Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «مهر»
2024-05-06@03:02:22 GMT

حذف بو و گازهای سمی تصفیه خانه با فناوری نانو

تاریخ انتشار: ۱۶ اردیبهشت ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۱۸۱۵۰۴۱

حذف بو و گازهای سمی تصفیه خانه با فناوری نانو

سید محسن حسینی مدیرعامل یک شرکت دانش بنیان، فعال در زمینه تولید تصفیه کننده بوی نامطبوع و آلاینده‌های فاضلاب‌ها با تکنولوژی نانوکامپوزیت ها به خبرنگار مهر اظهار کرد: در واحدهای مختلف تصفیه خانه فاضلاب شهری, تجهیزاتی مانند دانه گیر، آشغال گیر و حوضچه‌هایی واحد لجن، گازهای نامطبوعی تولید می‌کنند.

وی افزود: پیش از اینها چنین تصفیه خانه‌هایی خارج از شهر فعالیت می‌کردند اما چون اکنون شهرها گسترش پیدا کرده اند و ساخت و سازها به تصفیه خانه‌ها نزدیک شده موجبات نارضایتی عمومی برای ساکنین نزدیک به تصفیه خانه‌ها را فراهم آورده است؛ همچنین زنگ زدگی و آسیب به تأسیسات تصفیه خانه فاضلاب شهری از دیگر ضررهای تصفیه خانه‌ها به شمارمی روند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

مدیرعامل شرکت افزود: به همین دلیل در صدد برآمدیم این معضل را با فناوری نانو برطرف کنیم.

حسینی گفت: این حوضچه‌های بزرگ که در پروسه تصفیه فاضلاب از خود بوی نامطبوع ساطع می‌کنند حاوی گازهای نامطبوع و سمی هستند که می‌تواند سلامت پرسنل شاغل را نیز تحت تأثیر قرار دهد.

مدیرعامل این شرکت خاطر نشان کرد: معمولاً حذف این گازهای سمی در انحصار شرکتهای خارجی است و شرکتهای داخلی در این زمینه کار نکردند اما ما در این شرکت توانستیم با فناوری نانو این معضل را برطرف کنیم.

وی ادامه داد: وقتی پروسه تصفیه فاضلاب انجام می‌گیرد این گاز نامطبوع از روی حوضچه‌ها متساعد می‌شود که با پوشش حوضچه‌ها توسط راکتورهای مجهز به نانو کامپوزیت، در واحدهای مختلف و هدایت آنها از طریق داکتهای مخصوص به داخل رآکتور، گازهای نامطبوع و سمی حذف می‌شوند.

حسینی افزود: این نانوکامپوزیت گازهای سمی را پس از جداسازی به صورت فیزیکی و شیمیایی در خود نگهداری می‌کند و مانع از خروج آن به هوای تصفیه خانه می‌شود.

مدیرعامل این شرکت نانو مقیاس افزود: این نانوکامپوزیت های داخل رآکتور، کاملاً داخلی و دارای پتنت هستند و تا یک سال می‌تواند هوای تصفیه خانه‌های فاضلاب را تصفیه و عاری از هر گازها نامطبوع سمی کند.

وی ادامه داد: یک اقدامی که با این گازهای سمی می‌توان انجام داد این است که پس از یک سال و اشباع نانو کامپوزیت‌ها، می‌توان آنها را احیا و گازهای سمی را تبدیل به کود شیمیایی کرد.

وی با بیان اینکه برای اولین بار این پروژه در تصفیه خانه شهر ساری مورد استفاده قرارگرفته است، گفت: اکنون بنا داریم با کمک ستاد نانو صادرات نیز داشته باشیم که کشورهای حوزه خلیج فارس و اروپایی، ترکیه، عراق و… می‌توانند مخاطب این محصول باشند.

حسینی خاطر نشان کرد: قیمتی که این تصفیه هوا در این شرکت دارد شدیداً با نمونه‌های خارجی قابل رقابت است و همچنین چون از فناوری نانو بهره بردیم از کیفیت بالایی برخوردار است.

به گفته مدیرعامل شرکت دانش بنیان، دو رآکتور برای تصفیه هوای فاضلاب شهری با این نانو کامپوزیت‌ها به کار گرفته می‌شود و تا ۹۸ درصد این بوهای نامطبوع را تصفیه می‌کند.

حسینی افزود: این تکنولوژی علاوه بر هزینه‌های سرمایه گذاری پایین‌تر نسبت به نمونه‌های خارجی، هزینه‌های بهره برداری و مصرف انرژی را نیز به شدت کاهش می‌دهد؛ عدم استفاده از محلول‌های شیمیایی، بهره برداری آسان و احیای سالانه نانو جاذب ها از دیگر مزیت‌های این تکنولوژی محسوب می‌شود.

وی ادامه داد: ظرفیت دستگاه حذف بو که از دو راکتور ساخته شده است برابر ۱۲ هزار متر مکعب در ساعت است که جز ظرفیت‌های بالا حذف آلاینده‌های گازی محسوب می‌شود؛ ساخت و بهره‌برداری از این دستگاه توسط تحریم‌ها را کاملاً در این بخش بی اثر کرده است.

کد خبر 5203404 میترا سعیدی کیا

منبع: مهر

کلیدواژه: شرکت دانش بنیان تصفیه فاضلاب فناوری نانو معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری شرکت دانش بنیان تحقیقات علمی حاکمیت سایبری استارت آپ فناوری نانو نوآوری فیس بوک واکسن کرونا گوگل ربات اینترنت خودروی خودران فناوری فضایی تصفیه خانه ها فناوری نانو گازهای سمی حوضچه ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۸۱۵۰۴۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ظرفیت تصفیه خانه‌های آب کرج ۶۰۰ لیتر بر ثانیه افزایش یافت

حمیدرضا نامداری در گفت وگو با خبرنگار مهر عنوان کرد: با اقدامات اصلاحی انجام شده از جمله بکار گیری فیلترهای سرامیکی، شاهد افزایش ۲۰ درصدی ظرفیت تصفیه خانه‌های آب شماره یک و دو هستیم.

وی افزود: ظرفیت تصفیه خانه آب شماره یک از ۲۷۰ لیتر به حدود ۴۰۰ لیتر بر ثانیه و ظرفیت تصفیه خانه آب شماره دو از ظرفیت ۲ هزار و ۴۰۰ لیتر بر ثانیه به ۲ هزار و ۹۰۰ لیتر در هر ثانیه افزایش یافته است.

مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب استان البرز بر ضرورت انجام اقدامات فنی و مهندسی صورت گرفته طی یک سال گذشته در حوزه آب و فاضلاب تاکید کرد.

نامداری گفت: با تمام توان درصدد تأمین آب شرب پایدار مشترکان به ویژه در زمان اوج مصرف هستیم، لیکن مدیریت و رعایت الگوهای مصرف جهت گذر از تابستان پیشِ رو امری مشهود و مورد تاکید است.

کد خبر 6096539

دیگر خبرها

  • مزارع کشاورزی که با فاضلاب خام و پساب آبیاری شوند، معدوم خواهند شد/چرخه تصفیه خانه‌ها باید تکمیل شود
  • اعتراض مردم خوی به بوی نامطبوع تصفیه خانه فاضلاب 
  • تعیین تکلیف پساب تصفیه خانه یزد
  • تخریب بیش از ۳۰۰ هکتار مزارع آلوده به فاضلاب خام در شیراز
  • ظرفیت تصفیه خانه‌های آب کرج ۶۰۰ لیتر بر ثانیه افزایش یافت
  • طرح جلوگیری از ورود مستقیم فاضلاب برخی محله‌ها به خورها آغاز می‌شود
  • نوسازی و توسعه خطوط جمع آوری فاضلاب بندرعباس ۷۰۰ میلیارد تومان اعتبار می خواهد
  • بازدید استاندار هرمزگان از تصفیه خانه فاضلاب بندرعباس
  • نیاز بندرعباس به ۷۰۰ میلیارد اعتبار جهت توسعه خطوط فاضلاب
  • اتصال فاضلاب در بندرعباس به تصفیه خانه افزایش می‌یابد