر اساس برنامه ششم توسعه قرار بود تا پایان برنامه به 5 هزار مگاوات انرژی تجدید پذیر برسیم در صورتی که امروز کمتر از یک هزار مگاوات در مدار قرار گرفته است، اگر ما با سرعت کار را توسعه می دادیم می توانستیم امیدوار باشیم که تعداد اشتغال مستقیم و غیر مستقیم ما در بخشهای مختلف انرژی تجدید پذیر رشد قابل توجهی داشته باشد.

وی یادآور شد: با توجه به پویایی که در این صنعت وجود دارد این فرصت برای ما وجود دارد که به رشد اشتغالزایی و درآمد زایی در این صنعت برسیم.

 نایب رئیس سندیکاى صنعت برق ایران به کمک به کمبود برق ایران از طریق انرژی‌های تجدیدپذیر اشاره کرد و گفت: رشد مصرف ما در کشور سالیانه حدود 6 تا 7 درصد است و برای پوشش این رشد مصرف باید سالیانه 5 هزار مگاوات نیروگاه جدید وارد مدار شود، درصورتی که متوسط در سال‌های گذشته کمتر از نصف این میزان را توانستیم وارد مدار کنیم.

باقری اظهار داشت: یکی از دلایلی که در زمان پیک مصرف با خاموشی‌ها مواجه می شویم این است که نتوانستیم میزان تقاضا را از طریق تولید بیشتر با توجه به سرمایه گذاری‌ها پوشش دهیم.

وی خاطرنشان کرد: صنعت تجدید پذیر در کشور ما بسیار صنعت مستعدی است و ما به لحاظ اطلس خورشید و اطلس باد در کشور از ظرفیت‌های بالقوه بسیار زیادی برای توسعه این بخش برخوردار هستیم.
 
نایب رئیس سندیکاى صنعت برق ایران گفت: بر اساس آمار و اطلاعاتی که وجود دارد در 300 روز از سال حدود 70 تا 80 درصد خورشید قابل استفاده برای تولید برق داریم که ظرفیت قابل توجهی است و از این ظرفیت با توجه به اینکه از سوخت های فسیلی استفاده نمی کند می شود به بخش تولید برق کمک کند.

باقری یادآور شد: این امر مستلزم آن است موانع و مشکلاتی که پیش روی توسعه انرژی تجدیدپذیر در کشور است برداشته شود و جذابیت های لازم برای سرمایه گذاری به وجود بیاید زیرا جذب سرمایه‌های خارجی در این بخش امکان پذیر است. 

وی خاطرنشان کرد: اگر این فضا، فضای روشن و جذابی برای سرمایه گذار باشد ما شاهد رشد این صنعت و کمک به کمبود برق از طریق توسعه تجدیدپذیر ها خواهیم بود.

 نایب رئیس سندیکاى صنعت برق ایران یادآور شد: این امر باید در دستور کار مسئولان مرتبط و تصمیم گیری این حوزه قرار گیرد زیرا بضاعت توسعه صنعت تجدید پذیر هم به لحاظ منابع خدادادی خورشید و باد و غیره و هم به لحاظ وجود زیرساخت‌های لازم در بخش خصوصی و شرکت های توانمند در این حوزه وجود دارد.

  توسعه تجدید پذیر به تولید و رفع کمبود برق در کشور کمک شایانی می کند  

باقری تصریح کرد: باید موانع حضور بخش خصوصی را در این حوزه از بین ببریم و زمینه را برای سرعت بخشیدن به توسعه در بخش تجدید پذیر ها فراهم کنیم و سرمایه گذاری را در این بخش ترغیب کنیم، زیرا توسعه تجدید پذیر قطعاً به تولید برق در کشور و رفع کمبود برق در کشور کمک شایانی خواهد کرد.

سید حسین خیریه، رئیس کمیسیون کشاورزی اتاق بازرگانی بیرجند نیز در گفت و گو با خبرنگار تسنیم در بیرجند با اشاره به اینکه انرژی خورشیدی یکی از مزایای استان است اظهار داشت: سمت و سوی کل دنیا در سال‌های آینده باید به سمت انرژی‌های پاک باشد.

وی با بیان اینکه در کشور ایران با توجه به آفتاب زیادی که وجود دارد می توان از این ظرفیت استفاده کرد خاطرنشان کرد: اگر دولت در این زمینه حمایت‌هایی داشته باشد بسیار خوب است.

رئیس کمیسیون کشاورزی اتاق بازرگانی بیرجند بحث تولید برق خانگی نیز می تواند در این مسئله بسیار موثر باشد یادآور شد: کسی که در هر زمینه‌ای می‌خواهد سرمایه‌گذاری کند باید یک طرح توجیهی واقعی و درستی تهیه کند زیرا بسیاری از شرکت‌هایی که دچار مشکل و تعطیل می شوند طرح توجیهی درست و علمی نداشته آمد.

اگرچه خراسان جنوبی از ذخایر نفت و گاز برخوردار نیست ولی ظرفیت‌های طبیعی از جمله انرژی‌های لایزال خورشیدی و بادی در آسمان استان به وفور یافت می‌شود که می‌تواند علاوه بر اشتغالزایی و درآمدزایی برای مردم از طریق خرید تضمینی برق تولیدی، سهم قابل توجهی در تولید انرژی و همچنین جهش تولید داشته باشد.

انتهای پیام/255/ی

منبع: تسنیم

کلیدواژه: انرژی های تجدید پذیر نیروگاه های خورشیدی استان خراسان جنوبی صنعت تجدید پذیر سرمایه گذاری سمت انرژی پذیر در کشور انرژی تجدید برق خورشیدی برای سرمایه برای تولید قابل توجهی کمبود برق یادآور شد تولید برق

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۷۶۳۳۰۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

دردسرهای افزایش بیش‌ از حد انرژی‌های تجدیدپذیر برای آینده

بهره‌وری انرژی برای آینده‌ای پایدار حیاتی است، با این حال افزایش بیش‌ از حد استفاده از انرژی‌های تجدیدپذیر بدون وجود زیرساخت‌های کارآمد و مدیریت مصرف، جهان را با مشکلات بسیار مواجه می‌کند.

به گزارش سرویس ترجمه خبرگزاری ایمنا، اتلاف انرژی یک مشکل بزرگ است و حدود سه‌چهارم انرژی جهانی به دلیل سیستم‌ها یا زیرساخت‌های ناکارآمد و رفتارهای مصرف نادرست هدر می‌رود. بهره‌وری انرژی اغلب به نفع افزایش ظرفیت انرژی تجدیدپذیر نادیده گرفته می‌شود، حال آن‌که بهبود آن و کاهش اتلاف انرژی می‌تواند انتشار کربن را پایین آورد، در هزینه‌ها صرفه‌جویی کند و بار تولید انرژی سبز را کاهش دهد. از آنجا که دولت‌ها بر توسعه ظرفیت انرژی‌های تجدیدپذیر خود تمرکز می‌کنند، بسیاری از آن‌ها یک عنصر حیاتی برای تقویت امنیت انرژی پاک یعنی مدیریت زباله‌های انرژی را نادیده می‌گیرند.

دردسرهای افزایش اتکا به انرژی‌های تجدیدپذیر

کشورها در سراسر جهان باید سیستم‌های موجود خود را اصلاح کنند تا اطمینان حاصل شود که انرژی در حمل‌ونقل و استفاده از بین نمی‌رود و شبکه‌های برق آماده پذیرایی از پروژه‌های انرژی پاک جدید می‌شوند که انتظار می‌رود طی دهه‌های آینده ارائه شوند.

این توسعه نیازمند تمرکز بیشتر بر کاهش اتلاف انرژی به جای افزایش ظرفیت انرژی تجدیدپذیر است، زیرا جایگزینی انرژی‌های فسیلی با انرژی‌های تجدیدپذیر بدون توجه به کارآمدی و کاهش مصرف در عمل بی‌فایده خواهد بود. یکی از موارد مشکل‌ساز در این زمینه برای اروپا، عرضه بیش از حد پنل‌های خورشیدی از چین به‌دنبال افزایش اهداف ظرفیت انرژی خورشیدی خود توسط دولت‌ها است.

چین در تولید مقادیر زیادی پنل با هزینه کم بسیار موفق بوده است. این امر به تولید بسیار کمتر پنل‌های خورشیدی در مناطق گران‌تر مانند اروپا و اتکای بیشتر به چین برای تهیه پنل‌های خورشیدی در سراسر جهان منجر شده و رقابت تولیدکنندگان داخلی را با مشکل مواجه کرده است. به این ترتیب دولت‌ها به فکر وضع تعرفه‌هایی بر صادرات انرژی‌های تجدیدپذیر چین هستند که به زودی به ایالات متحده نیز راه پیدا خواهد کرد.

انتظار می‌رود چین مقادیر زیادی پنل‌های خورشیدی را به کشورهای سراسر جهان بفروشد و به آن‌ها امکان توسعه پروژه‌های انرژی خورشیدی کم‌هزینه را بدهد. این امر نشان‌دهنده پیشرفت چشمگیر در فناوری انرژی خورشیدی است، با این حال می‌تواند منجر به اتکای بیش از حد به افزایش ظرفیت به جای بهبود کارایی در تمام منابع انرژی و کاهش مصرف انرژی شود.

بهره‌وری انرژی از لحاظ تاریخی بیشترین سهم را در کاهش گازهای گلخانه‌ای به ارمغان آورده است. معرفی مجدد آن برای عصر انرژی‌های تجدیدپذیر و دستیابی به اهداف کربن‌صفر خالص تا سال ۲۰۵۰، بشر را قادر می‌سازد تا به این روند ادامه دهد.

برخورداری از شانس مبارزه با تغییرات آب‌وهوایی و پای‌بندی به توافق‌نامه پاریس در سال ۲۰۱۵ برای رسیدن به هدف کربن‌صفر خالص و حفظ گرمایش جهانی به زیر ۱.۵ درجه سانتی‌گراد، نیازمند بهره‌وری انرژی است. بهره‌وری انرژی می‌تواند یک‌سوم صرفه‌جویی کربن مورد نیاز را تا رسیدن به کربن‌صفر خالص تأمین کند و با برق‌رسانی هرچه بیشتر سیستم انرژی خود، ایجاد انعطاف‌پذیری در عرضه، تقاضا و ذخیره‌سازی انرژی و استفاده مجدد از گرمای اتلاف‌شده، کارایی انرژی را افزایش می‌دهد.

بهره‌وری انرژی در اروپا

مهندسی سیستم انرژی آینده نشان می‌دهد که اتحادیه اروپا و بریتانیا ممکن است بتوانند با به حداکثر رساندن پتانسیل تقاضا، هزینه‌های اجتماعی سالانه ۱۱.۲ میلیارد دلاری را تا سال ۲۰۳۰ و ۱۶.۶ میلیارد دلاری را تا سال ۲۰۵۰ کاهش دهند. این انعطاف‌پذیری به این مناطق کمک می‌کند تا انتشار گاز کربن‌دی‌اکسید خود را تا حدود ۴۰ میلیون تن کاهش دهند و تولید برق از گاز طبیعی را به میزان ۱۰۶ تراوات ساعت یا حدود یک‌پنجم مصرف گاز طبیعی اتحادیه اروپا برای تولید برق نسبت به سال ۲۰۲۲ کاهش دهد. انتقال از سوخت‌های فسیلی به یک سیستم کاملاً الکتریکی می‌تواند تا ۴۰ درصد از مصرف انرژی نهایی را کاهش دهد.

بهره‌وری انرژی در فناوری‌های نوظهور

اطمینان از بهره‌وری انرژی در فناوری‌های نوظهور نیز بسیار مهم است. بازار هیدروژن با سرعتی بالا در حال رشد است، زیرا دولت‌ها و شرکت‌ها در سراسر جهان به دنبال جایگزین‌های سوخت پاک‌تر برای نیرو دادن به صنایعی مانند تولید و هوانوردی هستند. تبدیل انرژی تجدیدپذیر به هیدروژن از طریق الکترولیز به مقادیر زیادی انرژی نیاز دارد که بسیاری معتقدند بهتر است به‌طور مستقیم به‌عنوان برق مورد استفاده قرار گیرد. بنابراین جهان باید فناوری‌های الکترولیز با راندمان بالا را برای بهبود فرآیند تبدیل و تمرکز بر کاهش تقاضا برای هیدروژن توسعه دهد. به این ترتیب یکپارچه‌سازی استراتژیک بخش‌هایی که گرمای اضافی را برای کاهش تقاضای انرژی و افزایش کارایی به کار می‌برند، ممکن و ضروری است.

تا پایان دهه تا ۵۳ درصد از انرژی ورودی جهانی به‌عنوان گرمای اضافی هدر می‌رود، اما این گرما می‌تواند برای تأمین انرژی ماشین‌آلات و همچنین گرمایش ساختمان‌ها و آب استفاده می‌شود.

سیستم‌های انرژی موجود در سطح جهانی بسیار ناکارآمد هستند و تقاضای انرژی در جهان همچنان در حال افزایش است. بنابراین، دولت‌ها در تلاش هستند تا به سرعت منابع انرژی موجود را با انرژی‌های تجدیدپذیر جایگزین کنند تا از تلاش‌های کربن‌زدایی حمایت کنند. در این میان برای کاهش ناکارآمدی‌ها و مهار مصرف غیرضروری انرژی، کار چندانی انجام نمی‌شود. بهبود بهره‌وری انرژی و کاهش استفاده بیش از حد به کاهش انتشار کربن و همچنین کاهش بار دولت‌هایی که به دنبال افزایش تولید انرژی سبز با سرعتی ناپایدار هستند، کمک می‌کند.

کد خبر 748687

دیگر خبرها

  • سرمایه گذاری انرژی های تجدید پذیر در استان اصفهان
  • دردسرهای افزایش بیش‌ از حد انرژی‌های تجدیدپذیر برای آینده
  • توسعه صنعت نوغانداری، نیازمند تغییر الگوی مصرف 
  • مدارس، صاحب نیروگاه های خورشیدی می شوند
  • خسارت میلیاردی سیل به کشاورزی خراسان جنوبی
  • شصت‌ودومین شماره مجله تصویری نفت و انرژی (متنا)
  • اندازه‌گیری قند خون با گلکسی واچ 7 امکان‌پذیر خواهد شد
  • اندازه‌گیری قند خون با ساعت گلکسی واچ 7 امکان‌پذیر خواهد شد
  • خرید و فروش استقلال و پرسپولیس در چه زمانی امکان‌پذیر است؟
  • شاخص شدت انرژی در کشور رو به افزایش است