Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «خبرگزاری آریا»
2024-04-26@14:31:04 GMT

حفظ منافع فعلی و آتی شهر در اولویت است

تاریخ انتشار: ۱۵ اردیبهشت ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۱۸۰۵۶۸۳

خبرگزاری آریا - رئیس کمیسیون نظارت و حقوقی شورای شهر تهران در یادداشتی نوشت: 3 ویژگی انعطاف پذیری، مطلوبیت و تداوم پذیری در تعریف درآمدهای پایدار، باید در نظر گرفته شود؛ به گونه ای که به ساکنان فعلی و آتی شهر کمترین آسیب وارد شود.
به گزارش شهر، افشین حبیب زاده، رئیس کمیسیون نظارت و حقوقی شورای شهر تهران، یادداشتی را در اختیار ویژه نامه روز ملی شوراها روزنامه همشهری قرار داده است، که در زیر متن یادداشت را می خوانید.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


امروزه یکی از راه های ایجاد درآمد برای شهرها فروش تراکم است که به 2نوع مجاز و غیرمجاز یا بیش از طرح های توسعه است. دوره پنجم مدیریت شهری با حرکت به سمت کاهش درآمد ناشی از تراکم غیرمجاز سعی در پایدارسازی درآمد حاصله داشته.
در این راه پروانه های صادر شده را نیز کنترل کرده است. به گونه ای که میزان پروانه های صادر شده از سال 1391 تا اواسط سال 1396 قریب به 100 هزار مورد بوده. درحالی که در دوره فعلی تاکنون حدود 30 هزار بوده است.
از سوی دیگر تعداد طبقات غیر مجاز یا مازاد از میانگین سالانه حدود 500 مورد در مدیریت شهری گذشته به 36 مورد در دوره مدیریت شهری فعلی رسیده است. در همین زمینه صدور مجوز برج باغ طی سالهای گذشته سالانه قریب به 100 مورد یا بیشتر بوده است.
در حالی که در دوره فعلی این میزان به سالانه 17 مورد کاهش داشته است. همه اینها نشان می دهد که مدیریت شهری نه به دنبال افزایش درآمد به هر طریق، بلکه به دنبال حفظ منافع فعلی و آتی شهر بوده و به دنبال اهداف کوتاه مدت نیست.
شهرداری در پدیده تراکم مازاد به نوعی امتیازهایی را که در حکم ملک هستند به قیمت روز می فروشد و این اصلی بدیهی است و شهروندان عادی نیز می دانند که تبدیل ملک به ریال امری غیرعقلایی است.
مگر اینکه فروش چنین امتیازهایی به ضرورت بوده و خود نیز به سایر اشکال ارزشمند دارایی ها تبدیل شود.
از همین نظر در دوره فعلی نه تنها تلاش شده چنین امتیازهایی که به نوعی حقوق نسل آتی شهرنشینان است پایمال نشود، بلکه از محل درآمد فروش این موارد در جهت افزایش دارایی های شهر استفاده شده است.
در صورتی که طی سالهای گذشته صرفا برای درآمدزایی این اقدام صورت گرفته است، تراکم مازاد باعث کاهش امنیت با از بین بردن حریم خصوصی، ساخت ساختمانهای بلند مرتبه در کوچه های کم عرض، تخریب زیبایی بصری محله ها و کوچه های شهر تهران با از بین بردن باغ های شهر شد و به نوعی از هم گسیختگی و بی هویتی معماری را در شهر تهران حاکم کرد.
در صورتی که مدیریت شهری قوی به جای تمرکز بر درآمد ناشی از تراکم مازاد باید به سمت سایر اشکال درآمدی پایدار مانند درآمد ناشی از محل عوارض حرکت کند.

منبع: خبرگزاری آریا

کلیدواژه: مدیریت شهری شهر تهران آتی شهر

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.aryanews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری آریا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۸۰۵۶۸۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

الکترونیکی شدن نیمی از خدمات شهری در رشت

به گزارش خبرنگار مهر، رحیم شوقی عصر سه شنبه در نشست استاندار گیلان با مدیریت شهری رشت اظهار کرد: رشت به کارگاه عمران و آبادانی تبدیل شده است.

شهردار رشت با اشاره به اجرای پروژه‌های مهم در این شهر اضافه کرد: ۵۰ درصد خدمات شهری رشت به صورت الکترونیکی ارائه و انقلابی در این بخش صورت گرفته است.

شوقی با اشاره به تعطیلی کارخانه آسفالت و عدم شرایط جوی مناسب بیان کرد: برخی مشکلات سبب شده تا در حوزه آسفالت کمی دچار ضعف باشیم که در روزهای آتی عقب ماندگی در این بخش جبران می‌شود.

وی با اشاره به اقدامات صورت گرفته در حوزه ممیزی املاک افزود: مدیریت شهری رشت در بخش ممیزی املاک قدم‌های مثبت و مؤثری برداشته است.

شهردار رشت با بیان اینکه کارهای فرهنگی خوبی در این شهر انجام می‌شود، گفت: شهرداری رشت در اجرای برنامه فرهنگی و اعتقادی پیشگام است.

کد خبر 6086862

دیگر خبرها

  • منافع مردم سادات محمودی اولویت مسئله سد «خرسان ۳» است
  • منافع مردم سادات محمودی اولویت مسئله سد خرسان است
  • رفع تهدیدهای خطرناک زیست‌محیطی؛ اولویت شهرداری کرمان در مدیریت پسماند
  • 43 دوره آموزشی صنایع‌دستی در گلستان برگزار شد
  • تحولات خیره کننده حاصل از تلاقی فین تک با مدیریت درآمد شرکت های هواپیمایی
  • مسیر فعلی مونوریل قم توجیه ترافیکی ندارد
  • ساماندهی بهداشتی اولویت طرح تضمین سلامت فرآورده‌های شیلاتی است
  • حقوق شهروندان برای کسب درآمد شهرداری پایمال نشود
  • مدیریت صحیح بانک مرکزی در شرایط فعلی
  • الکترونیکی شدن نیمی از خدمات شهری در رشت