Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «اقتصاد آنلاین»
2024-05-08@22:08:30 GMT

اتحاد گازی برلین و مسکو

تاریخ انتشار: ۱۸ اردیبهشت ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۱۸۳۰۰۸۰

اتحاد گازی برلین و مسکو

به گزارش اقتصادآنلاین به نقل از دنیای اقتصاد؛ البته فشارهای دونالد ترامپ و بایدن علیه این پروژه چندان هم به مذاق آلمانی‌ها خوش نیامده است؛ خصوصا به مذاق آنگلا مرکل، صدر‌اعظم قدرتمند آلمان که به عقیده بسیاری از سیاستمداران و مفسرین، رهبر واقعی اتحادیه اروپا است و او به‌رغم تمام تلاش‌های دونالد ترامپ، دولت بایدن و جمهوری‌خواهان مجلس‌سنای آمریکا که تحریم‌های بسیار زیادی علیه پروژه نورداستریم‌۲ اعمال کردند، به روسیه اطمینان داده که آلمان در برابر این فشارها عقب‌نشینی نمی‌کند و به تعهد خود برای اتمام خط لوله پایبند است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در واقع آلمان با مقاومت در برابر تمام مخالفت‌های پارلمان اروپا و حتی مخالفت‌های حزب سبز در آلمان یک‌تنه در کنار کرملین ایستاده است تا بتواند با استفاده از خط لوله نورد‌استریم نیاز کشور خود به گاز طبیعی را تامین کند. به‌نظر می‌رسد مقامات کرملین هم به هر قیمتی می‌خواهند این پروژه را تکمیل کنند و از این طریق شراکت خود با مهم‌ترین اقتصاد اروپا را عمق ببخشند.

آمریکا؛ مخالف شماره‌یک نورداستریم‌۲

برخی از مفسران فکر می‌کردند که شاید روی کار آمدن جو بایدن، باعث تغییر استراتژی آمریکا شود و در این مورد به دخالت در مسائل اروپا و آلمان ادامه ندهد یا موضع نرم‌تری اتخاذ کند، اما به‌نظر می‌رسد دولت جدید آمریکا نیز نمی‌خواهد تکمیل این پروژه را ببیند. در دوران رئیس‌جمهور پیشین آمریکا، دونالد ترامپ با اتخاذ استراتژی سختگیرانه به دنبال آن بود که آلمانی‌ها پروژه خط لوله نورداستریم‌۲ را کنار بگذارند که با عدم‌توجه آلمانی‌ها و شرکای اروپایی دیگرش مواجه شد. در همین حین دولت و کنگره آمریکا با وضع تحریم‌هایی علیه این پروژه و تمام شرکت‌هایی که در آن مشارکت می‌کنند، روس‌ها را با مشکلات بی‌شماری مواجه کرد و تقریبا هیچ شرکت مهمی حاضر به همکاری به گازپروم نبود.

ایده ترامپ و مهم‌ترین متحدانش در اقتصاد آمریکا، یعنی غول‌های صنعت نفت این بود که اروپا به‌جای آنکه از روسیه گاز وارد کند، از طریق ترمینال‌های LNG گاز مورد‌نیاز خود را از آمریکا تامین کند. چنین استراتژی از سوی آمریکا با تاکید بر اینکه نورداستریم‌۲، امنیت انرژی قاره اروپا و بالاخص آلمان را به گروگان پوتین تبدیل می‌کند و همچنین ضربه جدی به متحدان آمریکا در شرق اروپا خواهد زد، در دوران ترامپ و حتی در حال‌حاضر پیش برده می‌شود. البته این رخدادها نیز نتوانست مانع لوله‌گذاری روس‌ها شود، اما سرعت پیشرفت آن را به شکل چشمگیری پایین آورد.

شاید بتوان گفت آمریکا چندان هم درباره ضربه‌ای که متحدان منطقه‌ایش از این خط لوله می‌بینند، اغراق نکرده است چرا‌که روسیه این خط لوله را با دور‌زدن اوکراین و لهستان پیاده کرده است و همین امر به معنای عدم امکان استفاده از انرژی تامین شده توسط این خط برای لهستان است. البته اوکراین در این پروژه ضربه شدیدتری می‌بیند، کرملین تنبیه اوکراین با نورداستریم‌۲ را در ابتدا با دور‌زدن این کشور آغاز کرد و حالا با تکمیل آن شانس اوکراین برای سهم بیشتر در تامین گاز اروپا و آلمان را کاهش می‌دهد.

ایالات‌متحده خواهان این است که اوکراین، به عنوان متحد اصلی آمریکا در برابر روسیه، تامین‌کننده اصلی گاز اروپا و آلمان باشد. به همه این‌ها باید تحرکات نظامی روس‌ها علیه اوکراین را نیز به دلایل مخالفت آمریکا و برخی شرکای اروپایی‌ این کشور با خط لوله روسی اضافه کرد. با تمام تلاش‌های آمریکا علیه این پروژه، به‌نظر می‌رسد هم روس‌ها و هم آلمان‌ها عزم خود را برای اتمام این پروژه استراتژیک جزم کرده‌اند. الکساندر نوواک، معاون نخست‌وزیر روسیه در اواخر آوریل عنوان کرد که پروژه احداث خط لوله انتقال گاز نورداستریم‌۲ تا پایان سال ۲۰۲۱ تکمیل خواهد شد. این پروژه شامل احداث خط لوله‌ای با توان صادرات سالانه ۵۵ میلیارد مترمکعب گاز طبیعی از روسیه به آلمان از طریق دریای بالتیک است و به ادعای پیمانکار شرکت گازپروم بیش از ۹۵ درصد پیشرفت داشته است.

شرق اروپا و حزب سبز علیه دولت مرکل

داستان مخالفت‌ها با این پروژه البته تنها به آمریکا محدود نیست. کمتر از دو هفته پیش پارلمان اروپا قطعنامه‌ای که خواستار اعمال تحریم‌های جدید علیه پروژه خط لوله نورداستریم‌۲ شده بود را با ۵۶۹ رای موافق و ۶۷ رای مخالف به تصویب رساند. در این قطعنامه از اتحادیه اروپا و کشورهای عضو این اتحادیه خواسته‌شده وابستگی انرژی خود به روسیه را کاهش دهند و تکمیل خط لوله نورداستریم‌۲ را متوقف کنند. همچنین طی روزهای اخیر آمریکا و متحدانش در شرق اروپا از جمله لهستان، جمهوری چک، استونی، لیتوانی و لتونی تعدادی از دیپلمات‌های روس را از کشور خود اخراج کردند. دلیل همه این اقدامات سرکوب و زندانی‌کردن الکسی ناوالنی، مخالف سرسخت پوتین عنوان شده است. البته روسیه نیز در مقابل برخی از مقام‌های اتحادیه اروپا را تحریم کرد و لاوروف نیز با بی‌اثر خواندن این اقدامات بروکسل را به اعتیاد به تحریم متهم کرد.

البته مخالفان و موافقان این طرح در آلمان هم بحث‌های جدی در این‌باره دارند. آلمان به‌عنوان یکی از پیشرو‌ترین اقتصادهای جهان برای کاهش انتشار کربن، از ابتدای دهه ۲۰۱۰ شروع به کاهش وابستگی به زغال‌سنگ و انرژی اتمی کرد و پس از آن به سرعت این دو منبع تامین انرژی را تقریبا به‌طور کامل کنار گذاشت. همین اقدامات باعث شده آلمان تقریبا گران‌ترین برق دنیا را به شهروندانش ارائه کند و به گاز و هیدروژن پاکی که از طریق این خط لوله پمپاژ خواهد شد، نیاز دارد. آلمانی‌ها برای رسیدن به هدف خود در راستای سبز‌کردن اقتصاد فعلا به گاز ارزان روس‌ها نیاز دارند و دولت آنگلا مرکل نیز به همین دلیل حاضر به عقب‌نشینی در این‌باره نیست.

هایکو ماس، وزیر امورخارجه دولت فدرال آلمان در رابطه با فشارهای آمریکا روز پنج‌شنبه به خبرنگاران گفت که آلمان و آمریکا در همه زمینه‌های اصلی با یکدیگر از نزدیک همکاری می‌کنند، اما در مورد نورداستریم‌۲ مواضع متفاوتی دارند. ند پرایس، سخنگوی وزارت‌خارجه آلمان طی روزهای گذشته عنوان کرده بود که آنتونی بلینکن وزیر امورخارجه آمریکا در جریان کنفرانس G۷، مخالفت شدید دولت بایدن با این پروژه را به هایکو ماس اعلام کرده است.

روز چهارشنبه نیز آنگلا مرکل اظهار کرد؛ اروپا و شرکای ترانس‌آتلانتیک، ارزیابی مشترکی درباره نورد‌استریم ندارند. یک رگولاتور آلمانی نیز هفته گذشته به اسپوتنیک گفت تکمیل این خط لوله ممکن است از اواخر ماه مه از سر گرفته شود و تنها مساله باقی‌مانده بحث شکایت گروه‌های محیط‌زیستی در این‌باره است که باید منتظر دادگاه ماند.مهم‌ترین مخالف این پروژه در آلمان اما آنالنا بائربوک، کاندیدای حزب سبزها برای جانشینی آنگلا مرکل است که بر اساس بسیاری از نظرسنجی‌ها و تحلیل‌ها دارای بیشترین شانس برای تسخیر عنوان صدراعظمی آلمان است.

او به شدت مخالف پروژه نورداستریم‌۲ است و به دلیل تحرکات نظامی روسیه علیه دولت اوکراین، خواهان توقف فوری این پروژه است. البته پس از این اظهارات، هایکو ماس، وزیر امور‌خارجه آلمان کسانی که خواهان اقدامات بیش‌تر علیه کرملین و توقف نورداستریم‌۲ هستند را« عده‌ای خالی‌بند» خواند و گفت آلمان قصد ندارد به کمپین ایجاد‌شده علیه روسیه بپیوندد. به‌نظر می‌رسد دولت آنگلا مرکل به دنبال آن است تا پیش از پایان دوره خود این پروژه را به اتمام برساند و امنیت انرژی کشور خود را تا حد زیادی تضمین کند، تصمیمی که به‌نظر عملی‌شدن آن با چالش‌های فراوانی روبه‌‌رو است.

پربیننده ترین چند راهکار ساده برای کاهش مصرف آب کولر ها صعود قیمت نفت به دنبال انتشار داده های اقتصادی چین و آمریکا / وضعیت هند همچنان مانعی بر سر راه بازار است بهبود پرشتاب صادرات نفت ایران در ماه های آینده افزایش ۲۰دلاری قیمت نفت روسیه در پی بالا رفتن تقاضای جهانی جهش مجدد بازار نفت / کاهش موجودی ذخایر آمریکا عامل اصلی رشد بازار

منبع: اقتصاد آنلاین

کلیدواژه: انتقال گاز نظر می رسد نورداستریم ۲ خط لوله آنگلا مرکل آلمانی ها روس ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.eghtesadonline.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «اقتصاد آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۸۳۰۰۸۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

لاوروف: هر دو حزب آمریکا، روسیه و چین را دشمن می‌دانند

وزیر امور خارجه روسیه با اشاره به اتفاق نظر کلی بین دموکرات‌ها و جمهوری‌خواهان آمریکا درباره روسیه و چین، از سخنان کامرون و ماکرون درباره اوکراین انتقاد کرد.

به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری تسنیم به نقل از خبرگزاری «تاس»،سرگئی لاوروف، وزیر امور خارجه روسیه معتقد است که هیچ شکافی بین دموکرات‌ها و جمهوری‌خواهان در رابطه با روسیه و چین در ایالات متحده وجود ندارد.

لاوروف شب گذشته در مصاحبه با شبکه تلویزیونی بوسنیایی ATV گفت: «در آینده نزدیک انتخابات ریاست جمهوری در ایالات متحده برگزار خواهد شد. ولی هیچ شکافی بین دموکراتها و جمهوری خواهان در مورد روسیه و چین وجود ندارد. مواضع آنها ممکن است در یک جا «سخت‌تر» و در جای دیگر «حتی به مراتب سخت‌تر» باشد، ولی در اصل ما هیچ تفاوتی نمی‌بینیم. برای هر دوی آنها (هرکسی که در انتخابات پیروز شود)، ما در کل دشمن هستیم. یک دشمن یا طرف رویارویی - اینها تفاوت‌های ظریف هستند.»

وزیر خارجه با اشاره به اینکه تحمیل شکست استراتژیک بر روسیه هدف اصلی تشکیلات دولتی آمریکایی است، سخنان ولادیمیر پوتین، رئیس جمهور روسیه را یادآور شد که اطمینان داده مسکو آماده است با هر کسی که مردم آمریکا انتخاب کنند، در صورت آمادگی متقابل، همکاری کند.

کامرون در توجیه سخنانش درباره حق اوکراین برای حمله به روسیه توبه نکرد

سرگئی لاوروف یادآور شد که دیوید کامرون، وزیر امور خارجه بریتانیا پس از اظهارات خود در مورد مشروع دانستن حملات نیروهای مسلح اوکراین به مناطق غیرنظامی در عمق خاک روسیه، توبه نکرد. او گفت: دیوید کامرون هیچ پشیمانی از سخنانش نشان نداده. چنین افرادی توبه نمی‌کنند و چنین احساسی در آنها وجود ندارد.

رئیس دستگاه دیپلماسی روسیه همچنین یادآور شد که خبرگزاری رویترز در مصاحبه با کامرون، ابتدا چنین اظهاراتی را از او منتشر کرد و بعد این سخنان را "تعلیق" کرده و قول انتشار متن جدیدی را داد، اما سپس همان مطلب را منتشر کرد.

به عقیده لاوروف، امانوئل ماکرون، رئیس جمهور فرانسه نیز برای به دست آوردن نقش رهبری در اروپا، "نوعی روس هراسی غارنشینان را تنفس می‌کند". او توضیح داد: «من می‌دانم ساختار سیستم قدرت در فرانسه چگونه است و فرانسوی‌ها چه ادعایی برای نقش خود در اروپا و جهان دارند. و رد نمی‌کنم که این تمایلات روس‌هراسانه غارنشینی که ماکرون اکنون نفس می‌کشد، برای تبدیل کردن او به یک رهبر اروپایی ضروری است. موضوع "روسوفوبیا" یکی از اولویت‌های جنگ‌های اطلاعاتی مصنوعی است.»

رئیس دستگاه دیپلماسی روسیه سخنان رهبران اتحادیه اروپا و ائتلاف آتلانتیک شمالی مبنی بر ادامه حمایت از اوکراین و دفاع از ارزش‌های اروپایی که شهروندان اوکراینی به خاطر آنها جان خود را از دست می‌دهند، غرور و خودنمایی خواند و افزود: «زمانی در اروپا اینگونه بود. ناپلئون یا هیتلر کشورهای اروپایی فتح شده را به جنگ با روسیه و سپس اتحاد جماهیر شوروی برانگیختند. به طور کلی، این ذهنیت همچنان باقی مانده است.»

لاوروف نمی‌داند اکنون با چه کسی می‌توان درباره اوکراین مذاکره کرد

سرگئی لاوروف درباره امکان مذاکره بین روسیه و غرب، یادآور شد: در حال حاضر امکانی برای مذاکره در مورد حل و فصل مناقشه اوکراین وجود ندارد، زیرا هیچ یک از سیاستمداران در اوکراین یا غرب آماده گفتگوی جدی نیستند، بلکه فقط در حال "بازی" و تقلید از ژست گفتگو در قالب کنفرانس سوئیس هستند و فرمت کپنهاگ کاملاً به بن‌بست کشیده شد. به گفته او، غرب در تلاش است «با قلاب یا کلاهبرداری» حداکثر تعداد کشورهای در حال توسعه را به «گردهمایی» در سوئیس بکشاند.

وزیر خارجه تاکید کرد که کشورهای غربی از وضعیت اسفناک ارتش اوکراین در جبهه نبرد آگاه هستند و مجبورند به این فکر کنند که چگونه از روسیه شکست نخورند. به گفته وی، نمایندگان کشورهای مختلف دیگر در مورد لزوم تحمیل شکست بر روسیه صحبت نمی‌کنند، بلکه به یافتن اطمینان از اینکه خودشان متحمل آن نشوند فکر می‌کنند.

لاوروف همچنین با ابراز تاسف از اینکه ۸۰ سال پس از پیروزی در جنگ جهانی دوم، ایدئولوژی فاشیسم دوباره در تعدادی از کشورهای اروپایی، به ویژه در اوکراین، "سر خود را بالا برده"، گفت: جامعه جهانی باید یکبار دیگر برای مقابله با فاشیسم متحد شود.

منبع: تسنیم

دیگر خبرها

  • آلمان نمایش نمادهای مربوط به روز پیروزی را ممنوع کرد
  • هجوم پلیس آلمان به تظاهرات دانشجویان حامی فلسطین در برلین+ فیلم
  • برخورد پلیس آلمان با تجمع حامیان فلسطین
  • با سقوط اوکراین آمریکا وارد جنگ می شود؟
  • پلیس آلمان اردوگاه حامی فلسطین در دانشگاه برلین را جمع‌آوری کرد
  • آلمان سفیر خود را از مسکو فرا می‌خواند
  • آغازِ پایان زلنسکی در اوکراین/ سرویس اطلاعات مسکو تاریخ تعیین کرد
  • مسکو: با استقرار موشک‌های آمریکا در آسیا-اقیانوسیه مقابله می‌کنیم
  • لاوروف: هر دو حزب آمریکا، روسیه و چین را دشمن می‌دانند
  • هشدارهای آمریکا درباره سفر به آلمان جدی شد