Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «عصر ایران»
2024-04-28@23:59:19 GMT

مهندسی معماری و عمران از دانشگاه تا بازار کار

تاریخ انتشار: ۱۹ اردیبهشت ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۱۸۴۶۴۱۴

مهندسی معماری و عمران از دانشگاه تا بازار کار

همه رشته های تجصیلی دانشگاهی نیاز به گذراندن واحدهای عملی دارد تا با قرار گرفتن دانش آموخته در شرایط ویژه ای برای انجام کار هم با شغل مربوط به رشته تحصیلی خود ارتباط عمیقی برقرار می کند و هم از محیط تئوری واحد های درسی خارج شده و به مرور زمان و کسب تجربه متوجه می شود که در هر موقعیتی که عکس العملی از خود نشان دهد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


دانشجویان رشته های معماری و عمران اگر چه واحد های عملی متعددی را در دوران تحصیلات اکادمیک خود می گذرانند اما به هیچ عنوان این دوران قابل مقایسه با زمانی که فرد از نزدیک در کارگاه عملی قرار گرفته و خود به تنهایی همه امورات مربوط به ساخت و ساز را انجام می دهد، نیست.


عرفان یکی از دانش آموختگان رشته مهندسی عمران از یکی از دانشگاه های تهران است و مدت هاست که فارغ التحصیل شده و مشغول به کار است. او می گوید: زمانی که از دانشگاه فارغ التحصیل شدم همواره فکر می کردم که محیط کار هم همانند واحدهای عملی که در دانشگاه گذراندن و نمره عالی در آن گرفته ام، است. غافل از اینکه اینجا باید به معنای واقعی در ساخت پروژه ای بزرگ که مسئولیت آن به من سپرده شده، کار کنم و هیچ خطایی از من پذیرفته نیست.
در این باره حسن بختیاری عضو هیات مدیره شرکت تعاونی و انبوه سازی مسکن مروارید شرق فاخر با اشاره به لزوم کسب تجربه در کار عملیاتی و مهارتی در کنار تحصیلات آکادمیک، اظهار داشت: دانشجویان رشته مهندسی چه در بخش معماری و چه در بخش عمران، اکنون وقتی از دانشگاه فارغ التحصیل می شوند، سوادشان در حد انجام پروژه های دانشگاهی است و سواد انجام پروژه های عمرانی و مهندسی را ندارند. به همین منظور این افراد علاقه مند به شرکت در مباحث مربوط به صنعت ساختمان در کلاس ها، کارگاه های آموزشی و یا وبینارها هستند.
وی افزود: این افراد می خواهند تا عمران و معماری را در مرحله اجرای پروژه فرا بگیرند، آن ها باید به درجه ای از مهارت دست پیدا کنند که به تنهایی انجام پروژه ای را عهده دار شده و تا مرحله صدور جواز و پس از آن پیش بروند.چرا که اخذ پروانه شروع به کار ساختمان وظیفه مهندس معمار است.
این کارشناس عمران و امور شهرداری و ثبتی با اشاره به اینکه برگزاری این جلسات می تواند توان عملیاتی دانش آموختگان را افزایش دهد تاکید کرد: می توان برخی ضوابط را به این افراد آموزش داد که چگونه یک دفتر خدمات مهندسی را با یک هزینه اولیه راه اندازی کنند. همچنین در این کارگاه‌های آموزشی به آن ها یاد داده می شود تا چگونه بازاریابی کرده و مشتری جذب کنند. این ها مسائل جذابی است که ما می توانیم مطرح کنیم ، چرا که فارغ التحصیلان رشته عمران برای کار در این زمینه نیاز به آموزش جدی دارند.
استفاده از فضاهای مجازی برای توانمندسازی دانش آموختگان
از سوی دیگر با مجازی و آنلاین شدن بیشتر دوره های آموزشی و ظرفیت شبکه های مجازی و ضرورت استفاده از آنها برای آموزش بنظر می رسد دانش آموختگان رشته ی معماری و عمران نیازمند حضور در دوره های آموزشی و وبینارهای تخصصی هستند تا با کسب تجربه های متعدد و دانش روز وارد بازار کار شده و شهری ایمن را همراه با ایده هایی خلاقانه رقم بزنند.
محمد رضا دیگر دانش آموخته رشته مهندسی معماری است. او می گوید: در دانشگاه فضای بزرگی برای ساخت پروژه ای کوچک را در نظر می گرفتیم، اما وقتی وارد محیط کار می شویم تازه با کم و کاستی های آموزش ها مواجه می شویم و پی می بریم که ما هنوز با مهندس واقعی شدن فاصله زیادی داریم پس همه همت و تلاش خود را به کار می گیریم تا نکات لازم را از طریق جست و جو و کلیپ های آموزشی فرا بگیریم که اگر دوره های مجازی برای انتقال تجربه و نه دانش عملی باشد قطعا زودتر توانمند می شویم.
حسن بختیاری، کارشناس حوزه مسکن دراین باره می گوید:اگر بتوانیم در این زمینه کلاب هاوس هایی را داشته باشیم برنامه های خوبی خواهیم داشت. باید بتوانیم از ظرفیت کلاب هاوس و سایر بسترهای مجازی برای ایجاد سمینارها استفاده کنیم. ما در کلاب هاوس مسیر را می توانیم طوری پیش ببریم که سمینار از کانال ما پیش برود چون دانش آموختگان مباحث را دریافت می کند.
آنچه که مشخص است برگزاری آموزش های عملیاتی، استفاده از تجربیات افراد فعال در محیط کار فراهم کردن برنامه های پرسش و پاسخ برای دانش آموختگان، ضرورتی مهم محسوب می شود چرا که در دانشگاه به اندازه کافی مهندسان جوان مباحث آکادمیک را یاد می گیرند و برگزاری جلسات با افراد خبره و فعال در بازار کار می تواند به کار آموزی موثر و کسب تجربه و پویا شدن در انجام پروژه ها منجر شود.

لینک کوتاه: asriran.com/003Hlc

منبع: عصر ایران

کلیدواژه: دانش آموختگان انجام پروژه کسب تجربه

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.asriran.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «عصر ایران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۸۴۶۴۱۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تحصیل اجباری ۹ هزار دانش‌آموز‌ شهر صدرا در شیراز

مدیر عامل شرکت عمران صدرا گفت: هم اکنون ۲۲ هزار دانش آموز در شهر صدرا مشغول به تحصیل هستند که ۹ هزار نفر از این دانش آموزان به دلیل کمبود مدرسه اجبارا در مدارس شهر شیراز مشغول تحصیل می‌شوند. - اخبار استانها -

به گزارش خبرگزاری تسنیم از شیراز به نقل از روابط عمومی شرکت عمران صدرا، نشست بررسی مسائل و مشکلات شهر صدرا به دستور ‌ایمانیه استاندار فارس با ریاست ‌شیبانی فرماندار شهرستان شیراز و با محوریت شرکت عمران شهر جدید صدرا در فرمانداری شهرستان شیراز برگزار شد.

مدیر عامل شرکت عمران شهر جدید صدرا در این نشست گفت: شهر جدید صدرا هم اکنون بیش از 200 هزار نفر جمعیت دارد که با اتمام 20 هزار واحد نهصت ملی مسکن که در حال ساخت هست پیش بینی می‌شود جمعیت این شهر به افق چهارصد هزار نفر برسد.

پوربهی افزود: هر چند تلاش‌های جهادی فراوانی در یک و نیم سال گذشته برای حل مشکلات شهر صدرا شده، اما این شهر همچنان در بخش‌های مختلف شاهد چالش‌ها و مشکلات عدیده‌ای است که حل آنها مستلزم یک تلاش جهادی و هم افزایی همگانی است.

وی ادامه داد: عمده مشکلات امروز شهر صدرا در بخش‌های درمان و بهداشت، آموزش و پرورش، ورزش است.

مدیر عامل شرکت عمران صدرا ادامه داد: هم اکنون 22 هزار دانش آموز در شهر صدرا مشغول به تحصیل هستند که 9 هزار نفر از این دانش آموزان به دلیل کمبود مدرسه اجبارا در مدارس شهر شیراز مشغول تحصیل می‌شوند.

پوربهی بیان کرد: هر چند شرکت عمران صدرا در این سال‌ها در جهت توسعه فضا‌های آموزشی گام‌های موثری برداشته است به طوری که چندین مدرسه در حال ساخت را در برنامه داریم، اما همچنان این شهر با کمبود هفده مدرسه رو به رو است.

وی افزود: عقب ماندگی‌هایی در شهر صدرا در حوزه درمان و بهداشت و ورزش هم وجود دارد که با برنامه ریزی‌های انجام شده تا پایان سال با حمایت دانشگاه علوم پزشکی و اداره کل ورزش و جوانان فارس بخش زیادی از آنها برطرف خواهد شد.

مدیرعامل شرکت عمران با بیان اینکه 22 اداره در شهر صدرا مستقر هستند، افزود: این شرکت امادگی این را دارد برای استقرار ادارات دولتی و توسعه اماکن ورزشی، آموزشی، بهداشتی زمین و زیر ساخت‌های لازم را مهیا کند.

پوربهی گفت: در یک و نیم سال گذشته تلاش شده است با برنامه ریزی‌های مدون و دریافت برنامه‌های بلند مدت و کوتاه مدت از ادارات مختلف در شهر صدرا گامی موثر در جهت برداشتن مشکلات برداریم، برنامه ریزی مدونی که برای نخستین بار در تاریخ شهر صدرا انجام شده‌است. 

مدیر عامل شرکت عمران صدرا به مشکلات جاده 10 و نیم کیلومتری قره پیری اشاره کرد و افزود: کار اجرایی این جاده به عهده شرکت عمران صدرا است. حدود شش و نیم کیلومتر این جاده که در حریم شهر صدرا قرار دارد، اماده اسفالت است، اما مابقی که در حوزه شهر شیراز قرار دارد کار تملک آن که وظیفه شهرداری شیراز است، انجام نشده و مهمترین مانع پیشرفت این پروژه همین موضوع است، گویی اتمام این جاده که می‌تواند برای شهروندان شیرازی هم حائز اهمیت باشد در اولویت شهرداری شیراز قرار ندارد.
 
وی ادامه داد: امروز برای رفع مشکلات شهر صدرا بیش از 8 همت اعتبار نیاز است که این مبلغ اعتبار 36 سال شرکت عمران صدرا و شهرداری شهر صدرا است، اما اگر یک تلاش همگانی در سطح استان و شهر صدرا قرار انجام شود قطعا حل مشکلات در کمترین زمان ممکن شدنی است.

در این جلسه مصوب شد از سهم سه درصد که شهرداری به آموزش و پرورش استان واریز می‌کند این اعتبار مستقیما صرف ساخت و توسعه اماکن اموزشی شهر صدرا شود و در این حوزه تهاتر شود.

 همچنین قرار شد از ظرفیت خیرین و همایش خیرین که قرار است در 28 و 29 اردیبهشت ماه در شهر صدرا برگزار شود، در جهت حل مشکلات آموزشی شهر صدرا استفاده شود.

انتهای پیام/424/.

دیگر خبرها

  • تصفیه‌خانه آب بشاگرد تابستان امسال آبگیری می‌شود
  • بازدید اهالی رسانه از بزرگراه آزادگان و نشست عامل سازمان مهندسی و عمران شهر تهران
  • سال گذشته ۱۹۷ کلاس درس تحویل دانش آموزان گلستانی شد
  • گام بلند استارتاپ «طرح تو طرح» برای نوآوری دیجیتال در معماری
  • تحصیل اجباری ۹ هزار دانش‌آموز‌ شهر صدرا در شیراز
  • برگزاری آیین بهره‌برداری از پروژه تعریض و ایمن‌سازی بزرگراه آزادگان
  • حل دو مشکل اصلی در بزرگراه آزادگان | فاز دوم فتح-باغستان تا پایان شهریور افتتاح می شود
  • حل دو مشکل اصلی در بزرگراه آزادگان | گره کور ترافیکی خروجی فتح باز شد
  • تسرسع ساماندهی بازار آهن شادآباد و پیگیری طرح شن‌چاله‌ها در کمیسیون ماده پنج
  • ساماندهی بازار آهن شادآباد و پیگیری طرح شن‌چاله‌ها در کمیسیون ماده پنج تسریع می‌شود