Web Analytics Made Easy - Statcounter

رجال ستادی جریان چپ روز به روز اشتهای بیشتری را نسبت به گزینه "تحریم خاموش انتخابات" نشان می‌دهند. اما تحریم خاموش چه معنایی دارد و هدف اصلاح‌طلبان از این کار چیست!؟

سرویس سیاست مشرق - «وبلاگ مشرق» خوانشی روزانه در لابه‌لای اخبار و مطالب رسانه‌های کشور است. ما درباره این خوانش البته تحلیل‌ها و پیشینه‌هایی را نیز در اختیار مخاطبان محترم می‌گذاریم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

۷:۳۰ هر روز با بسته ویژه خبری-تحلیلی مشرق همراه باشید.

***

اشتهای روزافزون چپ‌های ستادی به "تحریم خاموش انتخابات"

اعتمادآنلاین گزارش داد: ‌اسماعیل گرامی‌مقدم، فعال اصلاح‌طلب در بخشی از یک مصاحبه پیرامون انتخابات ریاست‌جمهوری؛ در پاسخ به این سؤال که آیا اصلاح‌طلبان در صورتی که کاندیدای قابل قبول نداشته باشند به کاندیدای ائتلافی روی خواهد آورد، گفته است:

"در انتخابات مجلس یازدهم تصمیم گرفتیم اگر شورای نگهبان نامزدهای اصلاح‌طلب را تایید نکرد، ما لیست ندهیم که البته عقلانی و منطقی است که وقتی ما نامزد اصلاح‌طلب نداشته باشیم نباید لیست دهیم. به همین دلیل و با توجه به تجربه دوره گذشته بعید می‌دانم اصلاح‌طلبان به دنبال این باشند. البته اکثر اصلاح طلبان چنین نظری دارند اما ممکن است عده‌ای راهشان را جدا کنند، همانطور که در انتخابات مجلس یازدهم خودشان جدا کردند. اما اکثر اصلاح‌طلبان می‌خواهند با هویت اصلاح‌طلبی در انتخابات حاضر شوند."[1]

*این اظهارات در یک وجه خود نشان از رویکرد اعضای هسته سخت اصلاحات دارد که قصد دارند نامزدهای بی‌صلاحیت خود را به هر قیمت ممکن در سبد انتخاب مردم بگذارند و تهدید می‌کنند که اگر نامزد ما تأیید صلاحیت نشود؛ لیست هم نمی‌دهیم!

فرایندی که نام آن "تحریم خاموش انتخابات" است و پیش از این در انتخابات مجلس یازدهم موجب کاهش مشارکت مردم شد.

اساساً برخی معتقدند اصلاح‌طلبان با توجه به تئوری‌های مربوط به فتنه اقتصادی؛ عالما عامدا و با هدف کم کردن مشارکت مردم دست به تحریم انتخابات می‌زنند تا بعدا پرچم نامشروع بودن نظام اسلامی را بلند کنند. همانطور که بعد از انتخابات مجلس یازدهم این کار را کردند...

این در حالی است که مشروعیت یک انتخابات به رعایت مُرّ قانون است نه میزان مشارکت.

در وجه دیگر اظهارات گرامی‌مقدم نیز شاهد "استبداد حزبی" جریان چپ هستیم که چطور کسانی از اصلاح‌طلبان که قصد حضور در انتخابات را دارند و نمی‌خواهند مثل برخی دیگر علیه دموکراسی خروج کنند را تهدید می‌کند و از این می‌گوید که "آنها ممکن است راهشان را جدا کنند، همانطور که در انتخابات مجلس یازدهم خودشان جدا کردند"!

مخاطب اصلی این ادبیات تهدیدآمیز حزب کارگزاران است.

***

لجبازی کودکانه در یک مانیفست انتخاباتی

عباس آخوندی، وزیر پیشین مسکن در دولت آقای روحانی که نرخ مسکن در دوران وزارت او تا چند صد درصد افزایش یافت اخیراً برنامه گفتمانی خود برای انتخابات ریاست‌جمهوری را به جبهه اصلاحات ارائه کرد.

جالب است که در متن برنامه آخوندی و در بخش چارچوب گفتمانی رشد اقتصادی به دو مقوله "پیوستن به نهادهای بین‌المللی تجاری FATF" و "رفع تحریم" نیز اشاره شده است!

آخوندی که عملکرد وی یکی از اصلی‌ترین دلایل چالش‌های اقتصادی مردم در سال‌های اخیر است در مقدمه این برنامه نوشته است: انتخابات بیش از آن‌که صحنه رقابت بین اشخاص باشد باید میدان رقابت بین گفتمان‌ها در درک درست از مساله‌های ایران و ارائه‌ی رویکردی برای خروج از تنگنای سیاسی موجود باشد. واقعیت این است که ایران در صحنه‌ی سیاست داخلی و بین‌المللی دچار تعارض شدید شده و در حوزه‌ی اقتصادی، سطح تورم بالا و ادامه‌دار برای مدتی حدود ۵۰ سال تا مغز استخوان مردم را می‌سوزاند و ایران را در یک تله فقر انداخته‌است.[2]

*آنچه که آخوندی تحت عنوان برنامه یک نامزد ریاست‌جمهوری منتشر کرده و در آن مواردی مثل لزوم پیوستن به FATF وجود دارد؛ در واقع نه یک برنامه انتخاباتی بلکه یک "مانیفست لجبازی" از سوی کسی است که نه تنها کارنامه مثبتی ندارد بلکه تأیید صلاحیت او به دلیل کارنامه و سوابقش با تردیدهای فراوانی مواجه است.

برنامه آخوندی که نوشتار آن به شدت سطحی و سیاست‌زده است بوضوح نشان می‌دهد که قصد نویسنده آن بیشتر حک کردن چند جای پا در یک گفتمان سیاسی درمانده است نه عزمی جدی برای رئیس جمهور شدن!

خاصّه اینکه مردم ایران 8 سال است که ثمره اصرار بر FATF و برجام و توافق و مذاکره را در سفره‌های خود می‌بینند و کسی که همچنان بر ادامه همین مسیر غلط اصرار دارد؛ در واقع مشغول اجرای یک نمایش روحوضی است.

نمایشی که قبل از او نیز با وعده لغو بالمرّه تمام تحریم‌ها اکران شد و با گرانی و تحریم‌های بیشتر به اتمام رسید.

***

عامل مشکلات مردم شمایید یا ترامپ!؟

دولت همچنان علیه میدان؛ ربیعی از اثرات سوء مقاومت می‌گوید!

علی ربیعی، فعال اصلاح‌طلب و سخنگوی دولت رئیس‌جمهور روحانی طی یادداشتی در شماره شنبه گذشته روزنامه دولتی ایران نوشته است:

"بدون تردید همزمانی انتخابات ریاست‌جمهوری ۱۴۰۰ با دوره تحول سیاسی در عرصه بین‌الملل و همین‌طور تحولات جمعیتی کمی و کیفی در داخل ایران، آن را به انتخاباتی متفاوت تبدیل کرده است. دولت امریکا پس از فرازونشیب ۴۰ ساله با جمهوری اسلامی در دوره ترامپ به اوج خصومت با ایران رسید و ملت ایران توانست با عبور از این دوره، تصور فروپاشی را تبدیل به توهم کند. هرچند این عبور نقطه عطفی در سیاست خارجی به‌وجود آورد اما در عرصه داخلی آثار اجتماعی و اقتصادی و روانی بر جامعه به جای گذاشت. در هم تنیدگی این دوران با شیوع کرونا نیز وضعیت جامعه را از نظر فیزیکی و روانی دچار تغییرات کرد. متأثر از این وقایع، از یک سو مردم شاید شوق و سرزندگی کمتری برای شرکت‌های سیاسی و اجتماعی داشته باشند و از سوی دیگر بیش از ادوار قبل می‌توانند با مشارکت در تعیین سرنوشت و خطوط راهنمای سیاسی، اجتماعی، فرصت ملی برای بهره‌برداری از دستاوردهای ناشی از مقاومت و ایستادگی در برابر تهدیدات تحریم و کرونا را به ثمر بنشانند. "

در یادداشت او همچنین می‌خوانیم: ما در این برهه نیازمند گسترش اعتماد بسیار زیادی هستیم. برای عبور از این دوران ما نیازمند انتخاباتی با مشارکت بالا و اعتمادآفرین هستیم. کارویژه‌های انتخابات در جامعه‌ای که طی سال‌های اخیر به دلیل همه‌گیری کرونا و توأمانی آن با اثرات مخرب تحریم‌های غیرقانونی و یکجانبه امریکا، متحمل خسارت‌های مادی و روانی شده و متأثر از تبلیغات فرصت‌طلبانه و تحریف واقعیات از سوی رسانه‌های بدخواه، اعتماد سیاسی مردم را هدف گرفته، به مراتب مهمتر از هر زمان دیگری است.[3]

*اصرار آقای ربیعی بر مشکلات روانی مردم ایران به دلیل تحریم و دشمنی‌های آمریکا در واقع یک القاگری است!

القاگری از آنرو که برعکس آنچه ربیعی ادعا می‌کند؛ "مقاومت" موجب پویایی و شکوفا شدن استعدادهای ارگانیک و روحی یک ملت می‌شود.

کما اینکه بر اساس نظریات جامعه‌شناسانه، ملت‌ها در دوران جنگ دارای شکوفایی و همبستگی بیشتر می‌شوند.

از طرفی تحریم و مقاومت بحث امروز و دیروز نیست و مردم ایران تا قبل از آقای روحانی هم به مدت 35 سال به این 2 گزینه عادت کرده و توانسته بودند وارد فرایند کاهش اثر تحریم‌ها شوند.

مسئله اینست که آقای ربیعی قصد دارد کارنامه بد خود و دولت متبوعش که عامل نارضایتی مردم از آقای روحانی است را به گردن ترامپ بیاندازد و این شدنی نیست.

به سخن دیگر اینکه ربیعی به جنگ با واقعیت رفته است تا دولت را از گزینه ضروری "عذرخواهی از بابت یک کارنامه بد و ناکارآمد" برهاند.

در این باب البته می‌توان به صحبت‌های اخیر محمد عطریانفر، از فعالان چپ نیز اشاره کرد که گفته بود "یک نفرت ملی علیه روحانی شکل گرفته است"!

به نظر می‌رسد آقای ربیعی و دوستان ایشان به جای این فرافکنی‌ها بایستی طریق عذرخواهی برگیرند و اقلا در روزهای پایانی عمر دولت خود به مردم بگویند که راه عبور از مشکلات "مشارکت حداکثری در انتخابات و رأی خوب" است.

آنها موظفند عبرت‌های راهی که رفتند و فرجامش اشتباه بود را به مردم بگویند تا وعده‌های بی‌سرانجام دوباره موجب بروز مشکلات نشود.

***

1_ https://etemadonline.com/content/483700

2_ http://sobhema.news/?p=13063

3_ http://www.irannewspaper.ir/newspaper/page/7622/1/576335/0

منبع: مشرق

کلیدواژه: کرونا فایل صوتی ظریف انتخابات 1400 انتخابات ریاست جمهوری تحریم خاموش انتخابات فتنه اقتصادی وبلاگ مشرق اصلاح طلبان عباس آخوندی تحریم ها نامزد اصلاح طلبان مشرق نیوز علی ربیعی مقاومت مشکلات روانی مردم حسن روحانی مشارکت حداکثری رأی خوب ترامپ گرانی برنامه انتخاباتی کارنامه نامزدها اخبار داغ انتخابات مجلس یازدهم ریاست جمهوری تحریم خاموش اصلاح طلبان اصلاح طلب تحریم ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mashreghnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مشرق» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۸۴۱۶۵۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

کنعانی تحریم‌های جدید آمریکا، انگلیس و کانادا را به شدت محکوم کرد

به گزارش گروه سیاست خبرگزاری علم و فناوری آنا، ناصر کنعانی سخنگوی وزارت امور خارجه اقدام سه کشور آمریکا، انگلیس و کانادا در اعمال تحریم‌هایی علیه برخی اشخاص حقیقی و حقوقی نیرو‌های مسلح جمهوری اسلامی ایران، همچنین قطعنامه پارلمان اروپا و طرح ادعا‌هایی علیه کشورمان را به شدت محکوم و از همراهی معدود کشور‌هایی در اروپا از رویکرد ظالمانه دولت آمریکا انتقاد کرد.

کنعانی افزود: ظرفیت‌های نظامی جمهوری اسلامی ایران متناسب با نیاز آن در تامین امنیت و منافع ملی، حفاظت از حاکمیت و تمامیت سرزمینی و دفاع مشروع و بازدارنده در مقابل هرگونه تهدید و تجاوز خارجی است و جمهوری اسلامی ایران از شرکای مهم جامعه جهانی در تأمین صلح و امنیت منطقه‌ای و بین‌المللی و مبارزه با تروریسم بین‌المللی است.

سخنگوی دستگاه دیپلماسی تصریح کرد: توسل به ابزار تحریم علیه ظرفیت‌های دفاعی جمهوری اسلامی ایران نه تنها خللی در عزم و اراده دولت و مردم ایران در افزایش اقتدار ملی با هدف دفاع مشروع و قاطع از حاکمیت و تمامیت سرزمینی و امنیت و منافع ملی ایران ایجاد نمی‌کند، بلکه برخلاف میل تحریم کنندگان، تحریم‌ها را به فرصتی برای خودکفایی و خوداتکایی در تقویت و توسعه ظرفیت دفاعی و نظامی ایران تبدیل کرده است.

سخنگوی دستگاه دیپلماسی از رویکرد دوگانه پارلمان اروپا در موضوع حمله رژیم صهیونیستی به مقر دیپلماتیک جمهوری اسلامی ایران در دمشق و دفاع مشروع ایران شدیدا انتقاد کرد و گفت: جای تأسف است که پارلمان اروپا در قطعنامه خود نسبت به اقدام متجاوزانه و ناقض قوانین و حقوق بین‌الملل رژیم صهیونیستی به مقر دیپلماتیک ایران و شهادت مستشاران رسمی ضدتروریست ایرانی، صرفا به ابراز تأسف بسنده کرده است، اما اقدام مشروع ایران علیه رژیم یاد شده در چارچوب حق ذاتی دفاع مشروع را شدیدا محکوم می‌کند!

سخنگوی وزارت امور خارجه تاکید کرد: چرا پارلمان اروپا از پرداختن به منشأ و عامل اصلی بروز تنش و ناامنی در منطقه که ریشه در اشغالگری و رویکرد جنایتکارانه رژیم صهیونیستی اسرائیل در کشتار مردم فلسطین و نیز نقض مکرر قوانین و حقوق بین‌الملل توسط این رژیم جعلی دارد، طفره می‌رود و در مقابل همسو با سیاست آمریکا از رژیمی حمایت می‌کند که اصل و اساس ناامنی و تنش در منطقه در طول هشت دهه متمادی است!

کنعانی همچنین با روشن و شفاف توصیف کردن سیاست و مواضع اصولی جمهوری اسلامی ایران در قبال بحران اوکراین و با رد مجدد ادعا‌های مربوط به استفاده از تسلیحات ایران در جنگ اوکراین تاکید کرد: اگر آمریکا و اروپا عزم صادقانه‌ای داشته باشند، جنگ در اوکراین و جنگ علیه غزه در سریعترین زمان ممکن خاتمه خواهد یافت، اما آمریکا و برخی کشور‌های اروپایی اصرار دارند که در مسیر غلط تاریخ حرکت کنند و به جای کمک به توقف جنگ، بر آتش آن بیفزایند و وقت خود را مصروف اتهام زنی به دیگران کنند.

کنعانی تاکید کرد: بسیاری از ملت‌ها و دولت‌ها به خصوص در منطقه غرب آسیا دیگر هیچ امید و اعتقادی به نقش آمریکا و متحدان اروپایی آن در کمک به برقراری ثبات و امنیت در منطقه ندارند.  

سخنگوی وزارت امور خارجه افزود؛ این دولت و مردم ایران هستند که باید از آمریکا و اروپا به دلیل نقض توافق هسته‌ای و ایفای نقش مخرب در ثبات و امنیت پایدار در منطقه سؤال و طلبکاری کنند، نه اینکه این دولت‌های ناقض عهد و پیمان، خود را جای طلبکار و مدعی نشانده و به گستاخی بر فهرست تحریم‌های ظالمانه علیه مردم ایران بیفزایند.

کنعانی خاطرنشان کرد: اگر رشادت و جانفشانی سپاه پاسداران و مستشاران شهید ضد تروریست سپاه در منطقه نبود، تروریسم داعشی تا پشت درب پارلمان اروپا و قلب آمریکا نفوذ کرده بود و امنیت منطقه و جهان را بیش از پیش تهدید می‌کرد، حال چگونه پارلمان اروپا وقیحانه خواستار گنجاندن تنها نیروی واقعی ضدتروریسم جهان در فهرست تروریسم می‌شود؛ مگر اینکه تصور کنیم گروه‌های تروریستی در راستای اهداف و منافع نامشروع آمریکا و معدود دولت‌های اروپایی و رژیم صهیونیستی برای دامن زدن به بی‌ثباتی و ناامنی در منطقه غرب آسیا عمل می‌کنند!

سخنگوی دستگاه دیپلماسی در پایان بار دیگر تاکید کرد: تکرار رویکرد‌های غیرقانونی و اشتباه توسل به ابزار تحریم و فشار از سوی آمریکا و تبعیت برخی دول اروپایی از واشنگتن، هیچ حق و مشروعیتی برای ادعا‌های آنها از منظر حقوقی و بین‌المللی ایجاد نمی‌کند و آنها باید زمانی پاسخگوی این ادعا‌ها و اقدامات ظالمانه خود علیه دولت و مردم ایران باشند.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • توسل به ابزار تحریم خللی در عزم ایران ایجاد نمی‌کند
  • دولت و مردم ایران از آمریکا و اروپا طلبکار هستند
  • واکنش ایران به تحریم‌های آمریکا، انگلیس و کانادا
  • واکنش سخنگوی وزارت خارجه به تحریم های سه کشور علیه ایران: دولت و مردم ایران از آمریکا و اروپا طلبکار هستند
  • سخنگوی وزارت خارجه: دولت و مردم ایران از آمریکا و اروپا طلبکار هستند
  • کنعانی تحریم‌های جدید آمریکا، انگلیس و کانادا را به شدت محکوم کرد
  • کنعانی: تحریم خللی در عزم ایران ایجاد نمی‌کند
  • استقرار شعب رسیدگی به تخلفات انتخاباتی در مرحله دوم انتخابات مجلس
  • تحریم‌های جدید آمریکا علیه ایران، تلاشی سیاسی و بی‌اثر برای کسب رضایت صهیونیست‌ها
  • همه جرائم انتخاباتی دور اول انتخابات مجلس رسیدگی شدند