Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «قدس آنلاین»
2024-05-07@00:11:59 GMT

مواظب حافظه آموزش و پرورش باشید

تاریخ انتشار: ۱۲ اردیبهشت ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۱۷۷۳۶۹۰

مواظب حافظه آموزش و پرورش باشید

به یاد دارم در یکی از کلاس‌های درس مدیریت ارتباطات، استادمان دکتر علی اکبر فرهنگی که از چهره‌های بزرگ و ماندگار علوم انسانی در ایران است، از این می‌گفت که چگونه به مسیر دانش و دانشجویی کشیده شده است.

قدس آنلاین: دکتر فرهنگی تعریف می‌کرد که او در دوران نوجوانی، پر شر و شور بوده است و یکی از معلمانش او را با نصیحتی خردمندانه و کلامی‌ موجز به مسیر درست زندگی راهنمایی کرده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در صدای استاد، وقتی نام آن معلم را تکرار می‌کرد، احترام و ادب موج می‌زد: جلال آل احمد.

ما از این دست معلمان مانند جلال آل احمد که در کلاس‌های درس خود، علاوه بر درس‌های معمول و جاری، درس زندگی و روشن بینی نیز به نوجوانان و جوانان می‌آموخته‌اند و می‌آموزند، کم نداریم.

همین امروز اگر زندگینامه بسیاری از شاعران، داستان نویسان، هنرمندان و اهل فرهنگ و ادب را مرور کنید، می‌بینید که نقطه شروع بسیاری از آنان، هدایت و تأثیرگذاری معلمانی بوده است که استعدادها و توانایی‌های دانش‌آموزانشان را به درستی شناخته‌اند و آنان را به مسیر درست هدایت کرده‌اند.

معلمانی که عاشق کارشان بوده‌اند و هیچ چیز نمی‌توانسته است آنان را از کلاس و درس دور کند. از این دست معلمان هنوز هم هستند، کم هم نیستند، آنقدر زیادند که کسی به فکر این نیست که باید این نام‌ها و این سبک زندگی درست و هدایتگر را ثبت و ضبط کند تا در پیچ و خم تاریخ گم نشوند.

این روزها گاهی در شبکه‌های اجتماعی، با چهره‌های گمنام اما فداکار معلمانی روبه‌رو می‌شویم که اگر فناوری‌های جدید نبود، گمنام و بینام باقی می‌ماندند. معلمی‌که به بیماری کرونا گرفتار شده بود اما حتی روی تخت بیمارستان از برگزاری کلاس‌های برخط برای شاگردانش، شانه خالی نکرد؛ معلم دیگری که با پای پیاده مسیری طولانی را هرروز طی می‌کرد تا به منطقه ای برسد که شبکه‌های تلفن همراه آنتن می‌دهند و معلمی‌که کلیه اش را به شاگردش اهدا کرد تا زندگی او را بهتر و طولانی تر کند.

چه بسیارند از این دست معلمان که بدون نیاز به شناخته شدن و در اوج گمنامی، حماسه‌های بزرگ و غرورآفرین رقم می‌زنند و به ما ثابت می‌کنند روزگار آدمهایی که برای بهتر شدن زندگی همنوعانشان حاضرند هر کاری کنند.

اما آیا وزارت آموزش و پرورش به عنوان متولی امر تعلیم و تربیت در کشور در این حوزه وظیفه ندارد؟ آیا تلاش برای ثبت و ضبط این میراث بزرگ فرهنگی و انسانی برای نسل‌های بعد و الگوگرفتن معلمان آینده از پیشکسوتان و پیشینیان برای استمرار این سبک و شیوه در آیندۀ آموزش و پرورش نباید به صورتی جدی، فراگیر و سراسری انجام شود؟ بسیاری از معلمان اثرگذار و بزرگ که سالهاست بازنشسته شده‌اند، در این سالها به ابدیت پیوسته‌اند و دیگر امکان بهره گیری از گنجینه خاطراتشان نیست. همین سال گذشته استاد حبیب الله بیگناه شاعر نامدار خراسانی که بخش زیادی از عمرش را در کلاس‌های درس طی کرد و به چندین نسل از دانش آموزان خراسان، درس ادبیات و زندگی داد، روی در نقاب خاک کشید بدون اینکه از گنجینه تاریخ شفاهی که در سینه اش بود، بهره ببریم. کاش زودتر کاری کنیم که حافظه آموزش و پرورش ما از این خاطرات ارجمند خالی نشود.

انتهای پیام/

منبع: قدس آنلاین

کلیدواژه: روز معلم گرامیداشت روز معلم تاریخ شفاهی آموزش وپرورش آرش شفاعی قدس آنلاین آموزش و پرورش

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.qudsonline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «قدس آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۷۷۳۶۹۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

امسال ۵۰۰ کلاس درس تحویل آموزش و پرورش اصفهان می‌شود

به گزارش خبرنگار مهر، ناصر فتحی صبح دوشنبه در جمع خبرنگاران با اشاره به اینکه خیران از اصلی‌ترین بازوهای توسعه زیرساخت‌های آموزشی در استان اصفهان هستند، اظهار کرد: در سال گذشته خیران ۹۸۰ میلیارد تومان برای ساخت مدرسه پراخت کردند.

وی با بیان اینکه با پرداخت این مبلغ بیش از نیمی از تعهد خیران در سال گذشته پرداخت شده است، تصریح کرد: باید توجه داشت که تعداد خیران مدرسه ساز استان اصفهان یک هزار و ۷۰۰ نفر است که در کنار ۱۰۰ نفر پرسنل اداره کل نوسازی و بهسازی مدارس استان بهره برداری از ۴۵۰ طرح آموزشی و پرورشی را در دستور کار دارند.

مدیرکل نوسازی و بهسازی مدارس استان اصفهان با اشاره به سهم بسیار خیران در ساخت مدارس استان اصفهان افزود: می‌توان گفت ۸۰ درصد از مدارس استان اصفهان به صورت مشارکت صد در صدی خیران ساخته شده است.

وی در ادامه با اشاره به برنامه‌های این اداره کل در سال جاری نیز ابراز کرد: ۱۰۰ طرح آموزشی در قالب ۵۰۰ کلاس درس امسال تحویل آموزش و پرورش خواهد شد که بسیاری از این طرح‌ها در پروژه‌های مسکن مهر و مناطق پر جمعیت ساخته خواهد شد.

کد خبر 6098034

دیگر خبرها

  • ۲۵۰ کلاس درس در اسلامشهر در دست ساخت است
  • ۱۷۳۴ کلاس درس در آذربایجان‌غربی در حال احداث است
  • ثبت‌نام کلاس‌اولی‌ها از چهارشنبه/۲۴۰ هزار ردیف استخدامی معلمان در دولت سیزدهم
  • از تأثیر معلمان بر لوح سفید کودکان نباید غافل شویم
  • امسال ۵۰۰ کلاس درس تحویل آموزش و پرورش اصفهان می‌شود
  • ساخت ۵۵ کلاس درس در اشنویه
  • ساخت 55 کلاس درس در شهرستان اشنویه
  • زمان ثبت‌نام کلاس اولی‌ها مشخص شد
  • اعلام زمان ثبت‌نام کلاس اولی‌ها ؛ روند ثبت نام الکترونیک است
  • آغاز ثبت‌نام کلاس اولی‌ها از ۴ روز دیگر