Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «همشهری آنلاین»
2024-04-29@01:21:05 GMT

۹ علت بی‌خوابی و چند راهکار ساده برای درمان آن

تاریخ انتشار: ۱۹ اردیبهشت ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۱۸۴۶۸۰۹

۹ علت بی‌خوابی و چند راهکار ساده برای درمان آن

به گزارش همشهری آنلاین، بی‌خوابی یک اختلال خواب است و هنگامی که فردی نمی تواند خوب بخوابد باعث خستگی روزانه، بی‌حالی، بی‌ثباتی عاطفی، اختلال حافظه، سرگیجه و تحریک‌پذیری عملکرد و ضعف او می‌شود.

انواع بی‌خوابی

افراد مبتلا به اختلال خواب ممکن است مشکلاتی را در این رابطه  مانند بیدار ماندن در رختخواب، ناتوانی در خواب به علت خستگی، نداشتن احساس طراوت بعد از بیدار شدن و یا خیلی زود بیدار شدن تجربه کنند که به انواع مختلفی همچون بی‌خوابی موقت (که برای چند روز طول می‌کشد)، بی‌خوابی کوتاه‌مدت (که دو یا سه هفته طول می‌کشد)، بی‌خوابی مزمن (که بیش از یک ماه طول می انجامد) صورت می‌پذیرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وسواس

وقتی شما مبتلا به وسواس فکری باشید شب‌ها افکار مزاحم (نشخوار ذهنی) سراغتان می‌آید. در حالی که خستگی تمام وجودتان را فراگرفته اما باز هم خواب‌تان نمی‌برد و با سرعت بالا ذهن‌تان مدام در حال سناریو ساختن از مسائل مختلفی است که فاقد اعتبار و اهمیت هستند.

اضطراب

مدام ناخودآگاه‌تان درگیر این اضطراب است که اگر شب نتوانم بخوابم چه می‌شود، به همین دلیل خواب سراغ شما نمی‌آید.

افسردگی

مشخص نیست ابتدا بی‌خوابی حال بیمار را به سمت افسردگی برده یا اینکه افسردگی موجب بی‌خوابی و اختلال خواب شده است، اما درمان افسردگی می‌تواند اختلال خواب را درمان کند.

کمال‌گرایی

افراد کمال‌گرا باید از تمام ساعات روز خود بیشترین منفعت و مطلوبیت را ببرند و خواب به مفهوم نیاز ضروری برای آن‌ها بی معنی است.

عدم کنترل هیجان

افرادی که مسئله کنترل هیجان دارند نمی‌توانند از لذت‌های آنی بگذرند و مقدمات خواب را فراهم کنند. یعنی ساعت ۱۱ قهوه می‌خورند، تازه مکالمات تلفنی شروع می‌شود یا تصمیم به فیلم دیدن می‌کنند و شام می‌خورند.

ایثارگری و مهرطلبی

افراد ایثارگر روزها درگیر ارائه خدمات و مراقبت از دیگران هستند و ممکن است ساعات پایانی شب را برای کارها و فعالیت‌های خود صرف کنند و دقیقا زمانی که بقیه خواب هستند، آن‌ها فرصتی برای خود دارند.

نور خورشید

ساعت بیولوژیک بدن با نور تنظیم می‌شود و طلوع آفتاب به شما نشان می‌دهد که روز شده و غروب آفتاب بدن شما را آماده می‌کند تا کم کم به ساعات خواب نزدیک شوید.که اگر در معرض نور نباشید می‌تواند برای شما اختلال خواب به همراه داشته باشد.

عادات نادرست خواب

صبح تا دیروقت خوابیدن به دلیل اینکه شب قبل به میزان کافی فرد استراحت نکرده است و پس از آن هم برنامه‌ریزی منظمی برای خواب ندارد.

ذهنیت زندگی شبانه

برای برخی از افراد لذت از زندگی شبانه موجب بی‌خوابی است. در پس ذهنشان این می‌گذرد که اگر شب زودتر بخوابند بخش بزرگی از لذت را از دست می‌دهند.

چند راهکار برای درمان بی خوابی

بی‌خوابی قابل درمان است و با رعایت یک سری نکات مهم و ضروری در طول روز می‌توان به راحتی در شب به خواب رفت مانند داشتن یک برنامه زمانی ثابت برای خوابیدن و بیدار شدن، انجام فعالیت‌های روزانه به صورت مرتب، بررسی داروهای مصرفی، پرهیز از چرت زدن عصرگاهی، پرهیز از مصرف کافئین، نیکوتین و الکل، برطرف کردن دردهای احتمالی جسمانی، پرهیز از خوردن غذا و نوشیدنی در حجم زیاد قبل از خواب، ایجاد فضای راحت و آرام برای استراحت در اتاق خواب و ایجاد سرگرمی برای مهار اضطراب و درگیری فکری قبل از خواب و... اشاره کرد. البته در صورت مشاهد علائم و نشانه‌های شدید بهتر است به پزشک مراجعه کنید.

منبع: باشگاه خبرنگاران جوان

کد خبر 599871 برچسب‌ها خواب بیخوابی

منبع: همشهری آنلاین

کلیدواژه: خواب بیخوابی اختلال خواب بی خوابی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.hamshahrionline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «همشهری آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۸۴۶۸۰۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ببینید | تدابیر پیشگیری از خواب آلودگی بهاری

بدن افراد سوخت‌وساز و ترشح بعضی از هورمون‌ها را متناسب با محرک‌های خارجی، مانند نور و دما، تغییر می‌دهد. خواب آلودگی بهاری نوعی عکس‌العمل بدن انسان به تغییراتی است که در طبیعت رخ می‌دهد.

افزایش طول مدت روز و روشنایی در فصل بهار خواب آلودگی و کاهش تمرکز بسیاری از افراد را به وجود می‌آورد. محققان معتقد هستند در فصل بهار ساعت بیولوژیکی بدن افراد که با ساعت‌های طولانی شب تنظیم شده است نمی‌تواند با طولانی‌شدن روز هماهنگ شود و انرژی آن به‌سرعت تحلیل می‌رود؛ بنابراین افراد به اختلالات خواب ازجمله پرخوابی مبتلا می‌شوند.

تعداد بازدید : 0 کد ویدیو دانلود فیلم اصلی

دیگر خبرها

  • امکان تشخیص ام‌اس زودرس با آزمایش خون
  • ۱۰ راهکار ساده برای رفع بوی بد دهان
  • چگونه در قطار خوابی آسوده داشته باشیم؟
  • مواظب مصرف داروهای خواب آور باشید
  • ببینید | تدابیر پیشگیری از خواب آلودگی بهاری
  • لزوم توجه جدی به بزرگسالان اتیسم / برگزاری سومین رویداد «هم‌مسیر اتیسم»
  • شناخت زودهنگام اختلالات رشد، موثر بر عملکرد فردی و اجتماعی کودک در آینده
  • چرا با تاریکی هوا احساس خواب آلودگی بیشتر می‌شود؟
  • بهره مندی افراد کم توان خوزستان از خدمات صندوق بیماران خاص
  • ۱۰۰ کودک مبتلا به اوتیسم در نیشابور شناسایی شدند