Web Analytics Made Easy - Statcounter

رئیس کمیته انرژی‌های اتاق بازرگانی خراسان رضوی گفت: احداث نیروگاه بادی و احداث نیروگاه خورشیدی در افغانستان می‌تواند ظرفیت خوبی برای توسعه صادرات برق به آن کشور باشد.

به گزارش قدس آنلاین، حمید اسماعیلی رئیس کمیته انرژی‌های تجدیدپذیر و تولید پراکنده ذیل کمیسیون انرژی اتاق بازرگانی خراسان رضوی گفت: افزون بر صادرات برق از طریق خطوط انتقال و احداث نیروگاه بادی، احداث نیروگاه خورشیدی در افغانستان نیز می‌تواند ظرفیت خوبی برای توسعه صادرات برق به آن کشور باشد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


او افزود: دو کارخانه ساخت پنل خورشیدی در خراسان رضوی وجود دارد، تولید اینورتر در این استان آغاز شده و انواع کابل‌های ای. سی و دی. سی نیز در مشهد در حال تولید است و این موارد ظرفیت استان را برای صادرات نشان می‌دهد.
رئیس کمیته انرژی‌های تجدیدپذیر و تولید پراکنده ذیل کمیسیون انرژی اتاق بازرگانی خراسان رضوی ادامه داد: کشور افغانستان در تامین سوخت دچار مشکل است و لذا احداث نیروگاه خورشیدی در محل مصرف برق در کشور افغانستان می‌تواند به افزایش ظرفیت تولید تجهیزات برق توسط کارخانه‌های خراسان رضوی و توسعه صادرات خدمات فنی و مهندسی کمک شایانی کند.

ترکمنستان؛ رقیبی در صادرات برق به افغانستان

سید مهدی مدنی عضو کمیسیون انرژی اتاق بازرگانی خراسان رضوی نیز گفت: طی مطالعاتی که یک شرکت آلمانی برای شبکه برق افغانستان انجام داده، در این بخش نقشی برای صادرات برق از طرف ایران دیده نشده بود و هم اینک نیز به استناد همین مطالعه، اقدامات برای توسعه شبکه انتقال برق افغانستان در حال انجام است.

او افزود: برای برقراری صادرات برق از ایران به افغانستان علاوه بر استانداری خراسان رضوی باید وزارت امور خارجه و حتی شورای عالی امنیت ملی وارد عمل شوند و این مسئله در سطح کلان کشور مورد توجه قرار گیرد پس باید شرایط در حوزه اقتصادی به نحوی مدیریت شود که افغانستان خواهان واردات برق از ایران باشد.
عضو کمیسیون انرژی اتاق بازرگانی خراسان رضوی با تاکید بر انجام برنامه ریزی لازم پیرامون صادرات برق به افغانستان ادامه داد: هم اینک یک پست برق (نور جهاد) سه ولتاژه شامل ۵۰۰ کیلو ولت، ۲۰۰ کیلو ولت و ۱۱۰ کیلو ولت در غرب افغانستان و در نزدیکی هرات قرار دارد که ورودی خط انتقال آن از ترکمنستان است و به جنوب افغانستان می‌رسد.
مدنی بیان کرد: ترکمنستان یک ترانس رایگان در افغانستان قرار داده که هر چه سریعتر زمینه گردش برق در شبکه آن کشور را فراهم کند، باید این موضوع بیش از گذشته مورد توجه قرار گیرد، مذاکرات در این زمینه نیز باید در کلان کشور آغاز و تعهداتی نیز در این زمینه انجام شود تا با برنامه ریزی بتوان به پروژه‌های انتقال برق در افغانستان متصل شد. در صورتی که بتوان به پروژه‌های انتقال برق در افغانستان متصل شد، صادرات برق از ایران به آن کشور قطعی می‌شود، مشروط بر اینکه زودتر از ترکمنستانی‌ها وارد عمل شود که تحقق این مهم نیاز به جمع آوری اطلاعات با کمک مشاور ویک سری پیگیری‌های ویژه دارد.
او تصریح کرد: ظرفیت خوبی برای اتصال به شبکه برق افغانستان از سمت استان سیستان و بلوچستان یا شهرستان نهبندان به شهر زرنج استان نیمروز افغانستان برای تامین برق شهرک صنعتی یا فرودگاه آن شهر وجود دارد و می‌توان ۱۰۰ مگاوات برق مورد نیاز زرنج را تامین کرد.
عضو کمیسیون انرژی اتاق بازرگانی خراسان رضوی تاکید کرد: در جنوب شرق کشور فضا برای احداث نیروگاه بادی تا ۵۰۰ مگاوات نیز وجود دارد که تاکنون فقط دو واحد نیروگاهی ۲.۵ مگاواتی در آن بخش نصب شده است. صادرات برق از طریق شهرستان تایباد به افغانستان از آرزوهای دیرینه ما است که باید با برنامه ریزی دقیق‌تر این مسئله را پیش برد و بتوان خط انتقال ۵۰۰ کیلوولت برق را تا افغانستان امتداد داد.

منبع: باشگاه خبرنگاران

انتهای خبر/

منبع: قدس آنلاین

کلیدواژه: نیروگاه خورشیدی احداث نیروگاه صادرات برق صادرات برق آن کشور

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.qudsonline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «قدس آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۸۳۰۲۴۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

مدارس، صاحب نیروگاه های خورشیدی می شوند

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از ساتبا، محمود کمانی، رئیس سازمان انرژی‌های تجدید پذیر و بهره‌وری برق (ساتبا) درباره روند توسعه ساخت نیروگاه‌های خورشیدی در مدارس کشور خاطرنشان کرد: در سال گذشته تفاهم‌نامه‌ای با سازمان نوسازی مدارس و آموزش و پرورش داشتیم تا سامانه‌های خورشیدی در مدارس کشور توسعه پیدا کنند؛ این تفاهم‌نامه بین سازمان توسعه مدارس، ساتبا و خیرین مدرسه‌ساز منعقد شده است که خیرین علاوه بر ساخت مدارس، هزینه‌های احداث نیروگاه‌های خورشیدی بر روی پشت بام مدارس را هم متقبل شوند.

وی ادامه داد: ساتبا برق تولیدی این نیروگاه‌ها را با نرخ مناسب می‌خرد و عوائد حاصل از برق تولیدی به تأمین هزینه‌های جاری و نگهداری مدارس کمک بزرگی می‌کند. قم در این زمینه پیشتاز است و ۱۱ مدرسه در این استان به سامانه‌های خورشیدی تجهیز شده است.

کمانی با اشاره به افتتاح سه سامانه ۲۰ کیلوواتی در مدرسه خیر ساز غلام رضا زیرک در شهر قم، عنوان کرد: امیدواریم ساخت سامانه‌های خورشیدی در مدارس توسعه پیدا کند چرا که ظرفیت فوق العاده‌ای در کل کشور وجود دارد، این امر زمینه فرهنگ‌سازی دانش آموزان به عنوان آینده سازان کشور را فراهم می‌کند و به تولید برق پاک کمک می‌کند؛ هم اکنون ۱۰۰ مدرسه در کل کشور وجود دارد که نسبت به نصب سامانه خورشیدی اقدام کرده‌اند که امیدواریم توسعه پیدا کنند.

معاون وزیر نیرو با اشاره به برنامه توسعه نیروگاه‌های تجدید پذیر در کشور اظهار کرد: در کنار مدل‌های مختلفی که وزارت نیرو و ساتبا برای توسعه نیروگاه‌های تجدید پذیر شامل نیروگاه‌های بزرگ و بخش صنعت دارد، ساخت نیروگاه‌های کوچک مقیاس را در حوزه مدارس و نیز نهادهای حمایتی در حال پیگیری هستیم.

وی درباره جزئیات ساخت ۸۵۰۰ مگاوات نیروگاه‌های تجدید پذیر در دست ساخت در کشور بیان کرد: ما برای دو بسته نیروگاهی از شورای اقتصاد مجوز گرفته‌ایم که شامل یک بسته ۴۰۰۰ مگاواتی و بسته ۴۵۰۰ مگاواتی است؛ مناقصات مربوط به آن در سال گذشته، برگزار و برندگان آن اعلام و از این حجم نیروگاهی، ساخت ۲۵۰ مگاوات در استان قم قرار دارد که در چند ساخت گاه در حال پیگیری است؛ امیدواریم با تخصیص زمین، احداث این نیروگاه‌ها بزودی شروع شود.

بر اساس هدف‌گذاری صورت گرفته، قرار است نیروگاه‌های خورشیدی در ۲۰ هزار مدرسه ساخته شوند؛ از این سطح ۱۶ نیروگاه خورشیدی به بهره‌برداری رسیده و ۵۶ پروژه در سطح کشور در حال اجراست.
لازم به ذکر است، تفاهم نامه همکاری میان سازمان انرژی‌های تجدید پذیر و بهره وری برق (ساتبا)، سازمان نوسازی، توسعه و تجهیز مدارس کشور، معاونت متوسطه وزارت آموزش و پرورش و جامعه خیرین مدرسه ساز کشور در خردادماه سال ۱۴۰۲ به مدت ۵ سال منعقد شده است.

هدف از امضای این تفاهمنامه، احداث سامانه‌های خورشیدی مقیاس کوچک و پاک توسط خیرین و سرمایه‌گذاران حقیقی و حقوقی در مدارس کشور و توسعه فرهنگ بکارگیری انرژی‌های تجدید پذیر و بهره‌وری برق در جامعه معلمان و دانش آموزان است. با اجرای این تفاهم‌نامه‌، نیروگاه‌های خورشیدی انشعابی با ظرفیت حداقل ۲۰ کیلووات و غیر انشعابی در ۲۰ هزار مدرسه منتخب کشور با سرمایه‌گذاری خیرین برای انتفاع مدارس ساخته می‌شوند.

کد خبر 6090189 فاطمه صفری دهکردی

دیگر خبرها

  • تجهیز چاه‌های کشاورزی خراسان رضوی به پنل خورشیدی
  • دردسرهای افزایش بیش‌ از حد انرژی‌های تجدیدپذیر برای آینده
  • دردسرهای افزایش بیش‌ازحد انرژی‌های تجدیدپذیر برای آینده
  • ۱۰۰ سامانه خورشیدی در مدارس نصب شده است
  • مدارس، صاحب نیروگاه های خورشیدی می شوند
  • تولید انرژی تجدیدپذیر در ۲۰هزار مدرسه هدفگذاری شد
  • افتتاح همزمان ۷ نیروگاه خورشیدی مدارس در ۶ استان
  • پتانسیل تحول حوزه صادرات خراسان رضوی با نمایشگاه اکسپو ۲۰۲۴
  • افتتاح هفت نیروگاه خورشیدی در مدارس کشور
  • راه‌اندازی ۴ نیروگاه خورشیدی در سال جدید