Web Analytics Made Easy - Statcounter

خدا رحم امیری زاده روز شنبه درگفت‌وگو با خبرنگار ایرنا با بیان اینکه آتش زدن کاه و کلش ، بیشتر پس از برداشت محصولات پاییزی خوزستان انجام می‌شود افزود:آتش زدن کاه و کلش باعث حذف بقایای گیاهی و تضعیف مواد آلی خاک می‌شود در حالی که این مواد نقش موثری در بهبود حاصلخیزی خاک هم از نظر فیزیکی و هم از نظر شیمیایی دارند و باعث تعادل در آزادسازی و مصرف مواد غذایی موجود در خاک می‌شوند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


وی گفت: مواد آلی ، PH خاک را کاهش داده و بدین ترتیب میکروارگانیسم های خاک افزایش می‌یابد.
امیری زاده با بیان اینکه در مناطق گرم و گرم و خشک خاک ها از نظر مواد آلی فقیر هستند اضافه کرد: کاه و کلش محیط امنی برای زندگی انواع موجودات از جمله ‌وحوش و پرندگان به‌وجود می آورد و آتش زدن آن، این محیط امن را از بین می‌رود و ضمن صدمه زدن به محیط زیست، گاهی باعث صدمه مستقیم به این موجودات و انسان‌ها می‌شود.
وی ادامه داد: موجودات ذره بینی که باعث آزادسازی مواد خاک می شوند نیز با آتش زدن کاه و کلش از بین می روند زیرا دمای سطح خاک افزایش می یابد.
امیری زاده با بیان اینکه خطر احتمالی برای انسان‌ها نیز با آتش زدن کاه و کلش وجود دارد افزود: کاه و کلش منبع خوبی برای تهیه علوفه دام به ویژه در شرایط خشکسالی است.
وی گفت: کاه و کلش موجود در مزارع باعث حاصلخیزی خاک در فصل تابستان در مناطق گرم و خشک می‌شود به دلیل اینکه اگر سطح خاک بدون پوشش باشد بر اثر تابش آفتاب دچار فرسایش می‌شود و خاک ، بر اثر وزش باد جابه جا می شود.
وی از کشاورزان خواست از سوزاندن کاه و کلش به طور جدی خودداری کرده و به کسی هم اجازه آتش زدن مزارع را ندهند.
امیری زاده با بیان اینکه شخم زدن مکرر به ساختمان خاک صدمه وارد می کند به کشاورزان پیشنهاد کرد از روش های کشت حفاظتی از جمله کشت مستقیم استفاده کنند زیرا علاوه بر کاهش هزینه تهیه زمین و کشت، باعث کاهش تعداد تردد ادوات در زمین و میزان مصرف سوخت می‌شود.
رییس سازمان جهادکشاورزی با اشاره به اینکه تردد زیاد در زمین باعث سفت شدن خاک می شود و مانع رشد ریشه در خاک می شود افزود: با کشاورزی حفاظتی نفوذ آب و هوا در خاک بهتر صورت می‌گیرد و در نتیجه تولید محصول بیشتری در طول مدت زمان خواهیم داشت.
امیری زاده کاهش هزینه تولید در هکتار و افزایش درآمد خانوار را از دیگر مزایای کشاورزی حفاظتی بیان و اضافه کرد: آمادگی داریم در قالب تسهیلات بانکی با بهره پایین تسهیلات لازم را در اختیار کشاورزان برای خرید ادوات کشاورزی حفاظتی قرار دهیم.
وی گفت: حدود ۳۰۰ دستگاه ادوات کشاورزی حفاظتی از جمله انواع چیزل ، در قالب خط اعتبار مرحله هشتم در سال ۱۳۹۹ در راستای کشاورزی حفاظتی ، تحویل کشاورزان خوزستانی شده است.
امیری زاده افزود:در قانون اساسی، قانون مدیریت پسماند، قانون هوای پاک ، قانون مجازات اسلامی و برنامه ششم توسعه به عواقب سوزاندن بقایای گیاهی و جرم تلقی کردن آن اشاره شده است.
با وجود اخطارها و هشدارها ، در روزهای اخیر گزارش هایی از آتش زدن بقایای محصولات برداشت شده از گوشه و کنار خوزستان دریافت شده است.
پیش‌تر مواردی از سرایت آتش ناشی از سوزاندن کاه و کلش به عرصه‌های منابع طبیعی و درختان کنار جاده‌ها به‌ ویژه درمناطق شمالی خوزستان دریافت شده بود.

برداشت گندم از سطح ۵۷۰ هزار هکتار مزارع آبی و دیم خوزستان که از دهه سوم فروردین آغاز شده مراحل پایانی خود را می‌گذراند و برخی کشاورزان پس از برداشت محصول، اقدام به آتش زدن کاه و کلش باقی مانده در زمین، برای آماده شدن کشت بعدی می‌کنند.

برچسب‌ها آتش سوزی کشاورزی اراضی کشاورزی خوزستان

منبع: ایرنا

کلیدواژه: آتش سوزی کشاورزی اراضی کشاورزی آتش سوزی کشاورزی اراضی کشاورزی خوزستان اخبار کنکور آتش زدن کاه و کلش کشاورزی حفاظتی امیری زاده

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۷۶۸۵۵۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

جزییات کشف معماری ۴۵۰۰ ساله در شرق ایران اعلام شد

آفتاب‌‌نیوز :

تپۀ پیرزال در ۶۰ کیلومتری جنوب زابل در استان سیستان و بلوچستان قرار دارد و در سال ۱۳۸۷ در فهرست آثار ملی ثبت شده است. این تپه در سال ۱۴۰۲ از طرف دانشگاه زابل برای آموزش دروس عملی باستان‌شناسی به دانشجویان این رشته در دانشکدۀ هنر و معماری، برای فصل دوم کاوش شد که مهمترین یافته‌های آن، یک سازه معماری متعلق به دورۀ چهارم عصر مفرغ سیستان (حدود ۲۵۰۰ تا ۲۳۰۰ پیش از میلاد) بود، که شامل بقایای ساختمانی یک خانه در لایۀ اول این محوطه است.

حسین سرحدی ـ عضو هیأت علمی دانشگاه زابل ـ که سرپرستی دومین فصل کاوش آموزشی دانشگاه زابل در تپۀ پیرزال سیستان را به عهده داشت، گاه‌نگاری محوطه پیرزال را بر اساس یافته‌های سطحی، به دورۀ IV شهر سوخته نسبت داده است، درباره جزئیات کشف بقایای معماری متعلق به دورۀ چهارم عصر مفرغ سیستان (حدود ۲۵۰۰ تا ۲۳۰۰ پیش از میلاد) توضیح داد: این معماری شامل بقایای ساختمانی یک خانه در لایۀ اول این محوطه است. این خانه متشکل از تعدادی اتاق در حاشیۀ جنوبی یک حیاط مرکزی است.

او اضافه کرد: کاوش‌های اخیر بیانگر وجود یک کوچه است که احتمالاً این ساختمان را به ساختمان‌ها یا خانه‌های دیگر مرتبط می‌کرده است. بقایای این کوچۀ در ضلع شمالی کارگاه ۳ نشاندهندۀ توسعۀ ساخت و ساز در دورۀ آخر عصر مفرغ سیستان است.

در این فصل، که کارگاه شماره ۳ به ابعاد ۱۰ در ۱۰ متر کاوش شد، سفال‌هایی متعلق به حدود ۴۳۰۰ سال پیش، اشیاء گلی شامل پیکرک‌ها و اشیاء شمارشی نیز کشف شد.

باستان‌شناسان همچنین اشیائی را در ارتباط با مدیریت کالا و نظام داد و ستد محلی کشف کرده‌اند که استقرار در این مکان را با سایر محوطه‌های اطراف برقرار می‌کرد. این کالا‌های مبادلاتی به گمان باستان‌شناسان شامل ظروف سنگی، جانورانی همانند گاو، گوسفند و گندم و سایر ملزومات زندگی در آن دوران بوده است. به نظر آن‌ها، مبادلۀ اشیاء سنگی همچون پیکَرَک‌ها و ظروف مرمرین در این تپه از رونق خوبی برخوردار بوده است.

سرحدی درباره اهمیت این تپه باستانی گفت: بنا به یافته‌های سطحی، به نظر می‌رسد «پیرزال» یکی از بزرگترین تپه‌های متعلق به فاز انتهایی عصر مفرغ سیستان است، که تاریخ و کیفیت آن هنوز از مسائل مورد بحث باستان‌شناسی جنوب شرق ایران به شمار می‌رود.

منبع: خبرگزاری ایسنا

دیگر خبرها

  • تولید بیشتر توت فرنگی با روش علمی
  • قیمت«گوجه فرنگی» از هفته آینده و «پیاز» از ماه آینده کاهش می‌یابد
  • کشف تاریخ ۴۵۰۰ ساله در زابل
  • جزییات کشف معماری ۴۵۰۰ ساله در شرق ایران اعلام شد
  • مردی با آرزوهای دوربُرد که برایمان عزت و اقتدار آفرید +عکس
  • قهرمان سابق لیگ به یک شرط دوباره مدعی می‌شود
  • تجهیزات و لوازم آزمایشگاهی
  • انفعال رژیم اردن در برابر جبهه مقاومت
  • پرداخت مطالبات گندمکاران خوزستانی تا ابتدای هفته آینده
  • برداشت حدود ۹۰ هزار تن چغندر قند از مزارع خوزستان