Web Analytics Made Easy - Statcounter

خرداد: وزیر بهداشت ضمن اعلام آخرین وضعیت شناسایی سویه‌های جهش یافته کرونا در کشور، نسبت به برگزاری تجمعات به ویژه در مراسم‌هایی نظیر عید فطر، هشدار داد.
دکتر سعید نمکی در حاشیه نشست مجازی کارگروه وزرای بهداشت منطقه مدیترانه شرقی سازمان جهانی بهداشت در خصوص معاهده بین المللی آمادگی و پاسخ به همه گیری کووید ۱۹، گفت: امروز نشستی به شکل ویدیوکنفرانسی با مدیران شرق منطقه سازمان بهداشت جهانی و همینطور برخی افرادی که از ژنو به آنها پیوسته بودند و وزاری بهداشت کشورهای منطقه شرق مدیترانه برگزار شد که محبت کردند و من از جمهوری اسلامی ایران در بین سایر وزرا، اولین سخنرانی را انجام دادم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


وی گفت: بعد از هجمه کووید۱۹ که بعد از یک قرن دنیا گرفتار چنین مشکل و فاجعه بیماری‌زایی شد، همه کشورها دچار تکانه‌ای شدند که آمادگی برای چنین هجمه گسترده‌ای برای همه آنها میسر نبود؛ از طرفی ساختار سازمان جهانی بهداشت در جنبه‌های مختلف پاسخگوی این گرفتاری گسترده چه از نظر فنی و چه از نظر حمایت‌ها نبود.
وی افزود: در منطقه شرق مدیترانه سازمان جهانی بهداشت این نشست به عنوان اولین نشست برگزار شد تا به مواردی توجه کنند که مثلا اگر خدایی نکرده بازهم یک عامل گسترده تهدید کننده جهانی، کشورها را فرا گرفت، چه کنیم و چقدر کشورها باید امکانات و تجهیزات را تهیه کنند. سازمان جهانی بهداشت گرچه در این دوره قابلیت بالایی از خود نشان نداد اما به عنوان تنها گزینه ممکن برای پیوند کشورها در عرصه نظام سلامت باید سرپا و مقتدر بماند؛ اما ساز و کار برای این امر چیست تا سازمان بهداشت جهانی بیش از گذشته بدرخشد؟
نمکی ادامه داد: نکته مهم مطرح شده در جلسه امروز بی عدالتی گسترده در بین کشورهای فقیر و غنی است و حتی کشورهایی مثل ما که از نظر اقتصادی شاید جزو کشورهای فقیر نباشیم اما تحریم‌های ظالمانه ما را تحت فشار قرار داده است‌. چه ساز و کاری باید طراحی کرد تا در گرفتاری‌های گسترده عفونی و غیر عفونی، مردم کشورها در تحریم ها دچار آسیب جدی نشوند؟ امروز به این ساز و کارها می‌پردازیم و ما هم نکات و پیشنهادات مهمی در ۸ بند عنوان کردیم.
نمکی با تشکر از اصحاب رسانه درباره وضعیت کرونا در کشور، تاکید کرد: موج چهارم با ویروس انگلیسی با همت بلند مدافعین سلامت، همت مردم و سایر دستگاه‌ها، لطف خداوند و دعای مردم سر تعظیم فرود آورد و به سمتی رفت که در خیلی جاها شاهد توقف و در خیلی از استان‌ها مسیر کندی حرکت و بازگشت به آرامش نسبی را ببینیم. در این دوره میزان بیماران ما ۲.۵ برابر قبل بود و در برخی استان‌ها تا ۱۰ برابر پیک قبلی خیز بیماری را داشتیم؛ اما با تمهیدات اندیشیده شده وضعیت مطلوب‌تری نسبت به پیک‌های قبلی طی کردیم. گزارشات مفصلی از این حرکت عالمانه در نشستی مفصل شرح داده خواهد شد تا شیوه‌هایی که اتخاذ کردیم تا مردم معطل تخت نمانند، بیان شود.
وی درباره جهش‌ها و موتاسیون‌های ویروس، اظهار کرد: متاسفانه در برخی استان‌ها به جز ویروس انگلیسی، موتاسیون‌های جدید دیگری را پیدا کردیم. گفته بودم در استان هرمزگان ۳ نمونه محرز شده ویروس آفریقای جنوبی را پیدا کردیم، این سه نمونه از نظر ابتلای قطعی به ۵ مورد و از نظر ابتلای مشکوک به ۳۰ مورد جدید رسید که بین ۳۵ تا ۳۸ مورد جدید را در استان هرمزگان ویروس موتاسیون یافته آفریقای جنوبی خواهیم داشت.
نمکی ادامه داد: از هفته قبل به روسای دانشگاه علوم پزشکی فارس، بوشهر و هرمزگان ابلاغ کردم تا مجموعه ۳ ضلعی تشکیل دهند زیرا پارسیان، لامرد، عسلویه جاهایی بودند که باید به شدت پایش می‌شدند. بنابراین کمیته‌ای تشکیل شد و همکاران من در این ۳ استان حضور فعال یافتند و خدارا شکر این موج به خوبی در حال کنترل است.
وزیر بهداشت گفت: اما مردم باید بدانند که با نزدیک شدن به عید فطر و اینکه در سال قبل هم در مناطقی مثل خوزستان و بوشهر و قسمت‌هایی از فارس مشکلاتی داشتیم و اگر مردم عید فطر را مراعات نکنند و ما شیوع گرفتاری با ویروس موتاسیون یافته آفریقای جنوبی را در این مناطق داشته باشیم، کار بسیار بسیار سخت‌تر از مدیریت ویروس انگلیسی خواهد شد.
وی افزود: یکی از مشکلات ویروس موتاسیون یافته آفریقای جنوبی عدم پاسخ به درمان، مقاومت به درمان و از همه مهمتر اینکه اکثر واکسن‌های ساخته شده در جهان در برابر این ویروس تقریبا ناتوان هستند و توانمندی مقابله آنتی بادی این واکسن‌ها با ویروس موتاسیون یافته آفریقایی بسیار محدود است.
وزیر بهداشت درباره موتاسیون هندی کرونا نیز گفت: متاسفانه در این مورد هم اعلام کردیم که در حال رصد هستیم و متاسفانه موارد تایید شد و در استان قم ۳ مورد تایید شده از بین هندی‌های استان شناسایی کردیم و داریم تمام تماس نزدیک آنها را رصد می‌کنیم و تمام این مجموعه را قرنطینه کردیم و در حال پایش شرایط هستیم.
وزیر بهداشت ادامه داد: متاسفانه در استان آذربایجان غربی در مجموعه‌ای که توسط کارگران هندی اداره می‌شد حداقل ۱۰ مورد جدید پیدا کردیم که این ۱۰ مورد یک نوع ویروس هیبرید هندی_ کالیفرنیایی است که یکی از بدترین انواع سوغاتی است که می‌شد برای کشور آورد است. این ویروس در ماه جدید شناسایی شد و به سرعت خود را به آذزبایجان غربی رسانده است که متاسفانه در استان یزد هم در یک کارخانه فولاد که هم کارگر هندی و هم کارگر ایرانی داشت مشاهده کردیم که بلافاصله همکارانم را فرستادم و تمام این افراد در قرنطینه‌اند و تمام افراد در تماس با آنها با فرماندهی بنده هر روز رصد می‌شوند و گزارشات لحظه‌ای دارم.
منبع: ایسنا برچسب ها: وزیر بهداشت

منبع: خرداد

کلیدواژه: وزیر بهداشت سازمان جهانی بهداشت آفریقای جنوبی وزیر بهداشت

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.khordad.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خرداد» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۸۱۱۸۰۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

امیدواری وزیر بهداشت به افزایش پرداختی رزیدنت‌ها

به گزارش ایسنا، بهرام عین اللهی در هجدهمین جشنواره آموزشی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی و تقدیر از دانشمندان و طرح‌های برتر حوزه آموزشی و تکریم مقام استاد ناصر سیم‌فروش، اظهار کرد: با برداشتن سقف درآمد حضور اساتید ما در کل کشور بهتر شده و منحنی حضور اساتید در دانشگاه‌ها صعودی شده است. امسال نزدیک ۱۸۰۰ مجوز جدید برای جذب اساتید دادیم و سال گذشته هزار نفر جذب شدند.

وزیر بهداشت در بخش دیگر سخنان خود خانواده محوری را مهم ترین مساله سلامت عنوان کرد و توضیح داد: امروزه تکثر گرایی و همجنس بازی و فساد مانع سلامت است. ما محورهایی داریم که باید بر روی این محورهای کلیدی خود تاکید کنیم و برگشت نوین به سمت این محورها داشته باشیم‌ و نقش خانواده در این بین بسیار مهم است. کما اینکه سبک زندگی در خانواده ایجاد می‌شود، امروزه توجه به مسائل عاطفی و روانی نقطه ضعف کل سیستم سلامت دنیا است.

عین اللهی با اشاره به از خودگذشتگی کادر درمان، یادآور شد: در کرونا نزدیک ۳۰۰ نفر شهید سلامت داشتیم. این نشان از فداکاری کادر سلامت دارد. باید سلامت را در ابعاد جسمی، مادی، روحی و معنوی ببینیم. در همین راستا طرح سلامت خانواده را در ۱۹۵ شهرستان شروع کردیم‌. باید محور اصلی خود در نظام سلامت را خانواده قرار دهیم. جمهوری اسلامی طرح سلامت خانواده را به عنوان یک طرح محوری مشخص کرده است. برخی فکر می‌کردند لیبرالیسم باعث شده است که خانواده‌ها از بین رود؛ بلکه اخیرا یک محقق غربی اعلام کرد که پاشیده شدن خانواده باعث لیبرالیسم شده است.

وی افزود: بنابراین در همه رشته ها و تخصص ها محور اصلی درمان و پیشگیری ما باید خانواده باشد. دانشگاه شهید بهشتی در این امر پیشگام بوده است. دانشگاه ما امروز باید دانشگاه در خدمت جامعه باشد. همه حرکت ها باید به سمت جامعه باشد، دانشکده بهداشت ما باید مشکلات بهداشت و جانعه را حل کند، کما اینکه فقط ۲۵ درصد عوامل، درمان و کار در داخل وزارت بهداشت است و ۷۵ درصد خارج از وزارت بهداشت است و ما باید عوامل بیماری را شناسایی کنیم.

وزیر بهداشت با اشاره به نام گذاری سال جاری توسط رهبر انقلاب با عنوان جهش تولید و نقش مردم در این بین، تاکید کرد: برخی دانشگاه‌ها قدمت ۸۰ ساله دارند؛ اما در تولید صفر هستند، از ابتدای انقلاب تا الان ما در تهدید بوده‌ایم و باید به سمت خودکفایی حرکت کنیم. لازمه جهش تولید و مشارکت مردم نیز این است که این جهش در دانشگاه رخ دهد.

عین اللهی با بیان اینکه انتظار داریم در حوزه دارو جهشی در دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی ایجاد شود، درباره تاریخ برگزاری جشنواره آموزشی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، تصریح کرد: تاریخ پر افتخاری را در حوزه سلامت در ۴۵ سال گذشته طی کرده‌ایم که هر کسی در این تاریخ نقشی را اجرا کرده است. به جایی رسیدیم که اگر کسی بپرسد بزرگترین دستاورد انقلاب چه است؟، قطعا همه می‌گویند حوزه سلامت بزرگترین دستاورد انقلاب است.

وی ادامه داد: در حال حاضر کشورهای مجاور و دور دست برای درمان به ایران مراجعه می‌کنند این دستاورد انقلاب است. ما در حوزه سلامت در منطقه جزو قوی ترین‌ها هستیم و در دنیا نیز جزو کشورهای بی‌نظیر در حوزه سلامت هستیم. نقش دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی در این جریان نیز قابل ملاحظه است. دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی قبل از انقلاب درست شد؛ اما تبلور آن با شروع انقلاب و با حضور اساتید برجسته مثل دکتر سیم فروش شکل گرفت که جهشی را در دانشگاه و یک نوآوری در همه رشته ها ایجاد کرد. این باعث شد ما در بسیاری از رشته ها در دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی سرآمد باشیم.

دیگر خبرها

  • نگاه هند به جنوب خلیج فارس؛ نزدیکی به امارات، عربستان و عمان
  • امیدواری وزیر بهداشت به افزایش پرداختی رزیدنت‌ها
  • امیدوارم بتوانیم حقوق دستیاران را به ۲۰ میلیون برسانیم
  • چرا لاماری ایما هیبرید (HEV) ارزش خرید دارد؟
  • چطور باتری های لیتیومی صنعت خودرو را دگرگون کردند
  • کمک جامعه بین‌المللی به بخش صحت افغانستان
  • طالبان خواستار واگذاری جایگاه افغانستان در بهداشت جهانی شد
  • طالبان خواستار دریافت کرسی در سازمان جهانی بهداشت
  • مسائل بشردوستانه نباید با سیاست گره بخورد
  • سازمان جهانی بهداشت اعلام کرد؛ نجات جان ۱۵۴ میلیون نفر با تزریق واکسن در ۵۰ سال گذشته