Web Analytics Made Easy - Statcounter

شرکت IBM از نخستین تراشه ۲ نانومتری جهان رونمایی کرد که تحول بزرگی برای صنعت نیمه‌هادی‌ها در جهان محسوب می‌شود؛ این تراشه ۲ نانومتری می‌تواند با یک چهارم انرژی، عمر باتری را چهار برابر کند. - اخبار اجتماعی -

به گزارش خبرنگار علمی خبرگزاری تسنیم؛ شرکت IBM از نخستین تراشه 2 نانومتری جهان رونمایی کرد که تحولی برای صنعت نیمه‌هادی‌ها در جهان محسوب می‌شود؛ این  تراشه 2 نانومتری می‌تواند با یک چهارم انرژی، عمر باتری را چهار برابر کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این طراحی جدید می‌تواند تا 50 میلیارد ترانزیستور را در یک تراشه به اندازه یک ناخن جای دهد که به گفته مدیر تحقیقات IBM، این امر برای صنعت نیمه‌هادی‌ها یک انقلاب بزرگ است؛ رکورد قبلی این شرکت که در سال 2017 بیرون آمد 30 میلیارد تراتزیستور در چیپی بود که براساس نانوچیپ‌های 7 نانومتری ساخته شده بود؛ این شرکت ادعا کرده است که با طراحی جدید می‌تواند 45 درصد عملکرد مطلوب و 75 درصد مصرف انرژی کمتری نسبت به تراشه‌های با استفاده از فرایند 7 نانومتری را بدست آورد.

این اطلاعات به این معناست که عمر باتری‌های تلفن همراه با این روش چهار برابر بیشتر خواهد شد و سرعت بخشیدن به تشخیص اشیا در اتومبیل‌های خودران و بهبود سرعت و کارایی لپتاپ‌ها نیز از جمله مزایای ورود این تراشه به دنیای نیمه‌هادی‌ها است؛ IBM توانست با استفاده از ورق‌های نانوی انباشته Gate-All-Around (GAA) به این فرآیند جدید دست یابد.

2 نانومتر برای صنعت نیمه هادی کمترین سطح (به روش خوب) است؛ تولیدکننده "TSMC" در حال حاضر یک فرآیند 5 نانومتری ارائه می‌دهد و در حال حاضر در حال تحقیق درباره تولید 2 نانومتر است و سامسونگ نیز در اوایل سال جاری تراشه 3 نانومتری خود را به نمایش گذاشت.

البته نباید انتظار داشت که تراشه‌ها با استفاده از فرایند 2 نانومتر به سرعت در دسترس کاربران قرار بگیرند چراکه این طرح احتمالاً ابتدا به کارخانه‌های مراکز داده‌ راه پیدا خواهد کرد و ورود این چیپ‌ها به محصولات دیجیتال مصرفی مانند لپ‌تاپ‌ها و گوشی‌های هوشمند احتمالاً چند سالی زمان خواهد برد.

جزئیات فناوری‌های جدیدِ ایمنی "سیویک 2022" هونداسبقت صنعت بازی از فیلم و موسیقی در جهان با درآمد 300 میلیارد دلاری

انتهای پیام/

منبع: تسنیم

کلیدواژه: علمی علم و تکنولوژی علمی علم و تکنولوژی نیمه هادی ها عمر باتری

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۸۳۶۲۴۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

نخستین کارخانه مشترک میان مصر و آلستوم فرانسه

تین نیوز

ساخت دو کارخانه مشترک میان آلستوم فرانسه و راه آهن مصر در شهر اسکندریه

به گزارش تین نیوز به نقل از ریل نیوز، وزیر حمل و نقل مصر از امضای تفاهمنامه مشترک با وزیر اقتصاد و دارایی فرانسه برای راه اندازی نخستین کارخانه تولید ناوگان ریلی فرانسوی در مصر خبر داد.

به نوشته ریل ژورنال، کامل الوزیر اعلام کرد که بر اساس مصوبه دولت مثر، قرار است از ظرفیت های شرکت آلستوم فرانسه برای ساخت و راه اندازی دو واحد کارخانه تولید ناوگان ریلی در شهر اسکندریه استفاده شود که بیش از ۱۲۰۰ شغل در این مسیر ایجاد خواهد شد.

به گفته کامل الوزیر، نخستین کارخانه مشترک میان مصر و آلستوم به تولید ناوگان ریلی مورد استفاده در خطوط مترو، مونوریل، LRV و قطعات یدکی آنها خواهد پرداخت. کارخانه دوم نیز قرhv است بر تولید تجهیزات قطارهای برقی، سیتسم های علائم و ارتباطات و کابل و پنل های مورد استفاده از تجهیزات الکتریکی قطارهای آلستوم بپردازد.

 کامل الوزیر در جریان سفر خود به فرانسه، قرارداد ساخت خط ۶ مترو قاهره را با آلستوم به امضا رسانده است. همچنین قرار است دستکم، ۲۵ درصد از بودجه ۹۰۰ میلیون دلاری مورد نیاز ساخت خط ۶ مترو قاهره از سوی دولت فرانسه تامین شود. آلستوم در ادامه همکاری خود با راه آهن و وزارت حمل و نقل مصر، قرار است در توسعه خطوط ۱ و ۳ مترو قاهره نیز مشارکت داشته باشد.

آخرین اخبار حمل و نقل را در پربیننده ترین شبکه خبری این حوزه بخوانید

دیگر خبرها

  • چطور باتری های لیتیومی صنعت خودرو را دگرگون کردند
  • انقلاب چینی‌ها در باتری‌سازی: این باتری با آب کار می‌کند!
  • افزایش تولید نیمه هادی‌ها با استفاده از دوقلو‌های دیجیتال
  • آغاز به کار پنل‌های نخستین کنفرانس بین‌‌المللی علوم هسته‌ای
  • نخستین کارخانه مشترک میان مصر و آلستوم فرانسه
  • ساخت باتری انقلابی که آینده ذخیره انرژی را تغییر می‌دهد (تصویر)
  • باید سه امتیاز را از صنعت نفت بگیریم
  • قیمت آیفون ۱۳ پرو مکس امروز (۱۶ اردیبهشت) + مشخصات و دوربین iPhone 13 pro max
  • قیمت آیفون ۱۳ پرو مکس امروز ( ۱۶ اردیبهشت) + مشخصات و دوربین iPhone 13 pro max
  • برقراری نخستین ارتباط بلوتوثی با فضا/ مقرون به‌صرفه و کارآمد