Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «خبرگزاری میزان»
2024-05-09@16:33:42 GMT

چگونه قیمت خودرو کاهش پیدا می‌کند؟

تاریخ انتشار: ۱۳ اردیبهشت ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۱۷۸۷۰۰۱

کارشناس صنعت خودرو گفت: برای اینکه منافع مردم ضایع نشود، باید قیمت گذاری دستوری انجام دهیم، در حالی که همین قیمت گذاری دستوری باعث می‌شود منافع مردم ضایع شود.

خبرگزاری میزان - باشگاه خبرنگاران نوشت: ابوالفضل خلخالی کارشناس صنعت خودرو با اشاره به موضوع قیمت گذاری در دنیا و ایران، گفت: موضوع قیمت گذاری در همه دنیا به این شکل است که عرضه و تقاضای یک کالا در بازار رقابتی قیمت را تعیین می‌کند، یعنی اگر کالای ۱ را با یک قیمت مشخص بفروشید کالای ۲، اگر که برتری یا مزیت رقابتی نسبت به کالای یک نداشته باشد، نمی‌تواند گران‌تر از کالای یک بفروش برسد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

او ادامه داد: چرا که مردم دیگر آن کالا را نمی‌خرند و در اصل قیمت این کالا متناسب با میزان تقاضا توسط عرضه کنندگان سنجیده می‌شود و متناسب با میران تقاضا محصول تولید می‌شود، می‌توان گفت نقطه‌ای که میان عرضه و تقاضا به حالت تعادلی می‌رسند، قیمت را تعیین می‌کند.

این کارشناس صنعت خودرو تشریح کرد: اگر عرضه نسبت به تقاضا پایین باشد، قیمت افزایش پیدا می‌کند، اگر تقاضا نسبت به عرضه بیشتر باشد، قیمت افزایش پیدا می‌کند و برعکس اگر عرضه نسبت به تقاضا بیشتر باشد، قیمت کاهش پیدا می‌کند.

خلخالی بیان کرد: یعنی اگر نموداری بکشیم که در آن تقاضا به صورت یک خط مستقیم باشد که در حال افزایش و عرضه خطی باشد که در حال کاهش باشد، نقطه‌ای که این ۲ همدیگر را قطع می‌کنند نقطه تعادلی می‌شود، نقطه‌ای که عرضه و تقاضا برابر می‌شود و قیمت در آن مشخص می‌شود.

این کارشناس صنعت خودرو گفت: اگر در بازاری تقاضا بیشتر از عرضه باشد، تولید کنندگان دیگر بازار را پر می‌کنند، فرض کنید در خودرو کلاس B، عرضه شرکت رنو، پژو، هیوندای و ... را داریم، اگر عرضه پایین باشد و این خودرو‌ها تقاضا داشته باشند، شرکت‌ها آن را به نقطه تعادلی می‌رسانند.

این کارشناس صنعت خودرو معتقد است کسی در دیگر خودروسازان دنیا نمی‌تواند کالایی را گران‌تر بفروشند و مزیت رقابتی ایجاد می‌کنند.

در کشور با توجه به اینکه بازار خودرو انحصاری است و شرایطی مثل تعرفه گذاری و تحریم‌ها را داریم که نتوانیم خودرویی را وارد کنیم، بازار در اختیار خودروسازان داخلی قرار می‌گیرد و با این استدلال شورای رقابت وارد شده و این توضیح داده می‌شود، چون بازار انحصاری است، دولت باید قیمت گذاری آن را انجام دهد و دولت باید به فکر منافع عموم مردم باشد.

این کارشناص صنعت خودرو بیان کرد: حال برای اینکه منافع مردم ضایع نشود، باید قیمت گذاری دستوری انجام دهیم، در حالی که همین قیمت گذاری دستوری باعث می‌شود منافع مردم ضایع شود، چرا که وقتی قیمت گذاری دستوری شد، افراد توانستند با رابطه خودرو با قیمت و عرضه پایین را خریداری کنند.

او ادامه داد: تقاضا در بازار زیاد بود و زمانی که قیمت گذاری دستوری اجرایی شد قیمت آن در بازار ببشتر شد و در نتیجه باعث شد حق مصرف کننده ضایع و دلال بازی واسطه‌ای رونق گرفت.

این کارشناس صنعت خودرو ادامه داد: اکنون رویکرد دیگر برای سر و سامان دادن به بازار خودرو طرح قرعه کشی است که به نوعی حق مصرف کننده را ضایع می‌کند، به این شکل که تقاضای کاذب به وجود آمده یعنی مصرف کننده واقعی به خودرو نمی‌رسد بلکه توده‌ای از افرادی که قصد سرمایه گذاری دارند، در این قرعه کشی‌ها شرکت و بخت خود را آزمایش می‌کنند.

این کارشناس صنعت خودرو گفت: این باعث می‌شود تقاضای واقعی نداشته باشیم و در مقابل تقاضا تحریک شده و شاهد این هستیم که تقاضای بالایی در مقابل عرضه پایین داشته باشیم.

خلخالی گفت: اگر راهی که تمام دنیا می‌روند را برویم، بسیار بهتر است که به تولید کننده اجازه دهیم کالای خود را در بازار با قیمتی که خود تشخیص می‌دهد، به فروش برساند و باعث می‌شود که سرمایه گذاران تحریک برای سرمایه گذاری در صنعت خودرو می‌شوند.

این کارشناس صنعت خودرو بیان کرد: در شرایطی که دانش فنی وجود دارد، می‌توانیم شاهد خودروسازی‌های نوظهوری باشیم که بر اساس دانش فنی خود خودرو تولید می‌کنند و این صنعت برایشان جذابیت دارد و با افزایش خودروسازان عرضه افزایش و قیمت هم کنترل می‌شود.

حال با توجه به تمام مطالبی که گفته شد، انتظار داریم که مسئولان در صنعت خودرو از تجربه دیگر خودروسازان استفاده کنند تا هم شاهد افزایش تولید و در مقابل رسیدن به نقطعه تعادلی باشیم که اینگونه می‌توانیم هم کیفیت خودرو‌های داخلی را افزایش دهیم و تنوع محصولاتمان افزایش پیدا کند.

بیشتر بخوانید: قیمت پایه عرضه خودرو در بورس توسط شورای رقابت تعیین می‌شود

انتهای پیام/
خبرگزاری میزان: انتشار مطالب و اخبار تحلیلی سایر رسانه‌های داخلی و خارجی لزوماً به معنای تایید محتوای آن نیست و صرفاً جهت اطلاع کاربران از فضای رسانه‌ای منتشر می‌شود.

برچسب ها: خودروسازان اخبار اقتصادی

منبع: خبرگزاری میزان

کلیدواژه: خودروسازان اخبار اقتصادی کارشناس صنعت خودرو قیمت گذاری دستوری باعث می شود

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mizan.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری میزان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۷۸۷۰۰۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

پلی‌استیشن ۵ پرو چه مشخصاتی دارد؟

هرچه به معرفی پلی استیشن ۵ پرو نزدیک‌تر می‌شویم، اطلاعات بیشتری از آن منتشر می‌شود. آخرین اطلاعات فاش شده به نوعی پیشرفت گرافیک، بهبود عملکرد و ویژگی‌های ارتقا داده شده‌ دیگری تضمین می‌کند.

به گزارش خبرگزاری ایمنا، بیشتر از سه سال از زمان عرضه کنسول نسل نهم پلی استیشن ۵ می‌گذرد. کنسولی که با قدرت سخت‌افزاری بالای خود به کاربران اجازه داد تا بازی‌ها را با رزولوشن 4K یا نرخ فریم ۱۲۰ تجربه کنند. از سویی دیگر با ایجاد تعادل بین کیفیت خروجی، شاهد فعال‌سازی ویژی ری‌تریسینگ روی برخی از بازی‌های این کنسول بودیم که در مقایسه با گذشته کیفیت چشم‌گیر و لذت‌بخشی را در اختیار کاربران قرار می‌داد. حالا با گذشت سه سال از زمان عرضه این کنسول، گمانه‌زنی‌های بسیاری درخصوص عرضه یک ارتقای میان‌نسلی از آن به گوش می‌رسد.

کنسول میان‌نسلی که از فناوری‌های به‌روزتری در مقایسه با نسخه ۲۰۲۰ پلی استیشن ۵ استفاده کند و بتواند نرخ فریم باثبات‌تر و در عین حال رزولوشن بالاتری را در اختیار بازیکنان قرار دهد.

زمان عرضه کنسول PS5 Pro

گمانه‌زنی‌ها درخصوص عرضه کنسول پلی استیشن ۵ پرو تنها یک سال پس از عرضه نسخه اصلی یعنی در سال ۲۰۲۱ قوت گرفت.

برای مشخص شدن زمان معرفی و عرضه این کنسول کافی است نگاهی به پیشینه شرکت سونی بیاندازیم. در نسل هشتم آن‌ها کنسول پلی استیشن ۴ را در ماه نوامبر ۲۰۱۳ عرضه کردند و نسخه‌های اسلیم و پرو آن کنسول را به‌ترتیب در ماه‌های سپتامبر و نوامبر سال ۲۰۱۶ معرفی و عرضه کردند. اگر کمی به عقب‌تر بازگردیم، سونی درخصوص کنسول پلی استیشن ۳ و نسخه اسلیم آن نیز رویکرد مشابهی را اتخاذ کرده بود. به‌نحوی که PS3 در ماه نوامبر ۲۰۰۶ به جهانیان عرضه و نسخه اسلیم آن در ماه اوت ۲۰۰۹ معرفی شد و در سپتامبر همان سال در اختیار کاربران قرار گرفت.

همان‌طور که مشخص است سونی در رویکردی مشابه در تابستان سه‌سالگی کنسول از نسخه ارتقا یافته میان‌نسلی خود رونمایی کرده و در پاییز همان‌سال آن را در اختیار کاربران قرار می‌دهد. اتفاقی که در نسل نهم برای نسخه اسلیم کنسول پلی استیشن ۵ نیز شاهد آن بودیم. حال باتوجه به پیشرفت چشم‌گیر و روزافزون تکنولوژی و عمر سه ساله کنسول PS5، انتظار معرفی و عرضه نسخه پیشرفته و ارتقایافته آن در سال ۲۰۲۴ اصلاً دور از انتظار نیست.

دیجیتال فاندری گزارش کرده که واحد پردازش گرافیکی (GPU) پلی‌استیشن ۵ پرو از سرعت پایه‌ی ۲.۱۸ گیگاهرتز بهره می‌برد که در بهترین حالت دستگاه، می‌تواند به سرعتی حداکثر ۲.۳۵ گیگاهرتز برسد. این سرعت بیشتر در مدل استاندارد پلی‌استیشن ۵ به کاربران اجازه می‌دهد تا بازی‌ها را با عملکرد بهتر و کیفیت بالاتری تجربه کنند.

به علاوه، قطعات کش حیاتی که شامل کش L1 و L0 هستند در GPU پلی استیشن ۵ پرو به دو برابر اندازه‌ی قبلی افزایش یافته‌اند. این افزایش اندازه کش به اجزای مهمی از پردازش گرافیکی کمک می‌کند، مانند ردیابی پرتو، تا پردازش‌ها را سریع‌تر انجام داده و کیفیت تصویر در بازی‌های پشتیبانی شده را بهبود بخشد.

پلی استیشن ۵ پرو دارای ۳۰ واحد پردازش گروهی (WGP) است که تعداد آن‌ها به طور قابل توجهی از مدل استاندارد بیشتر است. این تعداد بیشتر از واحدهای پردازش گروهی، به ترافلوپ بیشتری تا ۳۳.۵ می‌انجامد که خیلی بیشتر از عملکرد حداکثر نظری ۱۰.۲۳ ترافلوپ پلی‌استیشن ۵ استاندارد است. این به گیمرها اجازه می‌دهد تجربه بازی بهتری داشته باشند.

به طور مشخص، PS5 Pro دارای مشخصات سخت‌افزاری بهتری است که شامل حافظه‌ی ارتقا یافته با سرعت 18،000 MT/s و راه‌حل upscaling و ضد پراش منحصر به فرد سونی، PSSR، می‌شود که تمامی این موارد، بهبود عملکرد دستگاه را از لحاظ تصویر و کارایی سیستم به دنبال دارد.

احتمال اینکه پلی استیشن ۵ پرو در اواخر سال ۲۰۲۴ و به مناسبت تعطیلات عرضه شود زیاد است؛ به این معنی که طرفداران این کنسول بازی می‌توانند در طول تعطیلات کادوی مورد علاقه‌شان را درخواست و با آن بازی کرده و لذت ببرند.

قیمت احتمالی پلی استیشن ۵ پرو

سونی از همان ابتدای نسل نهم، کنسول خود را با دو مدل مختلف دیسک‌خور و بدون دیسک با قیمت‌های به‌ترتیب ۴۹۹.۹۹ و ۳۹۹.۹۹ دلاری عرضه کرد. البته که از همان ابتدای عرضه این کنسول، صنعت بازی‌های ویدئویی با مشکل جدی کمبود تراشه‌های نیمه‌هادی مواجه شد که موجب شد تا مدت زیادی شاهد کمبود عرضه این کنسول و در نتیجه بالاتر بودن قیمت فروشگاهی آن در سراسر جهان باشیم.

به‌واسطه این اتفاق حتی با فروش فوق‌العاده این کنسول، سونی تا به امروز قیمت کنسول خود را کاهش نداده است و حتی با عرضه نسخه اسلیم آن، قیمت نسخه دیجیتال کنسول خود را ۵۰ دلار نیز بالاتر برد. در حال حاضر قیمت کنسول پلی استیشن ۵ اسلیم بدون دیسک ۴۴۹ دلار و نسخه دیسک‌خور آن با برچسب قیمتی ۴۹۹ دلار به‌فروش می‌رسد.

اگر سونی قرار باشد که قیمت کنسول‌های خود را کاهش دهد، انتظار می‌رود که نسخه بدون دیسک آن تا قیمت ۳۹۹ دلار و نسخه دیسک‌خور آن را با قیمت ۴۴۹ دلار به‌فروش برساند و اگر قرار باشد کنسول پلی استیشن پرو با قیمتی ۱۰۰ دلار گران‌تر عرضه شود، انتظار قیمت ۵۴۹.۹۹ دلاری آن مسئله غیر معقولی نیست. درحالی‌که بسیاری از منابع خبری صحبت از قیمت ۶۰۰ دلاری برای کنسول پلی استیشن ۵ پرو می‌کنند، این رویکرد قیمت‌گذاری احتمال جذب کاربران به خرید گسترده نسخه ارتقایافته PS5 را تا حد زیادی می‌تواند کاهش دهد.

کد خبر 751443

دیگر خبرها

  • تکان شدید قیمت‌ها در بازار خودرو/ آخرین قیمت پژو، سمند، شاهین، دنا، رانا و کوییک + جدول
  • این بی‌ام‌و ۲۰۲۴ هم‌قیمت خودرویی ۱۰ سال کارکرده در بازار ایران است /عکس
  • ریزش قیمت‌ها در بازار خودرو
  • چرا تولید خودروسازان در فروردین ۱۴۰۳ کاهش یافت؟
  • واردات خودرو باید شتاب پیدا کند!
  • صف خرید فورس ۶ تن در بورس کالا
  • قیمت قطعی ۲ خودروی برقی در سامانه یکپارچه خودرو+ جدول
  • پلی‌استیشن ۵ پرو چه مشخصاتی دارد؟
  • عرضه خودرو جدید KMC EJ7 در سامانه یکپارچه + قیمت و مشخصات
  • تغییر شدید قیمت‌ها در بازار خودرو/ آخرین قیمت سمند، دنا، رانا، کوییک و شاهین + جدول